Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kentinet

Medlem
 • Antal inlägg

  138
 • Gick med

 • Senaste besök

Om kentinet

 • Medlemstitel
  Aktiv

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.kentinet.st

Profil

 • Ort
  Borlänge
 1. japp:) God Jul och tack för hjälpen
 2. har tagit saken i plånbokshänderna och köpt mig ett nytt nätagg, hårddisk, mer minne som en liten julklapp till mig själv
 3. Den gamla hårddisken är en IDE.
 4. ok, då var det ordnat...frågetecknet alltså. har spenderat 4 timmar till att shifta till en gammal hårddisk som jag hade liggandes och installerade XP på den. sen spelade jag Quake Live en timme och inget av det strul som nämnts ovan inträffade. då är det väl med 99.9% säkerhet att det är hårddisken som är kass?...på nåt sätt, trots alla test program som säger att den är OK. jag har nu shiftat tebax till struldisken som Win7 finns på, eftersom den gamla bara var på 20GB. Struldisken är en Maxtor 160GB och är partitionerad 75+35+50...Win7+LinuxMint+Backup. /K.
 5. tack för ditt svar! storleken på växlingsfilen har jag testat att fippla med utan resultat så nu är den inställd så windows får hantera den igen. jag har 2048mb i ram och det är 32bit. grafikkortet har 512mb ram. måste påminna er som tänker så det knakar åt mitt problem , att det här "felet" kom rätt som det var för en månad sen. allt har funkat utan problem i över ett år. under den tiden har det kanske blivit 2-4 ominstallationer av olika anledningar... HD Tune och test program från Maxtors hemsida har jag testat, alla test resultat visar att hårddisk funkar utan fel, har även testat grafikkortet på samma sätt tidigare, även det utan problem. /K.
 6. tack för ditt svar:) med 95% säkerhet så är det nåt med hårddisken, om jag börjar där. efter det där knäppet så är det som om hårddisken startar om, man hör hör den går upp i varv under 1 sek och den röda dioden lyser när det knäpper till. det verkar som om det är själva armen i hårddisken som går tillbaka (eller framåt) till början eller slutet. detta händer bara i win xp och win 7, ej i linux, och bara i 3d spel (ej NHL09) i fullskärmsläge. då är min teori, kan det vara så att Microsoft har skickat ut nån form av uppdatering som har å göra med cache lagring på disken som får det att bli så här? jag har INTE testat att göra en ominst. UTAN att instal. några uppdateringar för att kolla om det är så... /K.
 7. Sedan för nån vecka sen börjar datorn att hänga sig när jag ska spela spel som typ Quake Live, Doom3, Call of duty, den typen av 3D spel (dock ej NHL09 som funkar). Detta händer: När jag startar spelen så knäpper det i datorn ett par ggr, (tror det är hårddisken men är inte säker). Spelet startar normalt men efter en stund när själva spelet kommit i gång då hänger det sig, under tiden har det hunnit knäppa ett par ggr till. I Quake Live kan man spela i "window mode" och det funkar, men när jag växlar över till fullscreen börjar det knäppa igen för att om ett par minuter hänga sig. Det verkar som om nåt har problem med fullskärms mode. Jag har testat diverse "Stress test" program som har plågat, cpu, grafikkortet, hårddisken och minnena rejält men då har det inte varit några problem. Värdena efter testerna har jag jämfört värdena med andra som legat till grund för ett "normalt" beteende och det har verkat ok. Kanske ska nämna att när jag kollar på film genom XBMC i fullskärm så funkar det normalt. Det funkar även normalt vid långa renderingar i 3D-bild program som tar mycket cpu kraft oxå. Jag har gjort en ominstallation av Windows 7 och det har inte hjälpt. Jag har dessutom installerat WinXP och det händer samma sak där. Nåt börjar helt klart att gå åt pipan i burken men jag vet inte vad. Temperaturer på cpu´n och grafikkortet är helt normala, i ett av test programmen jag testade fick jag dessutom fram tempen på hårddisken och den verkar oxå normal (44gr). sysinfo: Intel® Pentium® D CPU 3.00GHz, 3010 Mhz, 2 kärnor, 2 logiska processorer ATI Radeon HD 4800 Series Maxtor 6V160E0 ATA Device Alla drivisar är uppdaterade utan resultat... t.o.m Bios är uppdaterat, men det var i våras. Om det är grafikkortet som krånglar borde det väl ha visat sig vid testerna? Kan ett nätaggregat bli "sämre" och ge mindre kraft till systemet? Vad händer med systemet om det börjar ge för lite effekt? Nån som har nån bra ide´ vad som håller på att hända med datorn? Mvh Kent.
 8. *LÖST* jag kollade runt lite på nätet och där tipsar man om Bonjour tjänsten. jag har inaktiverat den tjänsten och nu funkar det det oidentifierade nätverket är som bortblåst /K.
 9. hur får jag bort det oidentifierade nätverket?? den går inte att göra nåt med, kan inte ändra nåt på den...
 10. det är ett hemnätverk
 11. hejhej! när jag felsöker säger den att den kan inte identifiera nåt fel.
 12. nu har jag hittat ett annat ställe där jag kan ändra för att få det att funka. "funkar_inte2" (alltså den första bilden) så ser det ut när jag startar datorn och jag har ingen internetåtkomst, men kommer in i det lokala nätverket. då letar jag upp sidan med min anslutning och Inaktiverar ansutningen...........sen aktiverar jag den...och Whola!! då har jag internetåtkomst och nätverket har ändrat sig till bild: "funkar2". Men det blir samma sak nästa gång jag startar datorn. Varför är det så här??? /K.
 13. ok nu har jag två bilder över ipconfig som visar skillnaden... den översta bilden visar när det funkar...
 14. andra gången detta händer...fick göra en ominstallation sist. drivrutinen till nätverkskortet verkar vara knepigt. rätt som det är händer det, kortet tappar internet åtkomsten men funkar i det interna nätverket...vet att detta låter lite knepigt. det kommer upp en gul trekant på nätverksikonen och internet är borta. nu säger vissa: "köp en ny router!", då säger jag: ska detta inte hända i dual boots systemet ubuntu oxå då?? japp, jag har både win7 och ubuntu, har aldrig problem i ubuntu, så då tror jag att till 97,4% säkerhet har och göra nåt med drv till win7 ELLER nån tjänst som sabbar till det. när detta händer räcker det inte med en omstart utan jag får uppdatera drvn i Enhetshanteraren och sen funkar det, men alltså det funkar ju i det lokala nätverket hela tiden...kan det vara så att drivrutinen har gått sta och blivit inkompatibel till win7 efter nån uppdatering? kan jag sätta drivrutinen som kompatibel med vista eller xp? hur gör man då? nicet är ett Realtek 8168B/8111B family PCI-E gigabyte N.DIS 6.20 enligt Enhetshanteraren, moderkortet: P5LD2 SE /K.
 15. kentinet

  vsftpd

  tjena japp jag har filer och mappar. jag har kommit så långt att jag kan kontakta ftp servern och kommer åt den via Firefox/Chrome/IE...men, ett kommandot i .conf, anon_root=/utdelat (som jag haft tidigare och det har funkat) ställer till det nu. om jag lägger in den koden då kommer det att jag ska skriva in user och lösen fast jag har anonymous=YES och det funkar inte att skriva in nån user heller och inte blankt heller. men om jag inte har denna sträng så kommer jag in i en tom sida bara...och det är där som alla mappar egentligen skulle ha synats... PS: koden ovan ser inte ut så där idag eftersom jag har fipplat med den, just nu är det original filen + strängen anon_root=/utdelat www.kentinet.st
×
×
 • Skapa nytt...