Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

.M

Medlem
 • Antal inlägg

  4 319
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  77

.M vann dagen: 11 oktober

.M hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om .M

 • Medlemstitel
  Stormuffin

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Dom är borttagna för att väldigt få personen är beredda att betala för något dom sällan använder. De flesta använder inte dvd-brännare längre. Men du borde kunna skaffa en extern dvd som du ansluter med USB.
 2. Microsoft hade det där redan 2006, vad det här handlar om är en nyare version av den lösningen. Jag har för mig att du skrivit precis det här tidigare, är du säker på att det är facebook som försökte avlyssna din vän och inte det faktum att din vän råkade aktivera dikteringsfunktionen i sin platta och den började helt enkelt skriva ned det den hörde sägas? En funktion som jag tror funnits sen åtminstone 2016.
 3. IP, står för Internet Protocol och är metoden datorer använder för att hitta varandra på internet. Det sker genom att varje dator, telefon, router, brödrost osv som ansluter till internet får en adress. Det kallas för IP-Adress. Traditionellt sett så har den sett ut ungefär så här 127.0.0.1 och det är enligt standarden IPv4. Enligt det formatet så finns det sammanlagt möjlighet att ansluta 4 294 967 296 enheter till internet. Och eftersom den gränsen är mer eller mindre passerad så måste man nu använda olika tricks för att ansluta fler enheter till internet. Men en permanent lösning på att det inte finns mer plats är IPv6, en nyare regel för hur adresser på internet fungerar. Det möjliggör 3,4×1038 antal adresser. Det är väldigt mycket, jag är inte helt hundra på hur många det egentligen är. Och det är egentligen det IPv6 är. Ett nytt nummersystem för datorer och andra enheter på internet. Det här med avlyssning och loggar är inget som tillkommer pga IPv6, det finns i Sverige lagar som bestämmer att internetoperatörer måste lagra information om vilka webbplatser du besöker. Om dom kan göra det trots att du har en VPN-tunnel vet jag inte, men jag tror att de flesta VPN-tunnlar ger ett väldigt bra skydd. Det finns något som kallas för Deep packet inspection som möjligtvis kan se in i en VPN-tunnel, men jag är inte helt hundra.
 4. Det där är djupa filosofiska frågor inom programutvecklingen. Jag tror metoden Microsoft valt för Windows numreringen är att dom kompilerar Windows varje dag och då går siffran för bygge upp, så den räknas upp varje dag, men Microsoft ökar denna siffra inte bara per dag, utan dom ökar den även när vissa mål i utvecklingen nåtts. Så den ökar med ett varje dag, men kan ta ett större kliv inför releaser. Den andra komponenten, "småfixar" är nog en tydligare indikation på förändringar då jag inte tror den förändras av sig själv över tiden, utan den räknas nog upp i samband med att man klarmarkerar nya funktioner och rättningar.
 5. Chromecast är ju precis som Pelle säger en lösning, en annan lösning är att en platt-tv brukar ha hdmi eller display-port, och det brukar även en dator ha, så då räcker det egentligen bara med en kabel av rätt typ.
 6. Enkelt uttryckt är powershell ett sätt att automatisera saker i Windows. Exempelvis för det här, så kan du automatisera att kontrollera namnet på kataloger och filer och skriva ned det i en fil. Om du vill prova, så kan du öppna startmenyn, skriva powershell och där bör du hitta något som heter Windows PowerShell ISE eller liknande. Starta programet. Där bör du ha en text editor och ett kommandofönster. I text editorn så klistra in följande kod, ändra första raden så sökvägen pekar på rätt katalog på ditt usb-minne. Tryck sedan F5 på tangentbordet. Så ska du få en fil som heter contents.txt i katalogen du angav på rad 1. (du måste naturligtvis inte prova om du känner dig osäker) $musicFolder = "C:\musik"; $artists = [System.Collections.ArrayList]@() # Hämta information kring album och artister ForEach ($artist in Get-ChildItem $musicFolder) { $albumArtist = [PSCustomObject]@{ ArtistName = $artist.Name Albums = [System.Collections.ArrayList]@() } ForEach($album in Get-ChildItem $artist.FullName) { $a = [PSCustomObject]@{ Title = $album.Name Tracks = Get-ChildItem $album.FullName } $albumArtist.Albums.Add($a) | Out-Null } $artists.Add($albumArtist) | Out-Null } # Skapa innehållsförteckning $contents = "" ForEach($artist in $artists) { $contents += $artist.ArtistName + [System.Environment]::NewLine ForEach($album in $artist.Albums) { $contents += "`t" + $album.Title + [System.Environment]::NewLine ForEach($track in $album.Tracks) { $contents += "`t`t" + $track.Name + [System.Environment]::NewLine } } } $contents | Out-File $musicFolder\contents.txt
 7. Jag har ett enkelt powershell-script som gör något liknande det du vill, det är ganska korkat, men det skapar en text-fil med innehåll ungefär som du beskriver. Och text-filen kan du sedan öppna med Word exempelvis om du vill redigera eller konvertera till en pdf. Jag kan lägga upp det här om du vill provköra. Men det förutsätter att du har Windows.
 8. Är din katalogstruktur enligt följande format? Och är det Windows du använder och i så fall vilken version?
 9. Jag trodde någon annan skulle ha skrivit något inlägg här under dagen, men för gruppens skull så gör jag det. ¿ Que ?
 10. Du kan kanske komplettera med en sån där lång coctailsked?
 11. Spontant , "hundmatsgröt" verkar ju lite likt en "hundmatssmoothie" så undrar om inte en smoothie mackapär kommer ganska nära det du vill. Jag köpte min på kjell. Den kan smoothiefiera frusna bär så torrfoder borde inte vara något problem och den är helt vattentät. https://www.kjell.com/se/produkter/hem-kontor-fritid/fritid/kokstillbehor/koksutrustning/rubicson-juice-n-go-smoothiemixer-p48773
 12. Enligt bibliotekets hemsida så använder dom sig av Adobes kopieringsskydd för eböcker du kan låna. Och enligt Adobe så stödjer dom följande enhter från iRiver. Så om du bara har en "story" och inte en "cover story" eller "story hd" så finns det en väldigt stor risk att böckerna inte går att läsa på din enhet.
 13. Jag tror det fungerar på samma sätt som de vanligaste spam-filtren. Dvs ett poängsystem. Ett spamfilter brukar fungera så att man har ett antal regler, dessa regler ger en viss poäng, kommer du över en viss mängd poäng så markeras det som spam. Så exempelvis om ett ebrev innehåller många felstavningar, då får brevet extra poäng, innehåller brevet kända fraser som ofta förekommer i spam, mer poäng. Jag tror prioriterad inkorg fungerar liknande, är det ett brev från någon du ofta skickar brev till, då får det många poäng och kommer antagligen att prioriteras. Är det från en känd stor återförsäljare, typ beställningsbekräftelse från amazon, då får det högre prioriteringspoäng. Osv etc. Det är naturligtvis inte 100% att det fungerar så, men det verkar vara en väldigt rimlig metod för att välja ut breven som skall hamna i prioriterad inkorg.
 14. Om man har en lur som stödjer eSim, kan man ha mer än ett nummer kopplat till luren då? Eller är det fortfarande begränsat till ett?
 15. Eftersom det verkar som att det där programmet borde höra hemma i som du säger %ProgramFiles%\Bluetooth Suite\adminservice.exe och det har med bluetooth att göra, så borde du kunna ta bort filen om det är så att du inte använder bluetooth i din dator.
×
×
 • Skapa nytt...