Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MartinK80

Medlem
 • Antal inlägg

  62
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Hej, Det där var en intressant fråga. Jag tror tyvärr inte det är möjligt. Jag har alltid lagt in nya permissions manuellt efteråt.
 2. Totalt omöjligt att svara på utan tillgång till källkoden. Är ju helt beroende av hur programmet är skrivet och vilka tekniker som används...
 3. På sätt och vis gör ju Delphi mindre filer än både VC++ och VB eftersom man måste skicka feta runtime filer till program skrivna i dessa språken. Det slipper man ju i Delphi.. Även om 99% av alla användare har filerna kan man ju inte vara helt säker.
 4. Hej, I Windows 2000 ligger den här: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics\MenuFont Antagligen på samma ställe i win95. Strängen innehåller tyvärr inte bara hexadecimala värdena för tecknena utan även lite annat. Det får du själv list aut hur du ska parsa bort på ett bra sätt. =) [inlägget ändrat 2002-03-31 11:11:09 av MartinK80]
 5. Hej, Om sidan bygger på frameset's så är det alltid frameset'ets HTML-kod som visas när man väljer Visa->Källa. Bygger sidan på frames går det med andra ord inte att visa enskilda sidors htmlkod. Om du döper om din hemsida till faktiska_sidan.htm, skapar en fil som heter index.htm och stoppar in koden nedan i den så går det inte direkt att visa koden i faktiska_sidan.htm genom att välja "visa->källa" i menyn. <frameset cols="*" rows="*> <frame src="faktiska_sidan.htm"> </frameset>
 6. Hej, Det finns en något färdigt standardsätt för att lösa detta utan man får skriva en del javascript. En bra sida att börja på är http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/index.html
 7. Hej, Du kan ju alltid sätta <form action="samma_fil_som_formulär.asp"> och sedan i samma_fil_som_formulär.asp köra typ <body onload="window.open('tabort.asp?<%=request("tagg")%>');"> Det är nog enda smidiga sättet det går att lösa på.. Martin
 8. Det kan mycket väl vara grafikdrivrutinerna som strular. Enklaste sättet för att testa är ju att avinstallera grafikdrivrutinerna och köra standard vga drivrutinerna, sen köra 640x480 i typ 256 färger och försöka starta 3dsmax.
 9. Inte för att starta datorkrig eller så, men att påstå att Celeron är död är rätt idiotiskt. Visst, den har knappast den prestanda som krävs för nyaste speleen, men den fungerar perfekt för 80% av alla datoranvändare, dvs de som inte behöver fetingprocessorer för att lira 3d-spel.
 10. Men. Det är inte i ZoneAlarm du anger att DC ska köras i passive mode. Det gör du i DC's inställningar. Som Jossa skrev så gör du det i settings > fliken Connection > bocka för 'Use DC in passive mode'. Martin
 11. Om ni ska ha båda servrarna installerade paralellt så måste ni ju först byta namn på den gamla. Fast det förstod du nog själv. Behöver ni inte ha båda parellet så föreslår jag att ni kopierar eventuell data till en tredje burk i nätverket. Sedan kopplar ni ur den gamla NT servern, kopplar in den nya burken och installerar win2k server på den. Gör ni det i den ordningen ska det inte vara några problem.
 12. Tre trasiga pixlar har blivit något av en standard. Dock har seriösa tillverkare (läs philips) nu börjat ha en 0-pixel garanti i tre år. Om en trasig pixel dyker upp får man en ny skärm.
 13. Mm, men det är ganska krångligt om sidan bygger på frameset's och javascript för att automatiskt byta sida vid inladdning. =)
 14. Hej, Om det är early binding du menar så stöds inte detta av klassisk ASP. Om du vill komma åt en active x exe-fil som ligger och snurrar kan du köra set obj = server.createobject("object.class") I ASP.NET Stöds early binding men det använder du garanterat inte..
 15. Hej, Finns ju ingen direkt standard här. Och 0.016 är ju inte direkt samma sak som 0.16. Många utvecklare tar ett större versionummerskliv för en ny version och små kliv för buggfixar. Exempelvis såhär: 1.0 -> 1.1 (bugfixar) 1.0 -> 2.0 (ny version). Fast det är knappast standard. Alla gör olika vilket är ganska tråkigt..
×
×
 • Skapa nytt...