Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jannejanne

Medlem
 • Antal inlägg

  8 124
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  31

jannejanne vann dagen: 28 juli 2018

jannejanne hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om jannejanne

 • Medlemstitel
  Beroende

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Att skaka om en tonerpatron kan göra att tonerpatronen funkar en tid igen. Så jag gissar att problemet var att tonern var nästan slut. Inget fel på trumman. Och nu när du satt dit "den omskakade" originaltonern går det skriva ut några 100 sidor till.
 2. Någon här på eforum mer än jag som inte accepterat Googles EULA där Google räknar upp en del saker Google har rätt att ladda ner från mobilen och dela MEN INTE BEGRÄNSAT TILL DESSA och parkerat den nyinköpta mobilen i en låda ? I så fall är det väl så att säkerhet är lågt prioriterat.
 3. En yttre antenn är en bra ide. Om det sedan hjälper är en annan sak. Som i alla andra sammanhang med mobilt fodras två saker för något ska fungera 1) Att mobilleverantören har täckning där man är. 2) Att mobilleverantören har TILLRÄCKLIG kapacitet där man är. Exempel: Jag bor 2km från Göteborg centrum. Hade Comviq mobil. Dagtid hade jag Endast nödsamtal Från midnatt fram till morgonen inga problem använda mobilen. För Comviq/Tele2 hade helt enkelt inte kapacitet så det räckte till dagtid . Förhoppningsvis blir det bättre med yttre antenn för er. # Blir det inte bättre, ja då vet ni att problemet är bristande kapacitet hos Tele2. Men bara en kan vara billigast är väl deras slogan ? # För gick jag ut på gatan istället för att vara hemma, ja då gick det att ringa. Så min misstanke är att Comviq/Tele2 vid kapacitetsbrist sorterar bort de svaga signalerna, de som fodrar mest kapacitet genom att dåliga bitar måste sändas om, dom sorteras bort först.
 4. Jag uppdaterar inte If it aint broken don't fix it. Något som lönar sig är att själv kompilera en kärna anpassad till den egna hårdvaran. Datorn blev för min del betydligt snabbare. Plocka bort stödet för amatörradio (eller se till att stödet för amtörradio kompileras in ifall jag behöver just det stödet.) Ta bort allt jag inte behöver. Nu är det väl 10 år sedan jag sist lade tid på att kompilera egen kärna och behovet har väl minskat med bättre hårdvara. Det som gör att jag inte gör det idag är att jag har en känsla av kompilera en egen kärna är ett mycket större projekt än det var för 10 år sedan. Ett annat skäl är att när jag plockade bort onödigt (för mina behov som jag tyckte). Så gick det ibland inte bra och kärman fungerade inte. Bara att börja från början och gör om.
 5. Och pressen skriver https://www.svd.se/reapanik-inte-hallbart--black-friday-skamhotas https://www.svd.se/kundernas-krav-blir-hogre--risk-for-kaos Tror jag ska lägga ett köp från Kina till efter nyår. Så prylarna inte försvinner i julkaoset.
 6. Det kanske är så enkelt som att den installerade distributionen/releasen inte är kompatibel med hårdvaran ? Varför då lägga tid påt ? Distributioner som inte fungerar med min hårdvara lägger jag ingen tid på. För det finns ju distributioner som fungerar med min hårdvara.
 7. Vilka telefonbolag det inte ? Telia är ett företag som gör det. Förbehåller sig rätten dela mina data med samarbetspartners när jag läste villkoren sist. Och när upphörde detta i så fall ?
 8. Ska bli spännande att se hur länge det dröjer innan någon sådan här app används av bedragare för att kapa till sig dina/mina pengar. Ja det kan ju tom med löna sig för bedragare att skapa en sådan här app. Och då när pengarna är borta kan man i varje fall glömma ersättning från bankerna.
 9. Får man gissa att det är siter som Google inte vill du ska logga in på, inte tjänar några pengar på att du loggar in till ? För att siten är långsam behöver väl inte Google tala om i förväg ? Det märker man ju själv. Och det är väl då inget problem att låta Chrome sänka hastigheten för olönsamma siter för Google. Byt webbläsare, kör själv med Seamonkey. En site som funkar dåligt med Seamonkey är gmail.com så jag funderar på att lämna gmail.com.
 10. Just nu dyker det upp ett Frågeformulär när man loggar in på eforum med en massa frågor om Lösenord. Tex. Använder du samma lösenord till fler än en tjänst/inloggning ? och jag svarade Ja. För det gör jag. Men är det säkert ? Vad tycker ni andra på eforum ? Kan man ha samma lösenord på flera ställen eller är det säkrast med olika lösenord ? Vilka ställen bör man ha olika lösenord på i så fall ?
 11. Hur gammal är skärmen ? Har du garanti kvar på den. I så fall lämna in skärmen för garantireparation. Annars, om skärmen är några år, är en ny skärm nog billigaste alternativet. Fick efter 6 månader ett streck rakt över (eller vertikalt?) på min BENQ M2700HD. Lämnade in den hos Inet och kunde två veckor senare hämta ut en ny skärm. Man valde alltså att inte reparera utan gav mig en ny skärm.
 12. Min gissning är att det är en skrotad värmeväxlare som brinner. Titan är ett bra material för värmeväxlare som har kontakt med havsvatten.
 13. Iden med Black Friday är att det är sista lönehelgen före jul. För många får inte lön förrän i slutet av december. När julen och julhandlat kan var över. Black Friday är butikernas ide att locka till sig de pengar som kommer gå till julhelgen. Så jag kan tänka mig att det är Black Friday priser på många olika varor. Men såg det redan var rea i en klädbutik när jag var nere på stan häromdagen ......
 14. Man behöver i jobba med säkerhet för att sälja kunddata. Det gör ju vartenda telefonbolag ? Förutsättningen för alla bedrägerier där man lurar människor att vid ett telefonsamtal lämna sådan information att bedragarna kan komma över deras pengar grundar sig ju på att bedragarna vet vilket telefonnummer offret har. Sedan jag slutade med fast telefoniabonnemag hos Telia är jag helt befriad från telefonsamtal om Byta abonnemag till Företagsabonnemang (ja det säger dom ju inte när dom ringer utan typ Är du nöjd med tjänsten, vi har ett erbjudande till dig med lägre samtalskostnad ! (och 4 dubbla abonnemagsavgiften) Från investeringsrådgivare #, från säljare, Microsoft 4ggr, osv osv. # Kollade upp företaget, hade aldrig gått med vinst, sökte mötesbokare och investeringsrådgivare. Jag avstod från möte.
 15. Men ska man inte börja redan från början med att läsa användarvillkoren för sin nya mobil ? Jag gjorde det när jag för snart 10 år sedan hade köpt en Android. I villkoren ingick att Gooigle hade rätt att ladda hem och dela en hel del på min mobil MEN EJ BEGRÄNSAT TILL DESSA. Dvs Google hade om jag godkände rätt till alla mina kontakter, mail och sms, både privata och sådan i jobbet, rätt att avlyssna mig och andra i närheten och filma med min mobil och ladda hem allt. Jag godkände inte EULA och hade förhoppningsvis en dumfån. Jag är inte den ende som sett Smartphones som en säkerhetsrisk. I Edward Snowdens bok I allmänhetens tjänst berättar han om livet på och för CIA. Man tar aldrig med sig en mobil till jobbet när man jobbar på CIA. Av säkerhetskäl. Exempel: En vän är inte på Facebook på sin Platta. Jag ringer och hon börjar ett telefonsamtal med mig i sin mobil. Då upptäcker hon till sin förvåning att allt hon säger till mig i mobilen skrivs ut på Facebook på plattan. Dvs Androidplattan/Google/Facebook avlyssnade henne och hennes lägenhet kontinuerligt.
×
×
 • Skapa nytt...