Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jannejanne

Medlem
 • Antal inlägg

  7 922
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  31

jannejanne vann dagen: 28 juli

jannejanne hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om jannejanne

 • Medlemstitel
  Beroende

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Du har rätt, vill man inte ta itu med det själv, lämna in datorn för reparation hos en datorfirma. En bekant fick datorn körbar igen med en ny hårddisk på 128GB för tror jag 1500kr.
 2. Tyvärr är det andra sättet att skaffa en ny dator. Och spara din gamla dator tills du tror du klarar att återvinna dina filer eller lämna den gamla direkt till återvinningen. Ytterligare en möjlighet är att lämna in datorn till en data reparatör. Tveksamt om det lönar sig för dig.
 3. Som du redan fått höra, du verkar ha skärmfel. Skaffa ny skärm med fungerande HDMI. Jag hade försökt återställa allt till orginal och köra nya skärmen med HDMI från moderkortet. När du fått det att fungera så blir det dags sätta i det nya grafikkortet och ställa om allt i BIOS för att kunna köra från det nya grafikkortet. Och så en sak till, jag skulle aldrig ansluta en skärm med två sladdar från datorn. Känns för mig som att INTE bryta bort elnätet från elcentralen innan jag kopplar in generatorn i ladan och dra igång traktorn på utsidan av väggen med kraftuttaget till generatorn. För att få ström till mjölkmaskinerna. (Egen generator är standard för bönder i smålandsskogarna.) Vad som går sönder när man gör det med en dator / dator skärm ansluter med två sladdar, både VGA och HDMI avstår jag att spekulera i. Och jag tänker inte prova.....om det går bra.
 4. Läste om bristen på fungerande telefoni i https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/fyra-ar-utan-fast-telefoni-problemen-kvarstar-1 och https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/ar-utan-telefoni-kalvefalls-gard-lagger-ned-verksamhet har själv upplevt hur ett strömavbrott i Höganäs ledde till att Telias mobilmaster upphörde att fungera efter 1 timme och att motsvarande problem fanns inte i Norge. Vi har någon / några(?) trådar här på eforum om Postnord. Och jag fick iden att googla på education level of politicians in Europe tänkte närmast på parlamentarikerna (riksdagshenen !) men hittade bara den här https://www.reddit.com/r/europe/comments/7exmd4/map_of_first_higher_education_degrees_of_european/ vilket inte motsa min misstanke Och varför fungerar inte länkarna till svt.se och reddit.com ? 2018-10-11 gjorde jag ett nytt försök och nu fungerade det med länkarna ?
 5. jannejanne

  Minidatorer

  Här kan du hitta datorer med W7 http://www.blahusetdata.se/
 6. Ett telefon nummer kostar när ägaren använder telefonnumret. Ett telefonnummer genererar pengar när andra ringer till telefonnumret. Dessutom "förbihåller" sig telefonoperatörerna rätten att "dela med sig av dina kunduppgifter" med sina "samarbetspartners" via tex nummerupplysning. Lönsamt ! Det är ingen tillfällighet att man måste betala för hemligt nummer. Att det inte är tvärtom, man måste betala för att få sitt telefonnummer infört i nummerupplysning. MS samtal Då säger jag att du spritt ditt mobilnummer på internet. Det svar "Du har spritt din epost på internet" jag fick när jag beklagade mig hos Telia för snart 20 år sedan sedan över alla mail med erbjudanden om barnporr, billig programvara och liknande som strömmade in till min Telia internetadress. Att Telia hade infört min mailadress i sin epostkatalog, visst redan då nedlagd. Ja det låssades inte Telia supporten om. För egen del svarar jag normalt inte på telefonsamtal från okända nummer, Privat nummer. Utan tar reda på vem som har numret. Och ringer upp om det är intressant. För in numret i telefonboken om det är ointressant, säljare. Så jag slipper kolla nästa gång.
 7. jannejanne

  LÖST Comhem och ny hastighet

  Snarare naturligt, läs datorannonserna, ser aldrig nätverkskort som argument för för köp. Och så kommer någon på att allt som inte används i reklamen kan man riskfritt spara på ! Exempel från en hemsida
 8. Grattis ! Till ha fått ett nummer du önskat. Men som du märkt prioriterar mobiloperatörerna abonnemang ! För abonnemang är helt enkelt mycket mer lönsamma ! Abonnemang genererar ju mer trafik ! Hela telefonförsäljningsverksamheten grundar sig ju på att telefonförsäljaren vet vem som svarar i telefonen. Sedan jag slutade med telefonabonnemang är jag helt befriad från samtal från företag typ Phonera och 0700 som vill sälja företagstelefonabonnemang samtal från marknadsundersökningsföretag som vill skicka varuprover samtal från säljare av allt från kalsong abonnemang till preparatabonnemang samtal från företag som vill erbjuda mig äta gratis lunch med intressant information (Jag kollade upp företaget, finansiell rådgivning, de sökte också mötesbokare och finansiella rådgivare) Samtal från Microsoft som vill hjälpa mig med min linuxdator som fått virus. Och Så Vidare Och det känns så skönt ! Får gratulera dig själv till ett kontantkort och hoppas din mamma också kan få ett kontantkort med önskat nummer !
 9. jannejanne

  LÖST Comhem och ny hastighet

  Kan bara beklaga ! Med lite tur kan ni välja mellan flera leverantörer när det finns fiber i fastigheten.
 10. jannejanne

  Ethernetkort dött

  Är nätverkskabeln ansluten till routern ? Är nätverkskabeln ansluten till routern, prova och byt till en annan routerport Byt nätverkskabel.
 11. jannejanne

  ingen tar ansvar

  Såg det som varför betala för något som inte levereras ?
 12. Genom att företagen som anlitar Trustpilot själva väljer dom kunder de vill ska avge omdöme så tar man ju av självbevarelsedrift och bara ber om omdömen de gånger där leveransen fungerat. Och man ber inte kunder som gett dåligt omdöme förra gången om ett nytt omdöme. Min personliga erfarenhet av MC-däckköpet, se ovan Jag fick ett mail Men nu gav jag inte *****, jag gav ** (fel i ovan inlägg där jag skrivit * ) med kommentaren Men nu måste jag logga in , acceptera villkor osv. Det behöver man inte vid positiva omdömen, ***** Och på Trustpilots hemsida hittade jag den gången Det här hindrar förståss inte företag som kunderna är riktigt missnöjda med att få * exempel https://se.trustpilot.com/review/www.comhem.se?page=2
 13. Som Vertpre skriver GTX 1060 behöver en extra 6-pin PCI-E kabel Och det räcker inte med ett 400W nätaggregat som ger mest effekt / ström på 3,3Volt och 5 Volt, utan det måste vara ett nätaggregat med kanske 20A eller ännu mer på 12 Volt...... Sedan längden, det finns GTX 1060 som är 298mm långa , kommer troligen ge problemet att det inte får plats och GTX som är 242mm långa kommer troligen få plats. TS skriver att det finns grafikkort som klarar sig med strömmen från moderkortet, drar bara 75W, bra ! Men är datorns nätaggregat dimensionerat för 75W extra ? Är datorn nätaggregat dimensionerat för att leverera dessa extra ? Kör mitt Palit GTX 1060 med ett nätaggregat Be Quite 80+ Gold på 400W med 3 x 18A 12 Volts linor, dock max sammanlagt 32A på 12 Volt, med ett ASUS AMD moderkort, processor, några år gamla.
 14. jannejanne

  ingen tar ansvar

  jessar94 skriver Om ni inte får den hastighet ni beställt så betalar ni för nått som inte levereras, och då hade en möjlighet varit att sänka hastigheten, tex till 50/50, 100/10 eller 50/10, förhoppningsvis till lägre pris. För då kanske hårdvaran kan leverera vad ni betalar för. Är man beredd minska annonseringen som tar mycket bandbredd..... ni kanske har en skylt " ingen reklan tack " på brevlådan så lite tips för att snabba på surfen installera en hostfil från mvps http://winhelp2002.mvps.org/hosts.htm använd seamonkey som webbläsare, ställ in seamonkey för att inte spara någonting, ingen ting alls, när seamonkey stängs av hemsida tom, ingen alls alltså surfa alltid i Private window ha inte Flash installerat i webbläsaren och försök töm datorn på kakor med Superantispyware för kakorna aktiverar reklam från de stora reklamföretagen, reklam som tar bandbredd
 15. Trustpilot garanterar användarna (företagen som anlitar Trustpilot) bra omdömen vad jag kunde läsa någon gång på Trustpilots hemsida. När jag var riktigt upprörd. Jag hade köpt ett MC-däck från ett tyskt företag och när MC-däcket dök upp så var det fel produkt, inte den jag hade beställt med normalt däckmönster (ni vet minimönster djup för MC-däck är 1,6mm för användning på gata / väg) utan ett snarlikt, men för mig oanvändbar, samma MC-däck men utan mönster enbart avsett för användning på bana, typ Anderstorp eller Gelleråsen. Så jag kastar mig på mailen för att reklamera och där ligger i inkorgen ett mail från däckleverantören ett mail där man ber om ***** hos Trustpilot ! Jag ger * hos Trustpilot och beskriver problemet, fel vara levererad. Nåja efter ca en vecka var det löst, jag hade rätt MC-däck och hade skickat tillbaka MC-däcket utan mönster. Så däckleverantören skötte sig, alla kan göra fel tycker jag. Nästa gång jag beställde fick jag rätt däck, var nöjd men ingen uppmaning ge betyg hos Trustpilot...... Var ju känd för att ge dåligt betyg...... Nästa gång jag beställde fick jag rätt däck, var nöjd och uppmaning ge betyg hos Trustpilot...... vilket jag nu lessnat på. Så att du inte kom in med din gamla mailadress är inget konstigt. Trustpilot garanterar företagen som använder Trustpilot bra omdömen och då kan man ju inte släppa fram missnöjda kunder. Eller hur ? Citat från https://us.business.trustpilot.com/?utm_medium=consumer&utm_source=for_companies&utm_campaign=consumer_cta
×