Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

.M

Medlem
 • Antal inlägg

  4 298
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  76

Allt postat av .M

 1. Prova med att zooma ut, de flesta webbläsare låter dig göra det med Ctrl+- (control och minus)
 2. Du har helt enkelt inte tillräckligt med hög upplösning för att det skall fungera korrekt. Men din skärm har möjlighet att visa högre upplösning, så istället för att gnälla över att du har för låg upplösning, varför inte istället be om hjälp att lösa problemet med att du inte når den högre upplösningen?
 3. Du borde komplettera din spec med hur många watt osv din strömförsörjning kan leverera. Det är väldigt viktigt när man väljer grafikkort nämligen.
 4. .M

  Synka kalender

  Jag är osäker på om detta är exakt samma version av thunderbird som du har, men har du en dropdown som heter Calendar som du kan se på ungefär tredje raden av bilden till höger, och vad står det i den när du skapar din händelse? Är det din outlook kalender?
 5. .M

  Synka kalender

  Jag har flera kalendrar i min lur och använder Outlook som e-post och kalender klient. När jag skapar ett nytt inlägg i min kalender i luren så måste jag berätta vilken kalender jag lägger den i så det kan synkas korrekt. Är det så att i Thunderbird du borde göra samma sak, välja vilken kalender du lägger din bokning i så den synkas korrekt?
 6. Jag har i flera år kört Windows från en SSD med en extra HDD för lagring. Tycker det har fungerat fint. Jag har för det mesta kört Samsung hårddiskar, vet inte varför det blev så men dom har fungerat väldigt väl och jag har bara haft problem med en disk på säkert 20 år. Jag har provat flera SSD för primär disk för Windows och jag är inte säker på vilket märke och modell jag har nu. Den kom förinstallerad i datorn jag köpte.
 7. HTML och CSS har inbyggt stöd för marginaljusterad text och om jag tolkar dokumentationen korrekt för editorn som forumet använder så bör det vara ganska trivialt att lägga till den funktionen. Men det för @felix bekräfta. När det gäller avstavningsregler så finns det numera möjligheter i HTML och CSS att styra dessa och även ange vilket språks regler som skall gälla och på eforum borde det vara ganska trivialt att se till att det enbart är svenska regler som används. Men jag undrar om det verkligen behövs på eforum för det är ju inte så fruktansvärt svårläst, även om man använder långa ord. Lite dokumentation för avstavning för den intresserade hur som helst. https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/overflow-wrap
 8. .M

  Chromium

  Ja, de senaste versionerna av Opera är i själva verket chromium, så det finns en överväldigande chans att det är opera som lagt dit dom där nycklarna.
 9. Dum fråga, men måste du köra "riktiga" dos och boota in till den? Det räcker inte med att köra dos-box? På så vis kan du själv växla mellan fullskärm och fönster och på så vis bara stänga dosboxfönstret för att avsluta.
 10. Jag hamnade i en liknande sits när jag fick för mig att skriva egna drivrutiner till ett usb-tillbehör. Så jag installerade verktyg för usb-utveckling och då stannade all usb i datorn. Så en enkel förklaring till ditt problem är att du fått tag på en felaktig drivrutin. Men det verkar konstigt att Windows reparation inte kunde fixa problemet.
 11. Har du provat med Ctrl+Alt+Delete och sen välja task manager? Jag har glömt vad task manager heter på svensk windows. Men där borde du kunna hitta processen och välja att avsluta den.
 12. Det är därför det kallas två-faktor autentisering, det räcker inte enbart med lösenord, inte enbart med app, du måste kombinera de två. Alltså måste du stjäla mobiltelefon OCH kidnappa användaren.
 13. Jag har mest använt Microsoft authenticator, en app med samma syfte som googles motsvarighet. Upplevt den som väldigt välfungerande, men osmidig när man vill byta telefon. Nu har jag dock bytt till yubicos yubikey lösning. Kostsamt jämfört med app lösningarna, men jag är inte bunden till en viss lur eller så då man kan använda nyckeln med en pc exempelvis, men väldigt bunden till nyckeln naturligtvis.
 14. Har du provat handbrake? Jag har haft flera framgångar med handbrake för konvertering av dvd. Kommer inte ihåg om jag hade problem med textning eller inte. https://handbrake.fr/
 15. Ja den där upplever jag att jag känner igen! Tack!
 16. Jag har något minne av att jag hittat en ordbok på nätet som hjälpte till med översättningar av fack-termer främst för finansvärlden och eller juridiska termer. Exempelvis hur man korrekt ska säga personnummer på engelska. Jag är inte säker på vem som stod bakom den eftersom jag inte hittar tillbaka, men undrar om det kan ha varit skatteverket? Någonting någon känner igen? Och när vi ändå pratar ordlistor och ordböcker, någon som känner till att EU ska ha en ordbok där man kan översätta lite mer komplexa juridiska termer mellan de olika EU-språken? Jag har för mig att jag sett något liknande, men kunde inte hitta tillbaka till den heller.
 17. Visade sig att det öppnat en ny låssmedsbutik bara 250 meter från lägenheten, så jag knatade dit med fodralet. Och mycket riktigt, dom kunde komma in i det. Och ännu mer riktigt, reservnyckeln låg i den låsta lådan! Riktigt genidrag från min sida!
 18. Beror ju på vilka features du är ute efter. Behöver du någon slags server-side processing, någon slags databas osv etc? Om du bara ska ha "en site" så skulle jag nog rekommendera att kolla på wordpress, dom har ju möjligheter att skapa en site med din egna domän osv.
 19. Jag har en trådlös mus och jag brukar stänga av den när jag inte använder den under längre perioder. Som långa möten eller när jag går hem för dagen.
 20. Prova även att byta usb-port om du har en mottagare, alternativt om det är bluetooth, plocka bort parningen och gör om den.
 21. Ja, tack, det känns helt klart mer läsbart nu.
 22. Ser ut som det borde fungera, vad är det som inte fungerar? Får du något felmeddelande?
 23. Du bör nog vara tydligare, låt oss säga att du betalar en utvecklare per timme för att bygga din site. Om du säger, jag vill ha typ en kopia på den där siten där borta, då måste utvecklaren gå över till siten, klura på hur saker fungerar och använda siten, utvärdera osv. Det kommer antagligen sluta att du får betala denne för 15-20 timmars jobb om inte ännu mer och inte få något tillbaka egentligen. Plus att det är jobb som du antagligen skulle kunna göra. Så först, borde du gå igenom siten och dokumentera hur du vill att det ska fungera och se ut, design är viktigt det också. För listan över lägenheter var ju tokful exempelvis, vill du ha en tokful lista? Sen har jag kämpat ordentligt med att slippa göra uppskattningar, jag ägnar mig dessutom enbart åt ui-kod nu för tiden, dvs inga databaser eller tjänster som körs på servern. Men jag skulle nog kunna klämma ut mig en sån där på en vecka om jag kämpar. Men som sagt, utan tjänster på servern och databaser så blir det inte mycket till site.
 24. Första problemet med att utveckla mjukvara (om du inte gör allt själv) är att förklara för den som skall utveckla vad sjutton du vill ha egentligen. På jobbet så har vi folk som jobbar heltid med att klura vad beställaren egentligen vill och dokumentera det på ett sätt så att jag som utvecklare kan utveckla det åt dem. Så om du inte tänker utveckla själv, så måste du åtminstone bestämma dig för om du ska dokumentera dessa krav eller ej och det är dessa krav du ger till en utvecklare som denne följer. Om du tänker göra det så måste du också bestämma dig om du ska skriva dessa krav på svenska eller engelska. Om du väljer engelska så kan du få tag på utvecklare utomlands, men med en ökad risk då du och utvecklaren kanske har engelska som andraspråk och då uppstår missförstånd. Men om vi lägger den detaljen åt sidan, så räcker det nog med att du söker frilansande utvecklare, den här siten dök upp i mitt twitter flöde en gång i tiden och där kan du nog hitta hjälp. Jag har dock inte provat den själv. Och det du skall säga till potentiell utvecklare är vad du vill ha, så tydligt som möjligt, bry dig inte om begrepp som platform och sånt, säg bara att du vill ha hjälp med en webbsite vars syfte är ditten och datten, det ska gå att lista annonser, det ska finnas möjlighet att söka osv etc.
 25. Försiktigt optimistisk, efter senaste uppdateringen som kom förra veckan så verkar problemet ha löst sig. Inte helt hundra på att det inte kommer komma tillbaka än, men som sagt, försiktigt optimistisk.
×
×
 • Skapa nytt...