Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

.M

Medlem
 • Antal inlägg

  4 355
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  81

.M vann dagen: 6 december 2019

.M hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om .M

 • Medlemstitel
  Stormuffin

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. .M

  BankID

  Jag upplever att Chrome brukade ha en kryssruta bredvid den fråga du nämner i din ursprungliga fråga där det stod "fråga inte igen" men i senare versioner av Chrome så har den försvunnit. Så det finns en chans att möjligheten att slippa frågan tagits bort av någon anledning. Vilken anledningen är vet jag dock inte, antagligen säkerhet.
 2. Komprimering av bilder kan ge oförväntade resultat om man inte väljer rätt format/metod för vad det är för bild. Är det ett fotografi med mycket detaljer så är oftast jpg det bästa. Är det enklare bilder så kanske png är bättre. För riktigt enkla bilder, gif. Jpg brukar också ge möjlighet att välja styrka på komprimering, så du labba lite beroende på vilken typ av bild du sparar.
 3. Kan det bero på någon missmatch mellan version av gparted och libparted? Har du kontrollerat att alla komponenter är uppdaterade?
 4. Jag kan se filmer på min chromecast via Netflix och viaplay. Men hur gör jag när filmen är nedladdad via onedrive på android telefon? Onedrive verkar inte kunna visa via chromecast.
 5. Jag är inte säker på att filhistoriken håller reda på dubbletter. Den håller reda på om en fil har ändrats eller ej, men jag är osäker på om den håller reda på dubbletter. Om du letar lite så kommer du nog hitta en mapp som heter FileHistory och den kan du själv bläddra i. Där har du alla kopior filhistoriken gjort och du kan se om du upplever att den tagit kopior på alla dina dubbletter.
 6. .M

  Flight Simulator

  Jag är ganska säker på att jag fått det att fungera, men jag är osäker på om det var versionen på dvd eller den version som finns på steam. Men har du provat att köra installationsprogrammet i kompatibilitetsläge?
 7. Men det fungerade bra rent tekniskt? Såg massor av åsikter om hur svårt det var att få det att fungera utan att det kraschar eller andra riktigt störiga buggar uppstår.
 8. Det tycks ha löst sig själv när jag startade om datorn. För nu ligger den där den brukar.
 9. Någon som har ett förslag på hur jag kan flytta tillbaka min tile för netflix som av någon anledning fastnat högst upp till vänster i min startmeny? Den går för övrigt inte att klicka på när den ligger där.
 10. Lattjo uppföljning. Jag har lagt nyckeln i en särskild ask där jag förvarar saker som kan vara något viktiga att ha, puk kod till simkort, lite usb-minnen med någon backup på. Och nu när jag grävde i asken efter en gammal bankdosa, så hittade jag två nycklar som såg likadana ut. Tänkte naturligtvis, undrar varför jag har två identiska nycklar... Jo för att den borttappade nyckeln låg ju naturligtvis i min ask där jag lägger saker jag inte vill tappa bort och där jag nu dessutom lagt reservnyckeln! Hade jag tittat i asken till att börja med så hade det här äventyret aldrig behövts upplevas!
 11. Butiken var väl okej att handla ifrån. Använder Klarna som betalningsförmedlare och det brukar kännas tryggt. Men fick ett bekräftelse e-brev som sa något i stil med, "vi skickar varan någon gång i framtiden, kanske går snabbt kanske tar längre tid" sen hörde jag inget mer för ens ett kuvert med kabel damp ned på hallmattan. Inget e-brev som berättade att det var skickat, med post eller bring eller annat. Det bara dök upp. Sånt är lite trist, cdon exempelvis brukar skicka e-brev som säger när varan är skickad så man kan börja räkna på ungefär när det kommer fram osv.
 12. Start PXE tror jag betyder att din dator försöker hitta operativsystemsinstallation på nätverket. Och det verkar väldigt onödigt om du inte tänker installera om ditt operativsystem. Så du borde kanske kontrollera om din bios har inställningar för ordning den bootar ifrån och se om nätverksboot står med i listan. Om så är fallet, kanske plocka bort det.
 13. Vad händer om man köper en kabel för fel mängd A? brinner den upp? Hmmm... jag har ju en samsung lur och därför en samsung laddare, visserligen är min powerbank en sony, men ska man vara försiktig med att använda en sådan kabel ihop med samsung grejjer?
 14. Jag håller på att gå igenom min lilla every day carry tech påse. Jag har ett pennfodral med kablar, adaptrar och powerbank osv. Och jag har en kort, 10-15cm usb a->micro+ en micro->usb c adapter. Detta använder jag så jag kan ladda hörlurar och mobiltelefon exempelvis. Men jag funderar på om jag istället borde ha en usb a->c kabel och en c->micro adapter för att kunna använda kabeln till snabbladdning av mobilen. Men finns det så korta kablar som klarar den starkare strömmen som snabbladdningen via usb c kräver? Den enda kabel jag hittat som uttryckligen säger att den kan användas till det är 1,5m. Och det får inte plats i mitt pennfodral. Någon som har ett tips på kabel som kan vara lämplig? Usb a->c, klarar av snabbladdning och kort nog att läggas i ett pennfodral.
 15. Felet beskrivs faktiskt i din bild. Där står det att du försöker surfa mot sarabackmo.se, men eftersom du använder https så svarar servern med att den isjälva verket heter fagskolen-inlandet.no. Då säger browsern ifrån för att påpeka för dig att något är "lite fishy". Detta då https fungerar så att man har ett certifikat på servern som hjälper till med kryptering och inbyggt i certifikatet så finns det vilket domännamn man vill kryptera trafik till. I det här fallet har det norska certifikatet hamnat på den svenska sidan. Och precis som din bild säger, det kan orsakas av en felaktig konfiguration. Och det är antagligen precis det som hänt, någon på ett webbhotell slant lite när dom satte upp https.
×
×
 • Skapa nytt...