Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jannejanne

Medlem
 • Antal inlägg

  7 843
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  30

jannejanne vann dagen: 3 juni

jannejanne hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om jannejanne

 • Medlemstitel
  Beroende

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. jannejanne

  Swedbank kräver personliga uppgifter - blir att byta bank?

  Känner igen frågorna utom de specifika frågorna rörande USA Har fått dom på LFB (Länsförsäkringar) ca 1 gång om året. Osäker på om jag fått frågorna på ICA-banken på Nordea Det jag saknade (från LFB) var frågorna om hur mycket kontanter jag använde varje månad i genomsnitt ! Vad då för genomsnitt ? Vad är genomsnittet om jag en månad av 12 månader under året tar ut X kr kontant för ett köp. Inget kontant de övriga 11 månaderna ? Tror jag skrev genomsnitt 15000kr. 😁 Och tror jag fick de här frågorna 1a gången 2016 från LFB ! Så hur står det still hos Swedbank ! ?
 2. jannejanne

  Har jag blivit såld?

  Leder till en hemsida där man skall skriva in sin mailadress. Vilket man kanske avstår från av säkerhetsskäl........ Men det finns en del tips på sidan som kan vara av intresse.....
 3. jannejanne

  Boota från USB

  Har du UEFI Bios så måste du ta bort spärrarna mot start av andra OS. Vilket BIOS protesterar och varnar mot. Du måste gå igenom hela UEFI Bios, min erfarenhet, för att vara säker på att det inte finns någon spärr kvar mot start av "ett främmande operativsystem" i UEFI BIOS. Och givetvis måste UBUNTU vara "bränt" på USB minnet som ett bootbart OS. https://tutorials.ubuntu.com/tutorial/tutorial-create-a-usb-stick-on-ubuntu#0
 4. Det finns ett annat enkelt sätt slippa försäljare och rena bedragare. Det är att inte ha en telefonabonnemang utan använda sig av ett oregistrerat kontantkort till mobilen. Vilken lättnad det blivit för mig sedan jag sade upp mitt abonnemang hos Telia. Inte ett enda samtal från männen hos Microsoft som ska hjälpa mig med virus på datorn Inte ett enda samtal från 0700, Qall, Phonera osv som vill göra om mitt privatabonnemang till ett företagsabonnemang Inte ett enda samtal från SCB (noga räknat från regeringen eftersom SCB ligger under regeringen, Finansdepartmentet?) Inte ett enda samtal från Finansrådgivare som vill bjuda mig på lunch..... Och inte en enda marknadsundersökare som vill ha min åsikt om deras produkt..... Och inga andra säljare heller ! Har man en lapp på Brevlådan "Ingen reklam tack" Ja då kommer frågan varför man inte har motsvarande när det gäller telefonen det vill säga oregistrerat kontantkort !
 5. Ännu enklare (ja det fodrar både läsförmåga / läsförståelse) är att inse att Googles användarvillkor till Android innebär obegränsade rättigheter var formuleringen jag reagerade mot och inte accepterade. Så den enda användningen är som karta ibland. Annars ligger min 1a Androidmobil hemma. Den 2a som jag köpte när jag glömt användarvillkoren ligger bara hemma. Dags för blocket annons.....
 6. jannejanne

  Open Office installation

  Själv sparar jag alla document i Open Office i World 2000 format för att det ska kunna läsas av MS Office och äldre MS program. Finns som jag ser det inget skäl idag för mig att spara som .odt fil i Open Office. Men glöm inte möjlighten att Exportera filer i Open Office till .pdf format. Då kan filen läsas av alla(?) som kan läsa .pdf-filer.
 7. Lågt motstånd mellan statorlindning och "chassi" / minuspol på batteriet. Tyder på bränd stator. 1) Ny stator som du redan beställt 2) Lämna statorn till omlindare 3) Linda om statorn själv. Bränd stator är vanligt med aktuell typ av laddningsregulator. Som kortsluter statorn vid hög batterispänning. MEN STANDARD är tre tyristorer / SCR som kortsluter positiva perioder till "chassi" / minuspol på batteriet. Du har bara en tyristorer / SCR, klarat lika fullt av att knäcka statorlindningen ????? Eller helt enkelt bara ålder ? Eller bara låg oljenivå i motorn ? Sett en rekommendation för en annan hoj med statorproblem tidiga Triumph Daytona 675 att höja oljenivån 1 cm för bättre kylning av statorn. Vilket fabriken gjorde på senare årsmodeller av samma motor genom att öka oljefyllningen. Eller byte till en modern regulator med MOSFET som avbryter laddningen vid rätt batterispänning. (Inte kortsluter statorn.....)
 8. jannejanne

  Långsamt eller normalt med Telenor ADSL ?

  Nytt test nu på kvällen Nedladdning 5,32 Mbit/s Uppladdning 0,76 Mbit/s Svarstid 33.72 ms 2-6 Mbit/s adsl Leverantör Telenor Mätserver Malmö Mätningen utfördes 2018-05-27 23:46:21 Dålig kapacitet dagtid ? Vad jag vet bara den här datorn. Men plattan och en mobil kanske kopplar upp sig på egen hand ? Nytt test morgon 5,27 Mbit/s Uppladdning 0,83 Mbit/s Svarstid 39.84 ms Mätningen utfördes 2018-05-28 08:57:12 Får se om det var en tillfällighet med under 2Mbit/s dagtid.
 9. Körde Bredbandskollen hos en vän. Nedladdning 1,86 Mbit/s Uppladdning 0,67 Mbit/s Svarstid 108.17 ms Uppkopplingstyp 2-6 Mbit/s adsl Leverantör Telenor Mätserver Malmö Mätningen utfördes 2018-05-27 14:17:44 Normalt för ADSL 8 Mbit/s 2018 ? Hade själv aldrig under 5Mbit/s när jag hade ADSL. Ny mätning Nedladdning 1,62 Mbit/s Uppladdning 0,70 Mbit/s Svarstid 199.68 ms Uppkopplingstyp 2-6 Mbit/s adsl Leverantör Telenor Mätserver Malmö Mätningen utfördes 2018-05-27 14:34:06 Endast Seamonkey öppet enligt aktivitetshanteraren i W10
 10. jannejanne

  Antivirusappar i test för Android

  Behövs det något virus för att Android ska vara osäkert ? En vän är inne på Facebook på sin Android padda när jag ringer. Hon tar sin mobil och börjar tala med mig i telefon. Då upptäcker hon till sin förvåning att allt hon säger i mobilen skrivs ut på Android plattan. Plattan avlyssnar kontinuerligt rummet och i detta fall skrevs orden ut på plattan efter behandling av Facebooks eller Googles servrar. Alla datorprogram som hanterar röstkommandon innebär att användaren godkänner avlyssning. Och planerna på styrning via ögon och huvudrörelser innebär att användaren godkänner filmning ! Men saknar man integritet är det väl inget problem ? Det intressanta är väl om det behövs en Varningsskylt om att Platsen är videoövervakad med ljudupptagning ?
 11. jannejanne

  Lurendrejerier via reklam

  Det vanliga är väl att dom drar prenumerationen från ett Bankkort. Vad man kan göra är att man kan spärra kortet hos banken be att få ett nytt kort. Så har dom dragit färdigt.
 12. Ser du har en äldre variant av generator laddningsregulator där tekniken är att med släckt ljus kör man enbart med 1-fassystem och för att kontrollera överspänning så klipper man positiva pulser i den ena halvperioden. I den andra halvperioden så får avkokande batterivatten lösa problemet. Verkar vara gjort för "vått blybatteri". För kontroll av generatorn har du tre sladdar Y Gul W/Bl Vit med blått streck W/G Vit med grönt streck (Istället för som på nyare hojar 3 st Gula) Låt oss hypotetiskt anta att tyristorn med Zenerdiod och två motstånd för begränsning av laddningen är hel. Och generatorn visar sig vid kontroll ( se ovan) vara hel. Varför inte bara köpa en trefaslikriktare eller 2 enfaslikriktare https://www.kjell.com/se/sortiment/el-verktyg/elektronik/halvledare/likriktare/luxorparts-likriktarbrygga-25-a-2-pack-p90629 och kylfläns att skruva fast dom på https://www.kjell.com/se/sortiment/el-verktyg/elektronik/elektromekanik/kylelement-peltier/kylflans-oborrad-1-85-c-w-p90367 och koppla in och se vad som händer.
 13. jannejanne

  Bättre mobiltäckning på en specifik plats?

  Köp en billig mobil och testa kontantkort från Telia eller Halebop. Där vänner har sitt sommarställe i Hälsingland fungerar bara Telia / Halebop. När jag kom dit 1a gången med Telenor hade jag ingen förbindelse alls. Så jag frågade på badplatsen om dom visste var två nya från Stockholm hade köpt hus. Och det visste man på badplatsen.
 14. jannejanne

  IP-telefon vs Larm

  Har exakt samma erfarenhet i jobbet där vi arbetar med larm från och övervakning av kommerciella fastigheter. Endera vanlig fast telefonlina eller kontakt över fastighetsägarens internetanslutning. # Där det senare kan vara svårt av säkerhetskäl. Fastighetsägarens säkerhet tillåter inte andra anslutningar. Som vår. (Vilka av dina grannar vill du ge anslutning till ditt nätverk ? Som jämförelse.) #Det kan betcknas som standard att telefonbolaget lovar fastighetsägaren att deras lösning innebär att det inte blir några problem med t.ex. larm. Men som exempel så kunde vi visa en fastighetsägare att larmet gick 0130 och det kom till oss 0941 6 timmar senare. Då förstod fastighetsägaren att vi behövde en egen fast telefonlina. "Telefonlösningen" dög inte till larm.
 15. På den här sidan http://mybikemanuals.com/suzuki/suzuki-gs-owners-manuals/ hittade jag 1982 GS 750 T och på sidan 41 är elschemat (sidan 44 av 45). Generatorn är en vanlig 3-fas generator med tre sladdar ut. Koppla loss de 3 sladdarna från vidare förbindelse och mät mellan varje sladd och minuspolen på batteriet. Det ska vara högt motstånd över 100 kOhm minst som jag ser det. Har du högt motstånd, generatorn är inte bränd OK. Ta och mät motståndet mellan alla 3 paren gula sladdar (L1 till L2, L2 till L3 , L1 till L3) Alla motstånden ska vara låga ca 1 Ohm. Är de låga OK, inget avbrott, BRA ! Starta motorn. Mellan sladdarna ska du ha växelström, lika mycket från alla 3 paren. På nyare hojar som Suzuki SV650S 2000 är spänningen ca 70 VAC vid 4000RPM. En alternativ metod med en H4 strålkastarlampa kopplad så helljus och halvljus är i serie är att koppla in den mellan alla 3 paren sladdar. (L1 till L2, L2 till L3 , L1 till L3). Helljus och halvljus i serie så det blir en 24 Volt lampa, annars risk generatorn bränner av glödtråden i lampan direCt. Utan regulator. Ska lysa lika mycket (L1 till L2, L2 till L3 , L1 till L3) och mellan L1 och minus(-) på batteriet ska lampan inte lysa. Osv L2 och L3. KLara generatorn dom här testerna så är generatorn OK. Och det är som vanligt kass laddningsregulator. Det var kass laddningsregulator på min SV650S. Standard regulatorn fungera så att vid hög batterispänning kortsluts positiva perioder från generatorn till jord med 3 tyristorer före 3-faslikriktaren. Detta ger givetvis problem med bränd regulator och bränd generator. På grund av värmeutvecklingen. Nyare regulator har tagit bort tyristorerna och ersatt 3 av de 6 dioderna i en 3-faslikriktare med MOSFET transistorer. Så när batterispänningen är ca 14,3 Volt så slår MOSFETarna ifrån. Lite lägre värmeutveckling än den äldre lösningen. Så jag hade valt en MOSFET regulator från ebay. https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xmotorcycle+MOSFET+regulator.TRS0&_nkw=motorcycle+MOSFET+regulator&_sacat=0 Om du inte kan bygga MC-regulator själv. Det räcker ju med 2st 2-faslikriktare eller 1 st 3-faslikriktare för likriktning på en kylfläns. Tex från ELFA Artnr 170-36-353 1600V 35A Triacar i två av ledningarna från generatorn tex BTA25-600B i RD 91 kapsel. På kylflänsen. Drivna av två Optokopplare med Triacutgång tex Vishay IL420 som drivs med ström så länge batterispänningen är under 14,3 Volt. Ström till de två IL420 ordnas med ett motstånd eller 2 motstånd och en TL431. Som snor strömmen vid 14,3 Volt.
×