Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

.M

Medlem
 • Antal inlägg

  4 414
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  84

Allt postat av .M

 1. Om du vet vilket moderkort du har så brukar tillverkaren ha en lista på minneskretsar som dom har testat med och som dom vet fungerar. Så du kanske kan kolla på den listan och se om dom kretsarna finns i utbud i din favoritbutik.
 2. .M

  Tungt att bädda

  Ett tyngdtäcke är toppen att sova under, kan rekommendera ett för den som är nyfiken... Men man får ju för bövelen träningsvärk när man byter lakan och grejjer!
 3. Ljudet bör komma ur hörlursutgången på ditt interface. De flesta interface sköter det som kallas monitorering istället för datorn. På så vis ansvarar datorn för inspelningen och interfacet sköter att du hör vad du spelar. Anledningen är att du får mindre fördröjning från att du spelar din not tills att du hör den. Om datorn skulle ansvara för både upp och inspelning så riskerar du fördröjning pga minnet tar slut eller liknande.
 4. Rekommendation vid omstart när man drar ur sladd är att låta vara strömlös i 30-sekunder till en minut. Just för att routern kan ha kvar saker i minnet annars.
 5. Låter som att något var cachat i din router. När du gjorde omstart, gjorde du det via gränssnitt i routern eller drog du ur strömmen? För routern kom onekligen ihåg något som överlevde omstart och om du drog ur sladden så kan routern mycket väl läst in någon sparad konfiguration. Men när du gjorde release/renew så släppte den var det än vad den höll fast vid.
 6. Men det skulle betyda att du kör vpn på din jobbdator för att prata med jobbet, men ska undanta eventuell kvm-programvara för att komma åt din linuxdator? Blir inte det väldigt mycket huvudvärk?
 7. Möjligtvis kan du lösa det genom att installera VNC på både linux och windows. Jag tror VNC har en liknande sådan funktion inbyggd nämligen. Men det var länge sedan jag provade VNC. Körde det som remote-desktop klient mellan Windows och Mac för 11 år sedan, om inte mer.
 8. En helt fläktlös dator brukar använda specialchassi så chassi agerar värmetransportör för extra kylningseffekt. Men då jag har en av världens ballaste chassi redan så tänker jag inte byta bort det. Prio ett är att kunna återanvända det chassi jag har.
 9. En telefon brukar ha något som kallas internetdelning. Det gör om telefonen till en wifi-router. Har du en dator med wifi så kan du dela internet från mobilen och ansluta till den med wifi och sedan surfa som vanligt.
 10. Är det en usb-hårddisk som får sin ström ifrån usb-porten? Då kanske det är så enkelt att den inte får tillräckligt med ström från den specifika usb-porten. Enklaste lösningen i det fallet är att prova en annan usb-port.
 11. Är det meningen att sökpopupen skall ha dessa prisvinnande färger/kontraster eller har det blivit något fel hos mig?
 12. GeForce 1650 drar ganska lite energi, så du skulle möjligtvis kunna välja ett mindre nätagg, typ 400 w och spara lite pengar då dom oftast är lite billigare. Beror lite på hur mycket cpu drar. Jag är osäker på hur energihungrig ryzen är.
 13. Jag har påbörjat ett litet projekt att uppgradera min dator. Och funderar på att ersätta befintligt psu med ny. Och sneglar lite åt en utan fläkt, då jag vill att datorn ska bli lite tystare nu än innan. Någon som har erfarenhet av fläktlösa psu:er? Uppenbar fördel är väl att den inte låter något. Men vilka är nackdelarna?
 14. Jag upplever att redigeraren faktiskt fungerar väldigt stabilt på eforum. Jag använder edge chromium och det bör ju vara ganska jämförbart med din webbläsare. Har du någon extension eller plugin som kanske ställer till det?
 15. Själva moddningen gick bra. Problemet var att kortet är "två kort brett", men den del av kortet som är vikt en liten bit för att fästa skruv i behövde vara "ett kort brett" för att passa i chassit. Men med en kraftig tång så lyckades jag nypa av den och böja upp den del av kortet som inte passade i chassit. Sen passade allt som en vante.
 16. En lite härlig slumpmässig fråga så här mitt i veckan. På instickskort i en dator, pci-kort exempelvis. Så sitter det oftast en metallplatta på baksidan där eventuella kontakter är fästa och denna är ofta vikt och har lite hål för att fästa med skruv osv. Någon som vet om man använder något standardmaterial för dessa? Jag måste in och modda ett kort och att veta vilket material det är kommer nog underlätta mitt val av verktyg som jag nog kommer behöva köpa.
 17. Jag har sett flera som undrar om man kan byta ut mottagaren eller liknande för sculpt och det verkar inte vara möjligt. Det är nog inte bara att den ska vara "ställbar" jag tror den har någon slags kryptering också. Det beror lite på vad du menar med böjd, jag har ett minne av att jag lyckades återställa en usbkontakt jag hade råkat rulla över med kontorsstolen en gång. Petade in en skruvmejsel i själva kontakten och lyckades platta ut den igen. Den blev betydligt trångare visserligen. Så det är möjligt, jag kopplade sen min pryl till en usb-förlängningssladd för att inte behöva dra in och ut den kontakt som nu var trång liksom.
 18. .M

  X-PLANE

  I steam-programmet, högst upp borde du ha en meny. Där hittade jag en meny som heter Spel.
 19. .M

  X-PLANE

  Du borde i Steam kunna välja menyn Spel och sen Aktivera en produkt på Steam där du får mata in din kod. Då installeras spelet ifrån Steam och du kan spela det.
 20. .M

  X-PLANE

  X-Plane kan du ta bort genom att helt enkelt radera katalogen programmet ligger i. Enligt uppgift så ska det räcka. MFS Steam, är det Microsoft Flight Simulator Steam Edition?
 21. .M

  Lämplig uppdatering?

  Jag har ett GTX GeForce 650 TI i min dator och enligt den här sidan så bör kortet kalasa i sig cirka 110W max och minsta psu bör vara 400W. Känner någon till ett modernare och kraftfullare kort som har ungefär liknande krav, jag vill helst slippa dra ut allt ur datorn, utan enbart byta ut grafikkortet.
 22. Man har väl lyckats med någon knasig cirkulär komplexitet. Då man skrivit en lag som säger att man ska göra kontroller mot penningtvätt och liknande och man har skrivit integritetslagar ala GDPR. Det gör att man kan samla in informationen du angivit, pep, arbetsgivare, inkomst osv etc. Men man får inte dela med sig av den till annan part. Det är nog den enkla förklaringen till att du måste göra om din kontroll för olika företag.
 23. Har du mer än en 3,5mm uttag på din dator? Då finns det en risk att du måste ha en adapter. Jag blev tvungen att använda adapter eftersom dockningsstationen till min laptop har ett uttag för hörlur och ett uttag för mikrofon. https://www.kjell.com/se/produkter/dator/horlurar-headset/tillbehor-for-horlurar-headset/datoradapter-for-mobil-headset-p39356 På laptopen har jag ett uttag, men ansluter jag headset där så verkar den inte erkänna att det sitter en mikrofon i headsettet utan den använder enbart den inbyggda mikrofonen i datorn. Ipad är lite märkvärdig, den har en specialkontakt för att ansluta sådana headset du testar med nämligen. Men laptops och stationär datorer är inte garanterade att klara sådana.
 24. Jag har kommit fram till en hörlursutgång på en dator mycket väl kan vara precis det. En hörlursutgång och den förstår inte att du ansluter ett headset och kan därför inte lyssna på det som sägs. Så jag har en adapter som delar headset från en 3,5mm kontakt till två. På så vis ansluter jag hörlur till hörlursutgången och mikrofonen till mikrofoningången. Fast det är bara en sladd från headset. Jag har fått förklarat för mig att det finns åtminstone två olika standarder, en apple och en android. Och det är inte 100% garanterat att den ena är kompatibel med den andra. Om du kollar exempelvis urbanears, så brukade dom sälja samma hörlur i android eller apple utförande. Just pga kontakterna inte var 100% kompatibla med varandra.
 25. Kanske hjälper om du plockar bort eventuella konfigurationsfiler och på så vis låter filhanteraren återställas till fabriksinställningar. Jag har tyvärr inte hittat någon guide till hur man kan tänkas göra. Men de flesta användarinställningar ligger i din hemkatalog. Så om du i terminalen skriver ls -a så borde du få en lista på samtliga filer och kataloger, inklusive dolda. Och där se om det finns en fil eller katalog som kan tänkas höra ihop med filhanteraren. Ta då bort den och se om det hjälper.
×
×
 • Skapa nytt...