Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Micke_skane

Medlem
 • Antal inlägg

  3 448
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  5

Micke_skane vann dagen: 10 februari 2012

Micke_skane hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om Micke_skane

 • Medlemstitel
  Veteran

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Skåne(Simrishamn)
 1. Hej, Jag vill skapa en databas där jag kan fylla i uppgifterna i dem olika fälten(för varje ny rad eller redigera befintliga i en databas) via ett formulär som jag kan öppna upp på "skärmen". Hur skapar jag detta formulär som kan öppnas upp i ett "eget fönster" där jag kan lägga til ny "kund" eller redigera befintlig kund? Databasen finns redan! Mvh Micke
 2. Tror denna funktion gör det du beskriver! <html> <head><title></title> <script type="text/javascript"> var DivID = new Array("1","2"); function SetColor(x) { for (var i=0; i<DivID.length;i++) { document.getElementById(i+1).style.backgroundColor=""; } document.getElementById(x).style.backgroundColor="red"; } </script> </head> <body> <div class="InputBox" id="1"> <input type="text" onfocus="SetColor(1)" /> <input type="text" onfocus="SetColor(1)" /> </div> <div class="InputBox" id="2"> <input type="text" onfocus="SetColor(2)" /> <input type="text" onfocus="SetColor(2)" /> </div> </body> </html>
 3. Hej, Jag hade nog skapat en funktion som loopar runt och hanterar lite värden ur ett antal arrayer. I loopen hanterar man ett index-värde som läggs på varje variabelnamn, typ variabelnamn_indexvärde(1), variabelnamn_indexvärde(2),... För varje variabelnamn skapar man options-elementen... Ska dock iväg nu men kanske återkommer med ett exempel vid tillfälle... /Micke
 4. Det var ju bra, för att göra en enkel koll att lösenorden är ifyllda kan du ändra denna raden: else if (pw1.value != pw2.value) till else if (!(pw1.value && pw2.value) || (pw1.value != pw2.value))
 5. Felet ligger nog i dem här raderna: pw1 = getElementById('Password'); pw2 = getElementById('Password2'); Ändra till: pw1 = document.getElementById('Password'); pw2 = document.getElementById('Password2'); Vidare bör man ju kolla så att lösenorden faktiskt fylls i!
 6. Så klart!!! Märks det är måndag och snart semestertider Edit/Tilläggsfråga: Om man avrunda(eller sätter 0 decimaler) en cell som har t ex värdet 292,80 kommer det att stå 293 i cellen Men värdet är ju fortfarande 292,80 om man kopierar cellen och klistrar in den på nytt. Hur kan man enbart få över det avrundade talet som det "nya" värdet i den nya cellen? Hittar inget om detta under "Klistra in special"... Edit 2:Jag löste det, gäller att kopiera värdena och hämta upp det i urklippet och där markera vilka värden man vill klistra in på nytt.
 7. Nä, det vill jag egentligen inte och det var inte det jag hade i mina tankar Det gick hur bra som helst!Stort tack! Om jag har värden i celler som är: 366.00000 och jag vill få bort .00000 och ev istället göra om det till ,00. Hur kan man göra det manuellt? Jag har provat att formatera cellerna men det verkar inte hjälpa... Det går även bra om värdet enbart blir 366!
 8. Hej, Jag skulle vilja räknar om varje cells värde med en procentsats. Säg att vi har en kolumn med flera celler och värdena är då: Cell 1 = 10 Cell 2 = 20 Cell 3 = 30 Då vill jag skapa en formel som vid ett "klick" räknar om värden per automatik med ett omräkningstal som t ex 0.8 Formeln skulle då vara 0.8*Cells-värdet. Då skulle värden bli: Cell 1 = 8 Cell 2 = 16 Cell 3 = 24 Hur och Var gör man detta i Excel 2010 och med en csv-fil? /Micke
 9. Fungerar när jag testar sidan/formuläret! Sen förstår jag inte varför du blandar både table- och div-element för att skapa "platsen" som sakerna ska placeras inom! För att skapa en enklare grund för att anpassa layouten på så håll dig till enbart div-element etc. Table använder man främst för att presentera tabulär data. Eller är det läraren som sagt åt er att använda table för själva "skelettet" på sidan? (be om en ny lärare i så fall )
 10. Ser bättre ut som en start men i koden finns ju inga fält att återställa utan enbart två knappar.Fyll på med dem fält du vill ha inom form-taggarna så ska det fungera.
 11. Hej, Reset-knappen vet ju inte vilka fält den ska återställa. Om du omsluter kod-blocket för alla formulär-fält med form-taggar så vet Reset-knappen att det är fälten inom detta formulär som ska återställas. http://www.w3schools.com/tags/tag_form.asp Micke
 12. Nej, det gör att där är en marginal(avstånd) emellan dem. Det är: <div id="PH1"> <div id="PH1_sub1" onclick="TogglePHSub(this.id);" class="PHSub">h</div> <div id="PH1_sub2" onclick="TogglePHSub(this.id);" class="PHSub">h</div> <div id="PH1_sub3" onclick="TogglePHSub(this.id);" class="PHSub">h</div> </div> <div id="PH2"> <div id="PH2_sub1" onclick="TogglePHSub(this.id);" class="PHSub">h</div> <div id="PH2_sub2" onclick="TogglePHSub(this.id);" class="PHSub">h</div> <div id="PH2_sub3" onclick="TogglePHSub(this.id);" class="PHSub">h</div> </div> som gör att det blir i olika rader. Eftersom raderna är 300px breda och varje element däri är 100px får det enbart plats 3 st/rad. Att dem lägger sig fint sidan om varandra beror på float:left;
 13. Var kommer value ifrån i följande funktion? fmtTwodeci(value) Håller med om att det verkar lite märkligt att behandla slutvärdet i så många steg istället för att som en sista åtgärd avrunda till rätt antal decimaler.
 14. -1 som resultat för search() innebär att man Inte får någon träff. !=-1 innebär att det INTE är -1, alltså en träff i stället. Sen vad det är som ska vara träff, godkända IP-nummer eller icke godkända, det är upp till dig. Vad som ska söksa igenom är ju denna söksträng ["83.250.139.131", "11.11.11.11"]. Byter du bara ut söksträngens värde till tillåtna IP-nummer är allt klart. Du får så klart även ändra texten inom alert().
 15. Va bra, då är det helt enligt mina tankar jag hade om det Ok, då förstår jag skillnaden med start- och slutpunkterna. Stort tack för vägledningen!
×
×
 • Skapa nytt...