Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jannejanne

Medlem
 • Antal inlägg

  8 026
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  31

jannejanne vann dagen: 28 juli 2018

jannejanne hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om jannejanne

 • Medlemstitel
  Beroende

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. jannejanne

  Blåskärm

  Jag kan inte tolka ditt svar på annat sätt än att med W10 är det inget konstigt med att datorn bara upphör att fungera. Att filer som behövs bara försvinner. Utan fel på hårdvaran. Har aldrig hänt mig men jag har ju inte kört nått senare än W7.
 2. jannejanne

  Blåskärm

  Ja det har det verkligen ! Men om datorn nu inte startar. Vad är det för fel om det inte är hårddiskskada ?
 3. jannejanne

  Blåskärm

  Hur gör man för att installera W10 på en HP dators nya hårddisk när man saknar licensnumret ? Har du någon länk med beskrivning ? För tex på Dell finns det inte länge (sedan W7) någon lapp på Licensnummer på datorn. Och i det här fallet är datorn uppgraderad till W10. Jag har gjort det, installerat W7, på ny större SSD hårddisk på en Dell bärbar. Det fodrade en Linuxdator för att kunna ladda hem filerna med W7 och Drivare från Dell. För kopplade jag upp mig med en Windowsdator mot Dells server så utgick Dell från man ville felsöka sin Dell dator, inte hade behov av ladda hem OS och drivare till en annan Dell dator !
 4. jannejanne

  Blåskärm

  Därför att TS i motsatts till dig INTE har en dator som fungerar utmärkt. Den startar inte. Den klarar inte att boota. Typiskt för bärbara är hårddiskskador. Så ny hårddisk Samsung EVO 256GB 845kr Nytt operativsystem W 10 drygt 1000kr med lagringsmedia Nytt BIOS batteri. 10kr Och ifall den fortfarande inte fungerar ....tex kass kondensatorer så har TS just nu kastat bort ca 2000kr Jfr fungerande dator http://www.blahusetdata.se/ Jag skulle inte lägga tid på den. För jag har annat att göra. Men vi är olika jag respekterar din åsikt.
 5. jannejanne

  Blåskärm

  Dags byta hårddisk. Men är BIOS batteriet slut händer konstiga saker. Så jag hade börjat med nytt BIOS batteri. Kan datorn alls starta utan ansluten batteriladdare ? Kanske behöver den nytt datorbatteri också och då är nog kommunens återvinningsplats som är nästa steg.
 6. TS skriver: "Jag har en ASUS RT-AC66U Router till mitt nätverk, som fungerat utmärkt i ett antal år. " Känner igen detta. På en RT-N66U. Men så började det gå långsamt så jag resettade den. Och kollade efter firmwareuppdateringar. Vilket det fanns hos ASUS. Säkerhetshål hittad i min gamla firmware. Så det blev firmwareuppdatering, jag bytte namn på det trådlösa nätverket, bytte namn från admin till något annat, bytte lösenord för inloggning och bytte lösenord för det trådlösa nätverket. Och nu går det mycket bättre. Hade tydligen fått någon skit i routern. Och numera bryter jag både ström till fiberdosan och routern när jag inte är hemma. Varför betala el för andra ska kunna hålla på och bearbeta säkerhetshål i routern ?
 7. jannejanne

  Byta från Android till IOS

  Sök på move from samsung to iphone 7 så kommer en del tips
 8. jannejanne

  Gratisprogrammet som tar tempen på din dator

  Citat: "De flesta processorer i dag borde fungera inom intervallet -20 till 100 grader Celsius och den optimala arbetstemperaturen brukar vara mellan 30 och 60 grader" Jag skulle säga att de flesta processorer har en max temperatur på ca +70C. http://www.buildcomputers.net/cpu-temperature.html Och när den temperaturen uppnås klockas CPUn ner för att hålla nere temperaturen. Vilket upplevs som att datorn blir riktigt seg. Fungerar datorn då ? Trots att CPUn fungerar som den ska. Tycker man CPUn är för varm finns delid för att sänka CPU temp, exempel
 9. Ganska uppenbart är att Martin Appel inte vet vad integritet är. Börja med Citat: "namn och mejladress eller telefonnummer" Vem vill släppa iväg mejladress eller telefonnummer på internet ? 1 Alternativet när det gäller Lägga till kontakter är: Citat: "Du kan välja att ladda upp din adressbok" Jag förstår att de som gillar integritet inte gör vågen ! Intressant att mewe verkar vara ett "internationellt" begrepp.. https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Nye-landslagsdrakter-roses-Grunnen-er-n-spesiell-detalj-270610b.html#&gid=1&pid=2
 10. Men detta är inget nytt. Tror det var 2005 när en kollegas bärbara HP-dator började ryka vid 10-tiden där den satt i dockningsstationen på kontoret. Han tog den ur dockningsstationen och bar ut den på gården. Där röken avtog. Det blev återvinningen. Garantin var ju slut.
 11. jannejanne

  Tv-avgift. ...Nätet gjorde mig paranoid ...

  Vilken bank har du ? Jag ställer frågan för på de banker jag har, LFB, ICA och Nordea är det lätt se skillnad på INsättningar och UTtag. Såg på min särbos bankkontoutskrift samma sak TV-avgift IN satt / återbetalt ca 110kr.
 12. Jag använder Seamonkey men varför inte testa Chromium ! Vilket jag gjort nu. Och det första som händer när jag går in på en sida är en undran om jag vill ha sidan översatt ! Och vem vill att Google ska översätta alla sidor jag är inne på. Integritet ! 😂 Jag förstår att det är intressant med översättning, speciellt för engelsktalande nordamerikaner som ofta inte kan något mer än engelska. Avinstallerat !
 13. Citat: "Google har nämligen gjort det möjligt att byta sökmotor till Duckduckgo, vilket är goda nyheter för alla som värnar om sin personliga integritet." Värnar man om sin personliga integritet använder man väl så litet som möjligt produkter från Google ? Och Chrome är ju inget nödvändigt det finns ju många andra webbläsare.
 14. jannejanne

  Risk för kapade e-postadresser?

  Andra tider förr. Som internetkund hos Telia på 1990-talet var en finess att man kom med i Telias e-postkatalog..... Lika naturligt som Telefonkatologen på den tiden.
 15. jannejanne

  Så vill Mark Zuckerberg förbättra Facebook

  Citat: Dessutom ska känslig data inte lagras i länder där det finns risk för att informationen läcker ut. # Varför inte tvärtom: Dessutom ska känslig data bara lagras i länder där det är säkert att informationen inte läcker ut. Kanske för att det inte finns något sådant land ? Sverige lär ju falla bort direkt. Transportstyrelsen Samtalen till 1177 Ett system där någon annan kan loggas på din bank in när du själv använder mobilt bankid osv 20190314 Hänger inte med själv, idag Svenska Kraftnät https://www.dn.se/nyheter/politik/skandalen-i-svenska-kraftnat-kraver-lagskarpning/ Men hur ska man skydda sig ? Citat Anders Ygeman: "Lagstiftning hjälper inte mot dem som bryter mot lagar." # Det är ju så Stöldskyddsföreningen jobbar man godkänner lås som lämnas in för provning och klarat proven. Spar tid och pengar jämfört med att prova alla lås och underkänna de lås som inte klarar proven. Exempel Motorcykellås https://www.stoldskyddsforeningen.se/privat/sok-godkanda-produkter-och-foretag/?searchquery=&area=&category=motorcykellås Min erfarenhet är att företag snackar mest i sin PR om det de är sämst på. Stora företag snackar om flexibilitet. Små företag om att stora serier är inga problem. Och Facebook snackar om Integritet !
×