Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

paramoz

Medlem
 • Antal inlägg

  344
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Jag håller med Pellefant. Om du har Windows 98 är det ingen idé att byta till Windows ME. Om du dessutom kör mycket DOS och vill köra gamla DOS-spel som inte fungerar under Windows är det inte ens värt att fundera på Win ME eftersom du inte kan boota till DOS eller avsluta Win ME till DOS. Visserligen finns det startdisketter och patchar för ME så man kan komma till DOS. Men valet mellan Win 98 och ME är enkelt, välj Win 98.
 2. Har ni provat att öppna filen på någon annan dator?
 3. Multimedia-presentation eller multimediapresentation? Titta hos svenska datatermgruppen på http://www.nada.kth.se/dataterm/rek.html#a33 så ser du att det heter multimedie som förled. Således multimediepresentation.
 4. Prova att trycka Ctrl+Alt+Delete en gång. Finns det något program där det står [Not Responding] ? Välj i så fall att avsluta det programmet.
 5. Kapacitet borde vara det totala utrymmet. Diskutrymme beror på vad som avses, om det är ledigt eller använt diskutrymme. Prova att tömma kataloger med temp-filer. Tex c:\temp och/eller c:\windows\temp.
 6. Du behöver registrera om URL-övervakaren. Starta en DOS-prompt (eller Start|Kör) och skriv regsvr32 urlmon.dll. Starta sedan Internet Explorer och välj Verktyg|Internet-alternativ|Program och klicka på Återställ webbinställningar. Sedan bör det fungera.
 7. Läs om det här http://www.labsystems.com.au/nerohelp/354.htm#o354
 8. Messenger ska finnas med bland Lägg till/ta bort program i Windows 98/ME. Om inte kan du få bort den på två sätt (finns kanske fler). Antingen tar du bort katalogen med Messenger. Vilket dock kan leda till att det kommer upp fönster om att Messenger inte kan startas. Den andra metoden är att gå till Windows Update och uppgradera till Messenger 4.6. Detta ska (bör) medföra att det läggs in ett alternativ i Lägg till/ta bort program. Sedan kan du avinstallera det.
 9. Titta hos olika datorbutiker för information vad de tar. En snabbtitt hos Skribofont ger: Arbetskostnad: Byggavgift med OS 680:- Arbetskostnad: Byggavgift utan OS 480:-
 10. När du kommer dit det står C:\MTM är det dit drivrutinerna för cd-romspelaren kommer att kopieras. Det är således bara att du trycker Enter (om du vill lägga dem någon annanstans anger du en annan sökväg).
 11. Ikonen lagras i cachen och försvinner således när den tömms. Ta bort sidan från favoriter och lägg till den igen för att få tillbaka ikonen.
 12. //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=259093
 13. Vilka kommandon använder du för att ladda drivrutinen för cd-romspelaren? De kanske innehåller någon växel som inte fungerar med den cd-romspelaren.
 14. Starta en DOS-prompt och skriv drvspace. Sedan väljer du vilken enhet du vill komma åt en fil på.
×
×
 • Skapa nytt...