Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

gammelsmurfen

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

Foruminlägg postade av gammelsmurfen


 1. Här kommer en som borde vara ganska enkel.

   

  Jag har skrivit ett program som egentligen går ut på att öppna ett antal textfiler. Det har fungerat förut men sedan jag formatera hårdisken och lade in det igen så funkar inte sökvägarna hur korrekta de än är.

   

  Såhär ser det ut.

   

  Open "c:\Jeopardy\runda1\100kat2.txt" For Input As #1

  Input #1, qeasyer2

  q100kat2.Text = qeasyer2

  Close #1

   

  Ingen som kan tro att det är ett Jeopardyspel jag byggt?

  Av någon anledning kan den inte hitta filen iallafall (Runtime error '53': file not found). Filen finns exakt på den angivna platsen men icke.

  Vad kan vara fel?

  Finns det ett enklare sätt att peka på filen. Den ligger trots allt i en undermapp i programets hemmapp.

   

  Mycket tacksam för svar.

   


 2. Att inte just iPhoto fungerar på PC hajjar jag. Men det vore kul att få tag på något liknande.

  Program som gör bildspel med flashiga övergångar finns det gott om. Men det jag vill åt är något som gör ett bildspel som hela tiden rör på sig snyggt tillsammans musik, som man kan göra i iPhoto.

  Någon som har ett bra tips?

   

   


 3. Hej.

  Jag hade tänkt bygga ett enkelt frågesport program i stil med Jeopardy i visual basic.

  Detta kommer att delvis visas på projektor för de tävlande och publik och på min dator där jag har kontrollpanel för det som händer på projektorn.

  Jag har gjort sådana här program förut för t.ex. så ska det låta.

  Men änsålänge har det inte gått att ändra något i det färdiga programet. Så när man ska köra en omgång "så ska det låta" får jag alltså lägga in alla ord och bilder i projektet i VB vilket gör att programet är väldigt bundet till mig.

   

  Tänkte jag skulle göra något bättre nu när jag gör programmet för Jeopardy.

  Jag vill alltså kunna mata in frågorna i det färdiga programet och kunna spara dessa i en fil som jag sedan kan ladda in igen.

   

  Så det är alltså bara text som går att lägga i variabler jag vill kunna spara och hämta.

   

  Hur gör man för att skapa och hämta vairabler från en fil?

  Går det?

  Eller finns det något smidigare sätt?

   

  [inlägget ändrat 2007-09-11 12:20:59 av gammelsmurfen]


 4. Hejsan. Jag skulle vilja ha ett enkelt program för att animera en logga. Loggan jag ska animera är den till vårat ungdomsarbete Prisma (www.prismaonline.se).

  Det jag vill göra är att till en början animera när den trekant (prisman) som formar sista a:et i loggan får sina strålar. En stråle som kommer uppifrån för att sedan brytas i prisman. Efter det ska det zoomas ut och hela loggan kommer fram.

  Tanken är att den ska användas i film och bildspel.

  så.. någon som har ett bra tips på vilken programvara jag ska använda till detta?

   

  [inlägget ändrat 2007-04-22 17:22:31 av gammelsmurfen]


 5. Vet inte om detta är helt korrekt tråd att lägga detta i men iallafall.

  Jag har stöt på ett knas-problem. Har en IBM netvista här med recoveryskivor och allt. Den kraschade för ett tag sedan och vägrade starta operativsystemet som då var windows xp. När jag försöker köra recoveryskivorna (med windows ME som var förinstallerat på den) så går filkopieringen till 3% sedan startar datorn om.

  Försöker jag istället köra en helt annan ren windows ME installations-skiva så kan inte denna installera då den skickar upp felmeddelande och undrar om jag kör ntfs osv. på disken?

  Det jag gjort nu är en lågnivåformatering på disken. Partitionerat upp den med FAT32 partitioner med partition magic. Även testat att formaterat om c: efter det.. med startdisk för windows 98 ioförsig men det borde ju funka ändå.

  Vad kan felet vara? Testa även disken med SeaTools men det hittade inga fel.

   

   


 6. Sitter och funderar på om jag ska slå till på att hyra en bärbar via jobbet. Den jag kikar på är en HP pavilion dv6065EA. Funderar på processorn i denna. Det är en AMD Turion X2 TL-52. Alltså en med dubbla processorkärnor?

  När jag kikar lite på nätet om den så har den alltså en processor på 1.6 ghz? Känns inte det lite omordernt?

  Min stationära jag byggde för ett och ett halvt år sedan har en AMD64 3500+ som om jag inte minns fel ligger på 2.4Ghz.

  Men nu var det dubbla kärnor. Innebär det att man kan se det som att det sitter 2st 1.6Ghz ihop?

  Kommer denna pryl kunna mäta sig med min stationära?

   

  I övrigt så har den 2048 mb DDR SDRAM (667 mhz), 100 gb SATA-hårdisk, 15,4" skärm, GeForce Go 7200, 128Mb turbocache grafikminne, inbyggd webcam/mic, DVD-brännare å allt annat lull man kan ha i en bärbar nuförtiden.

   

  Kan denna vara värd 390:-/mån bruttolöneavdrag i 3 år?

   


 7. Har en gamal Mac performa 5200 ståendes i ett hörn som en polare gav till mig för ett par år sedan. Fråga mig inte varför jag tog emot den men nu står den här o samlar damm och är almänt i vägen. Så jag hade tänkt skänka den till någon second hand-butik eller liknanade eftersom den trots allt funkar som den ska och har gott om tillbehör t.ex. en EZ-drive (som jag ioförsig aldrig fattat hur man installerar.. men ändå).

  Innan jag skickar den i okända händer tänkte jag att det kan va bra att rensa hårdisken på den.. hur gör jag detta? På en pc startar man med startdisket o skriver format c:.. men vad kan man göra på en mac???

   

  ev. Kanske jag vill skona operativsystemet då jag inte är säker på att jag har något liggandes på disket/skiva till den. Så då är alternativet att ta bort alla filer o program.. men hur avinstallerar man ett program???

   

  Systemetprogramet är S1-7.5.1

   

   

   

×
×
 • Skapa nytt...