Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

DanielForPresident

Medlem
 • Antal inlägg

  612
 • Gick med

 • Senaste besök

Om DanielForPresident

 • Medlemstitel
  Flitig

Profil

 • Ort
  Göteborg
 1. Har du kollat manualen? Dra igång en webbläsare och surfa till http://192.168.0.1 (har jag för mig att det är på de flesta av DLinks produkter)
 2. Har du testat att uppdatera mjukvaran i accesspunkten?
 3. Låter som att du bör sätta en lite bättre antenn på routern, antingen en riktad eller rundstrålande beroende på hur datorerna är placerade. Finns lite mer info om antenner i WLAN här: http://www.omwlan.se/artiklar/haardvara/antenner.aspx
 4. Mer om kryptering i WLAN och trådlösa nätverk: http://www.omwlan.se/artiklar/saekerhet/Kryptering-WEP-WPA-WPA2.aspx
 5. Har du tillstånd att använda de andra "lokala trådlösa nätverken"? Bara för att du kan se dem betyder inte att du bara kan "klampa" in hur som helst, det kan vara relativt väl skyddade och det kan vara orsaken till att du inte kan komma åt nätet via dem. Om du känner för att lära dig mer om WLAN, WiFi och trålösa nätverk finns det en mängd guider på nätet. På http://www.omWLAN.se finns en på svenska.
 6. Det kanske är så att det trådlösa nätverket är "dolt" för alla som inte känner till namnet. Detta gör man ofta för att inte nätverket ska bli måltavla för angripare. Du kan ändå ansluta till nätverket, du måste bara ange SSIDt (namnet) manuellt istället för att välja det ur listan med de nätverk som datorn hittar i etern.
 7. En repeater ja, som du redan fått tips om, alt. en annan, riktad, antenn. Du kan naturligtvis även änvända en accesspunkt till, men då måste du dra ner en sladd genom våningarna.
 8. En rundstrålande eller ev. en riktad antenn låter bäst. Exakt vilken antenn du ska välja har jag svårt att säga men det låter som att du är på rätt spår. Fundera också på om det ev. kan vara en idé med en repeater i någon av de andra lägenheterna för att förstärka signalerna.
 9. Om du inte kan komma runt problemet genom att antingen borra igenom väggen och sätta routern på "rätt sida" väggen alt. flytta routern på något annat sätt är mina bästa tips att du antingen använder en lite bättre antenn eller en repeater.
 10. Låter lite märkligt. Har du möjlighet att updatera routerns firmware?
 11. Cecilia har ju redan svarat väldigt bra på din fråga om vad skillnaden mellan trådlös accesspunkt och trådlös router är men ytterligare att tips borde ju iaf inte vara till någon nackdel http://www.omwlan.se/artiklar/haardvara/basstationer-accesspunkter-traadloesa-routers.aspx Här finns lite mer info. När det gäller skrivare kör jag själv med en "vanlig" skrivare hemma som är ansluten till en trådlös skrivarserver via USB kabel. Du behöver alltså ingen speciell/ny skrivare för att "göra den trådlös", du behöver bara en trådlös skrivarserver.
 12. Du behöver mycket riktigt en trådlös router (alt. en accesspunkt om du redan har en router som fungerar bra) samt behöver varje dator som ska ansluta till nätverket någon form av "trådlös-adapter". Är det en stationär dator finns både PCI kort man kan skruva in i datorn och extrerna USB adaptrar som kan fixa stöd för trådlösa nätverk. Har tyvärr inte riktigt tid att förklara allt i detalj här men ta en titt på http://www.omwlan.se/artiklar/artiklar.aspx så hoppas jag att du ska få lite hjälp på traven. Där finns lite artiklar om vad man ska tänka på osv. Lycka till!!
 13. Samma antenn(er) borde fungera med det beror lite på tillverkarna, om det är samma kontakter. Det borde du kunna kolla ganska enkelt. Ett litet tips bara- istället för att köpa en extra antenn till varje dator som är ansluten till nätverket brukar det vara enklare att köpa EN antenn till routern Du kanske också ska fundera på att använda en repeater någonstans i nätverket om du tycker att täckningen är för dålig.
 14. Du ser inget mysko i routerns loggar?
 15. Du har inte möjlighet att använda WPA kryptering istället för WEP? WEP är tyvärr inte speciellt säkert http://www.omwlan.se/artiklar/saekerhet/Kryptering-WEP-WPA-WPA2.aspx
×
×
 • Skapa nytt...