Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Toby

Medlem
 • Antal inlägg

  35
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Allt postat av Toby

 1. Toby

  PMS till RGB?!

  Har fått två färger som jag måste konvertera fr PMS (har även ett CMYK-värde på dessa, som jag dock inte riktigt litar på) till RGB. Har "RGB:at" dessa färger i tre (3) olika program (Photoshop, Freehand och Illustrator) och förstås fått tre olika värden. Förstår att dessa RGB-seprationer påverkas av vilken profil man har inställd i programmet, trots att denna profil endast bör ha med CMYK:ning att göra...tycker man. Hur får man således det "rättvisaste" RGB-värdet på en PMS-färg? /Tobbe
 2. Jag triggar en funktion som markerar en speciell radio-knapp och har lyckats i IE; document.all.radioknapp.checked = true; Hur f-n gör jag motsvarar i NS? Har labbat med diverse varianter men håller bli galen! Tack på förhand...
 3. Använder just BackColor = Color.Transparent men det verkar inte funka i alla fall... Shälva pictureboxen blir inte genomskinlig...
 4. Hur får man transparent bakgrund i en PictureBox i .NET?! Jag har en .gif med transparent bakgrund men blir inte av med bakgrundsfärgen i PictureBox:en... Har läst något om BackStyle.transparent men detta funkar inte med en PictureBox... Det kan väl för fan inte vara så här svårt att "frilägga" en bild?! Är ingen programmerare men om jag inte minns fel funkade detta i VB6 (gäller även texter i en Label, blir inte av med bakgrundsförgen...) Tack på förhand!
 5. Jag länkar till ett word-dok från en av mina frames och undrar...om det går att spara undan detta "plug-in"-öppnade dokument?! Jag menar, om jag öppnar det i ett eget fönster så sparas det som .doc om jag går under Arkiv>Spara...men när jag har uppe den i en frame så vill den spara framesetet eftersom det är den "högsta" nivån. Finns det kanske något sätt att starta Word med dokumentet i fråga som inparameter?
 6. tack. det funkar bra. en annan fråga; Får inte riktigt det att funka med resten av komm... Om jag t ex från "grundfönsret" vill få ett objekt i det nyöppnade att byta färg, hur ser då "sökvägen" ut?! Om man är i samma dokument (och i IE) så kan jag det... document.all.objektet.style.bgColor = 'black' ...men hur ser det ut när jag måste adressera till ett annat fönster!?
 7. Hur kommunicerar man mellan olika fönster i Javascript? Jag har öppnat ett fönster som jag döpt till "myWin"... window.open('page.htm','myWin','width=300,height=200') Hur gör jag om jag från det första fönsret vill stänga det nyöppnade?! Eller kanske ´ändra lite attribut på sidan i det nyöppnade fönsret?!
 8. Toby

  Utfallande A4?!?!

  Är det någon som har något bra förslag på skrivare som klarar av A4 med utfall?! Vet att vi på mitt förra jobb hade en svart laser som fixade detta...
 9. Hur blir jag av med den horisontella (sidled) scroll-listen?! Jag vet att det finns två lägen, FIT TO SCREEN eller NOT FIT TO SCREEN... Trots att jag har en sida som inte tar upp hela fönsterytan (240x320) så blir jag inte av med den nedre scroll-listen. Har jag FIT TO SCREEN funkar det men om jag designar sidan efter det ser det knäppt ut i det andra läget... Varför försvinner inte den nedre listen när det ändå inte finns något att scrolla?!?!?
 10. Jag kände det på mig... Tills vidare sköter jag menyerna med vanliga select-taggar (en vanlig "html-drop-list" alltså). Ser rätt ok ut i 9 px storlek med en liten ikon framför...
 11. Finns det något sätt att låta ett lager (typ en dropdown meny) spänna över två frames? Alltså, om man pekar på rubriken fälls menyn ut över kanten från den övre till den undre ramen?!
 12. Finns det något sätt att låta ett lager (typ en dropdown meny) spänna över två frames? Alltså, om man pekar på rubriken fälls menyn ut över kanten från den övre till den undre ramen?!
 13. Hur luskar man ut muspekarens position?! (ska visa ett gömt lager där muspekaren står...)
 14. Går det att "disabla" textfält, d.v.s. gråa ner dom så att man inte kan skriva eller redigera i dom?
 15. Toby

  InDesgin!??!

  Anledningen till att jag överhuvud taget överväger InDesign (jag hade helst jobbat i QXpress om det var gratis) är att paketerbjudandet Adobe Design Collection verkar prisvärt. Det inkluderar förutom InDesign 1.5 (eller PageMaker 6.5) även Photoshop 6.0, Illustrator 9.0 och Acrobat 4.0 för under 10.000:-. Det blir ett fett/komplett paket för tryck men även för webb då jag jobbar/producerar även för detta medium. Då står det ju egentligen bara att välja mellan PM och ID i Design Collection...
 16. Toby

  InDesgin!??!

  Är nyanställd och väntas ta tag i den grafiska produktionen här vad gäller tryck. Har förut jobbat med QuarkXpress men anser att det är för dyrt då de inte har det här. Är InDesign 1.5 moget för att efterträda Xpress som mitt layoutprogram? Det ryktades om att det var för minneskrävande och buggigt i version 1.0. Har detta fixats och hur utbrett är egentligen användandet? Har PageMaker gått i graven eller?!!
 17. Har en bakgrundsbild i ett lager (DIV-tag) som syns i IE...men inte i NS! Koden är genererad av Dreamweaver. Har förstått att syntaxen är olika i de båda browsrarna men vad är i så fall den rätta för NS?! background-image: url(skugga.gif); (IE) ayer-background-image: url(skugga.gif) (NS, som inte fungerar i vers 4.7 i alla fall).
 18. Jag försöker komma åt egenskapen bakgrundsfärg i ett lager... Jag skriver (IE); document.all.lagernamnet.style.background-color="#000000" ...men får det inte att funka. Hur fan ser koden ut?!? Kommer man inte åt alla egenskaper i "style"-taggen?!?
 19. Går det att ange att ett fönster alltid ska vara överst? (i vissa andra program går det att ställa ett värde "always on top" och liknande"). Går detta att göra i javascript eller liknande?!?!
 20. Vet att det finns en funktion i Freehand som kan "rensa upp" banor, rita upp samma bana med färre punkter (inom en toleransnivå förstås). Finns detta i Illustrator och vad heter funktionen eller hur går man till väga?!?
 21. Har en funktion som maximerar ett fönster... widthX = screen.width; heightY = screen.height; function fullscreen() { window.moveTo(0,0) window.resizeTo(widthX, heightY) } ...men detta funkar inte om man har frames i fönstret. Någon som vet hur man fixar detta? Tacksam...
 22. Toby

  Variabel

  Har ett textfält som ska få sitt innehåll från t ex en databas eller ett textdokument. Har en variabel och undrar vad jag skriver i fältet "value"?
 23. Jag igen... Hur definierar man en bild i javascript...om man t ex vill fokusera (focus) eller inte fokusera (blur). Har försökt med document.bildnamn.focus() men det funkar ju inte...
 24. Toby

  Fokus!

  Om jag genom att klicka på en bild vill "fokusera" på en annan... Hur skriver jag detta? Alltså; hur ser koden ut för att fokusera på en bild?
×
×
 • Skapa nytt...