Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

behedwin

Medlem
 • Antal inlägg

  192
 • Gick med

 • Senaste besök

Om behedwin

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1983-10-04

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Ort
  sthlm
 1. Hej Har under hela dagen försökt skapa bra och fungerande listor för att sammanställa all information om personal. Jag har inget program att använda för att hantera personalen, min kommunala arbetsgivare har visserligen men de är tyvärr väldigt dåliga och saknar mycket information som jag behöver dagligen. Därför är jag på jakt efter ett verktyg att sätta ihop mina egna listor om personalen. Det jag har idag är flertal olika excel ark som innehåller olika information. Jag har en MASTER lista som består av personnummer, namn, anställningstyp, från, till och med, födelsedag, anteckningar. En rad per anställd där all data är samlad i separata celler. Den listan funkar jättebra men sedan vill jag använda delar av denna lista i andra filer, till exempel en där jag gör noteringar om frånvaro, sjuk, vabb osv. Då vill jag ju ha kollumnen för personnummer och namn för att sedan ha en kalendervy där jag petar in respektive persons frånvaro. Jag vill nu automatiskt flytta data från MASTER listan till mina andra filer. Detta funkar fint med att länka (copy paste special > link). Men då kan jag inte lägga till och ta bort personal i master filen utan att allt går sönder. Tar jag bort en rad i master filen när jag kör på länkat så blir det helt fel i de andra filerna. Jag har inte kunskap om att skapa massa macron. Import av data quary har jag prövat men då förvandlas allt till konstiga tabeller och den verkar inte uppdatera sig när jag öppnar och stänger filer och gör ändringar i MASTER listan. Är desperat på att hitta en fungerande lösning för att enkelt hålla alla filer uppdaterad med rätt information. Jag vill ju egentligen bara spegla kollumn A, B, C i flera olika filer. Ändrar jag något i MASTER listan ska det ändras i alla andra filer när de öppnas, så att allt är samma och jag endast behöver göra ändringar på 1 ställe och inte 10. Tacksam för hjälp Om det finns bättre program att använda än excel, berätta gärna. Valde excel då jag med flera i ledningen kan använda listorna då...
 2. Förvånad dock hur "lätt" det är att komma runt behovet att köpa systembyggarlicensen. Dvs bara ha uppgraderingslicensen för alla datorer och enbart med windows egna verktyg komma runt problematiken med att inte kunna aktivera. Kanske det patchas på något vis.
 3. ok tack så jag har då en uppgraderingslicens. jag kommer runt problemet genom att köra en återställning direkt efter att ha installerat windows 8, så att den tror att jag gör en uppgradering från en annan version av windows. det hade säkert oxå funkat om jag kört in windows 7 och sedan gjort en "vanlig" uppgradering. låt oss nu säga att jag köper en ny dator. då får jag inte använda denna skiva, då det är en uppgraderingslicens och inte en systembyggarlicens. nästa gång jag köper dator, måste jag alltså köpa ett nytt windows för att göra microsoft glada. jag tror visserligen inget kommer stoppa mig från att installera windows 8 med en uppgraderingslicens på en nybyggd dator och använda samma "knep" som ovan.
 4. Jag har nyligen upptäckt programet Axure http://www.axure.com/ Blev betagen av hur enkelt jag kunde skapa dynamiska sidor. Enkelt skapa animationer som funkar som en websida. Jag som inte kan något om programering och att koda hemsidor. Dock förstår jag att Axure är mer ett prototype/mockup/wireframe builder. Inget verktyg för att göra hemsidor. Så nu söker jag efter alternativ... Om jag vill på ett enkelt sätt, utan kunskaper... Göra en dynamisk och modern hemsida. Vilket program ska jag titta på? Dreamweaver är det enda jag kan på rak arm... finns det mer, bättre?
 5. Hej Jag köpte windows 8 i januari. Microsoft hade någon deal där man kunde köpa det för några hundralappar. Jag tyckte det lät bra och slog till. Fick windows 8 Pro. Jag installerade och allt fungerade fint. Jag formaterade min dator med hjälp av installations verktyget och startade sedan upp win8 efter avslutat installation. Nu några månader senare ville jag formatera min dator... börja om helt enkelt. Så jag gjorde samma process, in med win8 skivan. Formatera, installera. Men när jag ska aktivera win8 så vägrar den acceptera min produktnyckel. Efter mycket sökande prövade jag att göra en återställning på datorn. Efter detta var win8 registrerat och det fungerade. Varför? Varför ville inte min win8 nyckel funka först? Jag har läst om att microsoft sålde uppgraderingsversioner som enbart funkar om man går från en äldre version till win8. Men det står inget om att jag köpt en uppgraderingsversion på mitt kvitto från microsoft och när jag ringde kunde de inte bekräfta något till mig. Jag har läst att jag skulle vara tvungen att först installera win7, sedan direkt boota med win8 skivan och "uppgradera" till win8.... Nu funka det ju för mig genom att bara köra en återställning... men jag är nyfiken på hur Microsoft tänkte här...
 6. Hej Jag söker svar på hur RSS fungerar eller andra tjänster som atom-feed. Något som stör mig ofta med de siter jag vill ha i mitt flöde är att jag bara får några rader från blogg-inlägget och måste gå från min app till deras hemsida för att läsa vidare. Detta verkar gälla överallt, telefoner, plattor, datorer. Jag vill i mitt flöde läsa hela artikeln (all text). Är det något jag kan styra över? Och ursäkta om detta hamnade fel, var osäker på vart jag skulle lägga det.
 7. Hej Jag behöver hjälp att felsöka min dator. Jag har under en längre tid haft problem med att datorn krashar. Det händer främst när datorn arbetar lite, kör spel ffa. Jag spelar ett spel som heter eve online och där kan jag ha 1-2 clienter öppna utan problem. men öppnar jag en tredje så riskerar jag att datorn krashar. när jag kör andra spel som t.ex. portal eller left 4 dead så händer det att jag krashar men det varierar allt ifrån 10minuter till 1 timme. jag vet inte hur jag skall felsöka riktigt. jag misstänker att det är något med grafikkortet dock. när jag säger krash så menar jag att jag får en svart skärm/grå skärm/flimrande skärm (det varierar), ljudet hänger sig och jag kan inte göra något på datorn utan måste starta om allt. När jag startar om datorn så måste jag stänga av och sätta på datorn flera gånger för att få tillbaka bilden på skärmen och starta upp datorn helt. sedan funkar den som vanligt igen, utan problem. jag har installerat speedfan och top tempen som registreras är mellan 42-50 grader när datorn krashar. jag vet inte vad max tempen är, men vad jag förstått så är ovanstående acceptabel temperatur. jag har installerat de nyaste drivrutinerna http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx <-- dessa så här ser Catalyst Control Center ut --> http://prntscr.com/1mnfv vad jag kan se så har jag de senaste drivisarna installerade, eller? jag gjorde en installation på drivrutinerna idag senast (lördag 12 mars) --- hårdvara jag har är moderkort: Gigabyte GA-P55M-UD4, P55, Socket-1156 minne: Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 4GB CL9 cpu: Intel Core™ i5 Quad Processor i5-750 gpu: XFX Radeon HD 5770 1GB GDDR5 pdu: Corsair HX 650W PSU --- vad kan vara fel. vad kan jag göra? detta har hållt på i ca 6 månader nu. jag har sökt då och då efter en lösning men aldrig funnit någon. nu börjar jag bli desperat... jag har formaterat hela datorn och problemet kvarstår. det jag verkligen vill veta är vilken del i datorn är det som är trasig, så jag kan byta ut den!! har ingen lust att köpa nytt grafikkort och upptäcka att det inte var där felet fanns hoppas jag fått ned allt som är viktigt som kan vara till hjälp för någon som är mer kunnig än vad jag är. snälla hjälp!!
 8. ja paypal är det jag känner till sen tidigare. vilka fler alternativ finns. jag vet inte om paypal är bra eller dåligt, enkelt eller svårt för andra mindre datakunniga att använda. lättast hade varit om man på något vis hade kunnat skicka pengar från sin egen bank eller med creditcard till ett konto på nått vis. jag försöker hitta vilka fler alternativ det finns och hur de funkar för att bestämma vilken jag skall använda.
 9. Hej Jag antar att detta är fel forum del att posta i men jag hitta inget som verkade passa... Jag kör en liten webbsite och server som jag använder till en grupp med vänner över hela världen. Jag köper webbsidan och servern via ett företag så det blir en årlig kostnad för mig. Jag vill kunna på ett smidigt sätt ta emot donationer från de personer som vill hjälpa till att driva detta vidare. Hur gör jag? Vilka lösningar finns det som är enkla för alla att skicka pengar till mig och hjälpa till att betala för sidan etc. Det är inga stora summor, runt 60-70euro per månad max. Och vi är runt 40 personer som kanske kan donera lite då och då.... Vad tror du?
 10. Hej Jag vill spela in en film i min dator. Jag behöver spela in när jag loggar in på en hemsida och visa hur man gör för folk som är nya till det. Så jag valde att skaffa Fraps. Jag har nu filmat det jag behöver och har en video film att redigera. Jag startar Adobe Premiere Pro CS5. Jag lyckas lära mig lite grunder och fixar att zooma och redigera filmen så det blir någelunda bra (massa kvar att lära). Men jag kan inte få filmen att bli i helskärm. Dvs att upplösningen är den samma som på min inspelning. Jag får en svart ram runt filmen för att Premiere har en upplösning till filmen och det jag filmat är i en annan. Hur fixar jag detta? Jag filmade i min standard upplösning på datorn 1280x1024. Jag hittar inget alternativi Premiere för att öppna ett projekt som är i den upplösningen. Nu ärjag i stort behov av att fixa detta så jag kan fortsätta jobba med mitt projekt. Snälla kan någon verkligen förklara vad jag behöver göra för att bli av med den svarta ramen runt filmen?! Tackar.
 11. Hej Jag köpte nyligen ny dator. Moderkort Gigabyte GA-P55M-UD4, P55, Socket-1156 CPU Intel Core™ i5 Quad Processor i5-750 HDD https://www.inet.se/artikel/4303384 Jag har fått problem att isntallera min hårddiskar. Jag fick med två stycken SATA kablar med moderkortet. Jag har tre hårddiskar. Dessa två SATA kablar var märkta med HDD på ena kontakten som var L formad. Därav använde jag dessa till två av diskarna. Moderkortet har något som heter GSATA och jag använde de två slotsen för de första två diskarna. Men nu sitter jag med en hårddisk kvar. Jag har flera vanligta raka SATA kablar, men dessa är itne märkta på något vis med HDD och jag använder en av dem till min CD-läsare. Moderkortet har 6 stycken slots som heter bara SATA och där sitter CD-läsare och sedan har jag försökt använde en av de vanliga SATA kablarna till min tredje hårddisk. Men det verkar inte gå så bra. Jag får inte den tredje disken att dyka upp i datorn. Vad är felet. Är det kabeln som är fel eller har jag kopplat i fel ordning i SATA slotsen? Tacksam för lite råd och tips.
 12. ja jo. jag vet hur jag letar efter chassin. men jag tror jag tänkte mig något tips på ett bra. jag tittar på komplett, datorbutiken och inet. många många att välja på. är lite lost.... men visst jag kikar lite på komplett och fastnar för detta. http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=461645 känns extremt, men det enda jag kan hitta som jag gillar. gott om plats, folk säger att det är tyst, trots stora fläktar. videon är ju nice och det är inget annat chassi som jag fastnar för. http://www.inet.se/artikel/6900652/coolermaster-haf-922-mini-e men jag är tvesksam fortfarande på mina andra delar i burken.
 13. tackar. jag skall kika närmare på den. vad tror du/ni om datorn i övrigt och finns det något lämpligt chassi att införskaffa?
 14. Jag ska köpa en ny speldator. Behöver lite hjälp med vilka delar som är lämpliga idag. Datorn skall användas till spel, film och surfa. Detta har jag plockat ihop. Är dock osäker om det är "bra" och lämpliga delar, därav frågar jag efter råd här. Jag behöver också ett chassi och en mus. Skulle uppskatta lite hjälp där. Söker efter ett bra chassi som är någelunda tyst! En mus för en vänsterhänt datanörd, gärna lämpad för spel. Tackar på förhand.
 15. Hej! Jag har nyligen börjat få lite problem med min dator. Den väljer att krasha helt, utan någon speciell anledning. Det kan vara mitt i natten när datorn bara står på utan någon som görs på den. Det kan va när jag spelar något spel. Det som händer är att skärmen blir svart, jag ser en blåskärm för några sekunder och så startar datorn om. Jag får frågan om jag vill starta i felsäkert läge eller inte, oavsett hur jag väljer så startar datorn upp till windows inloggning och krashar igen. När jag får frågan en andra gång så (oavsett vad jag väljer) så startar datorn upp, dock denna gång i stor upplösning och jag manuellt startar om datorn och allt funkar som det ska igen. Jag vet inte vad jag skall göra för att felsöka och vart jag kan börja leta efter orsaken till detta. Någon som kan tipsa och hjälpa mig? Jag kör windows vista datorn är två år gammal och har aldrig strulat. Tacksam för hjälp
×
×
 • Skapa nytt...