Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mk22gq

Medlem
 • Antal inlägg

  540
 • Gick med

 • Senaste besök

Om mk22gq

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1983-02-24

Profil

 • Ort
  Kalmar
 1. nä, det blev inte så mycket debatt. prova på prisjakts forum, kanske lite mer audio/videofiler där som har skapat sig en åsikt.
 2. åfan, så du var inte ens ansluten då antagligen, jo det är väl delad nyckel "preshared key" du ska välja i så fall. hitta på nåt svårt lösenord och ställ in det på routern. sedan ansluter du datorerna igen och ser till att du blir ombedd att skriva in lösenordet.
 3. har tittat lite i en manual för en buffalo airstation. kanske inte är samma som din. men jag ser att det ska finnas inställningar för dhcp och manuell dhcp under LAN config ska det finnas dhcp inställningar. se sedan om det finns att man manuellt kan skriva in den nya datorns mac och ip. manual assignment hette det här
 4. det finns inte nåt om Add DHCP client på den sidan? annars kommer jag nog inte på nåt mer nu
 5. kan ej VBS men antar att man gör: Private tempvariable=någotvärde
 6. Alltid roligt med sånt här, brukar bli ganska långa trådar när folk börjar debattera! Jag håller med dig att digitalt är digitalt, särskilt en så kort kabel hinner ju inte dra på sig så mycket störningar heller. Plus att de flesta bitfel som uppstår rättas utan större problem när de kommer fram.
 7. hur dammsög du den? tror att en dammsugare genererar väldigt mycket statisk elektricitet så kommer man i närheten med metallmunstycken så kan det nog vara minnena som skadats. prova köra memtest, finns en liten iso-image som man bränner till skiva och startar datorn med. så gör den beräkningar med minnet och ser om nåt blir fel. Kan ta en stund http://www.memtest86.com/download.html
 8. nä är den urkryssad så låt den vara det. nu måste jag fråga om du är säker på att de andra datorerna i nätet får automatisk ip?, kolla deras inställningar på tcp/ip. eller är de statiskt inställda. i så fall kan du prova ta en adress i rätt range. dvs exempelvis ip: 192.168.10.6 och ställa in gateway, subnätmask, dns, precis som de andra datorernas [inlägget ändrat 2007-05-31 14:49:50 av mk22gq]
 9. starta i felsäkert läge och prova där. låter nästan som nåt elakt som stänger ner det vad man kan läsa på nätet. prova regedit och se om det stängs ner likadant.
 10. Ok, 169.254 adresser är windows sätt att säga att de inte får kontakt med någon dhcp server. jag tror nog att din trådlösa router är inställd på mac adressfiltrering. förresten, de andra datorernas ip börjar väl på 192.168? inte .167 kan du logga in på routern och kolla om det finns nån inställning för dhcp och macadresslåsning/filtrering kanske.
 11. Ok, det brukar blir knasigt när man har flera gateways, funderar på om du måste skapa en route som hittar bortom 10.32.77.254. är det där det finns nät du inte når? eller är det bakom den andra gaten?
 12. hur ser nätmask och gatewayinställningarna ut på adresserna?
 13. hmm, kanske kan detta funka. har dock inte php installerat så jag freebasear. function insensitive_search($dir,$filename){ $open = opendir($dir); while(($filelist = readdir($open)) !== false ) { if (eregi($filename, $filelist) ) { return true; } } return false; } $songname = $artist['artist']." - ".$lat; $dir = "filer/".$artist['artist']."/"; $filename = $songname.".txt"; $ver=1; $exist = true; while($exist == true) { if (!insensitive_search($dir,$filename)) { echo "Filnamnet blir <i>".$filename."</i>"; $exist = false; } else { $ver++; $filename = $songname." (Ver".$ver.").txt"; } } Funderade på en sak dock. har du texterna liggandes som filer? Kan du inte ha allt i databasen annars? Känns som att det hade underlättat för dig för då kunde du ju haft en kolumn som hette version.
 14. Vet inte om detta löser ditt problem men jag hade gjort så här för att slippa replacefunktionen $songname = $artist['artist']." - ".$lat; $dir = "filer/".$artist['artist']."/"; $filename = $songname.".txt"; $ver=1; $exist = true; while($exist == true) { if (!file_exists("$dir/$filename")) { echo "Filnamnet blir <i>".$filename."</i>"; $exist = false; } else { $ver++; $filename = $songname." (Ver".$ver.").txt"; } }
 15. tänkte på en annan sak, om du skapar filer med skriptet så måste php få skrivrättigheter till katalogen de hamnar i. men att det inte ens funkar med en bild som redan finns i samma katalog är konstigt.
×
×
 • Skapa nytt...