Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

pajjen

Medlem
  • Antal inlägg

    191
  • Gick med

  • Senaste besök

Om pajjen

  • Medlemstitel
    Aktiv

Kontaktinformation

  • Hemsida
    http://www.prane.nu
  1. Vill bara nämna att jag varit med om åtminstone två moderkort som enligt Speccy har en temperatur över kokpunkten. Detta redan strax efter datorstart ... En koll i BIOS visade något helt annat: drygt 20 grader Celsius. Därmed inte sagt att man ska låta sin dator damma igen ... 😉
  2. Tack jannejanne! Jo, jag har redan letat på driver-CD:n, men där var alltför labyrintiskt för att säkert kunna välja rätt. Och när det gäller grafiken, så lär den vara uppdelad i två eller flera delar/drivrar. Windows drivrutinssökande var inte heller lyckat. Nu har jag istället tankat hem senaste drivrarna, och lyckats installera grafik och ljud utan problem - de blev verkligen installerade denna gång. 🙂 Jag tänker också installera senaste chipset-drivern, eller snarare uppdatera den, eftersom den var den enda som funkade att installera från Asus´ driver-CD. Förövrigt instämmer jag i att grafikdrivern bör installeras först. 😉
  3. Är nyligen färdig med ett datorbygge baserat på Asus H270-moderkort, men när jag installerade drivrutinerna (från CD:n som medföljde moderkortet) så blir varken ljud- eller grafikdrivrarna till sina integrerade enheter installerade. Detta trots att de bevisligen packats upp nånstans på systempartitionen, eftersom var och en tog ett antal minuter på sig att "installeras", och att använt utrymme på systempartitionen ökat med drygt 1 GB. Dessutom meddelade installationsprogrammet att installationen var "complete". När jag sedan går in i installationsprogrammet igen, så klassas både ljud och grafik som "Not installed"! Nu har jag tankat hem senaste drivrarna, och tänker börja om med att tömma systempartitionen och installera Windows igen, för att sedan installera senaste drivrarna. Men innan dess undrar jag om någon känner igen problemet med drivrar som inte installeras på ovan nämnda märkliga sätt? Och, är det någon mening med att testa senaste drivrarna? Kan problemet lösas med uppdatering av BIOS? Knas på moderkortet? Och så vidare ... Alla råd är välkomna!
  4. QtTabBar Nu har jag testat QtTabBar. Tyvärr kan jag inte få mörk bakgrund mer än partiellt. Dessutom nonchaleras de välavvägda kolumnbredder jag tidigare ställt in i Utforskaren - och de går inte att återställa med mindre än att jag avinstallerar QtTabBar! Frånsett detta, så är det en mycket avancera plug-in vad gäller inställningsmöjligheter och extra funktioner i Utforskaren. Och huvudgrejen är förstås att man kan ha flikar (tabs) i Utforskaren, på samma sätt som i t.ex en webbläsare. Windows 1809-update Ja, det mörka (det är inte svart) Utforskar-temat ser mycket lovande ut. Hittade en bild på reddit.com som jag bifogar. Men man bör nog ligga lågt ett tag, innan man installerar den uppdateringen ...
  5. Tack Mikael! Av tipsen du nämner, är det bara QtTabBar jag inte testat. Så det ska jag göra.
  6. Ja, men någon möjlighet att ändra bakgrundsfärg i utforskaren hittar jag inte.
  7. Går det att ändra bakgrundsfärg i utforskaren i W10? Helst utan att behöva installera någon plug-in. Jag håller på en hel del med fotoredigering. I det programmet är användargränssnittet mörkt för att inte blända och försämra mörkerseendet, alltså förmågan att se detaljer i mörka bildpartier. Men då och då måste jag ut i utforskaren med sin bländande vita bakgrund ...
  8. Tack Cecilia! Jo, jag misstänka att Windows blivit säkrare med åren vad gäller detta. Jag har nyligen upptäckt att jag har bekanta som bara har ett Admin-konto, och följaktligen använder det till allt de gör i Windows. Ingen av dem säger sig ha råkat ut för något skadligt (eller blivit avrådda från att surfa med Admin-konto). Men, min vana trogen, så fortsätter jag surfa med ett vanligt användarkonto i alla fall
  9. Lever jag kvar i en svunnen tid, eller är det fortfarande vanskligt att vara inloggad som Admin när man surfar?
  10. Tack för tipset Tello! Får se om det kan bli aktuellt att testa din metod senare.
  11. Tack Cecilia för länkarna till "överkurserna" i ämnet. Jag har nu testat DefProf. Det funkar, men inte fullt ut. När man skapat ett nytt användarkonto (som alltså får den användarprofil man valt att DefProf ska lägga i Default User) och loggar in i det kontot, så uppdaterar Windows ett 60-tal (alla?) Store-appar, en efter en ... Sedan underkänner Windows "pga problem" alla fil-associationer man gjort till egenvalda program - och återställer dem glatt till Microsoft-program för hela slanten. Frånsett dessa konstigheter, varav endast det sistnämnda behöver åtgärdas manuellt, så hittar jag inget i nya användarkontot som avviker från källprofilens inställningar mm. Men risken finns ju att det hänt något "bakom kulisserna" som man inte blir varse förrän något fallerar. Ska köra med nya användarkontot ett tag nu, så får man se om det dyker upp några fler konstigheter.
  12. Vill lägga till att det gick utmärkt att kopiera användarprofiler i Windows XP. Så uppenbarligen är detta en funktion som Microsoft tagit bort, troligen redan i Windows 7. Frågan är varför den tagits bort ...? Men nu har jag hittat ett sätt att kopiera profiler: Ett litet program som heter DefProf (förkortning av Default User) med vilket man - med ett enstaka kommando - kan kopiera valfri användares profil till Default User. Det löser mitt problem. Av foruminlägg att döma, verkar det dock eventuellt kunna missa vissa "småsaker" i profiler i Windows 10, kanske pga Windows-uppdateringar. Men jag ska testa det snarast möjligt. Edit: Förkortningen DefProf står förstås för Default Profile.
  13. Hej alla hjälpsamma experter! Dags att anlita er igen Jag har länge och noggrant snickrat ihop en användarprofil som är ungefär 87 gånger mer funktionell än Windows standardprofil ... Den vill jag kopiera till en annan användare, men tji fick jag, det funkar inte! I 'Användarprofiler' är det endast Standardprofilen som har knappen [Kopiera till...] aktiv. Kan tillägga att jag är inloggad på ett Admin-konto som varken är det konto jag vill kopiera från eller till. Att mixtra med användare direkt i utforskaren varnas det för på flera håll, så det har jag inte testat.
  14. Kanske i senaste laget att meddela att det funkade. Men det gjorde det, och har gjort utan problem i över en månad nu. 😊
  15. Tack vertpre! Ska testa din söksträng imorgon.
×