Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

flora50

Medlem
 • Antal inlägg

  6 124
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

flora50 vann dagen: 13 november 2010

flora50 hade det mest gillade innehållet!

3 följare

Om flora50

 • Medlemstitel
  Inpert
 • Födelsedag 1950-03-31

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://web.comhem.se/~u19125457/network.html

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Örebro
 1. Du måste ange en produktnyckel som passar den variant av XP som är installerad
 2. Logga in i routern och kolla vilket området är för DHCP, dvs vilka IP-adresser routern delar ut automatiskt. Om området börjar på 192.168.1.100 blir det adresskonflikt. Antingen ändrar du området så att alla dina enheter med statisk IP-adress ligger utanför, eller så ändrar du de statiska som ligger inom.
 3. Du borde inte bli utloggad. Har du skannat efter virus i felsäkert läge, t ex med https://www.malwarebytes.org/free/ ? Prova att ange produktnyckeln igen (gäller endast volymlicenser): http://support.microsoft.com/kb/328874/sv
 4. - Om du tänker skifta mellan operativsystemen ska du låta C-disken sitta kvar. Är programmet Photoshop installerat på D (varför?) ska den också sitta kvar. I annat fall skulle jag som säkerhetsåtgärd koppla loss D under installationen. Stoppa sen i en ny disk och installera nya OS:et på den. Du kommer sen att få välja operativ vid varje uppstart. När du stoppar in D igen, kan du ev få ställa om startdisk i BIOS. - Om du bara ska köra det nya operativet, men kunna starta det gamla på C vid något tillfälle, kopplar du bort alla gamla diskar och kopplar in den nya och installerar. Detta är att föredra vid test av OS. Den partition som operativet ligger på kommer att heta C, oavsett vilken systemdisk som är inkopplad. När du är klar med denna separata installation kan du koppla in alla diskar igen och gå in i BIOS vid första start och välja vilken disk du ska starta från. Då kommer du att hitta din gamla C-partition (och ev övriga på gamla systemdisken) under en annan bokstav (andra bokstäver). Jag har provat båda alternativen och skulle i ditt fall välja det sista, eftersom den gamla disken är mer sliten och ska bort före den nya. i så fall måste installationen göras om igen utan den disken. Om du väljer att koppla bort den gamla disken, kom ihåg att antingen inte ändra övrig hårdvara, eller se till att du aldrig blir beroende av att kunna köra gamla udda program från den gamla disken. Vad det gäller val av OS, följ Cecilias råd. Jag skulle dock inte välja Vista p g a att det är äldst av de tre. Enda skälet är om enbart Vista har drivrutiner för någon utrustning du använder. Vad gäller ACER-datorn med Win 8, jag skulle dragit igång den OCKSÅ, kanske t o m börjat med den.
 5. Jag brukar aldrig installera om en fungerande hårddisk med viktiga egna filer. Dessutom slits en disk. Mitt råd är att köpa en ny intern hårddisk och göra en provinstallation. Du behöver inte lägga in Windows produktnummer förrän efter 30 dagar, så du kan prova olika versioner. Se till att du använder 32-bitars versioner.
 6. Om det fortfarande inte funkar, kolla min Nätverksguide http://web.comhem.se/~u19125457/network.html
 7. 20 minuter är ett riktvärde. Jag har varit med om för en månad sen att Telia aldrig (flera veckor) släppt MAC-adressen. Då kan det vara läge att ringa deras support.
 8. Tänk på att så fort en färgpatron tar slut måste den bytas. De flesta färgskrivare vägrar skriva ut nåt över huvud taget om en patron är slut.
 9. Testa att ställa in okrypterat i routern. (Glöm inte att ta bort den gamla anslutningen i datorn.) Funkar det okrypterat, kan det vara som LARSAS skriver att WPA2 inte går, utan kanske bara WPA. Ställ också in 802.11b/g/n som Jari skriver, eller i varje fall inte enbart 802.11n. Om du har ställt om för mycket i routern, kan det vara bra att börja om från början med reset, dvs återställning till leverans-/fabriksinställning. Håll in den lilla knappen på baksidan i minst 10 s när den är elansluten och igång.
 10. Egenskaper för Trådlös nätverksanslutning > fliken Trådlösa nätverk > (markera ditt nätverk) Egenskaper > Autentisering: Ta bort bocken för Aktivera IEEE 802.1x-autentisering för det här nätverket
 11. Om du ändrar/skapar lösenord på routern, måste du ta bort den ur listan på automatiskt uppkopplade enheter i datorn. Sen är det bara att söka på nytt och ansluta med rätt lösenord.
 12. Kolla om Tre:s router är operatörslåst, vilket i så fall kan påverka ditt val.
 13. Logga in på DIR-652 och ta bort DHCP, samt sätt fast IP-adress på den i området där inte första routern ger DHCP. Dra sen en kabel (tyvärr bästa lösningen!) från LAN-port till LAN-port på routrarna. Välj gärna olika SSID på routrarna, så du ser vilken som fungerar bäst på olika ställen.
 14. Håller med. Nu måste man klicka på Mina bevakningar samt klicka en gång till på Forum under Efter sektion. Mycket omständligt!
×
×
 • Skapa nytt...