Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jonas__B

Moderator
 • Antal inlägg

  4 651
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  35

Jonas__B vann dagen: 11 december 2015

Jonas__B hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om Jonas__B

 • Medlemstitel
  Stjärna
 • Födelsedag 31 januari

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Göteborg
 • Min dator
  Samsung x460

Senaste profilbesöken

33 809 profilvisningar
 1. E-postinställning i Samsungs e-post app

  Med pop3 laddas mailen ner på klienten. Datorn kan inte ta bort hämtade mail från plattorna. Jag rekommenderar att du använder imap istället. Då kan man få alla mail och dess svar I alla enheter. Mailen lagras då på servern och man kanske behöver rensa ibland om utrymmet blir lågt.
 2. Skriva ut fyra A6 på en A4

  Om du skriver ut själv kan du använda Efterbehandling->N-upp för att få 4 st A6 på en A4. Du får nog justera marginalerna i dokumentet och utskriften så att det blir jämna delar. Om du låter ett tryckeri skriva ut åt dig kan de hjälpa till med att dela upp dokumentet. Det kan se olika ut i skrivarinställningarna beroende på vilken skrivare du har.
 3. Ändra servernamn från localhost

  Tror inte du behöver ändra namnet, utan bara släppa genom porten (3389?) genom brandväggen på servern så att externa maskiner kan ansluta. Inom samma nätverk använder du den lokala ipadressen. Ligger databasservern externt använder du serverns externa ipadress.
 4. SIgnalR är en cool teknik man skulle kunna använda sig av. Presentationen lyssnar mot en server och Fjärrstyrningen skickar uppdateringar till servern som Presentationen lyssnar på, tar emot och presenterar. Det är lätt att applicera med .net i Visual Studio. Med PHP borde det också gå med en node-js server.
 5. Http anrop vid unload

  Man kan inte garantera att onload-eventet körs, men mad jquey skulle det se ut typ så här: $(window).unload(function () { $.ajax({ type: 'GET', async: false, url: 'user_logout.aspx' }); });
 6. Organisera bilder i HTML och CSS

  det verkar inte vara skillnad på row2 och row3, således behövs inte row3. Gällande din fråga om hål misstänker jag att första bilden är högre än övriga på första raden. Framgår inte av koden.
 7. Länkar i Dreamweaver

  om du bara ska ha skillnad vid hover kan du skriva a{color: #000;} a:hover{text-decoration:underline;}
 8. Texten ökar i storlek i telefon

  Det kan omöjligt ha med uppkopplingssätt att göra. Olika webbläsare kan bete sig på olika sätt, men om man gör enligt best-practices så blir det som oftast lika (även det kan skilja även där).
 9. Få webbplats mobilvänligare

  Det finns mycket hjälp att tillgå på getbootstrap.com så läs in dig på all funktionalitet där.
 10. Jag håller med om att man ska returnera objektet med data, och sedan behandla objektet som man vill, Men som uppgiften lyder borde du hellre göra två console.log, inte två returns (som inte går)
 11. Wifi till stugan brevid

  Bäst är nog med kabel. Annars kan du kolla in accesspunkter av bättre kvalitet.
 12. Komprimera bilder för snabbare laddningstid

  I de projekt jag jobbar med använder vi Visual Studio. Jag använder Libbet ImageResizer som skalar om bilder per automagi till önskad storlek och cachar dessa sedan med pluginet ImageCache. Titta annars på att använda ett CDN, om det är hanterbart för dig.
 13. MySQL Event Scheduler

  Förslag som ett cronjob i php.
 14. Jag använde MightyText (premium) ett tag och tyckte att den var helt OK. Kort därefter började jag dock att använda WhatsApp som redan har detta inbyggt (om man synkat med datorn redan).
 15. Webbshop WooCommerce

  Det finns lite olika varianter på paket, grupperingar m m. Kanske finner du ditt svar i dokumentationen: https://docs.woothemes.com/document/chained-products-vs-product-bundles-vs-force-sells-vs-grouped-products/
×