Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

.M

Medlem
 • Antal inlägg

  4 175
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  74

.M vann dagen: 12 februari

.M hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om .M

 • Medlemstitel
  Stormuffin

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. .M

  LÖST Minihemmabiosystem?

  Varför ville du inte ha en universalfjärr från början för förresten? Jag har haft två harmonies och tycker att dom fungerade förträffligt för ändamålet.
 2. .M

  LÖST Minihemmabiosystem?

  En tanke, google home kan prata Bluetooth. Skulle det finnas en möjlighet att ansluta någon slags rca->Bluetooth grej koppla dessa till bt högtalare och så kanske du kan be google ställa in volym på dessa?
 3. .M

  Nätverksproblem

  Om den börjat med det lite spontant, kolla att du verkligen fått den allra senaste uppdateringen så vi är säkra på att det inte saknas något.
 4. .M

  Nätverksproblem

  Då borde det hamna i standby av sig själv. Om du gör en fabriksåterställning, kommer dina kanaler och sånt att försvinna då?
 5. .M

  Dataintrång

  Jag tror att senast ändrat datumet kan vara lite missvisande. För jag tror att Windows update kan ta med sig senast ändrat datumet, så det datum du ser är säkert filer som uppdaterats av Windows update och det är datumet som själva uppdateringen byggdes hos Microsoft.
 6. .M

  Nätverksproblem

  Stänger du av teven med fjärrkontrollen eller knappen på själva teven eller kanske knappen på eldosan? Om du stänger av med knappen så kan det vara så att teven inte behåller sitt stand by läge och då stoppas nätverket helt. Men när du sätter teven i stand by så behåller den anslutningen till nätverket och då kommer du inte ha dessa problem.
 7. .M

  Flera olika OS i samma dator

  Ja du kan, det bästa är om du kör systemen i virituella maskiner. Windows kan bo ihop med andra operativsystem på datorn och via en så kallad boot-loader kan du välja vilket system du vill köra när du startar. Men Windows vill inte. Vill du slippa massa huvudvärk, kör via virituella maskiner. Men vad sjutton är poängen med att ha flera olika windows på samma dator för egentligen?
 8. .M

  Astronomi

  Utan att citera källa som jag antagligen borde göra, men den gav sig iväg igen, fast med en annan riktning, dragningskraften från solen eller liknande gjorde att den svängde. Det var väl bara ett par veckor den var tillräckligt nära så att folk kunde studera den, den lilla storleken gör att den är svår att se när den susar iväg.
 9. .M

  Mobilen stänger av mikrofonen?

  I det fallet, prova ett headset eller bluetooth, framförallt bluetooth hjälpte när min mobil inte kunde bestämma sig för vilken mikrofon osv skulle användas.
 10. Saknas funktionen Anseende-aktivitet bland profilsidorna? Eller är den avstängd med flit pga någon orsak?
 11. .M

  Mobilen stänger av mikrofonen?

  Tror inte att det finns en inställning som gör att en telefon förhindrar dig från att prata i telefon, det verkar konstigt. Har du provat att fabriksåterställa? Prova även att använda headset eller bluetooth när du ringer någon. Ibland hjälper sånt.
 12. Nja, jag har bara anslutit en nod än så länge och i och med att den sitter i en annan del av lägenheten så har den lyst upp den radioskugga jag haft i sovrummet så där fungerar det förträffligt. Min raspberry pi kunde inte se min gamla router, nu hittar den det nya nätverket jättesnabbt. Så jag har märkt förbättringar, men jag hade väldigt få och ganska så specifika problem som jag misstänker andra inte stöter på allt för ofta.
 13. Jag hittade ingen inställning som berättade om det var start-nod eller någon av de andra noderna. Men jag hade lämnat den urpluggad, både ström och ethernet under större delen av dagen och nu anslöt jag den, fabriksåterställde och körde setup igen. Och då verkar den ha fungerat. Den påstod att den hittade internetanslutning osv. Undrar om det var så enkelt att det var någon slags minneslucka i den som överlevde att man drog ur strömmen under någon enstaka timme och ville ha många timmar på sig att rensas?
 14. Lyra MAP-AC2200 och manualen säger att man skall ansluta den till sitt kabel- eller dsl-modem. Jag går med på att ett sådant modem kan ha router funktionalitet, men det är inte ett krav.
 15. Men varför fungerade det fint innan jag uppdaterade programvaran i lyran då? Och vad är samtidigt poängen med wan inställningar samt brandvägg om den funktionaliteten hör hemma i en router?
×