Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

RdB

Medlem
  • Antal inlägg

    52
  • Gick med

  • Senaste besök

Om RdB

  • Medlemstitel
    Användare
  • Födelsedag 1984-10-10

Profil

  • Ort
    FALUN
  1. Hej. Var lite osäker på vilket forum jag skulle lägga detta men tror detta passa utmärkt. Har ett litet mysko problem jag haft nu en längre period men inte brytt mig då jag inte spelat nå spel sen typ jul pga arbete. När jag ska starta spel, ex Call of Duty 4, så flippar skärmen till och man kan se "Call of Duty 4" fönstret nere på programbaren fast man är kvar i Vista. Om jag klickar på programbaren för att komma in till spelet så flimmrar skärmen till svart sen kommer man ut till vista igen. Det är som att spelen laddas men jag får inte ta del av det . Dom ligger lite som i bakgrund utan att man kan röra dom. Fungerar ej att köra alt-tab för att nå heller. Har testat ett flertal olika spel och det är övervägande samma problem i de flesta titlar. Spel som ej fungerar: Call of Duty 2 Call of Duty 4 Unreal Tournament 3 Spel som fungerar: F.E.A.R GRID Trodde det först var något mysko med drivrutiner så jag laddade hem nya men problemet återstår. Jag ska testa att installera äldre drivrutiner när jag kommer hem för att se om det kan hjälpa. Intel Quad 6600 GF 8800GT OC ASUS PW5 DH Deluxe 4x1024MB 6400/800Hz Corsair MX2 Corsair Powersupply 620W Vista 64´Ultimate Kommer hem senare mot kvällen så då får vi se om det är nogom som har några smarta lösningar . Tack på förhand, /Robin
  2. Nej, det är inte gjort för att fungera på DVD. Samma sätt som Gamla xp inte går att bränna ut på DVD. Du borde köpa försäkrade åskdosor. Lite engelska företag som säljer dom. Kostar typ 399kr och om blixten slår ner och något pajar är det försäkrat upp tom 400.000kr, enkelt och bra . Försäkringen gäller 5 år.
  3. Jag ska se om jag kan hitta nån CD-skiva, har bara DVD's . Tack för idén.
  4. Ska testa med BootCD, värt ett försök. Dock så hittas min HDD genom BIOS och den hittar extrapartitionen så, bara C: som är borta, vilket är odd. I'll give it a go! Thanks
  5. Kan inte editera mitt inlägg pga problem med servrarna. Ber om ursäkt för detta då det ligger några stavfel. *...Om du inte kan se tidd operativsystem ..." tidd ska vara Ditt). *...Dvs att använda skivan för att formatera is a no no för att datorn inte kan hitta C: eller använda det allokerade utrymmet att installera Vista på. Det står bara * Här ska det inte vara med "Det står bara". Kan som sagt inte radera .
  6. Tja, Som rubriken lyder. Klockan 15.00 kom Schenkerkillen med min Dell XPS M1530. Jag öppnar upp paketet och kör igång datorn. Tänker att jag kan fixa till den direkt så jag har det gjort. Jag installerar Partition Magic, för att jag tycker det är enkelt och smidigt att partionera med det, för att göra lite partitioner på disken. När Partition magic startar upp säger den att det är några filer som måste "lagas och flyttas" för att programmet skall kunna köras. Tänker, what?!", aja fine...". Trycker OK och datorn kräver omstart. Datorn startar om, vista loading bar kommer fram, BLUESCREEN dyker upp och datorn startar om. Häpen som jag blir tänker jag WTF händer där. Startar upp och samma sak igen, vista loading bar -> BLUESCREEN sen omstart. Sitter med öppen mun i 2 minuter helt fördärvad över att jag kan crasha en dator från spoilans ny till BLUESCREEN på mindre än 2 minuter , helt sanslöst haha. Nu till de verkliga problemen: Startar jag datorn kommer jag automatiskt in till en Systemåterställningspanel där det står: *Välj ett operativsystem som du vill reparera och klicka sedan på Nästa. Endast Windows Vista visas och kan återställas. Om du inte kan se tidd operativsystem i listan kan du klicka på Läs in drivrutner för att läsa in hårddiskdrivrutiner*. Klickar jag på "Läs in drivrutin" så kommer jag in på (X:)System32, finns inget jag kan köra därifrån eller dyligt. När jag använder vista-skiva och bootar upp med den så kommer jag in och ska välja partition vart jag ska installera. Då är det som var C: markerat som oallokerat utrymme och jag får inte markera och formatera. Det enda jag har utöver det är 10GB saftey-partition från Dell samt nån liten mindre med lite annat tjafs på. Jag försöker markera så jag kan formatera och installera vista på men som sagt går det ej. Dvs att använda skivan för att formatera is a no no för att datorn inte kan hitta C: eller använda det allokerade utrymmet att installera Vista på. Det står bara Om jag inte kör med Vista-skivan in så kommer jag in till en "Systemåterställningspalen" Där jag kan välja mellan: -Startreparation *Åtgärdar automatiskt problem som förhindrar att windows startar* Testar detta men det händer inget, datorn startar om och kommer in till samma systemåterställningspanel. -Systemåterställning *Försöker med detta men då står det att om man måste göra en systemåterställning offline måste man skriva in en kodline genom dos- promt. Vilker jag har testat men utan lycka då jag inte kan hitta C: -Windows Complete PC-återställning *Återställ datorn ifrån en säkerhetskopia* Detta går ej, får följande meddelande: Ett internt fel uppstod. Följande information kan hjälpa dig att lösa problemet: En enhet som är ansluten till datorn fungerar inte. (0x8007001F) -Minnesdiagnostik *Kontrollerar om det finns maskinvarufel i datorns minne* Klickar och läser - Det går inte att söka efter minnesproblem. Ett problem har hindrat windows från att kontrollera minnesproblemet under start. Kör verktyget manuellt och försök att leta efter problem igen. -Kommandotolk *Här kan jag inte göra något. Jag kan bara komma åt (x:) som är återställningspartitionen. C: hittas inte till exempel. -Återställning av Dells fabrikskopia *Återställer systemprogramvaran till fabrikstillstånd* När jag går vidare och ska utföra återställningen kommer det upp en ruta där det bara står "Error", inget annat, bara "Error". Denna dyker upp antingen i början, mitten eller slutet när jag försöker köra återställningen. Jag ringer självklart supporten imorgon bitti hos Dell men jag tänkte att jag kör upp en tråd här och ser om det är någon som kan med bättre än mig vad jag kan göra. Har testat allt jag verkligen bara kan men har inte det blekaste vad som kan lösa detta då det varken fungerar med: Skiva, återställningskonsoll, backup-partition. What to do? /Robin, tacksam för något svar/förslag över huvud taget hehe
  7. EDIT** Om ni har annat program än PC Inspector File som man kan använda och som är bra vore det tacksamt. Kanske kan man "ta" tillbaka sina filer med annat program . Hej. Häromdagen såg jag att en mapp jag har på min HDD är helt puts väck. Jag har sökt och letat efter den på hela datorn utan resultat. Som en extra försäkran såg jag till att visa dolda filer så att det inte var något sånt tjafs heller . Min HDD ligger på 232GB ( en samsumg 250GB SATA2 ) och i ledigt utrymme har jag 24GB. När jag markerar alla mina filer på HDD'n så blir det 142GB allt som allt. Det slog mig först när jag såg det. Detta betyder alltså att mappen är borta men inte informationen... på nått vis. Nu använder jag mig av ett program som heter PC Inspector File och med det så hittar jag mina försvunna filer. Nu till problemet. När man ska ta och ta tillbaka filerna så kopierar man tillbaka filerna, man flyttar dom inte. I mitt fall här nu så innebär det: 1. Jag har inte ca 80GB på disken att "kopiera" tillbaka till med tanke på att det bara är 24GB ledigt. 2. När jag kopierar över filerna på disken igen så kommer det ju ligga 2x av allt i den mapppen (en del synlig och en del jag inte kan se) om jag nu kan rensa så att den får plats igen, hur ska jag göra med all den informationen som redan ligger där men jag ej kan se?. Finns det program som inte kopierar tillbaka informationen utan flyttar tillbaka den istället så att man slipper rensa bort halva datorn för att kunna lägga tillbaka det som man har förlorat? Hur ska jag kunna få bort den informationen jag inte ser? Jag vill inte formatera då jag inte kan flytta de resterande 142GB till någonstans. [inlägget ändrat 2006-10-17 14:54:09 av Robin Boklund]
  8. aa sweet, tack och bock ;P. Återkommer med followup på mitt problem.
  9. Du råkar inte veta vart man kan tanka hem ett sådan program? Sitter och letar på samsung men hittar inte ett jota
  10. Jag tänkte leta rätt på något diagnostiseringsprogram nu. Jag ska packa upp en film jag har på disken men den kraschar under tiden hela tiden, nått är vekligen skumt på den sata'n. Vill doc backuppa mina filer först innan jag gör något, annars kommer det garanterat resultera i att allt försvinner
  11. Hej, Jag har ett lite av udda problem här. Har kikat runt i forumet men hittar ingen bra lösning på problemet som jag inte redan testat. Nu är det såhär att jag har en Maxtor 80GB som är en 3 år gammal. På den ligger OS, installerade program och installerade spel. Jag har även en annan disk, en SATA2 disk, Samsung SpinPoint P120S 250GB SATA2 8MB 7200RPM. Nu är det så att helt som det är kan min dator frysa sig, det kan vara när jag precis kommer in i windows eller efter 3 dagars runtime, alltså HELT random. De gånger när den väl fryser sig så tror jag, vet inte säkert, att jag använder sata disken. Många gånger när jag har packat ihop stora dokument eller packat upp så har datorn frusit. När detta händer så lägger ALLT ner, man kan varken använda tangentbord eller mus. Värt att tillägga, ifall jag har winamp igång och datorn är på G och ska hänga sig så brukar låten jag lyssnar på hacka till 2-3 gånger som en liten förvarning. När detta väl har hänt att datorn har frusit och jag trycker på reset, väntar tills datorn startar upp och väl inne ser jag att min disk inte kommer upp i utforskaren , den är helt borta. Jag startar om datorn igen och disken hittas som den ska och allt är i sin ordning. Ytterliggare att tillägga, när datorn väl har frusit så kan det ta ett par gånger att starta upp den pga av att den fryser antingen vid XP loggan, innan eller efter, random som sagt. Jag trodde först att det va in OS disk ( Maxtor 80GB ) med tanke på att hela datorn fryser, plus att den kan som sagt frysa även vid uppstart och då uteslöt jag att det kunde vara min andra "arkiv"-disk. Någon som har nått bra förslag om vad som kan vara fel? Jag har kört diagnostiseringsprogrammet "Powemax" på 80 disken utan att hitta något fel. Gärna förslag som inte involverar formatering =). Mycket möjligt att detta problem kan lösas med en formatering men jag vänder mig först till er för att kika om ni kanske har lite mer kunskap på detta område än mig. [inlägget ändrat 2006-08-19 00:36:54 av Robin Boklund] [inlägget ändrat 2006-08-19 00:40:36 av Robin Boklund]
  12. Tack för hjälpen men jag har insett nu att jag skiter i det för systemet verkar funkar iaf, ska bara ta och kontrollera så att mitt frys som kommer i BIOS ibland fixas. Låter min BIOS version vara, jag vet ju fortfarande själv när jag ska in i BIOS också nu så det är ingen fara . Ibland får det fan allt vara hehe. Tack o hej =), får tanka hem nya BIOS när de kommer
  13. Detta är nästan pinsamt nu men jag hade missat en sak på MSI's hemsida, nu ser jag alla tidigare BIOS updates som jag kan använda mig av istället, ska ta en titt och pilla med dem så får jag se hur det blir .
  14. Tjenare. Igår bestämde jag mig för att jag skulle uppdatera mitt BIOS lite, såväl som lite andra saker på moderkortet. Mitt moderkort är; MSI K8 Neo4-F http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=307784 Jag går till MSI's sida och tankar ner en sak som heter Live Update, vilket är ett program man igenom söker uppdateringar samt sen installerar de också.. Efter att jag installerade nya BIOS "http://www.msi.com.tw/program/support/download/dld/spt_dld_detail.php?UID=652&kind=1" Version 1.D. Installerade även följande; AMD Cool and Quiet Driver NV RAID drivers NVIDIA nForce4 System Drivers Realtek ALC Series Drivers dvs uppdaterade alltihopa, tänkte att det är väl lika bra nu när jag inte rört moderkortet på 2 år . När dessa komponenter var installerade startade jag självklart om datorn och till min förvåning så har min lilla pre-bootbild (den som kommer upp som visar modekortstillverkaren + nån flashy bild oftast, i mitt fall är det nå rymdfarkost av nått slag nu iaf ) blivit ändrad, ifrån en svart/silver till en färglad som det står "MSI AMD blablabl" samt är det nån rymdfargkost. COolt tänkte jag och sen var det inget med det. När bilden försvinner kommer XP loggan efteråt. Det tar någon sekund innan jag inser att de 2 sekunder elle nått som det står "To enter BIOS press , DEL blabla" på skärmen inte visades alls i mitt fall ufan jag gick direkt ifrån den där startbilden till XP loggan och sen in i windows. Väl inne i windows startar jag om datorn igen för att checka BIOS nu när de var uppdaterade, vid omstart ser jag inte någon "to enter BIOS press DEL" så jag missar och kommer in i XP igen. Startar om ytterliggare en gång och denan gång så trycke jag några ggr på DEL under min MSI bild , efter bilden försvinner kommer jag äntligen in i BIOS. VÄl inne i BIOS hinne jag i princip gå ner 2 ggr med piltangenterna innan mitt tangentbord hänger sig... WTF tänker jag och hardbootar om datorn. Samma sak igen, kommer in i BIOS , hinner hoppa runt i några sekunder upp til nån minut eller 2 innan tangentbordet fryser och jag måste starta om. Nu bestämmer jag mig för att återställa till mina gamla BIOSinställningar. Hur i hela friden gör man detta? Jag testade att trycka på min knapp på mkortet för att köra clear CMOS men vid närmare eftertanke kommer jag på att det inte återställer BIOS utan bara nollställer BIOS, dvs att det inte spelar någon roll vilken version du har utan den bara nollar inställningarna. Tog även bort batteriet ett tag i hopp om att något skulle bli bra hehe. Inser att detta tillvägagångssätt inte fungerar så jag stoppar i orginalskivan till moderkortet, installerar och startar om, samma BIOS är fortfarande kvar, dvs den nya bilden som är kvar så länge att man missar "to enter BIOS - texten" , samt att när jag väl kommer in i BIOS hänger sig tangentbordet 4 av 5 ggr. Hur ska jag göra för att kunna återställa mina orginal-BIOS som jag hade när jag köppte kortet? De fungerade iaf. Eller om ni har andra förslag på hur man kan gå tillväga ? Tacksam för eventuella svar och förslag // Robin
  15. Nästan så att jag ska puscha så länge det går och se hur länge det verkligen funkar . Man kanske ska ta och införskaffa sig en sån där kylfläns istället då så man slipper en fläkt. Ska pusha lite till, 8 månader är väll inge ^^
×
×
  • Skapa nytt...