Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

10CG10

Medlem
 • Antal inlägg

  20
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Tack för ditt snabba svar, jag får prova detta och återkomma.
 2. Jag har gjort ett dokument i excel 2007 där jag vill att man skall kunna fylla i ett kundnummer i en cell och då automatiskt få adressuppgifter inskrivna i fyra andra celler. Hur gör man detta? Jag har en första flik som innehåller en cell för kundnummer. Sedan har jag fyra celler till där jag vill att Kundnamn, Adress, postnummer och ort fylls i automatiskt beroende på vilket kundnummer man fyller i. Jag har en flik till som innehåller en lista med dessa uppgifter fördelade på fem kolumner: kundnummer, namn, adress, postnummer och ort. Kan man göra detta i excel och isåfall - Hur gör jag för att det skall räcka med att skriva in kundnummer för att få resterande uppgifter automatiskt i flik 1???
 3. Hej och tack för era svar. Jag letade upp processorerna i testen och enligt det hade AMD högre poäng och eftersom det även är ett separat grafikkort så får det nog bli det paketet. =) Lite synd att det inte finns i lager före 11/1 bara =( Är lite segt med 4bitars grafik... =S men den som väntar på något gott...(?)
 4. Hej, Då grafikkortet (mobile radeon x300) på min Dell latitude D810 har gett upp (sitter med ränder över hela skärmen och 4bitars färg) så är jag tvungen att köpa något nytt. Pengar är en bristvara och därför funderar jag på dessa 2 hos komplett.se. Jag spelar inte dom senaste spelen utan har datorn mer för vardagligt bruk. Dock vill jag kunna spela total war-spelen, något som jag tror båda datorerna klarar. Men nog skrivet. Jag skulle vara väldigt tacksam om ni som vet bättre än mig kan säga vilken av dessa 2 ni rekommenderar. AMD eller intel: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=321530 http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=620477 Tacksam för svar!
 5. 10CG10

  Benq eller LG?

  Jag har 2000 kr att lägga på en ny skärm och har hittat två kandidater. Jag har inga jättekrav men vill naturligtvis ha det bästa alternativet för mina 2000. Jag skall koppla in dator och XBOX i skärmen så jag vill ha HDMI. De jag väljer mellan är dessa: LGW2453VPF BenQ 24" LCD G2420HD Många är tydligen väldigt nöjda med Benqen som trots allt är äldre än LGn och jag har inte kunnat hitta så mkt om LGn. Det positiva som jag ser det med LGn är att det är inbyggda högtalare på vilket jag gärna har. 1. Någon som har några erfarenheter av LGn? 2. Vilken skärm skulle ni valt och varför? 3. Någon som vet vilken skärm som har bäst bild/är bäst till spel/XBOX? 4. Någon som vet något om ljudkvaliteten på LGn?
 6. Tack för era svar! Jag kunde inte höra något skrapljud eller liknande när jag satte i strömsladden till den externa hårddisken så jag hoppas att ljudet inte kommer från att läshuvudena repar skivorna. Jag hoppas att det kan vara så bra att det är kommunikationen som inte fungerar. Jag kanske ska testa med att köpa en sån här? http://www.stuffshop.se/sv/article/2/usb_2_0_till_ide_s_ata_adapter Jag har plockat ut själva hårddisken ur plastskalet på den externa hårddisken och det är en sata-kontakt. Jag kunde inte se några skador på usb-sata adaptern som satt mellan skalet och hårddisken, men det kanske är värt att testa att köpa en ny adapter för 250kr och då kanske slippa skicka iväg hårddisken och betala upp till 10.000kr?
 7. Min externa hårddisk har åkt i golvet och har antagligen fått en mekanisk skada för nu får inte datorn kontakt med den alls längre. (När jag kopplar in strömmen låter ett tyst eeee paus eeee paus eeee paus osv. och jag tror att det är ett försök att flytta läsarmarna eller ngt annat och att det inte fungerar) jag har lite bilder jag inte vill bli av med och har därför bestämt mig för att skicka iväg hårddisken. Det verkar som att IBAS och Ahlberg data är de som rekommenderas. Jag vet dock inte vilken firma som är bäst. Ahlberg data verkar vara lite snabbare och kanske någon tusenlapp billigare vid mekaniska skador. Jag har varit i kontakt med båda och det verkar som att kostnaden hos IBAS hamnar på 8-10 tusen och Ahlberg data 7-10 tusen. Vad rekommenderar ni experter? Någon som fått hjälp av dem? [inlägget ändrat 2009-12-11 13:00:21 av 10CG10]
 8. Hej, Jag har en arbetskamrat som jag ska försöka hjälpa. Hans hårddisk som innehåller en massa foton har slutat fungera. Det går inte att starta upp från den längre. Jag har lånat hårddisken och kopplat in den i ett USB-chassi som jag själv brukar använda till en annan hårddisk. När jag kopplar in hans hårddisk i usb-porten så känner min dator av den och i enhetshanteraren så kommer den upp och enligt enhetshanteraren så fungerar den som den ska. Problemet är bara att det inte kommer upp en enhetsbeteckning för hårddisken, så jag kan inte gå in på hårddisken genom tex utforskaren, den här datorn eller kommandotolken. Någon som kan komma på en åtgärd för att komma åt enheten och få fram korten? Ps. Hårddisken är en: Western Digital WD800 på 80GB Tack på förhand!
 9. Hej! Jag har en "gammal" filmkamera med firewire 400 anslutning nu funderar jag dock på att köpa en nyare filmkamera och antar att det kanske finns med den snabbare firewire 800. Samtidigt tänkte jag köpa ett pc-card med firewire till min bärbara. Min fråga är: Är firewire bakåtkompatibel så jag kan koppla in min gamla kamera i ett nyare 800-kort?
 10. Eftersom jag lovade berätta hur det har gått så kommer ett slut på historien här: Efter att ha kontaktat NEC fick jag återigen snabbt svar av deras trevliga support. Dom beklagade att datorbutiken.com inte skötte garantiärendet som dom skulle men eftersom NEC lämnar 2 års garanti så skickade dom en annan brännare till mig så nu sitter jag med en ND3550A. Så för att sammanfatta mina erfarenheter: Gärna NEC igen, men jag kommer aldrig handla från datorbutiken.com
 11. Nu har jag kontaktat både återförsäljare och tillverkare - tyvärr måste jag nog köpa en helt ny brännare trots att det bara var 1 år och fyra månader sedan jag köpte den nuvarande. Efter bara 16 månaders normalt användande (jag har bränt ca 100 DVD-skivor) skall man tydligen få nöja sig med att sakerna slutar fungera. När brännaren (en NEC ND-3540A) slutade fungera försökte jag bränna på flera alternativa sätt i olika program och kontaktade dessutom NEC:s support. Efter råd om att uppgradera firmware och prova på nytt, så brände jag sönder ytterligare några DVD-skivor (totalt har jag bränt sönder ca 20 DVD-skivor). För att få hjälp att lösa problemet kontaktade jag både företaget jag köpte den av, datorbutiken.com och tillverkaren NEC. På NEC:s hemsida skryter dom högt om sin kundvård (http://www.nec.se/templates/Page.aspx?id=1158) och skriver: När jag kontaktade NEC fick jag snabbt svar och fick veta att datorbutiken.com - som jag köpte DVD-brännaren av - skulle sköta ärendet i egenskap av återförsäljare, samt att jag som kund har Hos Datorbutiken.com verkade det dock vara svårare att få hjälp. Först efter ca en vecka erhöll jag ett kort svar på en mening: När jag påpekade den 3åriga reklamationsrätten som NEC nämnt i ett andra mail till datorbutiken.com kom nästa svar: Jag har nu skickat ett mail till NEC, men antar att man skall acceptera att nya saker går sönder efter drygt ett år och att man då själv får betala både för att köpa nytt och för alla DVD-skivor som går åt innan hårdvarufelet är konstaterat. Jag återkommer när jag har fått svar från NEC och hoppas att jag snart kan ha tillgång till brännare igen, lönen kommer ju nästa vecka men nu har jag varit utan i över två veckor och känner lite brännar-abstinens
 12. Jag har en NEC ND-3540A som har fungerat problemfritt, fram tills nu. När jag ska bränna DVD-image till skiva så fungerar bränningen felfritt, fram tills verifieringen av bränningen börjar. Då verkar det som att hela bränningen har gått helt åt h-e och det är "read errors from sector 0" och framåt. Jag använder Nero. Efter att problemet började provade jag med en annan version av Nero samt med CloneDVD och Alcohol 120%. I de senare programmen har jag inte kunnat välja att verifiera bränningen, men det har ändå blivit fel på skivorna. När jag har valt att inte verifiera i Nero så står det att bränningen har utförts felfritt, men när jag försöker använda skivan fungerar den inte alls. Jag har försökt bränna flera olika images men resultatet blir alltid detsamma. Jag har provat flera olika märken av DVD-skivor, som har fungerat felfritt tidigare. Min brännare är inkopplad som master på secondary IDE. Jag har provat i flera olika hastigheter, från den lägsta till den snabbaste. Däremot fungerar det helt problemfritt att bränna ut DVD-RW skivor med tex avi-filer på. Filmerna fungerar och verifiering fungerar felfritt. Jag sitter här som ett frågetecken med ca 20 förstörda DVD-skivor, jag har verkligen provat allt. Vad kan ha hänt och vad ska jag göra? [inlägget ändrat 2006-11-03 15:33:31 av 10CG10] [inlägget ändrat 2006-11-03 15:34:00 av 10CG10]
 13. *Börjar med att överlämna en blomma och en ask choklad till Cecilia för att hon alltid tar sig tid att skriva utförliga och väldigt bra och hjälpsamma svar på mina frågor.* =) Nu har jag mer eller mindre bestämt mig för att köpa den billigare routern WRT54GL från Linksys. http://www.dustinhome.se/Dacsaportal/?ProdID=5010090496 Jag har internet på 24mbps och kommer antagligen koppla in den stationära datorn med kabel för att sedan ha min bärbara på trådlöst. Jag ringde till linksys och frågade vilken throught-put modellen har till trådlöst och fick ett något frågande svar att det var 54Mbps. Enligt deras support skulle det vara samma hastighet även med wpa påslagen, dvs 54Mbps. Jag ställer mig något tveksamt till detta men det lutar nog åt den routern ändå eftersom den kostar hälften av vad de andra jag har tittat på kostar (D-Link DGL-4300 och D-Link DIR-635).
 14. Nej det har jag ingen användning av. Jag bor centralt i lägenhet. Men som jag uppfattade det så är det bara en extra funktion som man kan använda sig av om man behöver: Radio Power Control: Adjust output ipowerj for largerj coveragei range Jag vill naturligtvis inte störa alla mina grannar men i övrigt verkade den passa mina krav bra, enligt vad jag kan läsa ut. Rätta mig gärna och ge tips på bättre. Jag söker hög säkerhet på internet och WLAN till ett bra pris. jag har 2 datorer med XP, en bärbar och en stationär.
 15. Nu kommer lönen snart och jag funderar på att köpa en: Asus Trådlös Router WL-550G ENCORE http://www.webhallen.com/prod.php?id=59398 Tyvärr kan jag inte utläsa ifall den är snabb nog, jag har 24Mbits internet. Mina krav är: hög säkerhet på både internet och WLAN till ett hyffsat bra pris. Jag tycker att den verkar bra, åsikter? Det kanske finns någon bättre till ca samma pris på webhallen? (jag har 2 datorer med XP, en bärbar och en stationär.)
×
×
 • Skapa nytt...