Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

.M

Medlem
 • Antal inlägg

  4 414
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  84

.M vann dagen: 12 Maj

.M hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om .M

 • Medlemstitel
  Stormuffin

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Om du vet vilket moderkort du har så brukar tillverkaren ha en lista på minneskretsar som dom har testat med och som dom vet fungerar. Så du kanske kan kolla på den listan och se om dom kretsarna finns i utbud i din favoritbutik.
 2. .M

  Tungt att bädda

  Ett tyngdtäcke är toppen att sova under, kan rekommendera ett för den som är nyfiken... Men man får ju för bövelen träningsvärk när man byter lakan och grejjer!
 3. Ljudet bör komma ur hörlursutgången på ditt interface. De flesta interface sköter det som kallas monitorering istället för datorn. På så vis ansvarar datorn för inspelningen och interfacet sköter att du hör vad du spelar. Anledningen är att du får mindre fördröjning från att du spelar din not tills att du hör den. Om datorn skulle ansvara för både upp och inspelning så riskerar du fördröjning pga minnet tar slut eller liknande.
 4. Rekommendation vid omstart när man drar ur sladd är att låta vara strömlös i 30-sekunder till en minut. Just för att routern kan ha kvar saker i minnet annars.
 5. Låter som att något var cachat i din router. När du gjorde omstart, gjorde du det via gränssnitt i routern eller drog du ur strömmen? För routern kom onekligen ihåg något som överlevde omstart och om du drog ur sladden så kan routern mycket väl läst in någon sparad konfiguration. Men när du gjorde release/renew så släppte den var det än vad den höll fast vid.
 6. Men det skulle betyda att du kör vpn på din jobbdator för att prata med jobbet, men ska undanta eventuell kvm-programvara för att komma åt din linuxdator? Blir inte det väldigt mycket huvudvärk?
 7. Möjligtvis kan du lösa det genom att installera VNC på både linux och windows. Jag tror VNC har en liknande sådan funktion inbyggd nämligen. Men det var länge sedan jag provade VNC. Körde det som remote-desktop klient mellan Windows och Mac för 11 år sedan, om inte mer.
 8. En helt fläktlös dator brukar använda specialchassi så chassi agerar värmetransportör för extra kylningseffekt. Men då jag har en av världens ballaste chassi redan så tänker jag inte byta bort det. Prio ett är att kunna återanvända det chassi jag har.
 9. En telefon brukar ha något som kallas internetdelning. Det gör om telefonen till en wifi-router. Har du en dator med wifi så kan du dela internet från mobilen och ansluta till den med wifi och sedan surfa som vanligt.
 10. Är det en usb-hårddisk som får sin ström ifrån usb-porten? Då kanske det är så enkelt att den inte får tillräckligt med ström från den specifika usb-porten. Enklaste lösningen i det fallet är att prova en annan usb-port.
 11. Är det meningen att sökpopupen skall ha dessa prisvinnande färger/kontraster eller har det blivit något fel hos mig?
 12. GeForce 1650 drar ganska lite energi, så du skulle möjligtvis kunna välja ett mindre nätagg, typ 400 w och spara lite pengar då dom oftast är lite billigare. Beror lite på hur mycket cpu drar. Jag är osäker på hur energihungrig ryzen är.
 13. Jag har påbörjat ett litet projekt att uppgradera min dator. Och funderar på att ersätta befintligt psu med ny. Och sneglar lite åt en utan fläkt, då jag vill att datorn ska bli lite tystare nu än innan. Någon som har erfarenhet av fläktlösa psu:er? Uppenbar fördel är väl att den inte låter något. Men vilka är nackdelarna?
 14. Jag upplever att redigeraren faktiskt fungerar väldigt stabilt på eforum. Jag använder edge chromium och det bör ju vara ganska jämförbart med din webbläsare. Har du någon extension eller plugin som kanske ställer till det?
 15. Själva moddningen gick bra. Problemet var att kortet är "två kort brett", men den del av kortet som är vikt en liten bit för att fästa skruv i behövde vara "ett kort brett" för att passa i chassit. Men med en kraftig tång så lyckades jag nypa av den och böja upp den del av kortet som inte passade i chassit. Sen passade allt som en vante.
×
×
 • Skapa nytt...