Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Alexandra Wow

Medlem
 • Antal inlägg

  25
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Alexandra Wow

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1981-05-29

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.datolitos.se

Profil

 • Ort
  Norrköping
 1. Det har fixat sig! Hittade följande lösning på http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=727507 "I had this problem as well with my Hp Pavilion which has the broadcom $#*!-set. If the restricted drivers part doesn't automatically download it for you, you need to go into System, Admin, then the Synaptics Package Manager thing. Once you are in there search for "broadcom". Check off the bradcom-fwcutter for installation then hit apply on the top of that window. Allow everything to download and install. After this is done, go back and try to the restricted drivers menu and try your original part." Så nu funkar det! Tack för hjälpen alla.
 2. Har testa med kabel. Går in på System-->Admin--->Hårdvarudrivrutiner. Där står "Broadcam B43 Wireless driver". När jag ska klicka i aktiverings-boxen så får jag bekräfta och sen krävs omstart. Efter att ha startat om så är läget detsamma. Min dator hittar inga trådlösa nätverk fast jag vet att dom finns. När jag hade Windows så lyste en knapp på datan när den letade eller hade aktiva nätverk. Den lyser inte nu. Vad göra? Tacksam för all hjälp.
 3. Testade att köra demo-skivan och allt verkade funka förutom att koppla upp sig på nätet. Kommer upp en ruta med att nya drivrutiner finns tillgänliga...Ubuntu vill ladda ner från nätet (säger nåt om "Broadcom B43 wireless driver)...vilket inte går. I enhetshanteraren står det att jag har "Broadcom 802.11g Nätadapter (Verision: 4.80.28.7). Antar att det är en drivrutin jag ska ladda hem från Broadcoms hemsida...men väl där så fattar jag noll. Finns hundra saker att ladda hem...Hjälp!?
 4. 6. Nej, XP försvinner. En enskild partion där man installerar Ubuntu. Som jannejanne säger...en för OS och en för egna filer. Vilket leder till fråga: 6 b. Har hört nångång för länge sen att datorn "går snabbare" om man har OS på egen partion. Kanske bara gäller windows eller så är det bara en myt (eller endast marginell skillnad)?
 5. Tack för de hjälpsamma svaren. Inser att två OS på min bärbara inte är det optimala kanske. Hade Vista innan, som crashade och jag nöd-bytte tillbaks till XP. Så nu när jag står i valet och kvalet så tänker jag...varför inte pröva något nytt? För övrigt tycker jag inte om Microsofts sätt att bestämma vilka program man ska använda. Det är ju snudd på omöjligt att ta bort t.ex Media Player & Internet Explorer. Jag tycker om Linux/Ubuntus filosofi helt enkelt. Mitt betyg om Vista är "ok". Det är snyggt att se på men sen var det inte så mycket mer "wow faktor". Och många program inbyggda. Tycker om frihet. Sen har jag fått för mig att Ubuntu är snabbare och mindre systemkrävande. Så, sugen på att prova nåt nytt är största anledningen till byte. Är trött på Windows-miljön.
 6. Tack för de jättebra svaren! Jag har funderat och bestämt mig för att testa med live-cdn och funkar det ok så byter jag nog till Ubuntu. Min hårdisk nu är 160 Gb i en partion. Två frågor till: 6. Är det nån vits med att dela upp hårdisken i 2 partioner (en på typ 10 GB) och lägga Ubuntu på en egen partion? 7. Behövs brandvägg och virus-program när man har Ubuntu? 8. Finns det verkligen inga virus som angripper Ubuntu?
 7. Okej, jag har en massa frågor. Har Windows XP nu och ska uppgradera mig till antingen Windows Vista eller Ubuntu. Min dator är en laptop (Acer Extensa 5420, 1.9 Ghz, 4 GB Ram, Amd Turion/tm 64 X2 Mobile). Nu till frågorna... 1. Finns det någon motsvarighet till Dreamweaver CS3 som funkar med Ubuntu? Gärna gratis men inget krav. 2a. Kan jag ha två operativsystem installerat på samma dator? b. Om ja, finns det något smidigt sätt att skifta mellan dem? Helst bara med några musklick. Anledningen till att jag frågar är att jag använder en del windows-program som inte finns i linux-verisoner och jag vill vara säker på att kunna använda dem. Har förstått att det finns program som gör att man kan köra windows-prog i Ubuntu ex. Wine & Virtualbox. 3. Hur många gånger uppskattar du att det fungerar som det ska i Wine respektive Virtualbox? 9/10? 4. Måste jag skaffa specilla drivrutiner som är kompitabla med Linux t ex tangentbord, usb, grafikkort osv. ? 5. Kan jag kopiera mappen i Windows där alla drivrutiner finns och köra dem Ubuntu (och slippa leta rätt på nya)? Det var alla frågor för. Mycket tacksam för svar.
 8. Okej, nu fick man ladda ner dem för sig och installera dem för sig. Men det är möjligt att det fanns nån paket-verion som jag missa. Tycker Suns sida är en anning rörig och stor. Svårt att hitta om man inte vet exact vad man letar efter.
 9. Använder programmet Media Monkey och jag får inte bort CD Cover-bilden. Det är en och samma bild som tagit över så gott som alla CD:s som inte har en egen bild. När jag går in på Properties och tar bort album-bilden så finns den lik förbannat där när jag slår på programmet nästa gång. Lösningen för stunden är att inte visa album covers över huvudtaget. Någon som har någon lösning? Jag vet inte vad bilden heter (hittar den inte) så jag kan inte ta bort den från hårddisken. Har sökt på alla möjliga vis. Vore mkt tacksam för lösning!
 10. Spelar det någon roll i vilken ordning man installerar JRE, JDK och valfri textredigerare (t.ex TextPad)?
 11. Behöver ett program som konverterar avi-filer till mpeg-format. Någon som vet något bra alternativ som är helt gratis?
 12. Jag vill tips på svenska sajter där man kan samla och dela med sig av sina bokmärken. Som del.icio.us mfl. Nån som vet?
 13. Javascript är inte blockerat. http://dumpa.datolitos.se
 14. Funkar inte. När jag klcikar skicka så står det "Error: Bad/No Recipient"
 15. Jag vet, jag har läst den. Problemet är att med nedasntående kod så skickas formuläret till den e-mail jag skriver in i koden. En som är "hidden". Jag vill ju att folk själva ska kunna bestämma vem de ska skiska det till. Samma princip som i "Tipsa en vän"-grejet längst ner på denna sida. [log] <FORM method="post" action="http://www.din-domän.se/cgi-bin/FormMail.pl"> <input type="hidden" name="recipient" value="e-postadress@din-domän.se"> <input type="hidden" name="subject" value="Här kan du ange ett ämne"> <input type="hidden" name="redirect" value="http://www.din-domän.se/nysida.html"> Namn:<INPUT TYPE="TEXT" VALUE="" NAME="Namn" SIZE="20"> Efternamn:<INPUT TYPE="TEXT" VALUE="" NAME="Efternamn" SIZE="20"> Mail:<INPUT TYPE="TEXT" VALUE="" NAME="Mail" SIZE="20"> Kommentar:<TEXTAREA name="Kommentar" COLS="40" ROWS="7"> </TEXTAREA> <INPUT TYPE="Reset" VALUE="Rensa"><INPUT TYPE="Submit" VALUE="Skicka"> </form> [/log]
×
×
 • Skapa nytt...