Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

gmats

Medlem
  • Antal inlägg

    63
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. God Kväll. Haft en netgear N150 i ett par år som fungerat klockrent. Fick ett infall och köpte istället en DLink dir-657 istället för att öka hastigheten till <300mbps. Men den fungerar inte alls lika smärtfritt. Den byter nätverksnyckel och kastar ut alla enheter anslutna till det trådlösa nätverket. 1 Iphone, 1 Samsung, 1 SonyEricson, 2 android surfplattor och 1 bärbar dator. jag har under installationen valt alternativet "Manually assign a network key, Use this options if you prefer to create our own key" för att just kunna sätta en egen nyckel som jag och resten av familjen lätt kommer ihåg. men den byter till "Automatically assign a network key (Recommended)" trots att jag sparat inställningarna mer än en gång. och jag hittar inget mer ställe som jag kan ändra detta på. Vad gör jag för fel? Vad kan jag ändra på för att slippa detta problem ?? Så här står det under "status" nu när jag ändrat det IGEN.... Wireless Radio : Enabled 802.11 Mode : 11bgn Channel Width : 20 MHz Channel : 1 WISH : Inactive Wi-Fi Protected Setup : Enabled/Configured
  2. Tack för hjälpsam input. Datorn används idag mestadels för surf, bilder, musik och filmer osv. Helst vill jag nog ha en stationär igen. Finns redan en bärbar och tre surfplattor i huset. Inga avancerade spel spelas sen jag slutade spela cs för 5-10 år sen. Dottern är väl den som spelar mest spel, men inte heller där är det några krävande historier. Specade inte hårddiskarna men såna har jag 4 st installerade,
  3. Känns allmänt seg, iofs ett tag sen den installerade som. men ändå. Är den helt frånåkt gentemot dagens maskiner? eller kan man uppdatera den bara? Operativsystem Windows XP Professional 32-bit SP3 CPU Intel Pentium 4 Northwood 0.13um Teknologi Kärnor 1 Trådar 2 Namn Intel Pentium 4 Kodnamn Northwood Paket Socket 478 mPGA Teknologi 0.13um Specifikation Intel Pentium 4 CPU 2.80GHz Familj F Utökad Familj F Modell 2 Utökad Modell 2 Steg 9 Bearbetning D1 Instruktioner MMX, SSE, SSE2 Virtualisering Ej stödd Hyper Threading Stödd, Aktiverad Fläkthastighet 2766 RPM Bushastighet 200,0 MHz Uppskattad Bushastighet 800,0 MHz Stock Kärnhastighet 2800 MHz Stock Bushastighet 200 MHz Cacheer L1 Data Cachestorlek 8 Kilobytes L1 spåra cache 12 Kilobytes L2 Förena Cachestorlek 512 Kilobytes Kärnor Kärnhastighet Multiplikator Bushastighet Uppskattad Bushastighet Trådar Kärna 0 2799,9 MHz x 14,0 200,0 MHz 800,0 MHz APIC ID: 0, 1 RAM 2,00GB Dubbel-Kanal DDR @ 159MHz (2.5-4-4-8) Minnesspringor Minne Typ DDR Storlek 2048 MB Kanaler # Dubbel DRAM Frekvens 160,0 MHz CAS# Latens (CL) 2.5 klockor RAS# till CAS# Fördröjning (tRCF) 4 klockor RAS# Förladdning (TRF) 4 klockor Periodtid (tRAS) 8 klockor Fysiskt Minne Minnesanvändning 41 % Totalt Fysiskt 2,00 GB Tillgängligt Fysiskt 1,16 GB Totalt Virtuellt 3,85 GB Tillgängligt Virtuellt 3,12 GB Moderkort P4i65G (mPGA478) 31 °C Modell P4i65G (mPGA478) Version 1.00 Chipset Leverantör Intel Chipset Modell i865P/PE/G/i848P Chipset Version A2 Soutbridge Leverantör Intel Southbridge Modell 82801EB (ICH5) Southbridge Revision 02 Systemtemperatur 31 °C BIOS Märke American Megatrends Inc. Version P1.40 Datum 2007-07-31 Spänning CPU VCore 1,568 V AUX 1,648 V +3.3V 3,248 V +5V 5,000 V +12V 11,917 V -12V 1,214 V -5V 2,192 V PCI Data Grafik L1915S (1280x1024@60Hz) 256MB ATI Radeon 9600/9550/X1050 Series (Sapphire/PCPartner) 256MB ATI Radeon 9600/9550/X1050 Series - Secondary (Sapphire/PCPartner) CrossFire Avaktiverad
  4. Tack Cecilia, men just den varianten har jag testat utan att storleken på mappen minskade.
  5. Hej. Min dator verkar ha något som äter upp utrymmet. Får ofta meddelande om att det är slut på utrymme på C: Avinstallerar något ech rensar lite så går det några dagar så är det dags igen. C: är på 30 gb, Windows upptar ca 5,2 gb av dessa 30. Växlingsfilen är på ca 3gb. När jag kör "treesize" så hittar den en mapp som heter System Volume Information.. Den är på ca 14gb. Har en undermapp tex som heter _restore Dom här är det åtkomst nekad på när jag försöker titta i dom. i mappen finns det en massa undermappar som RP0 . RP6 osv och i dom filer som "a0062881.msi" osv.. Några .exe och några Dll.. Är det här överblivna uppdateringa osv som sparats på min dator? Eller vad är det? Har kört Cclener, Spybot, Pestpatrol, Ad-Aware osc utan att hitta något. Kan jag ta bort dom? och framför allt HUR tar jag bort dom eftersom det är åtkomst nekad. Återställningspunkterna är inaktiverade.
  6. Uppdaterade till senaste igår. Blev ingen skillnad.. Kan det vara någon inställning nånstans ?
  7. Det är luetooth jag pratar om, och telefonen ska ha dom nyaste uppdateringarna.
  8. Ja det är ju till 100% ett telefonproblem eftersom det fungerade på brorsans mobil, och jag har ju som sagt testat två olika enheter. Jag har stängt av och på telefonen otaliga gånger och jag har tagit bort och anslutit om enheten flera ggr oxå. Kan det vara nån inställning i min telefon som gör att inte jag kan prata via handsfree. Den ansluter iofs enheten som headset om det nu kan ha nån betydelse.
  9. Hej Jag har ett problem men min handsfree till mobilen. När det ringer eller jag ringer så hörs inte jag när jag pratar, däremot hör jag utan problem den i andra änden. Jag har försökt med två olika bluetoothenheter till min mobil och det är lika på båda. Provade en av enheterna på brorsans mobil och där fungerade den utan problem. Min mobil är en nokia 5800
  10. Hej. Hur översätter man bäst följande meningar till latin, Dom är tänkta till tatueringar. Aldrig ångra det man gjort, men det man inte gjort ( eller gjorde om det gör någon skillnad ) alternativt Det enda i livet man ångrar är dom chanser man inte tog
  11. Jo den har egen strömförsörjning. Men det är samma visa ändå även om jag kopplar in kameran i datorns usb portar.
  12. jo, det är/var samma kabel som till bankdosan som jag använde till kameran. Dock inte till mediaspelaren. Men det var även samma kabel som jag tog med mig till den andra datorn där kameran fungerade
  13. Hej. Jag har ett litet prbolem med USB portarna på min dator, Datorn har 4 portar + att jag har en USB hub med 4 portar till med egen strömförsörjning. Musen fungerar, den externa hårddisken och skrivaren likaså. Även "bankdosan" till internetbanken och hörlurarna fungerar. Men när jag kopplar in kameran (nikon d40) för att föra över bilder så hittar jag inte igen den disken. Jag har även en extern mediaspelare (twix) som inte heller hittas igen bland enheterna. Jag har provat att flytta runt bland alla uttag och kopplat ur alla dom andra kontakterna utan framgång. jag hade samma problem för några veckor sen med med en kamrats externa hårddisk och den fungerade till slut bara i ett utav datorns 4 uttag. Men dom här två fungerar tydlien inte längre i några uttag. Inga problem meddelas i enhetshanteraren och när man kopplar in dom två så härs den där standardtruddelutten som alltid plingar när man ansluter via usb. Är det någon som kan ge mig något tips på vad som kan vara fel eller om det kan finnas nån inställning jag har fipplat till. jag provade kameran på en annan dator och där kom disken fram direkt. Så det är ju inget fel med den.
  14. gmats

    Uppstart

    Jodå. Länken och programmet finns kvar, och det fungerade oxå. Tack för hjälpen
  15. gmats

    Uppstart

    När min dator startas så öppnas automatiskt mappen C:/Program. det är lite irriterande och jag vet inte hur jag ska få den att sluta. Jag har kollat start/program/autostart och där finns inget. var kan jag mer leta ? Jag har även kollat systemkonfigurationen/autostart. Där finns ju visserligen vissa program som ligger i dne mappen som startar men det har dom alltid gjort och detta har inte hänt tidigare. Nån som kan tala om för mig vad jag ska göra ?
×
×
  • Skapa nytt...