Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Martassen

Medlem
 • Antal inlägg

  2 183
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Allt postat av Martassen

 1. värden står i a och b kolumnen. om bara i A ska ”finns bara i A” returneras. Om finns bara i b ” finns bara i b”. Om finns i båda ”finns i båda”. Sträcker sig flera rader ner.
 2. Om har text eller värden i a och b-kolumnen ifrån rad 1 och ner går det då på nåt vis i c1 göra en formel som anger: om värdet finns i a kolumnen någonstans enbart så ska texten ”finns bara i A” returneras i c1, finns den i bara i b-kolumnen så ska ”finns bara i b” returneras i c1. Finns den i både a och b så ska ”finns i båda” returneras” i c1. Därefter kopiera ner formeln som kollar sv. Försökt lite med letarad och passa men får ej till det med att den ska söka ifrån båda osv. Sökning rakt över går väl säkert med ” om”men den ska söka i hela kolumnerna. tack på förhand 🙂
 3. Har en del som diskuterar folder och tänkte om jag tänker rätt. Se dokument i Word 3 sidor med 2 spalter på varje. (Den med röd understrykning) jag viker en gång. Se sedan utskrift. Tänker jag rätt?
 4. Är det någon som har koll på hur man gör en folder i Word? Är jag helt fel ute? Nytt tomt dokument i word. Liggande fliken layout/spalter och sätta 2 spalter. Stå i första spalten och göra en spaltbrytning och göra spaltbrytningar tills kommer till sidan2 och sista spalten. Lägga in text och bild och vad man vill ha med för text och bild. Sedan när man ska skriva ut alltihop och så det hamnar rätt? Hur? Ska man välja ””bokvikning” och därefter Arkiv/skriv ut /utskrift på båda sidor? behöver nog tips, hjälp hur man gör. Tack på förhand!
 5. Verkade vara problem ändå när bytte filnamn. Sa till henne spara lokalt på datorn och sedan lägga på onedrive och då verkar det funka bättre. Tack så jättemycket
 6. Jag ser ej sökvägen då jag bara fått mailet med bilder. Träffar henne imorgon. första meddelandet tror jag är en pdf. de andra två har namnet(det står liknande: (Namn%30nånting.docx) (Ånamn2019.dotx)
 7. Fick ett mail ifrån en bekant som får fram följande dialogrutor. Hon har problem när hon ska spara ner dokument på sin dator. Hon undrar om det beror på att hon sparar ner alla sina dokument på onedrive? se bifogade rutor,
 8. Låter kanon. Det här med OCH och ELLER. Har sällan använt ellerfunktion och ochfunktion. Använder mest Om tycker jag. När används egentligen och funktionen? Antar att de används ofta ihop med OM. Om vi nu kan ta ett litet sidospår i detta 🙂. Kanske kan leka med ovan exempel. Intressant.
 9. Jag har gjort en undernivålista i PowerPoint. För att få till så fas 1 kommer in först och sedan dess underrubriker kommer in så har jag valt animering tona fram och sedan i Effektalternativ valt efter 2:a styckenivån. En fundering: hur gör man om rubrik fas1 ska komma in först och sedan rubrik fas2 och sedan underrubrikerna i fas1 ska komma fram en och en och sedan underrubrikerna i fas2. Går det? Eller är jag tvungen göra fas1 och fas2 i separata textrutor? Se bifogat.
 10. =Om(A1="Kina";"Flyg";Om(A1="Italien";"Tåg","Cykel")) Om jag nu vill att Kina och frankrike ska vara "flyg". Kan visserligen lägga in Om igen. Borde väl gå lägga in funktionen OCH eller funktionen ELLER istället? Jag testade men får inte till det riktigt.
 11. Japp hade gammal lista. Finns det något sätt att flytta ordning på de som är listade i själva galleriet?
 12. Sitter med Word och jag råka på något vis tagit bort något val under knappen "Flernivålista". Jag har råkat få bort den varianten som är: 1. 1,1 111 osv. Om vill göra listor som är: 1. Färger 1.1 Blå 1.2 grön 2 Bilar 2.1 Volvo 2.2 Saab Se bifogad bild. Hur får jag tillbaka standardvalen som ligger vid knappen Flernivålistor? Om man på nåt vis kan återställa verktygsfältet eller liknande? Var inne på "Fler kommandon" och testade någon återställ men jag får inte tillbaka det. Jag gissar på att jag råkat högerklickat och tagit bort det ifrån galleriet. Nån som vet? Tack på förhand!
 13. Har gjort en kantlinje runt ett stycke och dubbelt radavstånd. Avståndet ifrån ramen till texten där uppe är mindre än där nere(nederkant). Hur får man bort det tomma avståndet där nere mellan ram och text? Inne i kantlinjer och fyllning och alternativ och testade sänka till 0 men händer inte så mycket. Se bild. Tack på förhand
 14. Det står lfö på själva spolknappen. Det var min hyresvärd som fixa via någon firma som var här och installera den. Jag kontaktade lfö nu via mail och informerade om stolen. Kan det bli mer där vattnet är rikt på järn kanske?
 15. Vet ej. Verkar som alla fläckar är borta iaf 🙂. kan man agera på nåt vis förebyggande kring detta eller är det bara hälla i ättika varje gång som gäller ? 🙂. Jag trodde ju först att jag hade fel toaborste och att moderna sådana är mjuka och skadar ej emaljen. Trodde jag hade förstört den hahaha. Tidigare toastolen var typ 40 år.
 16. Tog ut lite vatten och hällde i perstorpsättika. Testade som sagt gnugga lite och gick bort lite. Hällde sedan även i äppelcider vinäger. Väntade några minuter och jag behövde inte anstränga mig för att få bort det. Det gjorde susen tydligen! bifogar bild på resultatet
 17. Helt ny toastol obegripligt. Jag har perstorpsättika hemma. Ska testa hälla i. Edit: väntade några minuter och testade lite att gnugga med svampen och det försvann faktiskt en del när jag lagt på perstorps ättika. Det börjar lovande iaf. Kan låta verka ett litet tag och gnugga med svamp sedan igen. Återkommer med rapport.
 18. Fast jag har inte haft någon sand eller liknande. Har rengjort med toaborsten som man ska göra tycker jag. Har inte rengjort så många ggr för stolen är ju rätt ny
 19. Tyckte jag läste man ska undvika blekningsmedel och att det lättare blir samma igen!? Potatismjöl?? 🙂
 20. Nej har inte katt och ingen sand. 🙂 Bilden visar hur det ser ut.
 21. Jag vet inte vad det är. Har inte gjort någonting. rengör alltid som vanligt och med toaborsten. Först börja jag fundera på om min toaborste orsakat detta. Känns ju inte så. Jag har en vanlig hederlig borste. Gäller ju veta vad det är så jag gör rätt. Nån kanske har haft som bifogad bild och fått bort? 2 månader gammal är toastolen.
 22. Har fått en ny toastol i juli av hyresvärden. Nu får jag inte bort typ rostet eller vad det nu är. Se bifogad bild. Försökt med en svamp. Toastolen är typ 1-2 månader gammal. Vågar inte köra svinto Hur gör man? 🙂
 23. Så om kör mellanslag i text till kolumner och det är 60 stycken som har tredelade namn så är jag tvungen ge mig på något sådant? =(LÄNGD(A1) -LÄNGD(BYT.UT(A1;" ";)))>1 Jag fattar ej denna formel riktigt och hur jag gör. Ett ännu jäkligare exempel är väl om det är tredelade namn med mellanslag och vissa med bindestreck ? 🙂
×
×
 • Skapa nytt...