Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Callee

Medlem
 • Antal inlägg

  123
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Callee

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Ort
  Visby
 1. Skulle starta min 3-4 år gamla laptop häromdagen men ingenting hände. Hade inte strömsladden i så antog att batteriet var slut (tror att den legat i hibernate mode utan ström) och satte i laddaren och försökte starta igen, men inget hände. Lät den ligga med laddaren ett tag och testade efter typ en timme till att sätta igång den, då gick den igång men skärmen förblev svart och inga lampor förutom ström- och "Power on" indikatorerna lyste, alltså ingen hdd aktivitiet(?). Fläkten låter som att den är igång dock. Kan inte heller stänga av datorn genom att hålla nere powerknappen utan får plocka ur batteriet varje gång. Har kikat runt lite på nätet och testat att plocka ur batteri och strömkabel och sedan hålla ner powerknappen 30+ sek (detta hade hjälpt vid liknande problem tidigare enligt en del), men problemet kvarstår. Har även tagit ur och återinsatt ram + hdd. Någon som kan tänkas ha en aning om vad som händer!? Antar att någon komponent gett upp. Nu startar inte datorn alls igen, verkar gå att få igång den fram till svartskärm ibland medan andra gånger så händer ingenting alls när jag trycker igång den... hmmm.
 2. Får inte Hitachis Drive fitness test att fungera även fast jag brände den och körde :/ Så alternativa program efterfrågas ännu..
 3. Jo, det fanns ju såg jag nu. Får ta och prova det först då
 4. Jo, självklart. Håller på o kollar igenom hårddiskarna efter fel nu. Kunde dock inte använda tillverkarens egna program för det eftersom det endast fungerade med 32-bit windows. Någon kanske har något annat förslag på ett pålitligt gratisprogram?
 5. Tack så mycket för de tipsen! Så det är troligtvis hårddisken det är fel på låter det som... Har du något program du skulle rekomendera för att kontrollera om det är hårddisken det verkligen är fel på? Jag gjorde en sån där felkontroll av hårddisken precis också och lät den gå igenom men det poppade inte upp nåt om nå fel (om det nu ska göra det :/) eller nåt sånt så jag antar att den inte hittade något.
 6. Liten update, använde pc inspector file recovery men det kunde inte hitta någon logisk enhet alls :/ antog att C: hårddisken alltid var den logiska. Testade ett annat program som hittade enheten och håller nu på att genomsöka efter raderade filer. Är det troligtvis något fel på hårddisken eller kanske något annat fel? Datorn är bara knappt ett halvår gammal så det känns lite halvdant om det nu skulle vara hårddisken (som förutom det här alltid betett sig normalt). Hoppas ännu att någon kan komma med något
 7. Hej! Jag sitter på en laptop med windows 7 64-bit och märkte precis att alla mina filmer var borta. Kollade vidare och märkte sedan att en massa olika filer försvunnit. Det enda jag gjort vid datorn har varit att föra över bilder från en extern hårddisk om det nu kan bidraga till en lösning? Hade runt 90 gb ledigt för bara någon dag sedan och ser nu att jag har hela 180 gb! Börjar bli lite nervös, virus eller? Håller på att genomsöka datorn nu men skulle vara skönt om någon som kanske har kolla på vad det skulle kunna vara kunde hjälpa... Tack på förhand!
 8. Ingen som kan svara :/ Är lite osäker på om jag ska våga sätta in en ny hårddisk eller om jag bör kolla vidare om det skulle kunna vara något mer som är paj...
 9. Har nu lyckats få över det mesta genom att lägga in en fil i taget på ett usb-minne (eftersom att fler/större filer för datorn att låsa sig så fort jag försöker flytta dem). Tänkte nu bara kolla vad det kan bero på att båda mina hårddiskar går sönder, nästan precis samtidigt. Kan det vara något med moderkortet eller något annat? Eller skulle det kunna bero på de nya ram-minnena? Eller är det kanske bara extrem otur? :/ Varför jag vill veta det här är för att jag tänkt köpa en ny hårddisk och skulle då gärna inte se att det också går sönder på en gång. Tack på förhand, och tack för all den hjälp jag redan fått!
 10. Okej, försökte initiera en av diskarna nu men när jag försöker göra det står det "enheten är inte klar". Har satt den hårddisken som slave också men vet inte riktigt vad det skulle spela för roll (?). Också provat programmet GetDataBack for NTFS och det kunde inte heller hitta disken :/ Tänkte om det finns något kloningsprogram som skulle kunna ordna en imagefil av disken som sedan skulle kunna köras i något recovery program. Men det bör väl vara lika omöjligt för kloningsprogrammen att hitta diskarna eller?
 11. Okej, har provat fler program men inget hittar den :/ En kompis sa att man kunde mappa upp den, har dock ingen aning om hur man gör och vad det betyder. Kan det hjälpa tro?
 12. Tack för dem tipsen också! Igår la diskarna av helt och datorn kunde inte startas längre, men idag när jag provade så gick den igång som vanligt men låste sig på en gång nästan. Har nu lånat ett sladd kit och kopplad in en av de ev. trasiga hårddiskarna i en annan bärbar dator men nu är problemet att jag inte hittar den hårddisken när jag klickar på Dator. När jag kollar i datorhantering > Diskhantering hittar jag dock hårddisken och det står "Okänd" och "inte initierad" på den. Har även provat att hitta disken med PC inspector file recovery och enligt det så finns det ingen Logisk enhet men två stycken fysiska vilket jag inte riktigt vet vad det innebär, den ena fysiska verkar vara den interna i datorn och den andra ligger på 0 mb så har ingen aning om vad det är(?!). Så finns det något program som skulle kunna hjälpa mig att hitta disken och sedan plocka ut data ur den? EDIT: Märkte nu att jag kunde högerklicka på den icke initierade disken och välja initiera, ska jag göra det? [inlägget ändrat 2009-06-11 19:27:42 av Callee]
 13. Okej, då vet jag det! tack. Har nu försökt föra över så mycket som möjligt från de trasiga hårddiskarna till en annan dator vilket fungerar till en viss grad, om jag för över stora filer eller många filer på en gång så låser sig datorn och måste startas om innan jag kan föra över tio filer till, vilket börjar bli rätt frustrerande. Skulle något recovery program kunna hjälpa mig här, hårddiskarna är ju ännu ganska väl fungerande men det är just det att det inte går att använda eller flytta filerna på diskarna. hittade programmet file scavenger, någon som kan säga något om det eller rekommendera något annat?
 14. Hallå igen! Kommer med lite fler frågor här! Provade att ladda ner Crystal Disk Info där man tydligen skulle kunna se hur hårddiskarna "mådde", men när jag ser statusen på hårddiskarna så står det att min hårddisk som jag trodde var hel verkar vara trasig. Och den som jag befarat varit trasig är hel enligt detta program. Men kanske bör jag lite mer på programmet som jag använde tidigare för att se hårddiskarnas status eftersom det gjorde lite fler och utförligare analyser? Det som är fel enligt Crystal Disk info är Reallocated Sectors Count vilket jag inte vet vad det är så kanske någon som kan förklara? Min andra hårddisk, den som jag hela tiden trott varit trasig (och antagligen också är det) hakar upp sig varje gång jag försöker föra över något till den "fungerande" hårddisken och det kommer ett meddelande om att "en fördröjd skrivning misslyckades" och samma sak när jag försöker till ett usb-minne. Är detta ett tecken på att det verkligen är den det är fel på? (alltså den jag sedan tidigare trott varit trasig, såg att det blev lite svårt att förstå här) Sedan tänkte jag bara kolla, eftersom att den låser sig hela tiden så kan jag inte föra över alla dessa filer som jag vill spara utan att jag ska behöva starta om datorn mellan var tionde fil, finns det något sätt att komma runt den här fördröjda skrivningen, att se vilka filer det är som gör att det blir en fördröjd skrivning och sedan föra över de friska filerna? många frågor blev det nu men hoppas att någon här orkar läsa igenom och kan svara på i alla fall någon av frågorna. tack på förhand!
 15. Okej, blir väl till att försöka överföra allt viktigt och sen bara att slänga då, efter att ha kollat det här med garantin förstås! Okej! Då vet jag det också, blir väl en ny intern om jag inte kan få en ny likadan på garantin. Tack!
×
×
 • Skapa nytt...