Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Martassen

Medlem
 • Antal inlägg

  2 130
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Martassen vann dagen: 12 mars 2017

Martassen hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om Martassen

 • Medlemstitel
  Veteran
 • Födelsedag 1974-10-10

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Tackar! jo jag kollade men hittade ej kring antal datorer. Jag har Office 365 business och det är samma som för företag. På själva administrationssidan där jag ser installationer och installerar har jag för mig att det står nånstans upp till 5 enheter för Office 365 business. På sista länken i inlägget ser jag att det står för Project online professional upp till 5 enheter. Då borde det ju vara upp till 5 samtida enheter(datorer) för både Office 365 business och Project online professional utan några extrakostnader!?
 2. Jag har Office 365 business och Project online professional på en dator som jag betalar årsvis. Båda är prenumerationer årsvis typ. Om jag köper ytterligare en dator längre fram kan jag då installera dessa även på den datorn? Om jag förstått det rätt så kan jag ha Office 365 business på 5 datorer samtidigt utan att betala extra? Hur är det med Project online Professional? Också 5 datorer? Tack på förhand! 🙂
 3. Skriver aldrig , Kollar bara flödet på Facebook. Nån gång chat, extremt sällan skriver i flödet. Slutna grupper med samma intresse är rätt trevligt. De vet nog för mycket. Håller med.
 4. Hej! Har en bärbar asus. Satt och skrev idag och hade Facebook uppe samtidigt. Växlade till Facebook och den verkade hänga sig på Facebook och skärmen blev sedan helt svart. Det hände 2 ggr med kort tid efter varandra ute på Facebook. Första gången kom bilden fram efter ett tag och andra gången när skärmen blev svart kom det inte fram nån bild så jag slog av den och på den igen. Jag väntade inte länge dock innan jag slog av och på. Därefter inga problem. Datorn är pigg i övrigt och fungerar bra tycker jag. Slog på den nu på kvällen också och inga problem med Facebook öppet. En tillfällig grej bara? Kanske nån bakgrundsaktivitet och tillfälligt? 🙂 Har följande dator https://www.webhallen.com/se/product/253854-Asus-F556UQ-DM737T-15-6-FHD-i7-7500U-8GB-512GB-SSD-GF-940MX-Win-10?AID=11557410&PID=8761534&SID=eforum&utm_source=CJ&utm_medium=CPA&utm_campaign=affiliate
 5. Jovisst men hur utförs mct -certen?
 6. En fråga. Vad är mct för typ av certifiering hos Microsoft? (Microsoft certified trainer) Läste men greppar ej riktigt. nån som håller kurser och som betalar årligt medlemskap och får förmåner kring dokumentation mm? Är det nåt test man gör?
 7. Jag hade ingen aning om att man kunde använda exempelvis *b* mm direkt i cellen H3. Trodde man vara tvungen skriva fullständigt. :-). Verkar ju även fungera med SummaOm. Har vetat det går lägga in jokertecken i SummaOm formeln men inte i en dynamisk cell. Ska kolla igenom det andra och återkommer. Tack
 8. Kan man använda wildcards(jokertecken) i SummaOmf funktionen? =SUMMA.OMF(D3:D16;B3:B16;H2;C3:C16;H3) Se bifogad bild.
 9. Toppen! Då antar jag att det är denna jag ska ge mig på om tal och text och allt ska räknas så att säga!? =SUM(IF(FREQUENCY(IF(LEN(A2:A10)>0,MATCH(A2:A10,A2:A10,0),""), IF(LEN(A2:A10)>0,MATCH(A2:A10,A2:A10,0),""))>0,1))
 10. Testade detta som verkar fungera. Nu testade jag: Jag flyttade upp listan(Som har dubletter) till rad1. Låg på rad 2 tidigare och tyckte det ej fungerade då. Står i listan trycker Ctrl T och namnger listan till tblGrupper. Till Blad2 och står i A2 och lägger in följande formel: =INDEX(tblGrupper[Grupp];PASSA(0;ANTAL.OM(Blad2!$A$1:A1;tblGrupper[Grupp]);0)) Kopiera ner formeln ett antal rader. Växlar till blad1 och står på en tom cell. Definierar namn "Grupper". Lägger i rutan in följande formel: =INDIREKT(SAMMANFOGA("Blad2!$A$2:$A$";ANTAL.OMF(Blad2!$A:$A;"<>#SAKNAS!";Blad2!$A:$A;"<>"&""))) Dataverifiering och "lista". Skriver =Grupper. Droplisten verkar fungera men det saknas ett alternativ som ej kommer med. "Sött" kommer inte med i droplisten 🙂 Förskjutning ja då fungerar det. Den är ju kortare. Behöver lite logik vad dessa formlerna gör känner jag.
 11. Hej! En fundering: Hur räknar man antalet förekomster (Om man ska kalla det så). Låt säga man har exempelvis följande i A-kolumnen: Malmö Malmö Stockholm Stockholm Örebro Hur många städer är det? Jo 3 varianter. Hur gör man en formel för det? Spontant tänker jag pivott och ställa in till Antal kanske!? Går det att hitta på nåt med AntalOm? Tack på förhand!
 12. DÅ ska jag kolla på detta. Stort tack!
 13. Jag tror att jag får till det. Ska kolla om jag gjorde likt du gjorde. Återkommer med lösning.
 14. Se bifogad lista. Om det finns dubletterade poster ska hela posten bli gul. Hur gör jag det? VIllkorstyrd formatering och formel. Följande formel gör väl att raden färgas om det finns fler Kalle exempelvis: =ANTAL.OM($L$2:$M$6;$M2)>1 Men om numret och namnet finns fler än en gång hur ser formeln ut då? 800 kalle 800 Kalle Jag då ska de bli gula osv. Se bifogat. Tack på förhand!
×
×
 • Skapa nytt...