Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ake

Medlem
 • Antal inlägg

  32
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Hur får man bort menyn när folk högerklickar i min .swf, dvs zoom in, play och det andra vill jag att det är bortplockat? Jag vet att det går men var ställer man in det ...?!
 2. Jag är ute efter ett bra program för PC som har hand om alla typsnitt man har ligger ... är det nån som har erfarenhet av nåt bra program. Typ så man kan välja en del typsnitt per projekt eller så. Som köp- eller gratisprogram?
 3. Söker en tutorial eller en open source fil som visar en klocka (digital eller analog) i flash som räknar ner tiden... nån som vet nån eller har nån modifierbar?!
 4. Om man t.ex. har en jpg eller en gif som bakgrund i en film och sedan har en animation över så påverkas bakgrunden i bland när animationen körs...den dras ut eller så, dvs blir utdragen eller påverkad på annat sätt. Nån som vet varför flash beter sig så?! Hur skall man förhindra det?!
 5. Nån som vet nån sida där man kan hitta statistik på vilka browsrar som används i Sverige och olika länder osv...all statistik på internet användning överhuvudtaget...har letat men hittar ingen pålitlig källa...nån som vet ???
 6. Nån som vet nån sida där man kan hitta statistik på vilka browsrar som används i Sverige och olika länder osv...all statistik på internet användning överhuvudtaget...har letat men hittar ingen pålitlig källa...nån som vet ???
 7. 1. Låt säga att min headtimeline och film består av två separata movieclips. 2. Jag har i den första framen i huvudfilmen lagt ut en instans av movieclip MC1 och på andra framen lagt ut MC2. 3. På i huvudfilmen finns också en action rad med stop för varje MC frame. 4. I MC1 finns en knapp på slutet som visas och när man trycker på den skall man hoppa till första framen i MC2, dvs ut ur MC1 och in i MC2 om man ser det sökvägsmässigt. 5. Jag har satt namn på MC1 och MC2 instanserna på huvudfilmen. 6. Som action på knappen i MC1 är det satt typ: on release - tell target("instansnamn") - play() ... Vad kan jag ha glömt för att det skall funka??? trodde tell target fattade att den skulle klara att anropa ett annat movieclip från ett annat ... men ...arghhh /Tack
 8. Nån som vet vad man skall tänka på när man gör en proffsigare a-la-powerpoint presentation i flash och skall skriva ut den på ett vettigt sätt på färg-OH... nån som vet några tricks att ha i åtanke?!
 9. Jag söker schjyssta klassiska typsnitt som används på välformade sajter. Det skall vara typsnitt till rubriker och underrubriker. Det skall vara fonter som påminner om Arial och helvetica men som är lite annorlunda. Helt enkelt typsnitt som man kan ha och slita med åren fram och tillbaka utan att de blir omoderna och tappar livslust...ehhh. Finns det nån bra typsnittsskiva man kan köpa som nån rekommenderar jag börjar bli trött på gratis snitten som man hittar som inte är ett dugg roligare än Comic Sans... Ge mig ideér, tack !!!
 10. Jag har en bitmap bild som jag monterat i illustrator och sen har jag gjort lite vectorgrafik runt om det och så...sen skall jag exportera (spara som) för att sedan importera det till flash...men när jag tar in det i flash så är det inte ett objekt utan tre! en bitmap, en illustratorvector del och en vanlig flashgrafik symbol...hur kommer man runt detta så att illustrator skickar ett objekt ihopbakat! Måste jag in i streamline och fixa hela paketet först eller och vektorisera det hela..?! eller hur skall man göra...det verkar som bitmappen bryter sig ur när man kör flash filmen...
 11. Version 4.0 av streamline
 12. Finns det något program till PC som kan handskas med typsnitt på ett bra sätt. Jag vet att det finns till MAC där man kan välja vilka typsnitt som skall vara till vissa jobb osv....men det kanske är overkill på en PC, men i alla fall tips om ett bra program som kan hantera och visa alla typsnitt skulle vara fint. Även bra tips på traditionella typsnitts skivor som innehåller tidlösatypsnitt eller så...
 13. Nån som vet var man kan hitta bra typsnitt som håller att användas på en affärsmässig sajt? Finns det någon bra sajt som har snygga snitt eller finns det nån sajt som säljer typsnitt om man vill komma från de traditionella "milt sagt sugande" gratis typsnitten. Det skall vara typsnitt som påminner om Arial eller helvetica och Times men annorlunda...
 14. Är det nån som kan ge lite tips hur man skall göra det bäst om man har ett foto i photoshop och vill ha det omgjort till två färger eller så i streamline...hur skall man tänka som bäst i photoshop? ... skall man göra bildn s/v innan? ...skall man använda kontrast osv...??? Alla tips beaktas för att få ett så bra resultat så möjligt....!
 15. ake

  3D FLash?

  Hur skall man skapa tex ett objekt som rör sig i 3D i Flash...? Är det frame-by-frame animering som gäller med en ny "symbol" för varje frame eller finns det nåt annat smidigare sätt.., Om det är frame-by-frame animering var gör man bäst objekten? I freehand eller nåt 3d program eller? Och hur vrider man dem i sina respektive lägen...?
×
×
 • Skapa nytt...