Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MH2

Medlem
 • Antal inlägg

  1 057
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Spara länken. Som du ser i kommentarerna längre ner på sidan kan man få problem om man vill återställa. Det kanske är enklare att köra "[shift]+klick" eller "[Ctrl]+klick" som vissa föreslår i bloggkomentarerna. Jag har just återställt min egen och det ÄR krångligt. Om du vill återställa DEE värdet: [open("%1")] så bör du skriva in citationstecknen "" manuellt. Koierar du från webben så blir det knas. Registerhacketet för återställning av "run" beskrivs här: http://support.microsoft.com/kb/207574/en-us
 2. http://www.drewery.net/blog/2006/08/29/utilising-dual-monitors-with-microsoft-excel-2003/
 3. Om du har "analysis toolkit" aktiverat så kan du även använda EDATE(). som returnerar datumet ett visst antal månader fram eller tillbaka. Typ: =EDATE(A5;-10*12)
 4. Så bra att det löste sig. Bara för arkivet: Jag var lite otydlig på sök/ersätt. Om du vill skriva in teckenkod 160 (hårt blanksteg) så håller du nere ALT och skriver in 0160 med det numeriska tangentbordet (det till höger, som inte finns på en bärbar). När du släpper upp Alt-tangenten så skrivs tecknet in (jag glömde alltså att nämna den inledande 0:an och att du måste använda det numeriska tangentbordet, smådetaljer ...).
 5. Och precis som alla andra så är nog ryssen helt medveten om att internet är nästan lika avlysningsbar som radiovågor. Trots att jag är betongsosse av födsel och gammal vana så tycker jag att det är patetiskt att Mona försöker ta poäng på FRA-lagen. Om sossarna hade haft makten så skulle lagen ha införts precis likadant (och Folkpartiet, Moderutterna, mittenaprtiet och jesus-demokraterna hade tävlat om att vara mest upprörda...). Det stora problemet med FRA-lagen är att de fullständigt har misslyckats med att förklara vad den skall vara bra för (det var oreglerat förut. och nu är det???) och att de inte har tagit folks legitima oro på allvar. FRA är en militär organisation som skall "spionera" efter yttre hot. Jag är mer oroad över vilken typ av informationsinhämtning våra inhemska organisationer och utländska bolag sysslar med. Mer eller mindre utan insyn.
 6. Finns det ett kunnummer eller liknande som är gemensamt? Då kan du använda Letarad() eller paret PASSA/INDEX. Om du söker efter Letarad i E-forum så finns det en miljon exempel (ungefär, 369 i alla fall )
 7. testa =TEXTNUM(A1) eller, om du vill vara riktigt brutal =TEXTNUM(STÄDA(RENSA(A1))) Om det inte fungerar så är problemet förmodligen att dina "mellanslag" är något riktigt konstigt tecken. Då kan du testa att gå in i en cell och kopiera de 2 första tecknen. Sen kör du en ersätt (CTRL+H) där du klistrar in de 2 okända tecknen och ersätter med ingenting. Om det inte går att klistra in tecknen så kan du kolla vad det är med hjälp av =KOD(A1) respektive =KOD(EXTEXT(A1;2;1)) "Vanliga" mellanslag har kod 32. Om du vill klistra in det i sök efter så kan du använda alt-tangenten + teckenkoden. Typ: [Alt]+032 En sista lösning (kanske den bästa vid närmare eftertanke) är att använda: Data->text till kolumner->avgränsade->blanksteg (dvs om minst ett av dina tecken är ett riktigt blanksteg) Om alla dina siffror är 4 tecken långa så kan du till och med använda fast bredd.
 8. Får inte redigera mitt inlägg. AllowSorting skall naturligtvis inte vara True
 9. hmm, Var tusan fick jag Protected ifrån? Hursomhelst. Tittar man på webben så verkar protect helt enkelt slå ut "visa alla". oavsett vad man kryssar i :-( Det du kan göra är att lägga till "UserInterfaceOnly" i din protect ActiveSheet.Protect UserInterfaceOnly:=True, AllowSorting:=True, bla Då gäller protecten bara för användarna. Inte för din VBA-kod. Dvs du kan köra ActiveSheet.ShowAllData i makron. Men menyvarianten av "visa alla" verkar vara borta (användaren kan fortfarande köra "alla" för enskilda kolumner) Kolla i hjälpen "UserInterfaceOnly:=True" sparas inte med arbetsboken. Du kan bli tvungen att köra den "i onödan" bara för att vara säker på att det gäller.
 10. Stäng av och sätt på skyddet ActiveSheet.Protected = False 'bla bla bla din kod ActiveSheet.Protected = True och, om behov finnes, lek med: ActiveSheet.Protect AllowSorting:=True
 11. Låter som torr luft. Var har du utblåset från burken? Kör du något slags AC? Men visst kan CTR-skärmar jävlas. Hade en arbetskamrat som var superkänslig. Han använde ett sådant skydd som Stefan nämner. Tyvärr var det lite för litet för skärmen så han fick "solbränna" i pannan. När han bytte till LCD-skärm försvann alla problem.
 12. Ingen aning. Men har du sett att du numera är terroriststämplad på Eforum. //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=1062134#1062174
 13. Det enklaste är att koppla ett snabbkommando till ditt makro ([ALT]+[F8], markera ditt makro, tryck på alternativ). Annars får du ge dig in i de mörkare sidorna av VBA, händelsehantering. Då fångar du en händelse (t.ex att värdet i F4 är ändrat) och startar ditt makro när det sker. Ställ dig i bladet det gäller och högerklicka på fliknamnet (längst ner, typ "blad 1"). Välj "visa kod" Nu får du upp en tom "VBA-sida". Högst upp på VBA-sidan har du två rullgardinsmenyer. I den vänstra väljer du "worksheet" och i den högra väljer du "change". Nu skall du få en tom kodsnutt i stil med: Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) End Sub (om det råkade bli en annan händelse ovanför kan du ta bort den) Problemet är att den här händelsen är "för stor". Den reagerar på alla förändringar på sidan. Den måste smalnas av. Det gör man med hjälp av "Intersect" Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Intersect(Target, Range("F4")) Is Nothing Then Exit Sub ' Koden som du vill köra, typ: MsgBox ("jajjamensan det är F4 som är ändrad") ' eller länk till ditt färdiga makro End Sub Det kan även vara smidigt att stänga av händelsehanteringen så att du intee råkar triggas igång andra händelser. dvs i början av koden: Application.EnableEvents = False Och slutet av koden: Application.EnableEvents = True ******************************************** Ursäkta, missade att Monshi redan svarat. Dessutom skrev jag fel händelse... ******************************************** Men, vad tusan. Tror du inte att jag lämnade kvar fel händelse... [inlägget ändrat 2008-07-02 11:20:43 av MH2]
 14. Ingen kommentar från vår skogstaliban Bosse Terrorist?
 15. Poäng för att man fick lära sig något nytt (ok, bortglömt)
×
×
 • Skapa nytt...