Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jannejanne

Medlem
 • Antal inlägg

  8 073
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  31

jannejanne vann dagen: 28 juli 2018

jannejanne hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om jannejanne

 • Medlemstitel
  Beroende

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Bor man i Sverige och vill man ha bredband på "landet" och det saknas mobiltäckning / mobilkapacitet # när kopparnätet lagts ner så är det enklast att flytta. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/ar-utan-telefoni-kalvefalls-gard-lagger-ned-verksamhet # Det räcker inte att det finns täckning. Leverantören måste ju ha kapacitet också när man vill använda mobilnätet. Blev uppringd av Comviq på den tiden jag hade fast telefon. Det gällde ett erbjudande om mobilt internet, skulle vara mycket billigare än mitt dåvarande ADSL. På min fråga om det fanns täckning där jag bodde (2 km från Göteborg centrum) var svaret ja. Men varför har jag då "Endast nödsamtal" dagtid på min Comviq mobil. Det blev tyst i luren så jag lade på. Orsaken var att Comviq hade så låg kapacitet där jag bodde så använda mobilen till att ringa gick bara tidigt på morgonen och sent på kvällen, natten. Det fanns inte kapacitet dagtid.
 2. Vad jag förstått räcker det med att flytta till Norge för att komma till ett land där det är förbjudet lägga ner koppartråden om leverantören inte kan erbjuda alternativ. I Sverige ska konsumenten bevisa att det saknas alternativ.
 3. Men om Lars Olert är ett namn så bor ägaren i Linköping. Vilket inte hindrar att Lars kanske vill ha internet i fritidshuset på landet och då är det som det är i Sverige. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/ar-utan-telefoni-kalvefalls-gard-lagger-ned-verksamhet Det är bara att flytta. Ju längre dessto bättre.
 4. Som jag ser det ytterligare en tillverkare med Googles Androidplattform. Tuff konkurens ! I ungefär samma prisnivå https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?&l=s406988164#rparams=l=s406988898
 5. Med tanke på vad du Mr Peters sysslar med: Kan se ut exemepelvis: Har uppe en stream via chrome, har uppe två olika spel i spectate mode (exempel heartstone och Leage of legends). Samtidigt håller jag på att konvertera alla mina dvd:er till digital form (Oftast här som det blir att CPU går på 100%). Så tycker jag du behöver en dator till. Där du lägger över sådant som du inte behöver följa oavbrutet typ: konvertera alla mina dvd:er till digital form (Oftast här som det blir att CPU går på 100%). För att kolla på konvertering är väl lika spännande som att se färg torka. Men vad vet jag ?
 6. Till Lars Olert: Är jag inte nöjd med en leverantör skaffar jag en leverantör till. När Comviqs internet upphörde fungera skrev jag brev till Comviq och skaffade Telia internet. Fick en månad senare brev från Comviq med ungefär: Har du problem med internet kontakta vår support. Men då körde jag redan med Telia. På samma sätt med banker. Har idag tre banker, Nordea, LFB och ICAbanken. Jag haft SHB men när SHBs tjänster inte passade mig så blev det ut med SHB. När ICA banken hade problem 2019-05-22 09:00 kunde jag hyra en bil med VISA kortet från Nordea. Är du inte nöjd med Telia så skaffa en annan leverantör av mobilt bredband. Du kommer inte få bättre mobilt bredband genom att klaga på Telias dåliga support hos Eforum. Är jag inte nöjd med något kollar jag andra leverantörer. Jag sitter inte still i båten. Vad gör du ?
 7. Att telefonnummer är normalt offentliga är ju grunden för 2 saker: Möjligheten för "leverantören" att som Telia skrev redan för många år sedan "dela med sig" av "mina" uppgifter till "samarbetspartners". En så lönsam verksamhet så man vill ha betalt för att ge någon hemligt nummer. Möjligheten att ringa utvalda för säljsamtal till rena bedrägerier där förutsättningen för bedrägeriet är att man vet personnumret bakom telefonnumret. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wEGkV4/aldre-lurades-pa-pengar-via-telefon Själv fattade jag inte det hela förrän jag sagt upp mitt fasta abonnemang hos Telia och bara hade oregistrerad kontantkortsmobil kvar. Slipper helt säljsamtal från tex 0700, Phonera som vill lura mig att göra mitt privata telefonabonnemang hos Telia ska bli ett företagsabonnemang. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/telefonbolag-lurar-kunder-stams-av-ko https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/malmobolag-kritiseras-hart-for-fula-metoder Mitt favoknep med de här säljarna var att be om organisationsnumret. Då blev det tyst. Av två skäl. Försäljning hos skojarna sker alltid hos säljbolag. Som säljer åt ett annat bolag. För när kunder klagar så ändras inte rutinerna utan säljbolaget läggs ner och försäljningen fortsätter hos ett nystartat säljbolag. Med samma rutiner. Och så kan man köra på. I Sverige. Så att säljaren inte vet Orgnumret på det bolag han jobbar hos. (Nytt kanske igår) Eller ännu mindre på det bolag hen säljer åt är inget konstigt. Och när det blev tyst brukade jag lägga på.
 8. TS skriver: Blir så förgrymmad på alla webbutikers usla filter som tycks bygga på att du redan vet exakt vilken produkt du vill filtrera fram. Senast i raden nu i kväll var Conrad. Där kan man bara göra ett val för respektive kategori och Elfa(Distrilec) är likadan. I varje fall Elfa(Distrilec) valde SAP som materialhanteringssystem, även känt som Schrecken, Angst, Panik och det var ju totalt hopplöst handla över nätet när ELFA började med SAP. Så min vanliga rutin var besök hos ELFA butiken i Göteborg för att sedan hämta prylarna någon dag senare i butiken.
 9. Tre frågor Vilken leverantör har kortare supporttid ? Vilken leverantör har dessutom täckning där man vill använda det mobila bredbandet ? Vilken leverantör har utom täckning till och med kapacitet när man vill använda det mobila bredbandet ?
 10. Detta med regelbunden rengöring av bläckstrålskrivare läste jag någonstans sker regelbundet på Epsons skrivare om skrivaren alltid är påslagen. Så vi har börjat med att Epsonskrivaren står på 24/7, inte avstängd som tidigare utom just när den skulle skriva ut något.
 11. Har du en vanlig mekanisk hårddisk i datorn så hade jag felsökt hårddisken med hårddisktillverkarens programvara. För den här typen av fel, helt död dator efter windowsuppdatering förknippar jag med hårddiskskador. Vilket inte betyder att det inte går att göra en ny W installation, bara att det kanske blir problem på nytt efter några månader.
 12. Flyfisherman skriver Citat: Mellan Gul och/vit grön 0,9-1,0 Ohm Mellan Gul och vit/blå 09-1,0 Ohm Mellan vit/blå och vit/grön 0,9-1,0 Ohm Det verkar fel? Skall vara 0,65 Ohm +/-05 Ohm Slutcitat. Svar: Det är mycket svårt mäta små motstånd. Så 0,9 - 1,0 Ohm är OK Flyfisherman skriver Citat: Däremot mellan alla dessa separat till stator är det runt 1, 1 Ohm. Slutcitat Svar: Statorn har brunnit, kortslutning mellan lindningarna och "kärnan", motståndet borde vara minst 100kOhm mellan lindningar och "kärnan" i statorn. Så nu tillkommer frågan om också regulatorn har brunnit. Dvs om det behövs ny regulator också.
 13. Du skriver: Nu fattar jag inte mycket när det gäller grafikkort men är inte det här kortet ganska "klent" då det gäller prestandan jämfört med det jag har nu? Annars var det ju billigt 😄 Och du skrev en gång 20160325: Behöver inte alls vara nåt avancerat då jag t.ex. aldrig kör nåt större/krävande spel. 500:- tänkte jag får räcka om ni inte tycker det är helt åt skogen för lite Så jag trodde det var rätt prisnivå.....mitt fel. Men mellan 600 - 1000kr fick det här bäst betyg på prisjakt http://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4329315 och mellan 1000kr och 1500kr väljer jag det här http://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4058960 (för XFX och Sapphire är på min svarta lista, köper aldrig mer själv) Men om du har plats för grafikkorten ovan i ditt chassi och om du har tillräckligt med ström för att driva grafikkorten måste du kontrollera själv. Inget jag åtar mig.
 14. Gissar ett en hostfil från mvps gör samma sak. Oavsett vilken webbläsare man använder. http://winhelp2002.mvps.org/hosts.htm För själv tycker jag det är slöseri med min tid att surfa på en dator utan en hostfil från mvps. Så mycket snabbare går det. Tycker jag. Ja och så kör jag med Seamonkey inställd på att inte spara några data, cookies, lösenord cache osv när webbläsaren stängs av.
 15. Jag gissar på en yttre störning/radiosignal som kommer 21:54. Bor ni i ett flerfamiljshus eller radhus så kan det vara någon av grannarna som startar micron eller en signal som stänger portlåsen. (bara gissningar) eller en signal som ändrar frekvensen till de varvtalsstyrda fläktarna. I ett hus (för många år sedan) tog start av värmepumpen och stoppade hissen.... Bor ni i villa så kanske det är en signal för att tända gatljusen. Eller en störning från en gatlykta med fel på tändkretsarna. Eller Hur är det med närliggande WiFi nätverk? Helt tjockt som när jag kollar här hemma (bor i flerfamiljshus i Göteborg bara 2 km från centrum) eller är det tomt omkring er ? För i så fall kanske ni kan byta kanal i ert WiFi nätverk ? Och se om det blir bättre.
×
×
 • Skapa nytt...