Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

pajjen

Medlem
 • Antal inlägg

  182
 • Gick med

 • Senaste besök

Om pajjen

 • Medlemstitel
  Aktiv

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.prane.nu
 1. Tack för tipset Tello! Får se om det kan bli aktuellt att testa din metod senare.
 2. Tack Cecilia för länkarna till "överkurserna" i ämnet. Jag har nu testat DefProf. Det funkar, men inte fullt ut. När man skapat ett nytt användarkonto (som alltså får den användarprofil man valt att DefProf ska lägga i Default User) och loggar in i det kontot, så uppdaterar Windows ett 60-tal (alla?) Store-appar, en efter en ... Sedan underkänner Windows "pga problem" alla fil-associationer man gjort till egenvalda program - och återställer dem glatt till Microsoft-program för hela slanten. Frånsett dessa konstigheter, varav endast det sistnämnda behöver åtgärdas manuellt, så hittar jag inget i nya användarkontot som avviker från källprofilens inställningar mm. Men risken finns ju att det hänt något "bakom kulisserna" som man inte blir varse förrän något fallerar. Ska köra med nya användarkontot ett tag nu, så får man se om det dyker upp några fler konstigheter.
 3. Vill lägga till att det gick utmärkt att kopiera användarprofiler i Windows XP. Så uppenbarligen är detta en funktion som Microsoft tagit bort, troligen redan i Windows 7. Frågan är varför den tagits bort ...? Men nu har jag hittat ett sätt att kopiera profiler: Ett litet program som heter DefProf (förkortning av Default User) med vilket man - med ett enstaka kommando - kan kopiera valfri användares profil till Default User. Det löser mitt problem. Av foruminlägg att döma, verkar det dock eventuellt kunna missa vissa "småsaker" i profiler i Windows 10, kanske pga Windows-uppdateringar. Men jag ska testa det snarast möjligt. Edit: Förkortningen DefProf står förstås för Default Profile.
 4. Hej alla hjälpsamma experter! Dags att anlita er igen Jag har länge och noggrant snickrat ihop en användarprofil som är ungefär 87 gånger mer funktionell än Windows standardprofil ... Den vill jag kopiera till en annan användare, men tji fick jag, det funkar inte! I 'Användarprofiler' är det endast Standardprofilen som har knappen [Kopiera till...] aktiv. Kan tillägga att jag är inloggad på ett Admin-konto som varken är det konto jag vill kopiera från eller till. Att mixtra med användare direkt i utforskaren varnas det för på flera håll, så det har jag inte testat.
 5. Kanske i senaste laget att meddela att det funkade. Men det gjorde det, och har gjort utan problem i över en månad nu. 😊
 6. Tack vertpre! Ska testa din söksträng imorgon.
 7. Okej. Jag har förgäves letat efter en PCIe-definition som nämner något om detta, men ditt svar borde kanske räcka. Om någon annan har praktisk erfarenhet av detta, så tar jag tacksamt emot en bekräftelse på om det funkar.
 8. Tack Mellin! Det låter bra. Har du provat själv?
 9. Funkar det att använda ett PCI-Express x1-kort i en PCI-Express x16-plats? Rent fysiskt ser det ut att gå, men jag vågar inte prova. Jag förväntar mig givetvis inte 1-kortet ska bli snabbare i en 16-plats, utan vill som sagt bara veta om det funkar.
 10. pajjen

  Installera Windows 10 i en off line-dator?

  I och för sig ett vettigt förslag, men datorn i fråga har inget fungerande nätverkskort. Om det är så att Windows inte längre kan installeras på en off line-dator, så är det nog hög tid att se sig om efter ett annat operativsystem, eftersom jag tycker det är åt h-vete att kräva nätanslutning. Jag har nosat lite på Linux tidigare, men nu är det väl dags att ta en närmare titt på det. Framförallt handlar det om att hitta ett bra ljudinspelningsprogram till Linux. Men det är en annan historia. Tack för hjälpen iaf!
 11. pajjen

  Installera Windows 10 i en off line-dator?

  Tack .M och Cecilia! Så har jag också tänkt Cecilia, att man kanske kan skippa (de flesta) uppdateringarna i en off line-dator (som bara ska användas till inspelning och redigering i en musikstudio). Min tanke är att köpa W10 på en DVD, men hur gammalt W10 får man då - från sommaren 2015, då det lanserades? Eller innehåller ett "DVD-W10" som man köper idag även uppdateringar?
 12. Någon som vet om man - problemfritt - kan installera Windows 10 i en dator som inte är ansluten till nätet, och uppdatera det via filer man hämtar i en nätansluten dator?
 13. Tack till alla er som lämnat konstruktiva svar! Nu vet jag vad det finns för alternativ till att ha två antivirusprogram.
 14. Tack för snabbt svar Monshi! Om jag förstått dig rätt, så kan man ha två antivirusprogram installerade samtidigt - men bara låta det ena bevaka systemet aktivt/kontinuerligt. Men med var och ett av programmen kan man göra schemalagda (eller manuellt startade) scanningar av hela systemet, vilket var min egentliga tanke. Rätt uppfattat?
 15. Funkar det att ha två olika antivirusprogram installerade samtidigt? Alla antivirusprogram har ju brister, så min tanke är att var och ett av de två programmen ska överlappa det andra programmets brister mer eller mindre.
×