Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Johan Karlsson

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senaste besök

    Aldrig

Om Johan Karlsson

  • Medlemstitel
    Användare
  1. Dom nyaste Pioneer DVD har hårdvarumässig regionskodning som inte går att knäcka(inte vad jag känner till iaf). Samma gäller de flesta andra nya dvd:s. Jag har letat ett tag nu efter regionsfria nya dvd-spelare, utan resultat tyvärr.
  2. Hmm...verkade som cd-romen inte gillade att vara slave till hårddisken...så jag satte den som master på andra ide:n och sedan dess har allt fungerat!
  3. Hmm, jag löste problemet genom att köra en bios-updatering. Jag vet fortfarande inte varför den inte ville boota. Nu har jag dock fått ett annat problem. Jag kan starta installationsprogrammet för win 98, men när har laddat installationsguiden så stannar den vid 100%, precis innan den ska börja steget "samla information om datorn" , och meddelanderutan "Installationsprogrammet avbröts, installationsprogrammet kan inte fortsätta, tryck OK för att avsluta...". Och inte får man nått meddelande om VARFÖR detta skedde!
  4. Jo, det fanns en recovery-cd, men eftersom datorn vägrar boota från cd eller från diskett så går det inte att köra igång recovery-skivan. Klurigt värre!
  5. Jahapp, man trodde att man varit med om allt...men när jag kom över en gammal IBM Aptiva Pentium 166Mhz och skulle mig på och radera hårddiskarna så hände nått underligt! Jag startade datorn med en enkel win 95 boot-disk och körde fdisk i dosprompten. Jag tog partitionerna och startade om datorn...det var då det skummaste hände...datorn startade upp som vanligt och började läsa från boot-disken, men sedan lade den av...(ett streck stod och blinkade på skärmen). Jag provade med tre olika boot-disketter och även med att boota från win98 cdromen...men varje gång samma resultat!!! Vad kan ha hänt...? Har aldrig varit med om nått liknande! Jag trodde man kunde rensa hårddisken på vilken dator som helst utan att den inte går att boota från en boot-diskett! Det gick ju att boota från boot-disketten medans win95 fortfarande låg på hårddisken, men alltså inte efter jag tagit bort partitionerna på min hårddisk! Jag har kollat i bios, men inte hittat några speciella inställningar som kan lösa problemet. Hur ska jag kunna installera ett OS när jag inte ens kan boota från diskett eller win98 cd-rom??? Behöver hjälp omgående!
  6. Efter ha installerat Office 2000 Engelsk version så är de flesta menyer och så i Engelska i hela windows 98, fast en del är på Svenska så det blir en mycket irriterande blandning. Jag förstår inte varför normalinstallationen av Office 2000 mixtrar med operativsystemets språkinställningar utan att fråga mig! Jag misstänker att Office har skrivit över några dll:er eller nått med språkinställningar utan min vetskap! Det är väldigt dåligt gjort av Microsoft tycker jag. Så frågan är hur jag kan få tillbaks språkinställningarna?
  7. Jo, men det blir svartvitt både genom videon eller direkt till tv:n, men grejen är att det funkade med min gamla kabel!
  8. Finns det olika sorters s-vhs kabel? Jag fick med en kort s-vhs kabel med mitt Asus 3800 Deluxe kort, men eftersom den var så kort så köpte jag en 10m 4-polig s-vhs kabel på Computer City, men grejen är att när man kör tv-out till tv:n med den nya kabeln så blir bilden svartvit. Video-in funkar i färg om man har "composite" förvald i Asus live (trots att jag har s-vhs kabel). Väljer man istället "s-vhs" så blir bilden svartvit! Med min gamla kabel var det inte några problem! Är det nått fel på min nya kabel eller finns det helt enkelt olika kablar?
  9. Finns det olika sorters s-vhs kabel? Jag fick med en kort s-vhs kabel med mitt Asus 3800 Deluxe kort, men eftersom den var så kort så köpte jag en 10m 4-polig s-vhs kabel på Computer City, men grejen är att när man kör tv-out till tv:n med den nya kabeln så blir bilden svartvit. Video-in funkar i färg om man har "composite" förvald i Asus live (trots att jag har s-vhs kabel). Väljer man istället "s-vhs" så blir bilden svartvit! Med min gamla kabel var det inte några problem! Är det nått fel på min nya kabel eller finns det helt enkelt olika kablar?
  10. Någon som vet om Asus TV Box till Asus grafikorten är någonting att ha? Funderar på att köpa en till mitt asus v3800 deluxe. Hur blir bildkvaliteten på datorn? Går den att jämföras med ett Hauppage tv-kort? Bättre eller sämre? Alternativet till Asus boxen för att titta på tv på datorskärmen är ju ett Hauppage Tv-kort, men de är dubbelt så dyra som Asus Boxen. Det lämpligaste vore ju att köpa Asus boxen eftersom jag redan har ett asus grafikkort, men frågan är om kvaliteten på ett Hauppage tv-kort är så mycket bättre att det är rättfärdigat att köpa det dyrare Hauppage kortet ändå? Någon som kan komma med lite tips?
  11. Någon som vet om Asus TV Box till Asus grafikorten är någonting att ha? Funderar på att köpa en till mitt asus v3800 deluxe. Hur blir bildkvaliteten på datorn? Går den att jämföras med ett Hauppage tv-kort? Bättre eller sämre? Alternativet till Asus boxen för att titta på tv på datorskärmen är ju ett Hauppage Tv-kort, men de är dubbelt så dyra som Asus Boxen. Det lämpligaste vore ju att köpa Asus boxen eftersom jag redan har ett asus grafikkort, men frågan är om kvaliteten på ett Hauppage tv-kort är så mycket bättre att det är rättfärdigat att köpa det dyrare Hauppage kortet ändå? Någon som kan komma med lite tips?
  12. Jo alltså, jah har löst det genom att sätta båda hårddiskarna på samma datakabel(ide 0)...altså en som master och en som slave och cd-romen som master på den andra datakabeln(ide 1). Grejen var att jag hade den cd-romen som slave på ide 0 med en hårrdisk som master och på ide 1 hade jag en ensam hårddisk som master...vilket underligt nog inte funkade...
  13. Det finns inget sånt alternativ...men jag har undvikit problemet på ett annat sätt...genom att ha båda hårddiskarna på samma datakabel...alltså som master och slave...men man tycker ju att det borde gå att ha den andra hårddisken som master på andra datakabeln...
  14. Har fått tag på en gammal Siemens Pentium 75 Mhz...den har två connectors för datakablar...på den första har jag nu en hårddisk(1Gb) som master och en cd-rom som slave, men jag satte i en hårddisk(250Mb)som master på den andra...men datorn hittar inte den! Jumpern är satt på master och jag har kollat att kablarna sitter ok...och så har jag ställt alla hårddiskar på auto i bios...men icke! Jag försökte även starta win95, men då klagade den på hårddiskstyrenheten, vilket aldrig har skett innan jag satt i den andra hårddisken. Vad kan vara fel? Stödjer inte datorn två hårddiskar eller, jamenar det finns ju plats för fyra ide-enheter ju, så det borde fungera tycker man ju...
  15. Japp...såklart är det ju typsnittet i bilderna jag menar!
×
×
  • Skapa nytt...