Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

no_alias

Medlem
 • Antal inlägg

  24
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Det var det jag gjorde som andra steg. Men iTunes såg inte iPodden. Den jobbade bara lokalt. Explorer klagade på att driven inte var formatterad. Fler förslag?
 2. Hej! Just skaffat iPod (har haft annan MP3-spelare som gjort ett bra jobb). När jag ansluter den till Windows så ska det starta något automatiskt program som får igång det hela. Det händer inte. Kan man/ska man formattera iPodden? Eller måste man ha något magiskt program som gör rätt?
 3. Frågan är intressant och idén också. Även om jag tror det är svårt att få ett svar så verkar det rimligt att blockskrivning är atomär.
 4. Det är nog en bra gissning, men är hårdvaruberoende. Dvs du får nog läsa databladen till alla hårddiskar för att veta om det är sant. Det kan ju hända andra saker med en hårddisk, som att den känner fall och lufter huvudena (känner tyngdlöshet). Gissningsvis så avslutar den 512 byte block även för sådant, men det är nog svårt att få garantier. Du kanske ska lägga något i slutet av blocket som indikerar att skrivningen har avslutats korrekt istället?
 5. Det låter som om inspelningen till MP2 inte gick bra. Om datorn (eller vad det nu är) inte hinner med att koda så är det många program som kastar bildrutor. Annars skulle det bli en buffert som bara växer. Men man kastar inte gärna ljudet, för det blir ett hörbart klick. Det bästa vore att gå tillbaka till källan och göra en fräsch kodning. Annars ska du göra ungefär som du gjort, men inte klippa sönder. Gå från början och när du märker att det är ljudet ligger fel så backa lite och gör en justering. Fortsätt framåt och upprepa när du märker att det ljudet ligger snett. På det sättet blir det bara lite fel, och varje rättning du gör är en förbättring för allt material som kommer senare.
 6. Testa med andra sladdar. Om du kopplar in dig på hörlurskontakten så kan det bli halv kortslutning mellan polerna. Testa också att sätta in och dra ur kontakten några gånger. Kan vara oxid. Men det funkar i datorns högtarare? Och med hörlurar? Då är det ju sladdarna.
 7. Kan röra sig om dolda kataloger och filer. Markera i Explorern och kolla.
 8. Drupal och Joomla är för folk som vill publicera, inte utveckla. Systemen ligger på en högre nivå och ger mer tid för att lägga ut ny information och hantera användare. Båda systemen har massor med utvecklade moduler som är färdiga, att tävla med dem är inte lönt om du inte är mycket snabb. Eller vet att du klarar det du vill göra. Drupal är mer kraftfull och därför lite knepigare att komma igång med. Man bör läsa någon bok eller så. Annars är ju Frames ersatt av CSS. Men Frames fungerar ju.
 9. Hade en också, jag hade stora förhoppningar när systemet var nytt. Men jag blev snabbt besviken. Teleguide hade ju sin förebild från Frankrike, där det var mycket populärt och gjorde att Internet blev försenat i detta land. För det behövdes inte riktigt. Det stora felet med Teleguide var att man ville ha in så mycket pengar. Uppkopplingsavgiften var 1:50. Tänk dig att du försöker formulera ett brev och du betalar så mycket för tiden du redigerar texten! Brevportot var väl typ 3:50 då, så ett mail skulle bli bra mycket billigare. Och mottagaren skulle betala 1:50 per minut för att läsa dina tankar ... formulerade under stress ... De flesta tjänsterna hade denna minutavgift i grunden. Att t.ex skicka blommor för en hundring, då kan man lägga några kronor på uppkopplingen kanske. Men mjukvaran var före Google om man säger så. Inte jätteenkelt att mata in en mottagaraddress. Jag fick behålla min terminal gratis och hade den som högtalande telefon en del år. Med telefonnummer till bekanta inknappat, inte så dumt. Men den gick sönder så då åkte den ut.
 10. Ok, då vet jag vilken hylla i affären jag ska titta mest :-) Hur funkar det med anslagskänslighet à la piano? Går det också med MIDI?
 11. Funderar på att köpa synt/keyboard för musikskapande. Ska funka utan dator och gärna vara anslagskänsligt. Och inte alltför dyr. Vilka prylar är det som gäller?
 12. Mest standard är väl att överföra med Blåtand. Det finns gott om grunkor både för att sända och ta emot ljud med Blåtand. Inte minst i mobiltelefon-butikerna. Det ska vara A2DP, som är förkortningen för ljudöverföring stereo hifi. (Hifi-dårar göre sig icke besvär, men den som lyssnar på mp3 har inget att klaga på.) Det gör ju också att man kan bygga ett system med ljud. Du kan strömma från de flesta mobiltelefoner. Stereoheadset för mobilen kan användas i stereon osv. Finns bilradio som tar emot (från t.ex. mobil).
 13. Ja vill du ha något avancerat så är Gimp ett starkt kort. I de flesta avseenden lika avancerat som Photoshop, i vissa avseenden mer avancerat. Handboken online är bra, finns tryckt också. Det kan det vara värt att köpa, klart mer bekvämt. Ska du ha något som är kraftfullt så finns inget annat gratisprogram som tävlar. Men det tar lite tid att lära sig utnyttja avancerade program (Photoshop också).
 14. Om du har officepaketet så har du kanske redan PowerPoint? Det är ju ett bra program för detta. Gimp är väldigt kraftfullt, i klass med Photoshop. Kanske lite hög tröskel för det som du vill göra. Om du nu inte tycker att det vore bra att lära sig ett foto-redigeringsprogram också.
 15. > Hur vet man om man verkligen vet eller bara tror att man > vet? Tror man då eller vet man? Djupa tankar ... Om man ser ett grönt äpple, vet man då att det är ett äpple och att det faktiskt är grönt ?
×
×
 • Skapa nytt...