Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

.M

Medlem
 • Antal inlägg

  4 383
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  83

.M vann dagen: 9 februari

.M hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om .M

 • Medlemstitel
  Stormuffin

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. uummmhhh... neh? Det är väl swish som är kopplat till mobilnumret. BankId är kopplat till ditt personnummer.
 2. Fungerar väl till viss del. Hos en del banker så krävs det att man verifierar sitt bankid med hjälp av exempelvis en gammal hederlig bankdosa. Så du kan ha bankid, vara kund i en bank, men nekas identifiera dig hos banken med bankid för du har inte godkänt det i förväg. Det är för att vissa banker inte litar på bankid rätt upp och ned.
 3. Det är antagligen en bugg rörande tidzoner. I databasen så sparas antagligen all tid som UTC-tid. Det är GMT utan angivelse för sommartid. Och det är ju en timme "fel" för oss just nu. Fördröjningen med att visa rätt tid berodde antagligen på att det missades att räkna ut vilken tidzon du har. Tidzoner är galet komplicerat och du kommer nog alltid hitta sånna här småsaker om du letar.
 4. Vi kör fortfarande skype for business. Mest för att det redan är integrerat med telefonin så folk kan ringa in och behöver inte ha dator med sig. Men jag tror vi kommer byta till Teams så småningom. Verkar inte helt rimligt att man väljer helt ny leverantör när vi ändå är så beroende av office, onedrive, sharepoint etc osv.
 5. Orosmoment är att du återanvänder begreppet ID på flera ställen. Använd istället tydligare begrepp, UserID, AdID, ImageID etc osv. Då blir det mycket enklare att hålla reda på vilket id som används och bör användas på de olika platserna. Spara även ditt id som en variabel i ditt script och använd variabeln, anropa inte Session("ID") mer än en gång per script. Då blir det också mycket enklare att följa koden exakt vad som används och när. Exempelvis detta formulär <form action="" method="post"> <B>Annons ID:</b>&nbsp;<input type="text" name="id" value="<%=RecSet("id")%>" size="5"><br> </form> Används denna input id någonstans i ditt script? Jag ser att du använder det i en sql-select, men inte i din update exempelvis. Borde den användas i din update? Spara i så fall undan den i en variabel och använd variabeln så din kod blir tydligare att förstår. Dim adID = Request.QueryString("ID") … Conn.Execute("Update annonser Set bild='" & newfilename & "' Where id=" & adID)
 6. Du blandar Session("id") och Session("id2") kan det vara en möjlig felkälla? Och när du säger "på rad 30 i annonser" betyder det att id = radnummer eller har du råkat få en annan rad överskriven?
 7. På vilket sätt är dom hårdare? Är själva texturen grövre eller komprimeras dom inte lika mycket som en "vanlig svensk" svamp?
 8. Men eftersom det är hörlur ut jag vill fånga så är väl ringarna fel? Ljud ut är väl inte automatiskt ljud in på andra änden?
 9. Går det att ansluta en 3,5mm sladd ut ifrån en pryl och in via usb-c till en mobiltelefon? Detta så jag istället för att använda micken i telefon och högtalare går via sladd. Lite o ortodoxt, men jag vill se om det går. Nyfiken liksom.
 10. Klicka på … menyn uppe till höger. Välj inställningar. Sen har du en kategori som heter något i stil med nedladdningar. Där kan du välja att få frågan om vart du vill spara filer innan nedladdning.
 11. Fördelen med GeForce Now är tydligen att dom har inget eget spelbibliotek, istället så "hyr" du en dator som har Steam och andra spel-launchers installerad på. Så du kan spela de spel du redan har. Och skaffar du en riktigt rejäl speldator hemma, så kan du sluta betala dem och fortfarande spela dina Steam spel på din dator.
 12. Jag tycker det är trist att man måste installera massa "launchers" för att spela spel nu för tiden. Jag har börjat bli mer och mer sugen på Nvidia GeForce Now som tydligen skall kunna köra spelen från "mååålnet" så man inte behöver installera massa saker på ens dator. Och det är enligt mig det som lockar mest med en sådan tjänst.
 13. .M

  Bildskärmsarm

  Den verkar vara mindre och ha lägre upplösning och lägre refresh-rate än den jag tittat på. Fast jag märker nu att den jag har på önskelistan faktiskt bara väger 11kg om man tar av foten. Det hjälper ju med viktproblemet en del i alla fall. https://www.prisjakt.nu/jamfor/produkter/5019465,5220435?categoryId=393
 14. .M

  Bildskärmsarm

  Vassego, modellen hittade jag på komplett… konstigt nog låg den under kategorin kontrollerkort och inte usb hubb.
 15. .M

  Bildskärmsarm

  Ja den där peerless verkar ju toppen. Superenkel med typ bara en enkel pelare med ett vesa-fäste på. Det är ju perfekt. En enstaka reservation kring att borra i bordet. Men jag har ägnat en del av dagen åt att installera infälld usb-hubb i bordet vilket krävde borr med hålsåg, så det ska nog gå bra.
×
×
 • Skapa nytt...