Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jannejanne

Medlem
 • Antal inlägg

  8 124
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  31

Allt postat av jannejanne

 1. Att skaka om en tonerpatron kan göra att tonerpatronen funkar en tid igen. Så jag gissar att problemet var att tonern var nästan slut. Inget fel på trumman. Och nu när du satt dit "den omskakade" originaltonern går det skriva ut några 100 sidor till.
 2. Någon här på eforum mer än jag som inte accepterat Googles EULA där Google räknar upp en del saker Google har rätt att ladda ner från mobilen och dela MEN INTE BEGRÄNSAT TILL DESSA och parkerat den nyinköpta mobilen i en låda ? I så fall är det väl så att säkerhet är lågt prioriterat.
 3. En yttre antenn är en bra ide. Om det sedan hjälper är en annan sak. Som i alla andra sammanhang med mobilt fodras två saker för något ska fungera 1) Att mobilleverantören har täckning där man är. 2) Att mobilleverantören har TILLRÄCKLIG kapacitet där man är. Exempel: Jag bor 2km från Göteborg centrum. Hade Comviq mobil. Dagtid hade jag Endast nödsamtal Från midnatt fram till morgonen inga problem använda mobilen. För Comviq/Tele2 hade helt enkelt inte kapacitet så det räckte till dagtid . Förhoppningsvis blir det bättre med yttre antenn för er. # Blir det inte bättre, ja då vet ni att problemet är bristande kapacitet hos Tele2. Men bara en kan vara billigast är väl deras slogan ? # För gick jag ut på gatan istället för att vara hemma, ja då gick det att ringa. Så min misstanke är att Comviq/Tele2 vid kapacitetsbrist sorterar bort de svaga signalerna, de som fodrar mest kapacitet genom att dåliga bitar måste sändas om, dom sorteras bort först.
 4. Jag uppdaterar inte If it aint broken don't fix it. Något som lönar sig är att själv kompilera en kärna anpassad till den egna hårdvaran. Datorn blev för min del betydligt snabbare. Plocka bort stödet för amatörradio (eller se till att stödet för amtörradio kompileras in ifall jag behöver just det stödet.) Ta bort allt jag inte behöver. Nu är det väl 10 år sedan jag sist lade tid på att kompilera egen kärna och behovet har väl minskat med bättre hårdvara. Det som gör att jag inte gör det idag är att jag har en känsla av kompilera en egen kärna är ett mycket större projekt än det var för 10 år sedan. Ett annat skäl är att när jag plockade bort onödigt (för mina behov som jag tyckte). Så gick det ibland inte bra och kärman fungerade inte. Bara att börja från början och gör om.
 5. Och pressen skriver https://www.svd.se/reapanik-inte-hallbart--black-friday-skamhotas https://www.svd.se/kundernas-krav-blir-hogre--risk-for-kaos Tror jag ska lägga ett köp från Kina till efter nyår. Så prylarna inte försvinner i julkaoset.
 6. Det kanske är så enkelt som att den installerade distributionen/releasen inte är kompatibel med hårdvaran ? Varför då lägga tid påt ? Distributioner som inte fungerar med min hårdvara lägger jag ingen tid på. För det finns ju distributioner som fungerar med min hårdvara.
 7. Vilka telefonbolag det inte ? Telia är ett företag som gör det. Förbehåller sig rätten dela mina data med samarbetspartners när jag läste villkoren sist. Och när upphörde detta i så fall ?
 8. Ska bli spännande att se hur länge det dröjer innan någon sådan här app används av bedragare för att kapa till sig dina/mina pengar. Ja det kan ju tom med löna sig för bedragare att skapa en sådan här app. Och då när pengarna är borta kan man i varje fall glömma ersättning från bankerna.
 9. Får man gissa att det är siter som Google inte vill du ska logga in på, inte tjänar några pengar på att du loggar in till ? För att siten är långsam behöver väl inte Google tala om i förväg ? Det märker man ju själv. Och det är väl då inget problem att låta Chrome sänka hastigheten för olönsamma siter för Google. Byt webbläsare, kör själv med Seamonkey. En site som funkar dåligt med Seamonkey är gmail.com så jag funderar på att lämna gmail.com.
 10. Just nu dyker det upp ett Frågeformulär när man loggar in på eforum med en massa frågor om Lösenord. Tex. Använder du samma lösenord till fler än en tjänst/inloggning ? och jag svarade Ja. För det gör jag. Men är det säkert ? Vad tycker ni andra på eforum ? Kan man ha samma lösenord på flera ställen eller är det säkrast med olika lösenord ? Vilka ställen bör man ha olika lösenord på i så fall ?
 11. Hur gammal är skärmen ? Har du garanti kvar på den. I så fall lämna in skärmen för garantireparation. Annars, om skärmen är några år, är en ny skärm nog billigaste alternativet. Fick efter 6 månader ett streck rakt över (eller vertikalt?) på min BENQ M2700HD. Lämnade in den hos Inet och kunde två veckor senare hämta ut en ny skärm. Man valde alltså att inte reparera utan gav mig en ny skärm.
 12. Min gissning är att det är en skrotad värmeväxlare som brinner. Titan är ett bra material för värmeväxlare som har kontakt med havsvatten.
 13. Iden med Black Friday är att det är sista lönehelgen före jul. För många får inte lön förrän i slutet av december. När julen och julhandlat kan var över. Black Friday är butikernas ide att locka till sig de pengar som kommer gå till julhelgen. Så jag kan tänka mig att det är Black Friday priser på många olika varor. Men såg det redan var rea i en klädbutik när jag var nere på stan häromdagen ......
 14. Man behöver i jobba med säkerhet för att sälja kunddata. Det gör ju vartenda telefonbolag ? Förutsättningen för alla bedrägerier där man lurar människor att vid ett telefonsamtal lämna sådan information att bedragarna kan komma över deras pengar grundar sig ju på att bedragarna vet vilket telefonnummer offret har. Sedan jag slutade med fast telefoniabonnemag hos Telia är jag helt befriad från telefonsamtal om Byta abonnemag till Företagsabonnemang (ja det säger dom ju inte när dom ringer utan typ Är du nöjd med tjänsten, vi har ett erbjudande till dig med lägre samtalskostnad ! (och 4 dubbla abonnemagsavgiften) Från investeringsrådgivare #, från säljare, Microsoft 4ggr, osv osv. # Kollade upp företaget, hade aldrig gått med vinst, sökte mötesbokare och investeringsrådgivare. Jag avstod från möte.
 15. Men ska man inte börja redan från början med att läsa användarvillkoren för sin nya mobil ? Jag gjorde det när jag för snart 10 år sedan hade köpt en Android. I villkoren ingick att Gooigle hade rätt att ladda hem och dela en hel del på min mobil MEN EJ BEGRÄNSAT TILL DESSA. Dvs Google hade om jag godkände rätt till alla mina kontakter, mail och sms, både privata och sådan i jobbet, rätt att avlyssna mig och andra i närheten och filma med min mobil och ladda hem allt. Jag godkände inte EULA och hade förhoppningsvis en dumfån. Jag är inte den ende som sett Smartphones som en säkerhetsrisk. I Edward Snowdens bok I allmänhetens tjänst berättar han om livet på och för CIA. Man tar aldrig med sig en mobil till jobbet när man jobbar på CIA. Av säkerhetskäl. Exempel: En vän är inte på Facebook på sin Platta. Jag ringer och hon börjar ett telefonsamtal med mig i sin mobil. Då upptäcker hon till sin förvåning att allt hon säger till mig i mobilen skrivs ut på Facebook på plattan. Dvs Androidplattan/Google/Facebook avlyssnade henne och hennes lägenhet kontinuerligt.
 16. Misstänker att även andra routrar kan bli utsatta för skit. Ett enkelt sätt undersöka om din router kan riskera bli utsatt för angrepp är att kolla om det finns en nyare firmware. Exempel: Min internethastighet känns seg. Jag kollar på Bredbandskollen och är inte i närheten av 100/10 Mbit/s (fiber + Bahnhof) Efter koll på annan dator lika låg hastighet ansluter jag en dator direkt till fiberuttaget. Hastighet ca 95/11 vilket är helt normalt. Felet ligger alltså i routern ASUS RT-N66U. Jag kollar med ASUS, jo det finns en nyare firmware. Kör in den nyare firmwaren samt byter allt från namnet på administratören till lösenord i routern. En blandning av mer än 16 stora och små bokstäver siffror och specialtecken. Och testar på nytt internethastighet med routern inkopplad. Helt normal. Så som jag ser det hade man kapat min router. En intressant följd var att jag inte längre kunde logga in på gmail. Google krävde 2-faktorautorisering. Slutsatsen är att Google hade lagrat min routerinformation vilken ändrats samt genom att jag kör linux hemma gjorde min inloggning misstänkt. Det hela löste sig genom att det inte var några problem logga in på gmail för mig hos en bekant med W10. (Hackare använder inte W ?) Där fick jag frågor om jag hindrats logga in nyligen på gmail vilket jag besvarade med Yes samt skrev lite mer information om mig. Nästa gång jag loggade in hemma så var det på nytt krav på 2-faktorsidentifiering. Jag fick en fråga på den information jag lämnat om mig på windowsdatorn till google och svarade. Och släpptes in på min gmail. Till slut, kan vara ide byta firmware till nyare i din router om du inte gjort det nyligen.
 17. Patent är tillför att skydda företag från konkurrens. I det här fallet skydda amerikanska företag. I USA är det lätt få patent. Är något inte patenterat i USA men känd teknologi/lösning någonannanstans så går det utmärkt att patentera i USA. Och på så sätt skydda sig mot import. Vad jag sett ansökte Microsoft om patent/varumärkeskydd för Windows 4 gånger. De tre 1:a ggrna avslogs ansökan med motiveringen att man kan inte patentera vanliga engelska ord. Den 4e gången godkändes ansökan utan motivering.
 18. Min gissning är att det är ett fel på den externa disken det inte längre går att skriva till. För det är inte en fråga om OM utan enbart om NÄR en hårddisk går sönder. Så för att vara på den säkra sidan hade jag backat upp allt jag vill ha kvar som finns på den externa disken det inte längre går att skriva till. Sedan, efter backupen är klar, om det finns tid och ork börja kolla olika sätt att få den fungera. Annars blir det elektronikåtervinningen.
 19. Du tror rätt höjden ska minskas med 1% av avständet mellan bil och väggen man mäter mot. Jag kopierar och redigerar och noga räknat 1,2%, se länken Alltså; vid 10 meter ska höjden minska med x 0,12m = 12 cm vid 5 meter ska höjden minskas med x 0,06m = 6 cm vid 3 meter ska höjden minskas med x 0,036m = 3,6 cm http://www.classicmotor.se/artiklar/experten/20120426/stalla-in-halvljuset/ men här är det 1 % som Mikael63 skrev vid 5 meter ska höjden minskas med x 0,05m = 5 cm http://www.bikersnews.de/motorrad/berichte/technik+alles+ueber+scheinwerfer_081.html http://www.qwant.com/?q=motorrad scheinwerfer einstellen&t=web Det verkar var mer komplicerat vinkeln varierar mellan bilar. Kan var mellan 1% och 1,5%. På Toyota står vinkeln på strålkastarhuset. "Aus dem vorgeschriebenen Neigungswinkel (in der Regel zwischen 1 und 1,5%) und dem Abstand zwischen Fahrzeug und Wand lässt sich nun die Soll-Kante für den Autoscheinwerfer errechnen." från http://www.autoteileprofi.de/ratgeber/autoscheinwerfer-richtig-einstellen-2316 Vad det gäller MC så är det bara rulla in med lite lågt halvljus och om dom klagar "Jamen jag brukar köra med passagerare och då blir det högre" Hur ställer jag in ? Efter justerat fel så händer inget när jag kör på dagen i strålande solsken men när det börjar mörkna så vid 1700 så börjar mötande blinka. Jag stannar och tar 1 varv på höjdskruven. Så blir det lugnt till 1800 då börjar blinkandet på nytt. Jag stannar och tar ett varv på höjd skruven. Nu är det lugnt men vid 20-tiden på en bensinstation innan motorväg tog jag 1/2 varv till. För säkerhets skull. Och så blev det bra. Inga blinkande mötande och jag har bra halvljus.
 20. Annars finns ju lösningen att göra annonsmäklare- och skitsiteblockeringen oberoende av tillägg i webbläsaren genom att ha en anpassad hostfil https://helpdeskgeek.com/how-to/block-websites-using-hosts-file/ använder själv från mvps.org http://winhelp2002.mvps.org/hosts.htm
 21. Med tanke på hur priserna sjunker kan modernt moderkort med ny processor och nytt minne ibland ge samma prestanda till lägre pris än köp av kompletterande produkt till befintlig äldre hårdvara.
 22. Exempel: Har haft routern i Sovrummet på 2a våningen för där är telefonjacket som ADSLmodemet+routern ansluten. Har fått Mediakonvertern installerad i hallen. Rakt under datorrummet på 2a våningen. Jag provade att flytta ADSLmodemet+ routern till datorrummet där det också fanns ett telefonjack. Funkade utmärkt. Inga problem surfa. Kopplade routern till en Homeplug med nätverkskabel. Homepluggen i en multikontakt tillsammans med dator, skrivare, nätadapter ADSLmodemet+routern. Gick ner i hallen och satte en Homeplug i ett grendosa som också matar ström till Mediakonvertern. Anslöt en bärbar dator med nätverkskabel till Homepluggen i hallen. Funkade direkt att surfa. Så när det är dags skaffa fiberinternetleverantör finns 2 möjligheter: (ADSL abonnemanget är bundet till och med december 2019) 1) Sätta routern i hallen och ansluta routern till Mediakonvertern med nätverkskabel. 2) Ansluta Mediekonvertern till en Homeplug i hallen med nätverkskabel och Ansluta Routern till en Homeplug i datorrummet och ha routern i Datorrummet. (Hur kan ADSLmodemet+ routern hamnat sovrummet ? Jo för man har bytt "sovrummet" och "datorrummet" och då tänkte man inte på att flytta ADSLmodemet+ routern till "det nya datorrummet".)
 23. Har råkat ut för samma för många år sedan. I Windows. Datorn dog när jag försökte visa film. Orsak: Överhettad processor. Jag ordnade bättre luftcirkulation i datortornet med flera insugsfläktar och så gick det visa film utan problem. Så jag misstänker att problemet med HP i5a är överhettning. Full med damm ? Är det en bärbar dator eller är det ett "datortorn" ?
 24. Ska man skriva in sina Passwords hos Google för att kolla om dom har läckt ? Så fort man gjort det har dom ju läckt.
 25. Facebook hade det här redan 2018(?) för då ringer jag en vän som svarar mig i sin mobil. Vännen har Facebook öppet på Plattan och hon upptäcker till sin förvåning att allt hon säger till mig i mobilen skrivs ut som text på Plattan i Facebook.
×
×
 • Skapa nytt...