Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

pajjen

Medlem
 • Antal inlägg

  173
 • Gick med

 • Senaste besök

Om pajjen

 • Medlemstitel
  Aktiv

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.prane.nu
 1. Installera Windows 10 i en off line-dator?

  I och för sig ett vettigt förslag, men datorn i fråga har inget fungerande nätverkskort. Om det är så att Windows inte längre kan installeras på en off line-dator, så är det nog hög tid att se sig om efter ett annat operativsystem, eftersom jag tycker det är åt h-vete att kräva nätanslutning. Jag har nosat lite på Linux tidigare, men nu är det väl dags att ta en närmare titt på det. Framförallt handlar det om att hitta ett bra ljudinspelningsprogram till Linux. Men det är en annan historia. Tack för hjälpen iaf!
 2. Installera Windows 10 i en off line-dator?

  Tack .M och Cecilia! Så har jag också tänkt Cecilia, att man kanske kan skippa (de flesta) uppdateringarna i en off line-dator (som bara ska användas till inspelning och redigering i en musikstudio). Min tanke är att köpa W10 på en DVD, men hur gammalt W10 får man då - från sommaren 2015, då det lanserades? Eller innehåller ett "DVD-W10" som man köper idag även uppdateringar?
 3. Någon som vet om man - problemfritt - kan installera Windows 10 i en dator som inte är ansluten till nätet, och uppdatera det via filer man hämtar i en nätansluten dator?
 4. Tack till alla er som lämnat konstruktiva svar! Nu vet jag vad det finns för alternativ till att ha två antivirusprogram.
 5. Tack för snabbt svar Monshi! Om jag förstått dig rätt, så kan man ha två antivirusprogram installerade samtidigt - men bara låta det ena bevaka systemet aktivt/kontinuerligt. Men med var och ett av programmen kan man göra schemalagda (eller manuellt startade) scanningar av hela systemet, vilket var min egentliga tanke. Rätt uppfattat?
 6. Funkar det att ha två olika antivirusprogram installerade samtidigt? Alla antivirusprogram har ju brister, så min tanke är att var och ett av de två programmen ska överlappa det andra programmets brister mer eller mindre.
 7. Ändra utforskarens bakgrundsfärg i W10

  Tack för tipsen Cecilia! Att man kan välja egna färger i högkontrast-teman har jag missat. I W8 går det att få till en ganska bra färgskala för utforskaren, men då får förstås en hel del annat också nya färgskalan - helt eller delvis! Inte så lyckat. I W10 kan man också anpassa högkontrast-teman, men ack så begränsat vad gäller färgval och annat. Känns pinsamt simpelt och ofunktionellt, så det är bara att glömma. Tredjepartslösningar är nog det som krävs för att lyckas - trots att det enda jag vill är att ändra bakgrundsfärgen i utforskaren. Dock tycks det ibland krävas att man stänger av virusskyddet för att det ska funka, vilket känns måttligt tilltalande.
 8. Någon som vet om/hur man kan ändra utforskarens vita bakgrundsfärg i Windows 10 (och 8.1)? I XP och tidigare W-versioner var det lätt som en plätt att göra det, men jag hittar ingen möjlighet i W10 eller 8.1. Jag håller på med fotoredigering i program som medvetet har mörka ytor i användargränssnittet, eftersom vitt är bländande och försämrar ens förmåga att urskilja detaljer i fotografiernas skuggpartier. I vissa skeden i fotoredigerandet behöver jag "hoppa" fram och tillbaka mellan redigeringsprogrammet och utforskaren ... :-(
 9. Tack för alla synpunkter och tips! Jag har nu bestämt mig för att inte ge butiken en andra chans (har på känn att det är lönlöst), utan istället vända mig direkt till Acer för att höra om de möjligen anser att jag fått ett "måndagsexemplar", eller om jag fått en skärm som är synonym med Acer-kvalitet ...
 10. Butiken ska få en chans till innan jag eventuellt namnger den. Förresten, för att återgå till min fråga: Hur dålig tn-bildskärm tycker du är acceptabelt?
 11. Tack för tipset Pelle, men det finns ett formidabelt virrvarr av olika modeller av den här datorn (E5-575G-xxxx) som har olika kombinationer av t.ex CPU, GPU, minnesstorlek m.m., och förmodligen även av tn-panelmodeller (även om det inte anges), så jag avstår från att kolla i olika butiker.
 12. Färgmonitor -> gråskalemonitor

  Nu är jag sent ute, jag vet. Men det är 'mättnad'/'färgmättnad' eller 'saturation'/'color saturation' man ska dra ner till noll för att få en gråskalebild - om den inställningsmöjligheten finns.
 13. ACER Aspire E5-575G Edit: Jag vill betona att jag fortfarande tror att det är ett "måndagsexemplar", och att jag på ett eller annat sätt kommer att kunna reklamera den. Så inget ont om Acer - än så länge i alla fall.
 14. Ja, jag var själv tveksam till var jag skulle placera min fråga, men eftersom jag är intresserad av åsikter om vad som är acceptabel bildkvalitet på en tn-skärm, så hör den nog hemma här i 'Bildskärmar'. Jag köpte datorn för två veckor sedan i en butik som har öppet köp i 30 dagar - om förpackningen är obruten ...
 15. Jag köpte nyligen en 7000-kronors laptop med en matt 15,6 tums tn-bildskärm med 1920x1080-upplösning. Tn-bildskärmar är ju välkända för att ha dåliga betraktningsvinklar, men här handlar det om att den vertikala betraktningsvinkeln "inte existerar", eftersom ingen vinkel ger en acceptabel bild. Världsrekord? Betraktar man bildskärmen på "normalt" avstånd (ca en halvmeter) så måste man välja om man, grovt sett, vill ha en okej mättat bild i övre delen av skärmen eller i den undre, och vinkla skärmen därefter. Det krävs ett betraktningsavstånd på minst två meter för att hela bildskärmsbilden ska visa någorlunda samma mättnad (förutsatt att man har exakt rätt betraktningsvinkel). Oerhört praktiskt betraktningsavstånd! :-O Jag tog för givet att jag fått ett "måndagsexemplar", och återvände till butiken med datorn. Men, icke sa Nicke! Säljaren gjorde en hastig "inspektion" av skärmen, och konstaterade "jag tycker bilden är bra" (efter att ha tittat på en av Windows flashiga skrivbordsbakgrunder!). Han gick inte med på ett återköp eller reklamation. Men jag kommer inte ge mig, jag är beredd att gå hur långt som helst med detta, eftersom jag inte känner mig road av att kasta 7000 kronor i sjön. Vad tycker du? Hur dålig tn-bildskärm är acceptabelt? Tack på förhand för synpunkter :-)
×