Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Parisa

Medlem
 • Antal inlägg

  73
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Parisa

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Kvinna

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Min trädgård och 2 andra i föreningen (de som hade klagat) blev fixad. De kom och tog bort stenarna, la upp matjord och sådde gräsmatta. Detta tack vare en av mina grannar som hotade att anlita själv någon och skicka räkningen till föreningen. Utan honom tror jag inte att vi hade fått något gehör. De som har byggt husen är Althin Entr. AB. Markfirman vet jag inte vilken det är tyvärr.
 2. Absolut, Jag kommer att berätta.
 3. Vi fick besked att vår förening tänker reklamera våra gräsmattor till markfirman. :) Detta vet jag att är tack vare en av mina grannar som är väldigt outtröttligt när det gäller att driva saker.
 4. Som sagt, är det grovplanering som står i avtalet. Vi vill gärna att markentreprenör berättar för oss vad de menar med grovplanering. Säger de att de har lagt t.ex. 10 cm matjord, då vet vi att de ljuger ☺, men säger de att de har bara jämnt ytan, då vet vi i alla fall att de har gjort vad de tycker ingår i grovplanering. Sedan är det upp till oss om vi vill bråka mer ☺ om vad det borde ingå i grovplanering.
 5. Tack för svaret. De har inte lagt någon matjord alls. Och av oss 10 är det bara 4 som är hornhusen och har lite större trädgårdar som känner av problemet mer. Vi är i alla fall 2 som vill att de ska åtgärda problemet. Med de menar jag markentreprenören.
 6. Jag har skickat en fråga i samma ämne tidigare, men då hade jag inte fått senaste uppgifterna, därför skriver jag på nytt. Jag har flyttat till min bostadsrätt för några månader sedan. Huset är nybyggt och trädgården har inga rabatter, men gräsmatta. När jag skulle klippa gräsmattan första gången märkte jag att jorden det var full med små stenar som snurrar i gräsklipparen. Senare när jag skulle anlägga rabatter märkte jag att marken är kompakt och full med stenar även underifrån. I princip måste jag gräva och transportera bort översta lagret av jorden. Vår förening består av bara 10 hus och alla har samma problem. Vi har klagat och föreningen har sagt att i vårt avtal står det att trädgården ska vara grovplanerad. Är det någon som vet vad grovplanerad trädgård innebär? Det känns fel att jag måste betala för att transportera bort dålig stenig jord. Tack på förhand
 7. Tack för svar. Trädgården tillhör mitt radhus.
 8. Trädgården tillhör mig. Jag har ett radhus med tillhörande trädgård.
 9. Tack så jättemycket för era kloka och SNABBA svar. Jag har nu skrivit till föreningen och inväntar svar. De är inte så snabba på att svara, så jag får vänta några dagar. Kommer att skriva när jag vet mer.
 10. hej, Jag har flyttat in i en nybyggd bostadsrätt med en liten trädgård med gräsmatta. Gräsmattan ser sådär ut och det är full med stenar som kan fastna i gräsklipparen. Mina bekanta som har varit hos mig har sagt att man inte borde få lov att lämna trädgården till köparen i sån skickt. Att de som har byggt huset borde ta bort stenarna och lägga matjord på hela trädgården, eftersom jorden verkar inte alls vara bra. Jag har emailat kontaktpersonen på byggföretaget, men han svarar inte. Vet någon om jag har rättigheter angående detta? Jag hittar ingenting om trädgården i min kontrakt. Ps: trädgården är min. Min bostadsrätt är ett radhus med tillhörande trädgård. Mvh Jag redigerar inlägget så allt info står på samma ställe. Jag har egen trädgård. Mitt radhus är en av 10 och alla har små trädgårdar. Det är nyproduktion och vi alla är första ägare och det har visat sig att alla har liknande erfarenheter d.v s. massa stenar och annat. Vi har fått svar att det har bara ingått grovplanering av trädgården i vårt avtal. Nu måste vi undersöka vad grovplanering är. Det verkar inte finnas ett enkelt svar till detta. Betyder grovplanering att de kan lämna jorden i vilken skick som helst eller ej. Jag tar gärna emot tips. Mvh
 11. Jag hade tur. Jag hade inte kollat Kanadas regler, men de har ingen gåvaskatt. Så det gick bra. Det handlade inte om jättemycket pengar heller. Runt hundra tusen. Men egentligen borde vi ha kollat reglerna i båda länderna.
 12. Jag frågade inte banken. Skrev bara gåva. Men senare hittade jag lite info i nätet som visade sig att egentligen hade varit bättre att skriva lån, då mottagaren slipper betala skatt. https://www.skatter.se/?q=node/1658
 13. Tack för svaret. Det ordnade sig.
×
×
 • Skapa nytt...