Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Oasel

Medlem
 • Antal inlägg

  32
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Tack för utförligt svar Flyfisherman! Jag jobbar nästan uteslutande i Adobe CC. After Effects, Premiere, Photoshop etc, och har börjat fippla en del med Cinema 4D som följer med CC. Men 3D för superproffs kommer jag inte behöva inom närmsta tiden. Spelar aldrig heller. Jag får uppgradera om det behövs. Har för mig att GTX brukar rekommenderas till Adobe, men det kanske funkar lika bra med AMD? Och jodå, jag backar upp. Är alldeles för nervös för nåt annat Har ett litet bibliotek med externa. Det funkar bäst då materialet flyttas runt en del mellan de som jobbar med produktionerna, eller om jag sitter på andra ställen än vid mitt eget skrivbord. Fördelning mellan HDD och SSD har jag också rätt bra koll på. Jobbet är inte nytt om jag säger så. Jag behöver bara ny dator och har så dålig koll på vilka komponenter som passar ihop och så lite tid att sätta mig in i det just nu. Har hittils suttit på laptop med extraskärm. Funkar finfint, förutom ergonomiskt, vilket är anledningen till att jag behöver nåt stationärt. Nån åsikt om 4K-skärmar? Jag vill hellre jobba med en större skärm som rymmer allt innehåll än flera mindre som man får vrida sig mer för att se. Också av ergonomiska skäl.
 2. Nä dvd vill jag inte ha. Jag såg den förut men glömde ta bort den då. Tack igen! Ska kolla upp webhallens 980.
 3. Tack för svar och bra video! Bra efter att ha kladdat sig igenom 2 minuter sylt iaf Ja visst kanske jag behöver lite mer disk än 1tb, men jag kan ta det lite lugnt till en början. Jobbar mest för TV som inte ens sänder i full HD. Grafikkortet, nämner han ett GTX 980? Jag tyckte mig höra det men sen hittar jag inte igen det i videon... Tycker du Inets lista ser bra ut i övrigt? Inget onödigt?
 4. Hej! Jag skulle behöva hjälp att sätta ihop en stationär dator som ska användas professionellt till animation (3D ibland), videoredigering och grafik. Gärna på något ställe där de har montering till rimligt pris. Inet? Komplett? Webhallen? Så litet och stilrent chassi som möjligt utan att tumma alltför mycket på ljudnivå och luftgenomströmning. Intel i7 antar jag? GeForce GTX...vilket? eller annat likvärdigt? Det ska kunna hantera 4k-skärm. Minst 16GB RAM Sen har jag ingen koll alls på resten av komponenterna... Jag fick det här förslaget av en säljare på Inet (nämnde då inte 4k-skärm så jag vet inte om grafikkortet räcker): http://www.inet.se/kundvagn/visa/8039657/2015-06-01 Är det bra? Går det komma billigare undan? Tack på förhand!
 5. Plötsligt fungerar det igen utan att jag gjort nåt alls. Jag fick byta lösenord dock. Kan inte komma ihåg om jag ändrat det på någon annan dator och att det var ett gammalt som låg kvar ipå den här datorn (använder Lastpass autofill), men förhoppningsvis är det ingen som hackat... eller kan det vara problemet? Google varnade om det när certifikatfelet dök upp. De verkar ha ny design på HBO-sidan också. Kan krånglet ha berott på den sortens underhåll? Svårt att svara på kanske...
 6. Trodde det var det jag gjorde... men glömde nog själva bifogandet. Nytt försök.
 7. Ja, det går ju till Netflix oavsett vem som utfärdar. Funkar inte i IE heller. Bifogar en bild på den allmäna info Chrome genererar. Utfärdarkommentar: https://d.symcb.com/rpa
 8. Hej Cecilia! Ja jag hade Avast. Nu är det avinstallerat. Certifikatet på HBO-sidan utfärdas istället av VeriSign, och alltså fortfarande för Netflix. Hmm...
 9. Hej, Jag skulle behöva lite hjälp. Jag kan inte längre komma in på HBO Nordics hemsida via Chrome eller Firefox. Får detta meddelande: Anslutningen är inte privat Det är möjligt att hackare försöker stjäla dina uppgifter från se.hbonordic.com (till exempel lösenord, meddelanden eller kreditkort). Servern kunde inte bevisa att den är se.hbonordic.com eftersom dess säkerhetscertifikat kommer från cbp.nccp.netflix.com. Detta kan orsakas av en felaktig konfigurering eller att någon spärrar anslutningen. Avast utfärdar certifikatet. Det jag vet at jag har ändrats sedan jag kunde gå in på sidan senast är diverse automatiska windowsuppdateringar för windows 8.1 och en installation av en trådlös skrivare. Men det kan ha hänt mer grejer. Jag har inte varit inne på sidan på länge på datorn som har problem. , Vad sker och går det återställa den gamla fungerande ordningen på nåt sätt? Tack på förhand!
 10. Hej, Jag har nyss flyttat in som inneboende i en villa. De använder ip-telefoni. (Telenor tror jag) Jag undrar om man kan fixa två nummer på samma uppkoppling på något sätt så att jag kan få en egen räkning? Tack på förhand!
 11. Hej, Min markör på min Dell XPS M1530 flyttar sig av sig själv, horisontellt längs menyer, i word och alla andra program där det finns utrymme. Skrev i word och msn när det började. Innan har den låst sig i bland i kortare stunder, och varit lite trög, vilket jag kunnat leva med, men nu har den verkligen fått fnatt. Vad göra?
 12. jag har avinstallerat några uppdateringar men inget händer. Hittade en 2007 Microsoft Office Suite Service Pack 1 som inte går avinstallera. Kan det vara problemfilen?
 13. Det har jag gjort, men inget verkar problematiskt. Eller finns det något särskilt sätt att se om det krånglar någonstans i denna lista? Jag har aktiverat kommentarer, och viktig information om filerna. Känner någon möjligen till någon uppdatering som generellt har ställt till besvär?
 14. Hej, Sedan en vecka ungefär konfigurerar mitt Home Premium uppdateringar varje gång jag startar Windows, oavsett om jag installerat nya eller inte. Jag uppdaterar inte Windows automatiskt. Har gjort systemåterställningar så långt det gick, dvs sedan den 16e mars. (Undrar också varför det inte går att gå tillbaka längre, då jag vet att jag gjort tidigare återställningspunkter.) Använde Installshield för några dagar sedan men kommer inte ihåg vad exakt som uppdaterades. Kan det vara något där? Windows fungerar som det ska efter uppstart, men det är irriterande då det tar längre tid att starta och stänga av. Tack för svar
×
×
 • Skapa nytt...