Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

.M

Medlem
 • Antal inlägg

  4 245
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  74

.M vann dagen: 12 februari

.M hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om .M

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Enligt en jättesnabb sökning så verkar det som att fiberoptiska kablar kan innehålla en viss mängd metal och denna gör att blixten kan ledas genom den optiska kabeln. Men det beror lite på exakt vilken kabeltyp det rör sig om. http://mathscinotes.com/2016/08/fiber-optic-cable-and-lightning/
 2. Har du någon erfarenhet av programmering alls? Efter att ha tittat igenom dokumentationen på swish hemsida så verkar det som att du behöver en webbserver med giltigt https-certifikat. Det bör gå med en raspberry pi som Mr Andersson föreslår. Det webbservern skall göra är att när det kommer ett anrop ifrån swish, på något vis eventuellt verifiera att det är en ok-betalning med rätt belopp osv. Sen låta den skicka en signal, antagligen via nätverket eller direkt på en av raspberry pi GPIO som i sin tur triggar dörren. Så det är inte jättemycket du behöver göra, men utan erfarenhet av något så kan det nog dra ut på tiden lite.
 3. Jag har ställt in i min mobils webbläsare att använda ett litet större typsnitt (kanske ett tecken på min ålder) men eforum verkar inte påverkas av det. Och när jag gräver lite så ser jag att man i stylesheet angivit 16px på ena stället, 13px på andra osv. Det är inte speciellt flexibelt att hårdkoda in storlekar på det viset, utan det rekommenderade sättet är att använda en enhet som heter rem. En rem är lika med 16px, så det är ganska trivialt att ändra. Där man vill ha 16px, ange 1rem. vill man ha 13px ange 0.8125rem. Det kan verka lite knasigt, men gör man på det viset så kommer det skala korrekt sen när jag med min webbläsare anger en större storlek. Men jag är inte bara gnällig, jag kan tänka mig att om ni lägger upp stylesheet på exempelvis github så kan jag fixa det själv och göra en pull-request så kan ni se om det blir bättre och uppdatera eforum, men utan att ni behöver göra jobbet.
 4. Jag håller med, länkar, framförallt länkar i olika slags brödtexter, bör vara understrukna och ha en tydlig färg. Blå är lite standard så det är nog det bästa valet.
 5. Om du har installerat Windows 7 och kör IE11 på den så borde det fungera enligt det som står på swedbanks hemsida. Har du någon brandvägg eller liknande? Har du stängt av körning av script osv? Det kanske är så enkelt att du måste åtminstone ha script aktiverade för att det skall fungera. Får du något felmeddelande när du försöker?
 6. Nja, reglerna för att spärra ute någon är att du får inte spärra ute någon pga handikapp. Beroende på typ av handikapp så har du antagligen olika hjälpmedel, exempelvis skärmläsare om du inte kan se osv. Men dom kan stänga dig ute om dom beslutar att din webbläsare inte är tillräckligt säker. Och om du har en gammal webbläsare så kan det mycket väl vara så att det är anledningen. Men jag skulle rekommendera att du åtminstone aktiverar script, då en modern webbplats antagligen kräver dessa för att fungera korrekt.
 7. Titta under kugghjulet, internetalternativ, knappen flikar. Är "varna vid stängning av flera flikar" i kryssad?
 8. Jag funderar på att ägna en del av sommaren åt att lära mig lite kinesiska. Men är inte säker på hur jag ska gå tillväga. Eftersom kinesiska har toner, så misstänker jag att man nog bör ha en lärare eller åtminstone någon som pratar språket till hands för att bekräfta att man faktiskt uttalar orden korrekt, jag har hört lite roliga anekdoter kring feluttalade kinesiska ord. Och jag utgår ifrån att även skrivtecknen kommer ge lite huvudbry då dom egentligen inte innehåller någon fonetisk komponent, vilket är varför kinesiska tecken används av flera olika dialekter samt även olika länder. Visserligen har jag viss erfarenhet av dessa tecken då jag har vissa kunskaper i japanska och dom använder de kinesiska tecknen när dom skriver. Någon som har erfarenhet att lära sig språk med toner och väldigt annorlunda skrivsystem själv, eller har ni i så fall haft tillgång till lärare vid dessa äventyr?
 9. Altså, det verkar ju som att Microsoft glömt lägga in en funktion att registrera en ny telefon i appen. Har du provat att avinstallera den från både dator och s10, installera på nytt och se om den ger dig möjlighet att registrera på nytt?
 10. Är det Microsofts din telefonassistent du använder eller någon annan slags assistent för att skicka/ta emot sms på din dator?
 11. Jag ställer mig skeptisk till att det går med ett javascript, möjligtvis är strömmen redan en mpeg-ström som bara kallas för flv, då borde du kunna använda en <audio>-html tagg på din sida. Råkar du ha möjlighet att dela med dig av länk till strömmen så vi kan titta på vad det egentligen är för något?
 12. Om nu flash är helt nedstängt, vore det inte rimligare att konvertera ljud-strömmen till något annat format än flv? mpeg exempelvis.
 13. Fungerar din order by som förväntat? För då räcker det kanske med att du i din .NET kod sen gör en loop som bara går fem snurr.
 14. .M

  Installera på usb?

  Kör du Windows XP ifrån usb minne? Går det, jag trodde xp var gnälligt på sådana speciallösningar?
 15. .M

  Installera på usb?

  Behöver man något särskilt USB-minne om man vill installera Linux på själva usb:t så man kan köra från nästan vilken dator som helst? Jag antar att usb 3 är väldigt positivt, men finns det några andra krav?
×
×
 • Skapa nytt...