Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Robert Kristensson2

Medlem
 • Antal inlägg

  170
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Om Robert Kristensson2

 • Medlemstitel
  Aktiv
 1. Nu vet jag i och för sig inte vilket OS du kör, men om det till exempel är Win98 är det ju lätt att göra så att Win startar från SCSI. För över systemet till IDE-disken, ta bort attributen från msdos.sys på IDE-disken och ändra WinDir och HostWinBootDir (eller vad det nu står, kommer inte ihåg exakt) så att de pekar mot enhet D. Du kommer att få en del problem med genvägar också, förstås. Men med vilja går det... om du har tillgång till en ny version av PartitionMagic finns även MagicMover där, som fixar till den här typen av problem. /Rob
 2. Det är nog många som har fått det här problemet, och enligt Microsoft går det INTE att avinstallera patchen. Det finns dock hopp. Per Hellqvist har tipsat om www.woodyswatch.com/office/archives.asp (jag tror att jag stavade allt rätt, sitter på AF nu där man inte kan kopiera URL:er och så vidare.) I nr 27, släppt den 12 juni, finns information om just det den här "uppdateringen", och även information om hur man kan ta bort ändringarna som gjordes. Per berättar mer om vad han tycker om den här "uppdateringen" på eForum. Virus/Uppdatering av Outlook, en bit ner på sidan. Där finns även den korrekta länken, om jag har stavat fel. Annars kanske det kan gå bättre om avsändaren packar filen? Kommer inte ihåg vilka filer som blockerades, men det kanske är värt ett försök? Mvh Robert [inlägget ändrat 2000-08-02 14:15:31 av Robert Kristensson2]
 3. Det har jag svårt att tänka mig, eftersom det inte är samma antal pinnar. Se http://www.whatis.com/zif.htm där de olika socklarna beskrivs. (Det var här jag fick 100% klart för mig att jag tog fel i mitt första inlägg här.)
 4. Jag erkänner mitt fel, och håller med om att Socket 5 är Pentium. Dock rättar jag dig också ;-) Till de tidigaste Pentium-processorerna (60 och 66 MHz) användes Socket 4.
 5. Om jag inte missminner mig är Sockel 5 till 486:or. Med andra ord är det väl en overdrive-processor du har i, och sådana är svåra att få tag på nuförtiden, och framförallt till vettiga priser. Tips: Det kan finnas begagnade moderbord+processorer på www.pcfynd.se ibland. Inte alltid till billiga priser, men det kan vara värt att titta.
 6. I Win95/98, gå till Utforskaren. Gå in i c:\windows och markera mappen Favoriter. Högerklicka, skicka till/3,5-tumsdiskett. Jag vet inte var Favoriterna ligger i Win2k, men skulle tippa på att det bara är att kopiera in mappen i Windows-katalogen. I annat fall bör det ändå vara rätt enkelt att få tillbaks det, i och med att favoriterna är .url-filer, dvs direkta genvägar till webb-platser. Dubbelklicka på en .url-fil och när du har kommit dit kan du enkelt lägga till platsen i dina nya favoriter.
 7. Det GÅR att laga trasiga disketter. Scandisk är ett hyfsat program, men Disk Doctor från Norton Utilities klarar mycket mer. Dock rekommenderar jag att du gör dig av med disketterna så snart du har fått ut filerna. Trasiga disketter blir aldrig helt bra. Vidare börjar jag fundera på om allt står rätt till med dina datorer. Sitter sladdarna i diskettdriven ordentligt? Och har du ett uppdaterat antivirusprogram? Det kan ju vara virus av något slag på disketterna.
 8. Om det inte är någon garanti kvar, så köp ett nytt. Har för mig att det är fem eller tio års garanti på USR-modemen... Interna modem funkar ju hyfsat, men belastar processorn. Tips: Satsa på USR igen :-) Glömden en sak: Du kan ju förstås prova att bara installera om drivrutinen. US Robotics Sportster 28800 Sweden heter det väl? Finns annars troligen nya drivisar att hämta på www.3com.com [inlägget ändrat 2000-07-15 18:54:30 av Robert Kristensson2] [inlägget ändrat 2000-07-15 18:55:50 av Robert Kristensson2]
 9. Om du använder Win98 SE (andra utgåvan, alltså) kan du installera Internetdelningen i Kontrollpanelen/Lägg till ta bort program/Installationsverktyg för Windows/Internetverktyg. Där får du hyfsad hjälp om hur du ska göra. Annars kan det vara läge för ett besök på http://tucows.sbbs2.net/share95.html Jag har själv inte provat några av dessa programmen, men du kan se om det är något som verkar bra. Berätta gärna hur det går, kan vara nyttigt att tänka på nästa gång jag själv ska sätt upp en delning och inte har Win98 SE.
 10. 100 Mbit/s = 12,5 MB/s. Alltså teoretiskt max. Vidare teoretiskt 640 MB på 51,2 sekunder. Men så är det ju inte i verkligheten. 640 MB låter som om du tankar från en CD, och de klarar inte så höga hastigheter. Det är inte heller alla datorer som klarar att mata så mycket via IDE-bussen. Fyra minuter är ingen dålig tid, jag hade varit glad om det hade varit likadant här hemma (200 MMX på ena sidan, 120 MHz på andra). En hubb emellan ska inte göra någon skillnad.
 11. Något "problem" med hårddisken kommer du väl inte att få... 133 MHz-processor tyder på att du inte kommer att kunna utnyttja mer än 8 GB på hårddisken, om du inte köper ett tilläggskort. Å andra sidan, om du köper en hårddisk på 8,4 GB kommer du att kunna utnyttja 8 GB, och det låter som ett bra alternativ, enligt mig. UDMA 66 kommer du inte att kunna utnyttja, men det är ju roligt att kunna flytta över hårddisken till en ny dator så småningom och upptäcka att hårddisken inte är någon flaskhals. Instämmer alltså med Johan.
 12. www.whatis.com har svaren på det mesta. På http://www.whatis.com/ethernet.htm hittar du definitioner av Ethernet och en länk till 10base-T
 13. Det eviga problemet med chipsen... det är troligen Rockwell som har gjort själva chipet men någon annan som har satt det på kortet. I alla fall: http://www2.driverguide.com/cgi/get_info.pl?company=rockwell Där finns väl rätt många möjligheter, se till att du får den nyaste...
 14. Enligt Branschindex i Computer Sweden (komplett med särskrivning och allt): Inter Stema AB CD-bränning. CD-ROM produktion. Diskettkopiering. Telefon: 08-760 58 00...............Fax: 08-760 58 30 E-post: info@interstema.se.........www.interstema.se
 15. Har du provat att flytta brännaren till en annan kabel? Alltså typ om du nu har den som primary slave kan du flytta över den till secondary-kabeln. Jag hade själv för några år sedan väldiga problem när jag skulle köra cd copy, och då var problemet att jag hade satt både läsaren och brännaren på samma kabel. Kan det vara någonting?
×
×
 • Skapa nytt...