Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bylle

Medlem
 • Antal inlägg

  413
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Ta en titt på Snapstream (www.snapstream.com). Det verkar vara en intressant programvara för PC med TV-kort.
 2. Rätta mig gärna om jag har fel, men är inte 169.254.x.x ett nät som används för maskiner som ej får kontakt med DHCP-server då den begär adress? Testa använda 192.168.0.x istället, sätt routern på .1 och maskiner på .2 och framåt. Hoppas det hjälper.
 3. Telia har mest troligt inte hunnit koppla in dig i stationen än. Modemet kommer som regel någon eller några dagar före det datum som du blir inkopplad i stationen. Bara att vänta och se :-)
 4. Tjo, Någon som vet om denna konfiguration fungerar? Trots uppgradering till senaste bios:et visas enbart 1050 MHz vid start (100 MHz * 10.5)
 5. Hej, Någon som vet om det krävs lösenord för att surfa via B2, eller om det går att komma runt? Kör via DHCP, startar webbläsaren och får upp 2 alternativ (regga nytt abb eller aktivera befintligt, det senare kräver anv.namn och lösenord). Lösenordet finns inte tillgänligt f n, går det ändå att köra?
 6. Beroende på vilken skala man vill starta i (och vilket personligt ansvar man vill ta) är bolagsformerna HB (handelsbolag), KB (komanditbolag) och AB (aktiebolag) lämpliga för företag bestående av 2 eller fler delägare. PRV har en ganska utförlig beskrivning av skillnaderna mellan de olika bolagsformerna. Kika på www.prv.se Oavsett vilken bolagsform du väljer så rekommenderar jag att du har kontakt med en revisor (eller iaf någon väl insatt) redan från början för att få tips, råd och hjälp att göra rätt från början med skatte- och avgiftsanmälan, kontoplaner etc. Skulle tro att priserna på den typen av tjänster varierar rätt friskt beroende på ort etc, jag betalar ett par tusenlappar per år för deklarationer och löpande hjälp. Men det är ju i lilla Boden då Lycka till!
 7. Rekommenderar http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19730289.HTM som en bra början.
 8. Ta en titt på www.quietpc.com - de säljer allehanda produkter för tysta maskiner. Processorfläkten "Silent Systems Radial Fin" kan rekommenderas varmt.
 9. Telias mening med att ha klausulen om "onormal download" i avtalet är förmodligen bara till för att de ska ha någon punkt att hänföra till om någon användare missköter sig genom att exempelvis ladda ner filmer dygnet runt. Eftersom Telia får bedömma begreppet "onormal download" fritt från fall till fall så är det en klausul att ta till när det "behövs". Om man sköter sig behöver man nog inte vara orolig. Tror jag iaf :-) Hur ofta har en privatperson egentligen behovet av 512 kbit/s dygnet runt? Det motsvarar 5273 Mbyte överförd datamängd på ett dygn. 5.2 Gb - tänk på det ett par sekunder. Hur ofta kommer man upp i de mängderna utan att involvera olaglig aktivitet? Som sagt, sköter man sig behöver man inte oroa sig.
 10. Kör mestadels surf från ett 20-tal maskiner. Tog in offerter från Telia, Sonera, UUNet, Telenordia och Internet5 innan jag beställde förbindelsen. UUNet var värst med runt 20 kkr / mån för 256 kbps och Telia låg bäst till i pris/villkor.
 11. 512 kbps kostar strax under 10 kkr per månad. Är kanonnöjd med min anslutning, har inte haft någon "downtime" sedan februari, då förbindelsen installerades. Telia garanterar tillgängligheten och påbörjad felsökning/avhjälpt fel inom ett visst antal timmar. Klart bra tjänst för företag, är supernöjd.
 12. Ring 90200, Telia kundtjänst, och be att få tala med en säljare. Tog cirka 3 veckor att få det installerat, från beställning till surf.
 13. Telia ProLane heter tjänsten, kostar strax under 7000 / mån för 256 Kbit/s. *veta*
 14. För gammalt BIOS på moderkortet, uppgradera det så ska du se att det fungerar bättre.
 15. "Jag gillar det inte, liksom de flesta så hatar jag kostnadsökningar. Givetvis är 200kr för 10Mbps i minsta laget, runt 200kr för 2Mbps är mer rimligt, om man ser vad kapaciteten igentligen kostar.(kan någon svara på vad kapaciteten kostar igentligen?)" Jag har en Telia ProLane (deras fasta anslutning för företag) med en bandbredd på 256 kbps. Den kostar i runda tal 6500 kr / mån.
×
×
 • Skapa nytt...