Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

skiftnyckel

Medlem
 • Antal inlägg

  88
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. När jag läser vad jag har skrivit, så undrar jag om jag hade rökt på innan; Jag får väl erkänna artt jag höfta i lite, men jag har lärt mig otroligt mycket, genom att läsa på massor om hur olika operativsystem fungerar och har testat och lekt med, massor av Linux distributioner, Olika BSD och Mac Os X. Och nu vet jag mycket bättre om vad som ligger bakom ett framgångsrikt OS.
 2. Hej! Jag undrar hur jag gör ett forum på enklast möjliga sätt, jag vill helst ha en egen domän och så vill jag att forumet ska vara lätt att sköta. Har ni några tips om bra program? Tack på förhand
 3. Har ändrat min fråga då den var fel. Så hoppas att denna ska fungera bättre. Här är den nya länken http://www.nordichardware.se/forum/ny-omrostning-angende-byte-frn-windows-till-linux-vt135857.html?start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
 4. Jag ska konvertera en stor fil till ett annat format och det kommer att ta tid, undrar om jag kan sätta datorn i vänteläge och ha den igång hela natten. Eller kanske jag ska ha igång den hela natten utan vänteläge? Tacksam för snabbt svar.
 5. Nja, tror inte den kommer till våren speciellt inte i Europa. Fast våren enligt är från Mars 20 - Juni ??, så man vet aldrig. Själv hoppas jag att den släpps till våren med en hårddisk så att man kan boota linux på den. Och sedan att någon gör så att man kan använda alla linux program till PS3:an, för då har man en värsting dator till ett värsting pris. Sen är det också ett plus med lite roliga spel.
 6. Ja du har nog rätt där, för lär inte se sådana program inom ett långt tag. Hur är det med själva användargränssnittet, giller ni det som det är i Windows. Själv tycker jag det är väldigt otympligt och föredrar det som Mac använder, även fast jag kan tycka att dem också gjort lite små fel i upplägget. Vad tycker ni?
 7. Ja jag kan inte se något positivt i förtryck och orättvisa. Kanske ska formuleras om eller är det jag som tänker fel? Stavas det inte som ett ord "projektarbete"? Tror du menar lät. Heter flottan Svarta havsflottan, då borde det vara ett stort S. Använd inte á i en uppsats, kan tyckas vara opassande. Ett litet i. borde det inte vara skrivkunniga Jag tycker du ska titta igenom var du har skrivit, vokabuläret sviktar lite som om det har blivit lite för mycket ctrl+c ctrl+v, eller att du slarvat, vad vet jag. Det underlättar att veta vilken, nivå denna uppsats är på, högstadiet, gymnasiet, eller universitet. Tycker du har en konstig dispposition på ditt arbete, då innan du har sammanställt all fakta och vet exakt vad du ska skriva om, så har du börjat att skriva den första delen av uppsatsen. Ett tips är att först göra upp en exakt plan om vad du ska skriva om, vilka händelser du ska ha med etc. Sen letar du fakta efter just detta, och sammanställer allt och skriver ner anteckningar. Sen efter anteckningarna skriver du hela arbetet och till sist så rättar du och finjusterar arbete. Ta nu inte allt vad jag sagt ordagrannt då jag inte är svenska lärare och ingen expert för den delen heller, men jag hoppas att jag hjälpt dig något.
 8. Om du nu har varit arbetslös i 10 år, varför i hela friden har du inte försökt att starta eget? (Ta det inte på fel sätt). Det räcker med att man tänker på egna idéer hela tiden för jag kan inte föreställa mig något roligare jobb än att bygga upp ett företag. Nu syftar jag inte på något värsting företag som Microsoft eller något i den stilen, utan bara något simpelt som går runt. Med den utbildningen som du har kan du ju sätta dig in i just den marknaden för att ta fram en idé som kan säjas. Jag som är 17 tänker oavbrutet på affärsidér, läser Dagens Industri bland en drös andra tidningar och webbsidor och försöker hela tiden kommer på någon bra idé. Själv har jag inte haft något sommarjobb förr, men denna sommaren har jag gett mig fan på att få tag i ett och jag är till 95% säker på att jag kommer att få ett för den delen också. I regel när man söker jobb var ALDRIG ärlig, det hjälper bara för ett fåtal människor som har den där gnistan som svenska folket gillar. (just for the record, jag gillar definitivt inte den gnistan hos människor jag tycker den är helt meningslös och bedrälig, så om jag hade haft ett företag hade jag tagit den med bäst utbildning och attityd.) Jag tycker att du ska tänka på det här med att starta eget, för om jag ska vara riktigt ärlig så har du hamnat i sosse fällan. Något väldigt få kommer ut ifrån. En sista sak, man blir ju lite stött och fundersam (i alla fall jag) när man säger att gubbarna på företagen inte anställer kvinnor eller utlänningar. Det är bara idiotiskt att säga eller påstå något sådant. Nämn en enda människa som inte hade anställt en kvinna eller utlänning om denna hade allt som företaget ville ha. Jo jag tror vi alla vet svaret, att det finns ingen. Däremot är det inte fel att säga att färre kvinnor och utlänningar får jobb och högra avlönade poster, men det beror långt ifrån bara för att de är just kvinnor eller utlänningar utan kanske det har lite med kompetens att göra också eller? Sanningen är förjävlig, det är därför man ljuger.
 9. Ta det lungt Barca vinner lätt över chelsea, även fast jag hade gjort nästan vad som helst för att se matchen. Men har man bara haft 1,2 4 och dansk i 16 år så lär man sig att hantera det.
 10. Svaret är mycket bra, har själv samma känsla. Fick en liten fånig idé nu efter att jag läste ditt inlägg. Om det skulle finnas en funktion inbyggt i varje program (eller operativsystemet) som registrerar hur mycket man använder ett program. T ex om jag börjar använda ett helt nytt program så vore det ju bra med en vädlig massa hjälp rutor etc. så att jag kommer igång med programmet, men sedan ska den kunna registerar att ju mer jag använder det desto mindre hjälp behöver jag. (Hjälpen i detta fallet blir ju senare bara ett hinder och ett hatobjekt, som t ex. windows ständigt upppopande meddelanden som säger samma sak varje dag). Hur är det med användargranssnittet då, gillar man mer Mac-stilen eller kanske Windows, KDE, Gnome med flera. Själv tycker jag en blandning av Xforce och Mac hade varit optimalt. Vad tycker ni?
 11. Hej! Jag gör en uppgift i skolan och undrar om ni skulle kunna hjälpa mig med lite lätta frågor. Arbete handlar om användarvänlighet inom datorvärlden. Vad som skiljer mellan en experts behov gentemot en nybörjare. Just nu skulle jag helst vilja höra åsikter om vad experter vill ha och vad medelsegmentet vill ha. Expert= Står erfarnehet inom datorvärlden och kan extremt mycket. Medel= En som kan lite som t ex. cracka ett och annat program, och sådana saker på den nivån, alltså inget speciellt svårt egentligen. Vad är det ni vill har för funktioner och hur ska uppläget se ut? Alltså mer som Windows, eller Mac OS X? Bomba på med tankar och idéer:)
 12. Jag kan köpa en AMD 64 3200+ med E4 stepping för 1647 kr, men en annan likadan fast med E3 stepping för 1568 kr. Är det någon större skillnad på dessa rent prestanda mässigt, eller är det lika den lite dyrare märkbart bättre?
 13. det vet man inte än, det är fortfarande oklart. Vissa källor säger att den kommer med unified shader andra inte. Men ati skulle komma med sitt nya grafikkort starx efter G80 serien.
 14. Att köpa high-end kort idag är inte ett bra val, strax efter mitten av detta året kommer det nya GDDR4 kretsarna, med DirektX 10, shader model 4 och unified shader. Så håll ut tills dess och spara de 4000-5000 kr tills då istället.
 15. DirektX 10 kommer bara ha stöd för Vista, detta är ju givetvis bara för att stärka Microsofts ställning ännu mer, så att ingen vill byta till linux, då inga spel kommer att göras i openGL längre. Det jag menade med att nästa generations mid-range kort kommer att ge high-end korten en rejäl match beror på det nya gddr4 minnet och unified shader model, och snart kommer Nvidia 7600 serien ut och snart också lite nytt från ATI, men inga av dessa mid-range kort kommer att kunna mäta sig med high-end korten idag. Och nästa generations grafikkort kommer inte vara dyrare än dagens, kanske high-end korten blir inte inte graffikorten för oss dödliga människor
×
×
 • Skapa nytt...