Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Martassen

Medlem
 • Antal inlägg

  2 183
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Martassen vann dagen: 12 mars 2017

Martassen hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om Martassen

 • Medlemstitel
  Veteran
 • Födelsedag 1974-10-10

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. värden står i a och b kolumnen. om bara i A ska ”finns bara i A” returneras. Om finns bara i b ” finns bara i b”. Om finns i båda ”finns i båda”. Sträcker sig flera rader ner.
 2. Om har text eller värden i a och b-kolumnen ifrån rad 1 och ner går det då på nåt vis i c1 göra en formel som anger: om värdet finns i a kolumnen någonstans enbart så ska texten ”finns bara i A” returneras i c1, finns den i bara i b-kolumnen så ska ”finns bara i b” returneras i c1. Finns den i både a och b så ska ”finns i båda” returneras” i c1. Därefter kopiera ner formeln som kollar sv. Försökt lite med letarad och passa men får ej till det med att den ska söka ifrån båda osv. Sökning rakt över går väl säkert med ” om”men den ska söka i hela kolumnerna. tack på förhand 🙂
 3. Har en del som diskuterar folder och tänkte om jag tänker rätt. Se dokument i Word 3 sidor med 2 spalter på varje. (Den med röd understrykning) jag viker en gång. Se sedan utskrift. Tänker jag rätt?
 4. Är det någon som har koll på hur man gör en folder i Word? Är jag helt fel ute? Nytt tomt dokument i word. Liggande fliken layout/spalter och sätta 2 spalter. Stå i första spalten och göra en spaltbrytning och göra spaltbrytningar tills kommer till sidan2 och sista spalten. Lägga in text och bild och vad man vill ha med för text och bild. Sedan när man ska skriva ut alltihop och så det hamnar rätt? Hur? Ska man välja ””bokvikning” och därefter Arkiv/skriv ut /utskrift på båda sidor? behöver nog tips, hjälp hur man gör. Tack på förhand!
 5. Verkade vara problem ändå när bytte filnamn. Sa till henne spara lokalt på datorn och sedan lägga på onedrive och då verkar det funka bättre. Tack så jättemycket
 6. Jag ser ej sökvägen då jag bara fått mailet med bilder. Träffar henne imorgon. första meddelandet tror jag är en pdf. de andra två har namnet(det står liknande: (Namn%30nånting.docx) (Ånamn2019.dotx)
 7. Fick ett mail ifrån en bekant som får fram följande dialogrutor. Hon har problem när hon ska spara ner dokument på sin dator. Hon undrar om det beror på att hon sparar ner alla sina dokument på onedrive? se bifogade rutor,
 8. Låter kanon. Det här med OCH och ELLER. Har sällan använt ellerfunktion och ochfunktion. Använder mest Om tycker jag. När används egentligen och funktionen? Antar att de används ofta ihop med OM. Om vi nu kan ta ett litet sidospår i detta 🙂. Kanske kan leka med ovan exempel. Intressant.
 9. Jag har gjort en undernivålista i PowerPoint. För att få till så fas 1 kommer in först och sedan dess underrubriker kommer in så har jag valt animering tona fram och sedan i Effektalternativ valt efter 2:a styckenivån. En fundering: hur gör man om rubrik fas1 ska komma in först och sedan rubrik fas2 och sedan underrubrikerna i fas1 ska komma fram en och en och sedan underrubrikerna i fas2. Går det? Eller är jag tvungen göra fas1 och fas2 i separata textrutor? Se bifogat.
 10. =Om(A1="Kina";"Flyg";Om(A1="Italien";"Tåg","Cykel")) Om jag nu vill att Kina och frankrike ska vara "flyg". Kan visserligen lägga in Om igen. Borde väl gå lägga in funktionen OCH eller funktionen ELLER istället? Jag testade men får inte till det riktigt.
 11. Japp hade gammal lista. Finns det något sätt att flytta ordning på de som är listade i själva galleriet?
 12. Sitter med Word och jag råka på något vis tagit bort något val under knappen "Flernivålista". Jag har råkat få bort den varianten som är: 1. 1,1 111 osv. Om vill göra listor som är: 1. Färger 1.1 Blå 1.2 grön 2 Bilar 2.1 Volvo 2.2 Saab Se bifogad bild. Hur får jag tillbaka standardvalen som ligger vid knappen Flernivålistor? Om man på nåt vis kan återställa verktygsfältet eller liknande? Var inne på "Fler kommandon" och testade någon återställ men jag får inte tillbaka det. Jag gissar på att jag råkat högerklickat och tagit bort det ifrån galleriet. Nån som vet? Tack på förhand!
 13. Har gjort en kantlinje runt ett stycke och dubbelt radavstånd. Avståndet ifrån ramen till texten där uppe är mindre än där nere(nederkant). Hur får man bort det tomma avståndet där nere mellan ram och text? Inne i kantlinjer och fyllning och alternativ och testade sänka till 0 men händer inte så mycket. Se bild. Tack på förhand
×
×
 • Skapa nytt...