Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Anders Wahlund

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Anders Wahlund vann dagen: 7 oktober 2018

Anders Wahlund hade det mest gillade innehållet!

Om Anders Wahlund

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Äntligen så hittade jag inställningen Under Arkiv/Alternativ/E-post finns avsnittet "Skicka meddelanden" som har en ruta för "Använd alltid standardkontot när du skriver nya meddelanden" Tack för den hjälp jag fått 😀
 2. Nu kanske vi är någonting på spåret, Mikael63 s förslag med att pröva bifogade filen så var min .net adress förvald
 3. Dess värre ingen skillnad Prövade även med att starta om outlook emellan
 4. Finns det något annat ställe att göra detta på än i kontoinställningar. Som synes på den bifogade bilden så är det där ställt att min .net mail är som "skicka från det här kontot som standard"
 5. Jag har två e-postkonton kopplade i mitt outlook e-postprogram (en outlook.com och en .net adress) Under kontoinställningar så är min .net adress förbockad som standardkonto för skicka, När jag klickar på Ny epost så kommer alltid min outlook.com adress som förvald. Hur kan jag ändra detta eller är det en bugg som Microsoft lagt in i Outlook. Om jag tar bort min outlook.com adress från outlook så fungerar min .net adress som den skall.
 6. Tack för svaret men tyvärr så visar google en position som är ca 6 km fel, fottot är taget i närheten av Roma kyrka.
 7. Jag har tagit några foton med platstagg (GPS-tagg) de koordinater som finns med i filen lyckas jag inte hitta något koordinatsystem till. Hur kan man utläsa eller se på en kartbild var bilderna är tagna?
 8. Tack Tune Efter att åskan i går tog nätverkskortet så har jag nu avinstallerat och återinstallerat Office 365 och då fungerade det igen.
 9. Efter att jag uppgraderat till Windows 10 från Windows 7 så kan jag inte öppna mina sparade office-filer (Word, Excel i office 365) som finns på min NAS (Netgear). Det felmeddelande som kommer upp när jag försöker öppna Excell-filer är "Filen är skadad och kan inte öppnas" När jag försöker öppna Word-filer så få jag felmeddelande "Det gick inte att öppna filen. Försök med något av följande. * Kontrollera behörigheter för dokumentet eller enheten. * Kontrollera att det finns tillräckligt med ledigt minne och diskutrymme. * Öppna filen med textåterställningsverktyget." Om jag kopierar filen till hårddisken på datorn så går det hur bra som helst att öppna den. Även tvärt om en word eller excell-fil som fungerar på datorn men kopieras till NAS-en går ej att öppna. Jag har inte gjort några ändringar gällande behörigheter på NAS-en varken före eller efter installation av Win 10. Vad gör jag åt detta??
 10. Tack för förslaget. Efter avinstallation av 2007 och reparation av 365 så fungerar det.
 11. Jag har installerat Office 365 på min dator och upptäckte att när jag vill öppna officefiler (Excel, Word, Powerpoint) genom att i utforskaren klicka på filen så öppnas mitt gamla office (2007) utan att ladda filen. Jag har associerat om filändelserna till Office 365 men det hjälper inte. Det går bra att öppna filerna om jag först öppnar ex. excel 2013 och där inifrån öppnar filen, samma sak även om jag öppnar excel 2007 och sedan öppnar filen. Varför går det inte längre att öppna filerna direkt från utforskaren?? Någon som har en bra idé på var felet ligger.
 12. Efter ominsatallation av WIN XP så lyckas jag inte få fart på ljudet på datorn. Alla ljudinställningar är gråmarkerade så jag misstänker ljudkortet. I enhetshanteraren så ser det inte ut som att systemet har hittat något ljudkort under sounds, video and game controllers. Det finns två frågetecken i enhetshanteraren, under other devices finns "PCI Device" och "SM Bus controller" vad dessa gör vetinte jag och systemet verkar inte kunna identifiera vad det är för enheter, kan det vara dessa?
 13. Om det hadde varit problemet med att F-tangenterna inte fungerade då borde jag väl inte ens nå menyn där jag kan välja felsäkertläge? Provade för säkerhetsskull med mitt gamla tangentbord (PS2) ingen skilnad. Efter att jag valt felsäkert läge så ser det ut som att det laddas några drivrutiner (ca 30 st) sedan blir det svart under ett par sekunder och datorn startar om och det står: " Windows kunde inte starta. Detta kanske beror på en ändring i programvara eller mjukvara. Om detta beror på att datorn inte svarade, startade om oväntat eller stängdes av automatiskt för att skydda dina filer och mappar kan du välja Senast fungerande konfiguration för att återställa de inställningar som användes förra gången som datorn kunde startas. Om tidigare startförsök avbröts på grund av ett strömavbrott eller att strömknappen trycktes in eller om du är osäker på varför datorn inte kan startas kan du välja Starta windows normalt. " Varför kommer detta meddelande när jag startar felsäkertläge men inte i normalt läge? Jag hoppas att någon kan hjälpa mig /Anders Wahlund
 14. Jag hadde tänkt att köra scandisk och deftagmenteringen men mitt windows XP vägrar at starta i felsäkert läge som ju är att föredra. Vid uppstart av datorn trycker jag F8 och får upp menyn där jag väljer Felsäkertläge. När datorn har laddat en del drivrutiner så startar datorn om och jag får upp menyn där jag kan välja felsäkert läge igen och det står att det inträffat ett fel vid uppstarten av datorn men inte så mycket mera. Är det någon som har någon ide på vad som felas? /Anders Wahlund
×
×
 • Skapa nytt...