Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Martassen

Medlem
 • Antal inlägg

  2 121
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Martassen vann dagen: 12 mars 2017

Martassen hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om Martassen

 • Medlemstitel
  Veteran
 • Födelsedag 1974-10-10

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Martassen

  Antal varianter

  Toppen! Då antar jag att det är denna jag ska ge mig på om tal och text och allt ska räknas så att säga!? =SUM(IF(FREQUENCY(IF(LEN(A2:A10)>0,MATCH(A2:A10,A2:A10,0),""), IF(LEN(A2:A10)>0,MATCH(A2:A10,A2:A10,0),""))>0,1))
 2. Martassen

  Unika värden i droplist

  Testade detta som verkar fungera. Nu testade jag: Jag flyttade upp listan(Som har dubletter) till rad1. Låg på rad 2 tidigare och tyckte det ej fungerade då. Står i listan trycker Ctrl T och namnger listan till tblGrupper. Till Blad2 och står i A2 och lägger in följande formel: =INDEX(tblGrupper[Grupp];PASSA(0;ANTAL.OM(Blad2!$A$1:A1;tblGrupper[Grupp]);0)) Kopiera ner formeln ett antal rader. Växlar till blad1 och står på en tom cell. Definierar namn "Grupper". Lägger i rutan in följande formel: =INDIREKT(SAMMANFOGA("Blad2!$A$2:$A$";ANTAL.OMF(Blad2!$A:$A;"<>#SAKNAS!";Blad2!$A:$A;"<>"&""))) Dataverifiering och "lista". Skriver =Grupper. Droplisten verkar fungera men det saknas ett alternativ som ej kommer med. "Sött" kommer inte med i droplisten 🙂 Förskjutning ja då fungerar det. Den är ju kortare. Behöver lite logik vad dessa formlerna gör känner jag.
 3. Martassen

  Antal varianter

  Hej! En fundering: Hur räknar man antalet förekomster (Om man ska kalla det så). Låt säga man har exempelvis följande i A-kolumnen: Malmö Malmö Stockholm Stockholm Örebro Hur många städer är det? Jo 3 varianter. Hur gör man en formel för det? Spontant tänker jag pivott och ställa in till Antal kanske!? Går det att hitta på nåt med AntalOm? Tack på förhand!
 4. Martassen

  Gruppera datum i pivottabell

  DÅ ska jag kolla på detta. Stort tack!
 5. Martassen

  LÖST Färgad rad vid dubletter

  Tjusigt 🙂 Stort tack! 🙂
 6. Martassen

  Unika värden i droplist

  Jag tror att jag får till det. Ska kolla om jag gjorde likt du gjorde. Återkommer med lösning.
 7. Se bifogad lista. Om det finns dubletterade poster ska hela posten bli gul. Hur gör jag det? VIllkorstyrd formatering och formel. Följande formel gör väl att raden färgas om det finns fler Kalle exempelvis: =ANTAL.OM($L$2:$M$6;$M2)>1 Men om numret och namnet finns fler än en gång hur ser formeln ut då? 800 kalle 800 Kalle Jag då ska de bli gula osv. Se bifogat. Tack på förhand!
 8. Martassen

  Unika värden i droplist

  Jag har nu testat en variant men jag får inte värdena i listrutan. Jag har gjort listan till en tabell via Ctrl T. Namnger den till TblGrupper. Väljer blad2 och står i A2 och lägger in följande formel: =INDEX(tblGrupper[Grupp];PASSA(0;ANTAL.OM(Blad2!$A$1:A1;tblGrupper[Grupp]);0)) Avslutar formeln med Ctrl shift enter så den får måsvingar runt. Definierar ett namn med namnet Grupper och lägger in formeln: =INDIREKT(SAMMANFOGA("Blad2!$A$2:$A$";ANTAL.OMF(Blad2!A:A;"<>#SAKNAS!";Blad2!A:A;"<>"));SANT) Sedan jag gör Droplistan via Verifiering och vid källa skriver jag =Grupper Tror detta ska fungera
 9. Hur gör jag en droplist ifrån A-kolumn och och ej få dubletter i droplisten? Matar man in ny grupper i listan ska droplisten uppdateras. (Dataverifiering). Jag är med på Ta bort dubletter och dataverifiering och lista men blir ju knöligt om datan är dynamisk. Hur gör man detta? Antar att det inte är någon skillnad om har listan på annat blad? Se bifogad bild som testexempel.
 10. Martassen

  Gruppera datum i pivottabell

  Testade du lägga in formlen i källtabellen: =OM(MÅNAD(C2)<5;"1:a";OM(MÅNAD(C2)<9;"2:a";"3:e")) Satte rubriken "Var fjärde månad". Jag drar fältet till kolumner i pivottabellen. Det går inte att gruppera fältet när jag högerklickar på det? Fråga2: Hur gör man sedan för att få grupperat per vecka?
 11. Transportstyrelsen skickar hem ett papper där jag ska skriva vem som ska hämta ut det. (Anhörig). Jag skickar in pappret till transportstyrelsen och de godkänner. Märker de att de ta tid förlänger de tiden på paketet. Om jag vill att en kompis ska hämta ut kortet är det tydligen 2 papper där båda ska skickas till olika ställen har jag för mig. Alternativet är att gå till polisen med en anhörig och göra ett pass. tidsbokning och 5 arbetsdagar. transportstyrelsen sa det går fortare göra pass men polisen har inte tid förrän på lördag och därefter 5 arbetsdagar. Nog rätt samma i tid. Kör alternativet med transportstyrelsen. Drar de ut på tiden vet jag ju kortet ligger kvar.
 12. Hoppas det räcker med ett papper min far skriver under och vi går ihop och hämtar ut körkortet. Jag trodde det fungerade med en kompis men verkar inte så.
 13. Det där med godkända legitimationer är ju som sagt kört eftersom jag inte har något alls. Såg också att postnordappen och BankID för den är ur funktion. Gissar på att papper skickas ifrån transportsryrelsen och att nån ska skriva under att jag är jag.
 14. Japp. Man kan ladda ner postnordappen och legitimera sig med mobilt bankid för hämta ut paket på Coop exempelvis. Kanske inte gäller körkort? Var på Coop idag och frågade hur det fungerar och de var osäkra å sa jag ska kontakta postnord. Jag skickade in handlingar för körkortstillverkningen igår och tänkte kolla läget. Kolla här: https://www.postnord.se/vara-losningar/artiklar/e-handel/hamta-paket-med-hjalp-av-mobilt-bankid Gäller det körkort också tro? Jag ringer och hör på måndag annars
 15. Har tappat bort mitt körkort och har beställt ett nytt. Jag har inget id eller giltigt pass och hur går jag till väga att få ut det? Går det att identifiera sig med mobilt BankID numera via postnords app? Eller kan jag ta med en kompis till Coop som skriver under att jag är jag? Eller hur fungerar det numera? jag får väl ringa PostNord och Trafikverket på måndag och höra men tänkte om nån vet.
×