Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Martassen

Medlem
 • Antal inlägg

  2 126
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Martassen vann dagen: 12 mars 2017

Martassen hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om Martassen

 • Medlemstitel
  Veteran
 • Födelsedag 1974-10-10

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Martassen

  Microsoft mct

  Jovisst men hur utförs mct -certen?
 2. Martassen

  Microsoft mct

  En fråga. Vad är mct för typ av certifiering hos Microsoft? (Microsoft certified trainer) Läste men greppar ej riktigt. nån som håller kurser och som betalar årligt medlemskap och får förmåner kring dokumentation mm? Är det nåt test man gör?
 3. Martassen

  SummaOmF och wildcards

  Jag hade ingen aning om att man kunde använda exempelvis *b* mm direkt i cellen H3. Trodde man vara tvungen skriva fullständigt. :-). Verkar ju även fungera med SummaOm. Har vetat det går lägga in jokertecken i SummaOm formeln men inte i en dynamisk cell. Ska kolla igenom det andra och återkommer. Tack
 4. Kan man använda wildcards(jokertecken) i SummaOmf funktionen? =SUMMA.OMF(D3:D16;B3:B16;H2;C3:C16;H3) Se bifogad bild.
 5. Martassen

  Antal varianter

  Toppen! Då antar jag att det är denna jag ska ge mig på om tal och text och allt ska räknas så att säga!? =SUM(IF(FREQUENCY(IF(LEN(A2:A10)>0,MATCH(A2:A10,A2:A10,0),""), IF(LEN(A2:A10)>0,MATCH(A2:A10,A2:A10,0),""))>0,1))
 6. Martassen

  Unika värden i droplist

  Testade detta som verkar fungera. Nu testade jag: Jag flyttade upp listan(Som har dubletter) till rad1. Låg på rad 2 tidigare och tyckte det ej fungerade då. Står i listan trycker Ctrl T och namnger listan till tblGrupper. Till Blad2 och står i A2 och lägger in följande formel: =INDEX(tblGrupper[Grupp];PASSA(0;ANTAL.OM(Blad2!$A$1:A1;tblGrupper[Grupp]);0)) Kopiera ner formeln ett antal rader. Växlar till blad1 och står på en tom cell. Definierar namn "Grupper". Lägger i rutan in följande formel: =INDIREKT(SAMMANFOGA("Blad2!$A$2:$A$";ANTAL.OMF(Blad2!$A:$A;"<>#SAKNAS!";Blad2!$A:$A;"<>"&""))) Dataverifiering och "lista". Skriver =Grupper. Droplisten verkar fungera men det saknas ett alternativ som ej kommer med. "Sött" kommer inte med i droplisten 🙂 Förskjutning ja då fungerar det. Den är ju kortare. Behöver lite logik vad dessa formlerna gör känner jag.
 7. Martassen

  Antal varianter

  Hej! En fundering: Hur räknar man antalet förekomster (Om man ska kalla det så). Låt säga man har exempelvis följande i A-kolumnen: Malmö Malmö Stockholm Stockholm Örebro Hur många städer är det? Jo 3 varianter. Hur gör man en formel för det? Spontant tänker jag pivott och ställa in till Antal kanske!? Går det att hitta på nåt med AntalOm? Tack på förhand!
 8. Martassen

  Gruppera datum i pivottabell

  DÅ ska jag kolla på detta. Stort tack!
 9. Martassen

  LÖST Färgad rad vid dubletter

  Tjusigt 🙂 Stort tack! 🙂
 10. Martassen

  Unika värden i droplist

  Jag tror att jag får till det. Ska kolla om jag gjorde likt du gjorde. Återkommer med lösning.
 11. Se bifogad lista. Om det finns dubletterade poster ska hela posten bli gul. Hur gör jag det? VIllkorstyrd formatering och formel. Följande formel gör väl att raden färgas om det finns fler Kalle exempelvis: =ANTAL.OM($L$2:$M$6;$M2)>1 Men om numret och namnet finns fler än en gång hur ser formeln ut då? 800 kalle 800 Kalle Jag då ska de bli gula osv. Se bifogat. Tack på förhand!
 12. Martassen

  Unika värden i droplist

  Jag har nu testat en variant men jag får inte värdena i listrutan. Jag har gjort listan till en tabell via Ctrl T. Namnger den till TblGrupper. Väljer blad2 och står i A2 och lägger in följande formel: =INDEX(tblGrupper[Grupp];PASSA(0;ANTAL.OM(Blad2!$A$1:A1;tblGrupper[Grupp]);0)) Avslutar formeln med Ctrl shift enter så den får måsvingar runt. Definierar ett namn med namnet Grupper och lägger in formeln: =INDIREKT(SAMMANFOGA("Blad2!$A$2:$A$";ANTAL.OMF(Blad2!A:A;"<>#SAKNAS!";Blad2!A:A;"<>"));SANT) Sedan jag gör Droplistan via Verifiering och vid källa skriver jag =Grupper Tror detta ska fungera
 13. Hur gör jag en droplist ifrån A-kolumn och och ej få dubletter i droplisten? Matar man in ny grupper i listan ska droplisten uppdateras. (Dataverifiering). Jag är med på Ta bort dubletter och dataverifiering och lista men blir ju knöligt om datan är dynamisk. Hur gör man detta? Antar att det inte är någon skillnad om har listan på annat blad? Se bifogad bild som testexempel.
 14. Martassen

  Gruppera datum i pivottabell

  Testade du lägga in formlen i källtabellen: =OM(MÅNAD(C2)<5;"1:a";OM(MÅNAD(C2)<9;"2:a";"3:e")) Satte rubriken "Var fjärde månad". Jag drar fältet till kolumner i pivottabellen. Det går inte att gruppera fältet när jag högerklickar på det? Fråga2: Hur gör man sedan för att få grupperat per vecka?
 15. Transportstyrelsen skickar hem ett papper där jag ska skriva vem som ska hämta ut det. (Anhörig). Jag skickar in pappret till transportstyrelsen och de godkänner. Märker de att de ta tid förlänger de tiden på paketet. Om jag vill att en kompis ska hämta ut kortet är det tydligen 2 papper där båda ska skickas till olika ställen har jag för mig. Alternativet är att gå till polisen med en anhörig och göra ett pass. tidsbokning och 5 arbetsdagar. transportstyrelsen sa det går fortare göra pass men polisen har inte tid förrän på lördag och därefter 5 arbetsdagar. Nog rätt samma i tid. Kör alternativet med transportstyrelsen. Drar de ut på tiden vet jag ju kortet ligger kvar.
×