Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

.M

Medlem
 • Antal inlägg

  4 210
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  74

.M vann dagen: 12 februari

.M hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om .M

 • Medlemstitel
  Stormuffin

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. .M

  SQL till Javakod

  Säkert ett ganska användbart projekt, men varför göra det som en closed-source webbsajt och inte som ett open-source nedladdningsbart projekt? Att ladda upp sitt databas-schema och få ned någon binär fil som man inte har koll på känns ju inte som ett supersäkert arbetsflöde direkt. Att webbsidan dessutom inte säger vem som står bakom, utan det är bara ett anonymt webbformulär för kontakt samt en donera bitcoin. Det känns inte helt seriöst när man gömmer sig bakom anonymitet. Jag tror du (ni?) kommer få mycket mer användare om ni väljer att göra det open-source så folk får chans att se vad ni gör med schema man laddar upp osv.
 2. .M

  Kan inte öppna en vanlig JPEG-bild

  Då skulle jag föreslå att du öppnar en kommandoprompt som administratör, och sen kör chkdsk D: Då bör du få information om hur datorn upplever hårddisken om det kan vara problem med själva disken eller filerna. Du kan efter du gjort det även köra chkdsk d: /F för att försöka fixa de vanligaste felen. Du kan även prova med chkdsk d: /R för att försöka fixa flera problem. Det är absolut ingen garanti för att något av detta kommer att fungera, men om chkdsk säger att den upplever något problem så är det en indikation på varför du inte kan öppna dina filer.
 3. .M

  Kan inte öppna en vanlig JPEG-bild

  Vad är D-disken för något förresten i din dator? Är det en extra hårddisk och är den intern eller extern? Är det en DVD-skiva?
 4. .M

  Kan inte öppna en vanlig JPEG-bild

  Prova annars att dra en JPG-bild till ett webbläsarfönster. Konstigt nog så är ofta webbläsare bättre på att visa trasiga filer än andra program då folk ofta är kassa på att publicera saker på nätet, så webbläsaren måste vara extra robust.
 5. Det polken nämner är något som kallas security by obscurity och dte är inte en särskilt bra lösning. Det enda det gör är att det irreterar användare som måste hålla på med det korkade filnamnen och tycker det är svårt att hantera sina filer. Någon som faktiskt är ute efter att stjäla dina filer kommer bli smått fördröjda, men antagligen inte speciellt mycket. Det wordpress gör (om jag förstått rätt) är att det berättat för apache att alla filer enligt ett visst mönster, typ minsida.se/hej/pådej ska manageras av wordpress så när apache ser en sådan url så skickar den bara vidare url till wordpress som klurar ut vilken sida det gäller och mallar och grejjer. På så vis kan man spara innehållet på sidorna i en databas, bakom lösenord osv. Men det finns en väldans risk att wordpress inte bryr sig på samma sätt om wp-content katalogen. Där låter den apache hantera allt själv och därför kan inte wordpress inbyggda lösonordshantering hjälpa dig. Om så är fallet så har du ett par lösningar, det enklaste är att använda någon av pluginen som cluster rekommenderar. Du kan skriva ett eget php script som ser till att spara dina filer i databasen och på så vis kan ditt script kontrollera att det har angivits lösenord osv när man försöker hämta en fil. Och det skulle absolut inte förvåna mig om någon av de där plugnen faktiskt gör det på exakt det sättet. Sen kan du även sätta ett lösenord på din wp-content mapp via apache. Det finns en väldigt tydlig instruktion på den här sidan hur du gör https://designmecreative.com/password-protecting-pdf-files-in-wordpress/ tyvärr så kommer inte lösenorden kunna manageras via wordpress. Så det mest robusta lösningen är antagligen att du kollar på plugin som cluster länkat till för då behöver du inte själv utveckla något och du får allt snyggt integrerat med wordpress.
 6. Kan det vara så enkelt att din usb-hubb inte kan leverera rätt ström kontinuerligt, det fluktuerar och då stänger tangentbordet av dioderna?
 7. .M

  Nybörjar-optimering databas

  Det var ett tag sedan jag pysslade med sql-databaser och det har aldrig varit min starkaste sida egentligen. Men jag tror du är på rätt spår när det gäller index. Jag tror tummregeln är lite att sätta index på de kolumner du anger i din where sats. Eftersom det är i where själva sökningen görs och då är det viktigt att se till att du utnyttjar de index du har. Jag kommer inte ihåg till 100% hur och om index används vid joins. Jag tror de gör det. Men jag är inte helt säker.
 8. Jaha, det borde gå förutsatt att du kan berätta för din nya wordpress installation att använda samma databas som den du satt upp nu. På så vis blir du inte av med något innehåll och du borde väl bara behöva kopiera in eventuellt nya mallar osv.
 9. Nu ska vi se om jag kommer ihåg hur dessa saker fungerar. I domänvärlden så har du en "domän" exempel.se och du har subdomäner www.exempel.se, en domän kan bara peka på något som kallas för A-record och det måste vara en ip-adress har jag för mig. En subdomän kan däremot peka på något som kallas CNAME vilket kan vara en annan domän. Så du skulle kunna peka www.exempel.se till new.exempel.se med CNAME och på exempel.se lägga en redirect till www.exempel.se, jag har på något ställa gjort en sådan lösning för min https fanns bara på www och därför har jag på exempel.se en redirect till https://www.exempel.se fast den klurar ut vilken sida man var inne på så surfade man mot exempel.se/sida/bleh så hamnar man på https://www.exempel.se/sida/bleh Fast den där redirecten är kanske lite för krånglig att lösa utan allt för stor inverkan på själva siten. Jag löste det genom att min webbplats står bakom cloudflare och dom hanterar det där åt mig.
 10. Någon som vet om man kan stänga av denna funktion permanent? Jag får valet att stänga av per språk, men jag vill slippa se rutan för evigt oavsett språk.
 11. .M

  Chrome virus?

  Undrar om det inte finns en chans att extensions till Chrome kan överleva en ominstallation, så skriv in detta i adressraden chrome://extensions och se om du hittar någon extension du tycker inte hör hemma där.
 12. .M

  MYSQLI_QUERY HAVERI

  Du verkar ha satt din stäng-parentes ) efter citatetecknet.
 13. .M

  Säker Bank ID

  Jag håller med Lasse, är det en "viktig" tjänst, exempelvis din bank, se till att trycka på logga ut. Det räcker inte nödvändigtvis med att bara stänga browser så cookien försvinner, informationen om att du är inloggad finns kvar på webbsidan. Det logga ut knappen gör är att den även tar bort informationen därifrån, om någon har fått tag på din cookie så kan dom fortsätta surfa runt på banken även om du stänger din browser. Trycker du på logga ut så stoppar du den möjligheten. Men för att återgå til bankid, vid inloggning med bankid så används bara id för identifiering, webbsidan begär att bankid ska utföra en identifiering, dom pratar med din mobiltelefon där du trycker kod eller fingeravtryck och liknande, sen berättar dom tillbaka till webbsidan om det gick bra eller dåligt. Sen används inte bankid något mer under din inloggade session. Så du behöver inte oroa dig för att bankid behöver avslutas eller liknande. Det är redan nedstängt. Men kom ihåg att trycka på logga ut.
 14. .M

  LÖST Samsung S8

  Det allra enklaste för att komma runt att högtalare eller mikrofon inte fungerar brukar vara att använda headset med sladd eller bluetooth headset. På så vis rundar du problemet helt och hållet. Spontant känns det samtidigt som att om du inte hör genom vanliga högtalaren och inte ser ordentligt genom kameran som sitter precis bredvid högtalaren, kan det ha hamnat massa smuts på den delen av luren och kan det hjälpa om du försöker rengöra så gott det går?
 15. .M

  Annonser

  Prova att i punkt punkt punkt menyn uppe till höger välja inställnignar, sen i sökrutan skriver du avisering, klicka innehållsinställningar, klicka Aviseringar, ligger siten i listan där, klicka på punkt punkt punkt och välj ta bort.
×