Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

JakobS

Medlem
 • Antal inlägg

  73
 • Gick med

 • Senaste besök

Om JakobS

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1971-05-09

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Grangärde
 1. Testade med Firefox (men är dock hänvisad till IE hos användarna) fick ändå Error: Permission denied to access property 'document' men skriptet fortsatte här att köra loopen.
 2. Jag testade och det fungerade om jag satte upp en sida på min server med element som jag läste av, fungerade även med document.readystate. För den externa sidan som jag måste öppna för att inloggningen ska ske så stannar skriptet med 'Åtkomst nekad' (rad 12/13). Jag har dålig koll på behörigheten i detta fall men det gör mig lite konfunderad då jag kan 'Visa källa' och uppenbarligen se elementens id!? Innebär detta att det är dags att ge upp och gå på en antagen tid för sidan att öppna? <html> <head> <script type="text/javascript"> function CloseLogIn(){ LogInWindow.close(); window.location.replace('ExternServer/InfoSida.aspx'); } var LogInWindow=window.open('ExternServer/LoggaIn.aspx?UserID=DefaultUser&UserPwd=DefaultPwd','LogInWindow'); //var LogInWindow=window.open('LoggaIn.asp','LogInWindow'); //Test med intern sida function CheckLogIn(){ alert(LogInWindow.document.readyState); //Åtkomst nekad för extern sida var someElement = LogInWindow.document.getElementById("meta_Foretag"); //Åtkomst nekad för extern sida //var someElement = LogInWindow.document.getElementById("myElement"); //Test med intern sida if (someElement!=null){ CloseLogIn(); } } </script> </head> Väntar på inloggning <script type="text/javascript"> LogInWindow.onload = setInterval("CheckLogIn()", 500); </script> </html>
 3. Jag vet inte om jag fattar rätt men detta kommer väl att stänga inloggningsfönstret när den lokala filen laddat klart, vilket när jag provade skedde innan inloggningen var klart. Koden måste väl isf ligga i den externa sidan, men där har jag som sagt ingen access (och det skulle bli konstigt om man alltid efter inloggning stänger fönstret)!?
 4. Jag vill skapa en länk till en extern infosida men för att komma åt sidan måste man vara inloggad. I url'en till själva inloggningssidan kan man skicka med argument för (default)användare och lösenord. Har man väl loggat in en gång med webbläsaren (använder IE10) så kommer man åt infosidan. Jag har skapat en lokal sida som först öppnar inloggningen i nytt fönster och efter 1500 ms stänger det fönstret och dirigerar om till infosidan. <html> <head> <script type="text/javascript"> function CloseLogIn(){ LogInWindow.close(); window.location.replace('ExternServer/InfoSida.aspx'); } LogInWindow=window.open('ExternServer/LoggaIn.aspx?UserID=DefaultUser&UserPwd=DefaultPwd','LogInWindow'); </script> </head> Väntar på inloggning <script type="text/javascript"> setTimeout('CloseLoggIn()',1500); </script> </html> Att det skulle räcka med 1500 ms för att inloggningen ska vara klar är ett godtyckligt antagande, kan man istället läsa av att sidan/fönstret laddat klart? (Jag har inte access att ändra de externa sidornas kod!)
 5. Jag har samma problem när jag försöker ansluta via VBA i excel. Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=C:\myFolder\myAccessfile.accdb;Jet OLEDB:Database Password=MyDbPassword; Fast jag använder samma lösenord som jag kan öppna databasen med i access så får jag "Ogiltigt lösenord"!?
 6. Eftersom du vill välja ETT verksamhetsområde borde det bli ..."FROM tbl_Medlemmar WHERE tbl_Medlemmar.omrade1Id = " & strId & " OR tbl_Medlemmar.omrade2Id = " & strId & " OR tbl_Medlemmar.omrade3Id = " & strId Men det känns ändå lite konstigt då du inte kommer att veta vilket verksamhetsområde som finns i vilket av de tre fälten för vilken användare!? Jag skulle skapat: - en tabell som beskriver verksamhetsområden - en tabell som beskriver medlemmar - en tabell som knyter en medlem till ett eller flera verksamhetsområden För vad händer när en medlem ska finna på fyra verksamhetsområden eller om du ska lägga till ett nytt!
 7. JakobS

  Ny partition

  Jag har samma tanke med att installera win7 parallellt med vista, tyvärr så lyckades jag (efter att defragmentera och avaktivera återställningspunkt) bara krympa drygt 22GB och installationen rekommenderar drygt 24GB Finns det något ytterligare sätt att åstadkomma utrymme som kan "krympas bort" från C: partitionen, det finn ju drygt 200GB ledigt utrymme kvar? Varför skapar MS ett verktyg som kan krympa partitioner i efterhand om operativet ändå låser upp det mesta utrymmet!?
 8. Misstänkte det men hoppades att jag kanske missat ngt inställningsalternativ! Det går ju som du skriver att ställa in upplösningen men man vill ju snabbt kunna maximera fönstret och jobba i det om det behövs.
 9. Kan man få Fjärrskrivbordet i Windows att skala/zooma den uppkopplade datorns skärmbild när man har det i fönsterläge? Jag vill ha ett litet fönster öppet i något hörn för att se om något händer på den fjärrstyrda datorn samtidigt som jag jobbar på en annan dator. Som det är nu så beskär den bilden och jag ser inte allt!
 10. Jag kan verkligen hålla med om att funktionen känns lite onödig men "användarna" hade tidigare en webapplikation som var åtkomlig från intranätet och nu har vi av prestandaskäl gått över till klientinstallationer. Då kommer det, "som ett brev på posten" (...fast det det händer iofs inte så ofta nu för tiden!? ), att man vill ha det "som tidigare"! Nu är det inte alls säkert att de får som de vill om jag inte lyckas lägga till en hantering av olika sökvägar, t ex Program/Program Files. Det bästa vore om man kunde söka efter programmet och läsa ut sökvägen, men som ni märker är jag inte helt hemma på detta! Jag hittade iaf en annan kod som jag får att fungera (funktionerna verkar likartade, vad är skillnaden?). Const NORMAL_WINDOW = 1 Set objShell = CreateObject("Shell.Application") objShell.ShellExecute "C:\Program Files\Notepad++\notepad++.exe", , , , NORMAL_WINDOW Jag har lagt min HTA på en webserver och kan köra från min klient, så det fungerar iaf inom nätverket!?
 11. ?? Jag lyckas då starta både Notepad och Excel med min HTA-sida (HTML Application) men jag får en tydlig varning om jag verkligen vill först!
 12. Jag vill att man ska kunna starta en applikation lokalt med hjälp av en länk på en web-sida(hta). Jag får detta att fungera med program som inte kräver att man anger sökvägen när man startar det, t ex notepad, excel. <title>Starta Notepad</title> <html> <head> <script language="VBScript"> Set objShell = CreateObject("Wscript.Shell") objShell.Run "notepad.exe" self.close Set objShell = Nothing </script> </head> </html> men om jag istället anger: objShell.Run "C:\Program Files\Notepad++\notepad++.exe" så får jag skriptfel, "Det går inte att hitta filen"!? Är detta för att "C:\" blir på webservern? Hur anger man sökvägen till den lokala datorn isf? /JakobS
 13. Bifogar här ett exempel på hur man får tag på handtaget. Man får dock inte vara "för snabb" i koden när man söker för då har programmet eventuellt inte hunnit starta ordentligt och man får inte handtaget för dess huvudfönster! OBS! Man måste återvända till excel för att se resultatet! FindWindowHndlFromInstanceHndl.zip Nu börjar jag få ihop fragmenten av funktioner som jag behöver för att starta och styra placeringen av program och visa filer från en excel-meny. Jag kan lägga upp en exempelfil när jag väl knåpat ihop det hela! ps. av någon anledning så kan jag inte starta "Skärmtangentbordet" (osk.exe) som finns i win7 med shell-kommandot, det fungerar ju å andra sidan lite speciellt!?
 14. Hittade lite info om hur man får tag i fönstrets "handtag" utifrån shell-instansens id, http://support.microsoft.com/kb/242308, iaf funkar exemplet klockrent även i VBA!
 15. Tänkte att jag skulle få tag i "handtaget" för applikationsfönstret på ett lite bättre sätt och hittade en funktion som jag tycker borde hjälpa!? Public Declare Function GetActiveWindow Lib "user32" () As Long När jag just startat en applikation så ligger väl den "överst"=aktiv!? Men när jag kör makrot så blir värdet 0 men när jag stegar makrot så får jag (som sig bör) hantaget för VBA-editorn. Har även provat Public Declare Function GetTopWindow Lib "user32" (ByVal hwnd As Long) As Long som när hwnd har värdet Null borde ge mig översta fönstret(!?) men här vet jag inte riktigt vad jag får för handtag(GetWindowText ger "MSCTFIME UI")! Har en variabel av typen Long värdet Null när jag deklarerar den och inte ger den ngt annat värde? Som sagt, jag är en bit utanför mina vanliga "domäner"!
×
×
 • Skapa nytt...