Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

.M

Medlem
 • Antal inlägg

  4 048
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  64

.M vann dagen: 17 juli

.M hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om .M

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. .M

  Om datorn blir stulen.

  Här finns en liten lista på alternativ till Bitlocker, inget alternativ kommer nog vara lika enkelt och transparant som Bitlocker. Men det är en början. https://www.slant.co/options/4888/alternatives/~bitlocker-alternatives Namn är ju en offentlig uppgift och dessutom inte nödvändigtvis unikt för en person. Telefon och e-post finns väl antagligen redan på hitta.se, företagsnamn är jag inte helt säker på om det är en personuppgift till att börja med, Så det är väl dessa parametrar du måste använda för att besluta om du ska anmäla eller ej.
 2. .M

  Om datorn blir stulen.

  GDPR kräver väl att du krypterat uppgifterna eller liknande om du lagrar den hos tredje part. Exempelvis du hyr in dig hos en molnleverantör. Jag tror inte det kräver att du gör det på företagets egna dator men är inte säker. Är det en laptop så borde du åtminstone kolla på bitlocker. Det kräver en lite dyrare version av Windows, men det kan hjälpa. När du ska anmäla, är inte det enklaste att anmäla att något hänt sen kan datainspektionen ta beslut om det var allvarligt eller ej och lägga ned ärendet om det visar sig att det inte var så farligt?
 3. Kör du möjligtvis Windows 10? Då borde du kunna öppna startmenyn, skriva låsskärm välja låsskärmsinställningar bland resultaten och där välja vilken bild du vill ha. Det finns ett val där som heter Windows spotlight som väljer ut ett nytt fotografi åt dig lite då och då, det är antagligen denna funktion du märker av.
 4. Det är en asus… modellbeteckning har jag glömt. Jag köpte den för 2 år sedan kanske. Jag tror den är 27 alternativt 29 tum, den är lika bred som mitt databord från Ikea så jag tror den är 70cm bred. Just bredden är värd att tänka på, jag kan inte använda mina vanliga högtalare längre då dom inte får plats bredvid skärmen och jag kan inte ställa dem framför för då ser jag ju ingenting. Så jag kör högtalarna inbyggda i skärmen och det är lite trist ljud.
 5. På jobbet har jag en 27 tumsskärm alternativt en 30 beroende på om det är min ordinarie plats eller en projektplats. Mina kollegor har oftast två mindre skärmar. Jag får plats med både webbsidan jag pysslar med och verktyg på en gång. Hemma har jag bytt till en ultra-wide, hade arbetsgivaren gett mig den möjligheten så hade jag valt en sådan även på jobbet. Det är ungefär 1½ 16:9 skärm, så det ger ungefär samma layoutmöjligheter som två skärmar, men med bekvämligheten av en skärm. Så jag skulle föreslå att du ser om du kan få prova på en ultra-wide i en butik eller liknande. Enligt mig är det riktigt förträffligt.
 6. .M

  Windows 10 dual install

  Men om du väljer boot-diskt i bios så kommer den väl ihåg det till nästa start? Det är väl liksom det som är lite av poängen med bios. Men annars så finns det en artikel här du du kör flera Windows versioner, den beskriver inte två av samma version, men principen borde vara samma. https://www.howtogeek.com/197647/how-to-dual-boot-windows-10-with-windows-7-or-8/
 7. .M

  Flytta från meesenger

  Jag tror det är Facebook messenger.
 8. .M

  Köpa avlyssningsutrustning !

  Vad är det du vill ha hjälp med egentligen, vill du avlyssna din särbo på samma sätt som facebook eller vill du förhindra att dom avlyssnar er?
 9. Jag hade en e-postadress hos tjohoo en gång i tiden. Deras webbmail var faktiskt riktigt bra. Men jag trodde dom lade ned verksamheten för flera år sedan. Om du gräver runt lite på iis.se så kan du hitta ett mobilnummer till den nuvarande ägaren av domänen, eller åtminstone det företag som har registrerat domänen. Fast en e-postadress likt namn@tjohoo.se är inte speciellt intressant. Eftersom jag har ett a mitt i mitt namn så har jag en e-postadress som följer mönstret n@mn.se. Det är mycket intressantare mönster. Men det fungerar bara om du har ett a i ditt namn.
 10. .M

  Plocka ut delar av ett fält

  Det beror på vilken databasprogramvara du använder. Är der Ms SQL-server, mysql eller något annat?
 11. Wordpad använder primärt Rich Text Format och det är Microsoft egna format, men jag tror att specarna är tillgängliga för allmänheten så i det finns och kommer nog finnas möjlighet till verktyg som kan konvertera rtf till andra format.
 12. .M

  Synkning av tema?

  Ganska oviktigt fel egentligen, men någon som vet hur man får igång synkning av tema i Windows 10? Båda datorerna har senaste uppdateringen, båda har Synkning av tema påslaget. Men när jag skapat nytt tema på ena datorn så dyker det inte upp på den andra. Och jag är inte helt hundra på hur jag går vidare.
 13. Enligt följande svar på SuperUser så är Wordpads standardinställningar inbyggda i programmet och går inte att ändra på hur som helst. Dom erbjuder ett förslag på hur du kan göra med hjälp av ett program som heter Resource Hacker, men jag skulle inte rekommendera det om du inte vet vad du gör.
 14. .M

  UWP-Applikationer och Roaming Data

  Den enda app jag använder där jag är hundra procent på att det är Windows inbyggda synkning är Film & TV appen där den håller reda på hur långt jag sett en film eller tv-avsnitt. Det fungerar jättebra. Youtube-appen jag använder tror jag använder Youtube som datakälla och skippar synkning, OneNote vet jag kör OneDrivesynk istället för Windows egna.
 15. Eftersom Mikael63 nämner Windows 7 klart och tydligt i ett av sina inlägg, så misstänker jag att det ska fungera för Windows 7.
×