Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

.M

Medlem
 • Antal inlägg

  3 945
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  62

.M vann dagen: 24 februari

.M hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om .M

 • Medlemstitel
  Stormuffin

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 1. Duplicera bildskärm funkar inte

  Både jag och en kollega märkte att Windows10 tappar bort externa skärmar på en laptop. För mig räckte det med att stänga av skärmen och starta den på nytt så fungerade det igen.
 2. Jag tror att även om Microsoft och Google har intresse av att samla in information i annonssyfte så har dom nog större intresse av att visa upp sin säkerhet. Framförallt Microsoft tjänar ju stora pengar på sina onlinetjänster som Outlook, Office, Azure osv. Så precis som Cecilia säger så skulle det vara ganska katastrofalt om folk fick sin privata information läckt när dom använder dessa tjänster. Så man får nog skilja på Microsoft och Googles annonsering och deras säkerhetsengagemang.
 3. LÖST Förminska en logga

  Jpg bilder är aldrig idealiska för text, börja med att spara om din bild som png och sen ändra storlek och se om det hjälper. Annars om du har typsnittet som används i loggan så kan du ju förminska enbart symbolen och sen skriva texten på nytt i ditt bild-program. Sen tycker jag att 48x70 är väldigt smått och jag blir inte alls förvånad att du upplever att bilden blir svårläst.
 4. VA!! "testa lösenord" !!!!

  Tycker att Solspindeln har en ganska sund inställning. Men haveibeenpwned begär inte lösenord vad jag vet, bara e-postadress. Så man kan ange sin e-postadress och få reda på om någon kan ha fått fatt på ens lösenord och så kan nan se till att byta just det lösenordet. Men att inte använda trådlöst tror jag kanske är lite väl att ta i. Man krypterar ju informationen och många företag med fokus på säkerhet som banker osv använder ju trådlös-infrastruktur. Så jag tror att tekniken är mogen att användas utan att behöva oroa sig speciellt mycket.
 5. Om du får upp det där i din browser så tolkar jag det som att certet fortfarande är kvar i antagligen din dator eller i din nya router. Börja med att öppna startmenyn, skriv cert och då borde du få möjlighet öppna programmet för att hantera certifikat. Där kan du kolla om du hittar certet på din dator och ta bort det.
 6. Det där är nog inte helt trivialt, för din arbetsgivare vill nog ha koll på vilka enheter som ansluts till nätverket. Det kan vara så att du måste ha ett certifikat i datorn för att det skall gå och det kan du inte installera hur som helst då dom är lösenordsskyddade. Och det framgår inte om du anslutit din dator med vpn innan du gjorde ändringarna för domäner och workgroups. Antagligen måste du först ansluta till vpn för att det ska fungera. Annars, varför inte fråga arbetsgivaren. Då kommer du antagligen få ett mer korrekt svar.
 7. När jag trycker på en tv4-nyhet så öppnas edge på en msn sida och i url står det format=flash. Så kanske dina andra webbläsare har spärrat flash och därför spelar inte videon?
 8. Klarar säkert, men du får tänka på att det är inte postnord som paketerar varorna, det är säljaren. Och dom kan välja att paketera i kartong pga försäkringar osv. Jag har precis beställt lite prylar för coolstuff. Valde transport med postnord, det ska enligt coolstuffs hemsida komma fram imorgon. Det är en sträcka från Malmö till huvudstaden. Får se hur det går.
 9. Förslaget kommer från mig från början, så jag är helt ok med ändringen. Även om man använder en Surface, Surface Book osv som surfplatta så är det trots allt en dator med Windows på. Även kommande Windows 10 for Arm är ju i stort sett samma sak som vanliga Windows och de flesta frågor kring dessa system kommer antagligen hamna i Windows forumet. Slå ihop de äldre Windows versionerna till ett underforum så Windows 10 och Äldre Windows finns kvar. Sen kan man tagga inlägg med vilken windows version det gäller.
 10. Av orsaker jag inte orkar gå in på så vill jag automatiskt lägga in information i min kalender från jobbet. Dock är Google calendar spärrat i brandväggen så jag kan inte använda vilket api som helst utan att först investera i någon server på internet. Därför försöker jag med ifttt.
 11. Kan din kompis ha ställt in en personlig signal för dig och det har blivit något knas där? Jag är inte helt hundra på hur man gör på en iphone, men i adressboken kanske inställningen finns?
 12. Jag vill inte använda kalendern från browsern, utan ifttt så jag kan automatisera uppdateringar. Så en chrome extension kommer tyvärr inte hjälpa.
 13. Någon som får quick add att fungera med datum i Google Calendar? Kan det vara så att dom plockat bort den möjligheten kanske? https://gsuitetips.com/tips/calendar/use-quick-add-to-speed-up-google-calendar-entries/
 14. Att du har en "gejming" skärm till en lite äldre dator du inte använder att spela på gör inte speciellt mycket. Du kommer ju dock antagligen få betala för funktioner du inte använder, som g-sync osv. Så ja, du kan nog spara pengar på att köpa en skärm utan speciella gaminganpassningar, men det kommer fungera minst lika bra. Jag har en skärm som har bildförhållande 21:9, dvs samma som biofilm. Tycker det fungerar jättebra. Ser jag film som är anpassade för andra bildförhållanden så får jag svarta kanter till höger och vänster, samma sak för spel som inte utnyttjar bredden helt och hållet. Vanliga program i Windows osv kan du ju själv ställa in om dom skall vara maximerade eller inte så det kommer du inte ha några problem med.
 15. Problem med repeater

  Jag har en repeater för att få bättre signal i sovrummet. Och när jag satte den i "vanligt" repeater-läge där den har samma namn som mitt nätverk brukar ha, dvs om mitt nätverk normalt har namnet Snurrilutt så hade även repeaterns nätverk det namnet då blev min surfplatta lite fundersam till vilket nät den skulle ansluta då den kunde se båda. Och verkar som den försöker hoppa mellan de två näten och då blev anslutningen riktigt dålig. Så jag döpte om repeaterns nätverk, då förstod surfplattan att den skulle vara ansluten till det nätet och det blev stabilare anslutning. Så du kanske kan prova något liknande med att ha olika namn på dem?
×