Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

execexec

Medlem
  • Antal inlägg

    36
  • Gick med

  • Senaste besök

Allt postat av execexec

  1. Hej För att kunna läsa olika tidningar utan att betala, kunna hjälpa mina föräldrar med deras datorer på distans och lite andra grejer skulle jag vilja kunna surfa på nätet med deras IP-adress fast hemifrån mig. Jag har aldrig gjort något sådant tidigare men tänker mig att jag sätter upp en VPN server hos dem. Kan detta göras på deras ADSL modem, om modemet stödjer detta? Allt med deras tillåtelse såklart. Hur kopplar jag upp mig mot den i så fall? Jag har försökt googla runt men hittar bara en massa trådar där folk vill hacka sig in i andras datorer och nätverk, det försöker jag inte göra utan kommer ha tillgång till deras modem och kan konfigurera det på plats med deras datorer. Jag har som sagt inte hittat några guider för hur man gör detta men misstänker att det borde finnas. Finns det aspekter som jag borde tänka på? Stort tack på förhand /E
  2. mycket relevant fråga. det är kul att pilla ihop gamla grejer som (förhoppningsvis) funkar. får se om det blir tillräckligt kraftfullt för att köra det GTAIV ha det
  3. jag har köpt detta moderkortet: ALiveXFire-eSATA2 http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALiveXFire-eSATA2 jag har två av dessa GPUs: Sapphire X1950 pro ATI radeon http://www1.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=168&grp=3 (och en crossfire brygga) jag har inte satt ihop datorn men jag undrar om moderkortet stödjer dem i crossfire? är moderkort kinkiga med att stödja grafikkort i CF? moderkortets hemsida har listat en del grafikkort som stöds men denna modellen finns inte med. eller gäller det bara att hitta ett moderkort med crossfirestöd och två grafikkort med crossfirestöd och sen är det bara att köra? tacksam för svar
  4. Tjena Tack för ditt svar larsas. Nej den processorn funkade inte med moderkortet. Jag letar vidare.
  5. hallå igen nu har jag testat med en annan processor. AMD sempron caalg. jag tycker det är svårt att avgöra om moderkortet stödjer processorn utifrån listan som finns hos ASUS för moderkortet. Skulle någon kunna kika på listan? Jag har kollat på moderkortet. där står det rev 1.02G. När jag googlade detta verkar det som om moderkortet från fabrik har bios version 8.04. Stämmer det? hur tar man reda på moderkortets bios genom en sådan versionsbetäckning? Om det nu visar sig att moderkortet har stöd för processorn blir mitt nästa steg att köpa lite mer minne. ha det gött alla nu /execexec
  6. tack för alla svar. det där låter som en trolig förklaring. tack för tispet
  7. Tja Detta vore ju klockrent, ska ändå komplettera med lite mer minne. Hoppas det är så. Jag får nog köpa nya minnen. Och testa med ett svagt grafikkort. Funkar det då så beror det ju på för svagt nätagg. Vad händer om man bootar upp utan minnen? min andra dator börjar pipa konstant tills man stänger av den. Brukar detta hända på alla Mobos? Nu blev jag lite osäker på vad som händer med datorn när jag startar upp utan minnen. Ska kolla upp detta senare ikväll.
  8. Hallå igen. Tack för alla svar. Fläktarna kommer igång. Samtliga fläktar. CPUns, Båda GPUns (dessa fläktar låter som reaplan by the way), PSUns. Vad händer om du inte har något grafikkort i alls? För om BIOS då startar ska det pipa. Har nog inte testat detta. Gör detta senare idag förhoppningsvis. Är det några delar som är gamla och som säkert har fungerat förut eller är det nya delar? Det är bara delar som är köpta begagnat. Moderkortet var dock som nytt. Inte någon garanti för att det funkar, men det borde funka. Jag har aldrig varit med om att en processor inte funkat. Har personligen aldrig bärnt någon pga över hettning. Så den borde funka. Jag är medveten om att alla delar är potentiellt paja, jag har ingen annan dator jag kan testa med så felsökningen blir mycket mer besvärlig. Det funkar inte med något av de fyra grafikkorten (har testat fyra stycken). Är inte det med andra ord. Jag tror att PSUn levererar 28A på 12V enligt denna hemsidan: http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=177&num=1 Ha det gött så länge
  9. tjena den fungerar inte med bara ett grafikkort. Har testat med lite olika. nått förslag vad det kan vara?
  10. Tja Jag har en liten fundering. Jag misstänker att min PSU är för svagt. Proc: AMD quad 9950 MoBo: M2R32-MVP RAM: 2gb PSU: Tagan 480W TG480 OU1 GPU: 2 st saphire 256mb x1950 pro [Har testat med massa olika, bl.a ett som kyls passivt] Hårddisk: Seagate 250 gb sata [Har testat lite olika sata] Jag har satt ihop alla delar och skärmen är totalt svart.Ingen bios ingen startup screen. Testat olika GPUs och olika hårddiskar. Nätagget funkar med en annan dator. Jag misstänker att nätagget är för svagt. Är det så?????? Grejen är att jag för ett tag sedan hade en intel dator [kommer inte exakt ihåg alla modellnumrena], men typ: Proc: intel i5 quad 3,4 ghz MoBo: msi p55cd53 RAM: 4 gb PSU: Fick igång den med ett nätt agg på typ 350W. Körde sen med ett corsair 550W. Funkade dock med båda. GPU: KFA2 1gb. Har AMD mycket högre krav på nätagget?
  11. Tjena jo det stämmer. det satt i en packard bell. då ska jag inte satsa på en quad till det moderkortet. ska undersöka länkarna senare i lugn och ro. tack för snabbt och informativt svar.
  12. Tja jag har inte installerat senaste patchen för spelet. det ska jag definitivt göra. vidare har jag installerat senaste drivrutinerna för grafikkortet. vad innebär catalyst-paket? jag har en kontrollikon där jag kan göra en massa inställningar. är det den du menar? moderkortsdrivrutinerna är det värre med. Det är svårt att hitta rätt. finns varken på ECS hemsida eller på HP:s hemsida eller vilket märke nu moderkortet hade när den såldes. grymt fina svar av er båda
  13. Rådet är taget. Bra råd. Problemet med detta ECS mobo är att det varit svårt att hitta relevant info och uppdateringar. jag uppdaterar och har en manual från ett "systerkort" till mitt. detta har än så länge funkat bra. men blir lite frustrerande i längden.
  14. Hallå igen eftersom jag har identifierat min processor som flaskhals så vill jag köpa en annan. mitt moderkort har 800 Mhz i FSB (front side bus) just nu kör jag en dual core processor. Det finns quad core till socket 775, frågan är bara om FSB är tillräckligt stor för att det ska vara lönt att skaffa en quad? Kan moderkortet leverera fram data och ta emot tillräckligt stor mängd data för att det ska vara lönt att skaffa en quad?
  15. Tjena jag skrev inte den mest lättförståliga beskrivningen i första inläggen. Alltså jag har satt ihop en dator med de delarna som jag skrev om i första inlägget. Och GTAIV laggar som fan. Jag gjorde "Windows Experience Test" och fick dessa värden: Processor: 4,6 Minne: 4,6 Grafik: 5,9 Spelgrafik: 5,9 Primär hårddisk: 5,3 Alltså verkar processorn och minnet vara "de svagaste korten" Sen gjorde jag som du sa jannejanne och körde 3DMark06 v120 Basic Edition. Grafiken där testas i 1280x800 (eller nått sånt) och det flyter på ungefär lika bra som det gör i mitt GTAIV fast där är det bara 800x600. Under 3Dmark ligger processorn aldrig över 80% förutom under ett av testen (flera spel testas ju) som laggar nått extremt. När jag lirar GTAIV och går ur spelet så och kollar på aktivitetshanteraren ligger PCUn på 100% så jag antar att det är min flaskhals. Eller? mycket tacksam för dina snabba och relevanta svar jannejanne och alla andra som skriver här på forumet.
  16. snubblade över windows 7:s egna prestandaverktyg. det tyckte att ramminnet och processorn var de svagaste korten. håller ni med?
  17. Hallå jag har satt ihop en dator med lite begagnade delar. vilket var lite kul. målet var att lira GTAIV. det snurrar just nu på datorn, men det laggar nått så kopiöst. jag misstänker att det är grafikkortet som är alldeles för kasst. är det någon lite mer kunnig som har lust att kika på specsen och guida mig lite i mitt komponentköp? specs Ram 2gb PCU Pentium D 925 - Dual Core - 3.0Ghz / 4M / 800 - s775 - SL9KA GPU ATI Radeon Sapphire x1950 Pro (256mb) Mobo ECS RC415ST-PM ATI RC4105T SOCKET 775 ECS RC415ST-PM ATI RC4105T SOCKET 775 Intel® Pentium® Hyper - Threading technology with FMB Performance 2005 support.Support for an Intel® Pentium® 4 processor in a LGA775 socket with a 800 MHz system bus, 2.8Ghz to 3.8 GHz or higher. Support for an Intel® Celeron® processor in a LGA775 socket with a 533 MHz system bus, 2.8 GHz or higher. ChipsetATI Radeon Xpress 1100 Northbridge. ATI SB600 Southbridge. System Memory2 banks. DDR2 400 / DDR2 533 / DDR2 667 DIMMs. Supports up to 2 GB system memory. VideoATI Radeon Xpress 1100 GPU. Maximum shared video memory is 256 MB (depends on the amount of system memory). Total maximum video memory 512 MB using HyperMemory Hårddisk Seagate 7200 rpm, 250 gb
  18. Hallå Nu när jag tester att installera windows igen så funkar det helt klockrent. Att reseta biosen gjorde susen. Lite märkligt eller? Resetade jag den så att en äldre bios användes när jag installerade windows andra gången och det var det som gjorde att det funkade? tack för alla svar och engagemang i min fråga trevlig valborg
  19. Så så pojkar ingen anledning att bråka. Håll uppe en resonerande ton. Det blir trevligast för alla. Cluster: Jag tror inte att Windows 7 orsakade moderkortets eventuella död. Det verkade dock mycket sannolikt att windows på något sätt gjorde att datorn inte startar upp som den ska. Nu tillbaka till det väsentliga, nämligen MITT problem Jag resetade biosen och datorn är nu åtminstone inte heldöd. Datorn startar upp sin startup screen, vilket är ett bra tecken. Frågan är om installationen kommer stanna igen när jag försöker igen. Ska försöka uppdatera biosen om det andra försöket inte fungerar. Tack för hjälpen.
  20. Kan tillägga att jag inte rörde något inuti datorn mellan det att den fungerade och det att den blev helt död. Så det borde inte vara någon stöt som orsakade strulet
  21. Shit vad snabba och bra svar Specs GPU: ATI Radeon Sapphire x1950 Pro PCI-E CPU: Pentium D 925 - Dual Core - 3.0Ghz / 4M / 800 - s775 - SL9KA MoBo: ECS RC415ST-PM ATI RC4105T SOCKET 775 (Har suttit i en HP dator. är detta ett noname-kort? har aldrig hört talas om märket ECS innan????) Hårddisk: Seagate SATA 250 GB 7200 rpm PSU: TAGAN TG480-U01 Minnen: Ett 2 GB. (Begravt av sladdar för tillfället.) Ska testa att reseta biosen senare idag. Återkommer med resultat.
  22. Hej installerade windows 7 på min dator. Mitt moderkort har lite problem med att starta om sig när man väljer det i ett operativsystem. När Windows nu skulle göra det under installationen så stängde jag av datorn manuellt istället. (Skärmen hade varit ljusblå under en längre tid så jag tänkte att den hade hängt sig som den brukar.) När datorn sen ska starta upp är ALLT dött. Ingen signal till skärmen. Ingenting. Detta har hänt tidigare. Då bytte jag ut moderkortet och det var problemet. Var det en tillfällighet att moderkortet pajade just under installationen? Eller händer detta under windows 7 installationer? mvh execexec
  23. Tja. Har en massa hårddiskar vars status jag är lite osäker på. (hur länge till de håller och så vidare) tänkte därför sätta ihop en dator som kunde köra olika program för att se hur hårddiskarna mår och förhoppningsvis sen reparera dem. har lyssnat på security now där gibson promotar sitt spinrite väldigt hårt. finns de andra liknande program? att köra hans program skulle ta typ 2 år för en stor disk, vilket ju är lite ohållbart. så, har ni några på tips på hur man skulle kunna gå till väga? tacksam för svar...
  24. Hallå. Tack för svaren. Lite osäker om jag har lyckats förklara hur det ser ut. Jag ska ta en bild och lägga upp så skulle jag uppskatta om ni ville återkomma...
  25. Tja. Har på mitt moderkort observerat ett fält där det kan stå USB, eller 1394 (sannolikt firewire) eller olika audio grejer. Men där finns ingen kontakt som det finns på andra ställen. Kan man löda dit stift så att man får fler USB eller firewire kontakter?
×
×
  • Skapa nytt...