Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

.M

Medlem
 • Antal inlägg

  4 279
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  74

.M vann dagen: 12 februari

.M hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om .M

 • Medlemstitel
  Stormuffin

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag har en trådlös mus och jag brukar stänga av den när jag inte använder den under längre perioder. Som långa möten eller när jag går hem för dagen.
 2. Prova även att byta usb-port om du har en mottagare, alternativt om det är bluetooth, plocka bort parningen och gör om den.
 3. Ja, tack, det känns helt klart mer läsbart nu.
 4. Ser ut som det borde fungera, vad är det som inte fungerar? Får du något felmeddelande?
 5. Du bör nog vara tydligare, låt oss säga att du betalar en utvecklare per timme för att bygga din site. Om du säger, jag vill ha typ en kopia på den där siten där borta, då måste utvecklaren gå över till siten, klura på hur saker fungerar och använda siten, utvärdera osv. Det kommer antagligen sluta att du får betala denne för 15-20 timmars jobb om inte ännu mer och inte få något tillbaka egentligen. Plus att det är jobb som du antagligen skulle kunna göra. Så först, borde du gå igenom siten och dokumentera hur du vill att det ska fungera och se ut, design är viktigt det också. För listan över lägenheter var ju tokful exempelvis, vill du ha en tokful lista? Sen har jag kämpat ordentligt med att slippa göra uppskattningar, jag ägnar mig dessutom enbart åt ui-kod nu för tiden, dvs inga databaser eller tjänster som körs på servern. Men jag skulle nog kunna klämma ut mig en sån där på en vecka om jag kämpar. Men som sagt, utan tjänster på servern och databaser så blir det inte mycket till site.
 6. Första problemet med att utveckla mjukvara (om du inte gör allt själv) är att förklara för den som skall utveckla vad sjutton du vill ha egentligen. På jobbet så har vi folk som jobbar heltid med att klura vad beställaren egentligen vill och dokumentera det på ett sätt så att jag som utvecklare kan utveckla det åt dem. Så om du inte tänker utveckla själv, så måste du åtminstone bestämma dig för om du ska dokumentera dessa krav eller ej och det är dessa krav du ger till en utvecklare som denne följer. Om du tänker göra det så måste du också bestämma dig om du ska skriva dessa krav på svenska eller engelska. Om du väljer engelska så kan du få tag på utvecklare utomlands, men med en ökad risk då du och utvecklaren kanske har engelska som andraspråk och då uppstår missförstånd. Men om vi lägger den detaljen åt sidan, så räcker det nog med att du söker frilansande utvecklare, den här siten dök upp i mitt twitter flöde en gång i tiden och där kan du nog hitta hjälp. Jag har dock inte provat den själv. Och det du skall säga till potentiell utvecklare är vad du vill ha, så tydligt som möjligt, bry dig inte om begrepp som platform och sånt, säg bara att du vill ha hjälp med en webbsite vars syfte är ditten och datten, det ska gå att lista annonser, det ska finnas möjlighet att söka osv etc.
 7. Försiktigt optimistisk, efter senaste uppdateringen som kom förra veckan så verkar problemet ha löst sig. Inte helt hundra på att det inte kommer komma tillbaka än, men som sagt, försiktigt optimistisk.
 8. .M

  CS5

  Går att köpa på eBay. Om det är pålitliga säljare, vet jag inte, men jag tror inte Adobe eller dess återförsäljare erbjuder CS5 längre.
 9. När du startar din dator och hamnar på inloggningsskärmen, så har du en länk där det står inloggningsalternativ? Klickar du på den så bör du får val att ange lösenord. Jag tror Windows har återgått till att kräva lösenord, men du har med flit eller oavsiktligt valt att ange pin-kod som standardmetod för identifiering. Så om du kör proceduren ovan så bör du slippa ange något vid inloggning. Det är mitt antagande i alla fall.
 10. Jag har en Surface 3 och efter att ha uppdaterat till senaste Windows 10 (1903) så mer eller mindre låser sig datorn när jag startar Film&TV. Någon tjänst som heter "Värd för tjänst: Webbkontohanterare" äter all cpu den kan få, just nu är den uppe i 98,4% och den tar verkligen all cpu den kan få. Ibland sjunker det lite, men bara för att någon annan process behöver cpu. Jag har inte hittat någon lösning på detta än och hoppas att någon här kanske kan bidra med något. Jag tror att Webbkontohanterare heter Token broker på engelska. Det jar försökt med hittills är att återställa Film&TV appen, samt felsöka Windows Store appar, men inget har hjälpt. Jag har även en stationär dator med samma windows-version. Kör jag igång Film&TV på den så tar samma process 0% cpu och 2,9mb minne.
 11. Källa https://pctidningen.se/datorutrustning/operativsystem/windows-10/logga-in-i-windows-utan-losenord
 12. Klicka dig fram till katalogen där du vill skapa en mapp, klicka på den vertikala … menyn uppe till höger. Där bör du få ett val som heter Skapa ny mapp.
 13. .M

  J-A Klarna!

  Det kan vara ganska hälsosamt att inte kasta sig över ny teknik, framförallt inte om det handlar om ens personuppgifter. Men bankid har funnits sedan 2003 och mobilt bankid sedan 2011 så det är ju en ganska mogen tjänst nu. Med det sagt, man bör ha koll på att tjänsten man identifierar sig mot använder mobilt bankids qr-koder, det är nästan helt omöjligt för en bedragare att komma runt den detaljen, plus att det är ett krav för att bota nageltrång, men tyvärr så upplever jag att många tjänster har varit långsamma på att rulla ut den funktionen.
 14. .M

  Youtube

  Om du pekar med musen på en rekommendation, får du en typ vertikal ... meny då? Klicka på den och där bör det finnas ett val som heter något i stil med "Rekommendera inte kanalen". Klicka på det och så ska du slippa liknande rekommendationer i framtiden.
 15. Har du kunnat spåra någon spänning från laddkabel till batteri? Kanske korrosion någonstans på vägen så batteriet inte får laddning?
×
×
 • Skapa nytt...