Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jannejanne

Medlem
 • Antal inlägg

  7 989
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  31

jannejanne vann dagen: 28 juli 2018

jannejanne hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om jannejanne

 • Medlemstitel
  Beroende

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. jannejanne

  Vilken mobiltelefon skall väljas?

  Du har kanske någon länk till överföringsprogram från Samsung till Huawei ? Tyvärr är min erfarenhet från data världen att det sällan funkar så bra i praktiken som i "erbjudandet". Ett exempel https://www.extremetech.com/extreme/268915-fatal-arizona-crash-ubercar-saw-woman-called-it-a-false-positive
 2. jannejanne

  Vilken mobiltelefon skall väljas?

  En fördel med att välja en ny mobil från Samsung är att det finns Samsung program som underlättar överföring av dina gamla "data" från den äldre till den nyare mobilen. Vi följde instruktionerna, lade de två mobilerna bredvid varandra och så var allt snabbt klart. https://www.google.se/search?ei=OrpvXMT-FuvQrgTai6yoDQ&q=överföra+data+från+samsung+till+samsung&oq=överföra+data+&gs_l=psy-ab.1.0.0l10.1099848.1108864..1110930...0.0..0.278.1770.8j7j1......0....1..gws-wiz.......0i71j0i8i7i30j0i13i30j0i8i13i30j0i67j0i131.LM_9QPzCm6I
 3. jannejanne

  Swedbank kräver personliga uppgifter - blir att byta bank?

  Det verkar vara en nedre gräns också för transaktionerna också med tanke på vad som hänt i Swedbank under 2007-2015 i Estland. Över det beloppet är det fritt fram flytta pengar ?! Eller gällde inte den här lagstiftningen mot "penningtvätt" före 2016 ? https://www.google.se/search?source=hp&ei=YrxvXILsII2xrgT4-Iu4Ag&q=swedbank+penningtvätt&oq=swedbank&gs_l=psy-ab.1.3.0i131l6j0l2j0i131j0.13742.18278..22694...0.0..0.106.772.5j3......0....1..gws-wiz.....0.dM6cZPhthLQ Får man gissa att med hänvisning till banksekretessen så kommer VD och styrelse ställa sig helt ovetande ? Egentligen inte konstigare än att Stefan Löven var helt ovetande om säkerhetsproblemen i Transportstyrelsen. Kanske för att Statsministern får jobbet utan passera säkerhetsklassning och därför får man inte ta upp säkerhetsfrågor med statsministern. Enligt reglerna för säkerhetsfrågor, säkerhetsfrågor får ej tas upp med icke säkerhetsklassade ?
 4. jannejanne

  Kommer inte in på gmail !

  Precis. Det intressanta är att jag spärrades på min ordinarie adress i Göteborg. Hos min ordinarie internetleverantör Bahnhof. Så hade något hänt här hemma ? Ja det hade det. Jag hade låg hastighet på internet (nätkabelansluten) och felsökningen tydde på att det gick segt genom min ASUS RT-N66U router. Så jag stängde av routern, resettade routern, bytte inloggningsnamn från RT-N66U till något annat, bytte lösenord för administration över nätverkskabeln, bytte namn på de trådlösa nätverken, bytte lösenord / krypteringsnyckel för de trådlösa nätverken. Så min slutsats är att Google märkte ändringarna på routern. "Ett ovanligt inloggningsförsök har hindrats" "Google kan ibland be dig bekräfta din identet med hjälp av ett extra inloggningssteg, till exempel när:" "du är någonstans där du inte brukar vara när du loggar in" "du loggar in på en enhet du aldrig använt förut" För jag sitter ju med precis samma dator här hemma, samma internetleverantör. På samma fysiska bostadsadress sedan jag började med gmail. men det var ju bara exempel......på vad google vet och kontrollerar vid inloggning
 5. jannejanne

  Kommer inte in på gmail !

  Tackar för tipsen. Dags att göra något åt detta. Jag valde alltså att svara på säkerhetsfrågan och kom in på min gmail idag i Göteborg. Och idag godkändes svaret. Tydligt att Google läst mina kommentarer om säkerhetsfrågan i Feedbacken från Höganäs Lustigt att det inte var några problem i Höganäs !
 6. jannejanne

  Kommer inte in på gmail !

  Idag nere i Höganäs, kommer in på gmail. Men så här ser det ut. Se bifogade filer Klickar förstås på JA om att jag hindrats komma in på min gmail nyligen...... Får se hur de blir nu tillbaka i Göteborg. Ikväll. Det påstås att med molnlösningar kommer man åt vad man önskar överallt. Men det förutsätter att 1) man har internetåtkomst 2) att man inte av säkerhetsskäl hindras komma åt sitt konto
 7. Att det finns säkerhetshål i .doc är inget jag utnyttjar/(kan / vill utnyttja) Ingen som fått sådana .doc document från mig har klagat. Säkerhetsnivån hos mina mottagare är inte högre....... Som tur är för mig. Vad jag upplevt på jobbet är att när personal får ny dator så har det varit vanligt att senaste versionen av MS-Office installeras. Sedan skickar chefen med den nya datorn ut ett dokument med tex docx format som vi med äldre MS-Office inte kan läsa. Vi har naturligtvis av säkerhetsskäl inte rätt installera något Readerprogram för den senaste versionen (eller program överhuvudtaget på datorn) så det blir bara att skicka ett svar till chefen att hen måste spara dokumentet i en äldre version för vi vanliga medarbetare med äldre MS-Office kan inte läsa vad hen skickat. Ock så kommer dokumentet i äldre format vi kan läsa efter någon dag.... Ja så fungerar det i praktiken. Rätt eller Fel. Inte mig att döma.
 8. jannejanne

  Kommer inte in på gmail !

  Jag har mitt lösenord. Kom ner till Höganäs där jag varit mycket på sista tiden och på min särbos W10 dator inga problem logga in hos gmail. Där det var en varning om misstänkt aktivitet. Noga räknat från en IP-adress som tillhör Bahnhof, min internetleverantör i Göteborg. (Dvs när jag misslyckades komma in 07:58 i lördags morse i Gbg när jag gjorde sista försöket komma in på gmail.) Jag skrev till google på feedback bland annat att det absolut säkraste mail-kontot är givetvis det man inte kan använda. Då får man inga spam och phishingmail......) Apropå phishing, har jag fått ett antal mail till mitt Outlookkonto om att uppdatera mina kontokortsuppgifter till PayPal. Kontokortsuppgifter som jag vet har gått ut sedan jag sist använde Paypal. Men eftersom jag hatar Paypal med 120 sidor villkor som jag absolut inte orkade läsa igenom när jag tvingades använda Paypal för en order. Så fyllde jag naturligtvis inte i mina kontokortsuppgifter. VILLKET var TUR. För hörde av en granne idag att det var phishing. Han hade fått samma och förstått det var phishing..... Vilket jag inte fattade ! Dumsnut är jag !
 9. jannejanne

  Kommer inte in på gmail !

  När jag ska logga in på gmail så kommer jag inte in som vanligt..... Utan efter matat in lösenord så ställs jag för två val. Tala om vilken min 1a engelsklärare var, ingen större konst eftersom jag haft honom i 4 år i realskolan och 4 år i gymnasiet. Klassföreståndare. Möjligt jag stavade fel men han hette låt oss säga Nisse Nilsson (?) Katedralskolan i Uppsala. Men det svaret var fel ! Det märkliga är att jag aldrig kommer ihåg att jag lämnat den här upplysningen till Google. SVARET BLIR FEL ! Kommer inte in. Alternativet är att skriva in inloggningskoden och så ska Google skicka lösenord / verifikation till en epostadress jag hade för evigheter sedan och som inte finns kvar.... så när jag skriver in min gmail adress så blir det fel...... Härligt med att ha allt i molnet ?? Vad göra ?? Nytt försök nu på morgonen innan jag ska åka med SJ till Helsingborg. Skrev som tur är ut kvittot vilket man kan göra direkt utan tillgång till gmail idag. Så jag har min sittplats på tåget på kvittot. Glad jag inte valt en enda efaktura som det hela tiden tjatas om. För då hade det varit riktigt tråkigt. Då hade jag ju varit av med internet rätt snart, för att inte tala om alla inkassobrev på hyran, elen, elnätet. Påminner mig just att jag har en obetald faktura från en branschförening som börjat skicka ut fakturor över mailen.....härligt ! 😫 Läste förresten i Råd och Rön på Biblioteket att Vattenfall lägger ner sin satsning på Smarta Hem. Inte lönsamt när bara något 1000-tal av Vattenfalls 100000-tals kunder anslutit sig. De kunder som anslutit sig nyligen skulle få pengarna tillbaka. De kunder som anslutit sig för 3 år sedan eller tidigare kunde känna sig blåsta. Ingen ersättning. Var jag inte lönsam för Google ?
 10. jannejanne

  Så gömmer du ditt nummer när du ringer

  Vitlistan är väl för många de nummer man har i telefonboken. ? En effekt av det här är att sjukvården som ofta ringer från dolt nummer har tvingats att speciellt uppmana "patienterna" att svara på uppringning från dolt nummer. För det är så vanligt att man inte svarar på uppringningar från dolt nummer.
 11. Det borde väl också vara bra att känna till att GPS som arbetar på 1575MHz är mycket känsligt för störningar från elektronik som arbetar med närliggande frekvenser. Har en dator vars CPU jobbar på 1600MHz är den igång hamnar närliggande GPSer normalt 500 meter fel. Och att störa ut GPS är vanligt och lätt för Buset.
 12. jannejanne

  Info om datorhårdvara på Internet?

  jag brukar kolla recensionerna på newegg.com när jag skall köpa ett nytt moderkort. Vill ju undvika de sämsta modellerna. Exempel https://www.newegg.com/AMD-Motherboards/SubCategory/ID-22?Order=RATING Jämför tex https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157757&SortField=0&SummaryType=0&PageSize=10&SelectedRating=-1&VideoOnlyMark=False&ignorebbr=1&IsFeedbackTab=true#scrollFullInfo 11% ger lägsta betyg en eller två gulor. och https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128991&SortField=0&SummaryType=0&PageSize=10&SelectedRating=-1&VideoOnlyMark=False&ignorebbr=1&IsFeedbackTab=true#scrollFullInfo 29% ger lägsta betyg en eller två gulor.
 13. jannejanne

  Så gömmer du ditt nummer när du ringer

  En följd av detta är att allt flera aldrig svarar på samtal från dolt nummer. Ja överhuvudtaget inte svarar på samtal från ett nummer som inte finns i telefonboken. Säkrast så. Varför lägga tid på säljare och skojare ?
 14. Tråden börjar med att det hittats säkerhetshål i .odt formatet, kan ju för mig var ett skäl inte välja .odt. Utom det faktum att det äldre formatet Word 97/2000/XP , även känt som .doc ökar chansen att mottagaren kan läsa det. Ju nyare format man väljer, dessto färre kan läsa det det dokument man skickat. Men det kan ju också ha sina fördelar.... Men så jobbar inte jag.
 15. När jag läser det här om Hallon och den reklamerade mobilen kommer jag att tänka på John Grishams novel The rainmaker https://en.wikipedia.org/wiki/The_Rainmaker_(novel) Citat: The case goes to trial and Rudy uncovers a scheme Great Benefit ran throughout 1991 to deny every insurance claim submitted, regardless of validity. Great Benefit was playing the odds that the insured would not consult an attorney. Eller i detta fallet media. För då blir det genast andra bullar som ska serveras publiken.
×