Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kalle417

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Det finns en del bra Java-applikationer för mobilen som jag gärna vill ha. Men, det verkar som om Telia blockerar nedladdning av vissa. Det går inte att hämta Amaze (gratis gps-tjänst) direkt från mobilen (med det går att hämta den via en dator). Det går inte heller att hämta Yahoo Go. I båda fallen hamnar man i en tom sida när man väljer nedladdningssidan. Däremot går det bra att hämta Opera och Gmail. Både Yahoo Go och Amaze gick tidigare att ladda ner direkt och har stöd för min telefon... Vet inte om Telia gjort något avsiktligt - men man vet ju aldrig. Har det månne med att göra att de även petat in en utrymmeskrävande header i browsern? Någon som vet? Har en SE C702.
 2. Hej, Behöver ny dator så mina ungar slipper spela (enkla) spel i slow-motion + att ha den som central lagring (har bara plats för en stationär dator).. Så jag funderar på "mellanklass", Tvekar mellan en AMD https://www.netonnet.se/index.asp?iid=106595 eller Dustin:s Intelbaserade DUSTIN DATORPAKET INTEL C2D E8500/2GB/500GB/HD4850 . Båda har HD4850 som verkar "lagom" för mina behov och modernt nog. Några rekommendationer?
 3. Det sitter ett 300W aggregat i den.. Är ju tyvärr dessutom AGP vilket begränsar urvalet rätt avsevärt. Dock verkar inte HD3650 ha sådär förbaskat mycket bättre prestanda än 9800 pro nät jag jämför (max 25% om jag tolkat siffrorna rätt) - så snubblar jag på ett billigt beg 9800kort verkar det vara ett bra köp.
 4. Är 2.6 GHx-varianten jag sitter med... Och, tja, nätaggregatet har jag inte kollat. Vill inte bränna alltför mycket pengar, men burken är bra som "hemserver" och för "lätta" spel. Och, hmm, finns det inga bra grafikkort som inte kräver en helsickes massa kraft?
 5. Hej, har en gammal Dell dimension 8300 där grafikkortet brann upp ( Radeon 9800 Pro ). Köpte ett nytt billigt AGP-kort (NVDIA geforce FX5200) men dess prestanda är lite väl usel - inte ens ungarnas legospel uppför sig... Vad är ett bättre köp? Leta upp ett beg 9800-kort (eller ett nytt på ebay för USD60) - eller finns något bra modernare budgetkort?
 6. Hej Jag hade samma problem på en Thinkpad T41. Det löste sig genom att installera om WAN Miniport (IP) och WAN Miniport (PPTP). Kolla mer på : http://forums.lenovo.com/lnv/board/message?board.id=Special_Interest_Windows&message.id=398&jump=true#M398 /Kalle.
 7. Hej Jag funderar på att byta till Bahnhof ADSL + ip telefoni. På deras hemsida verkar det som om man bör skaffa både en SIP-box och ett ADSL Modem. Går det inte att använda någon av standard ADSL triple play modemen? Typ ZYXEL PRESTIGE 660H-D1 TRIPLE PLAY MODEM (godkänt av Skanova). Är det någon som vet? Verkar onödigt att köpa 2 dyra burkar från Bahnhof om det räcker med en billig... /K
 8. Hej Hårddisken verkar ha krashat (svarar inte på tilltal - finns någon sista check man kan göra ?) på min gamla Thinkpad T41:a. Nu verkar förvisso Lenevo sälja löjligt dyra nya diskar till den, men, är det någon som vet om man kan ta en "enklare" standarddisk och sätta in ? Det är knappast värt att lägga ner 2500 på en 3.5 år gammal dator men en standarddisk för under en tusenlapp kan det ju vara värt.
 9. Hur installerar man om drivrutinerna till IDE controllern ? Jag undrar också om ngt annat kan spöka, jag får varning event 26 "Drivrutinen har upptäckt att enheten \Device\Ide\IdePort0 har inbyggd programvara som är gammal. Detta kan resultera i försämrad prestanda." fortfarande, trots att jag har uppgraderat firmware på Hitachi-disken (den andra disken finns ingen uppgradering för). Det andra som dyker upp i loggen då och då är Fel Event 9 "Enheten \Device\Ide\IdePort1 har inte svarat inom den angivna tidsgränsen."
 10. Valet är "DMA om tillgängligt".... Men det verkar inte vara tillräckligt.... /Kalle.
 11. Hej, jag har lyckats aktivera DMA på en Hitachi-hårddisk via Hitachi:s programvara Feature Tool (v1.97) - men hur får jag Windows XP att förstå det ? Windows kör den fortfarande i PIO-läge... Hur gör jag ?
×
×
 • Skapa nytt...