Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

tommydl

Medlem
 • Antal inlägg

  255
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Ibland när jag startar Windows så syns inte Messenger ikonen nere i högra hörnet, trots att messenger är igång (Man ser i Aktivitetshanteraren att processen körs). Det hjälper inte att stänga processen och prova starta messenger manuellt, den dyker inte upp ändå. Det enda som funkar är att starta om hela datorn och hoppas på att den dyker upp... (Kör Windows XP)
 2. fdisk /mbr raderar inte nånting på hårddisken. det enda det gör att att skriva över mbr (MasterBootRecord). Den tar varken bort data eller partitioner (utom den som lagras i mbr)
 3. Är du nybörjare är nog DC++ ingen bra ide. Kazaa är nog så lätt det kan bli. Problemet med Kazaa är ju att den installerar fullt med spyware/reklam i datorn. Du kan ju också köpa en reklamfri version av Kazaa om du vill.
 4. Han har straffrihet, kan alltså inte dömas för några som helst brott enligt lag. Fast jag tvivlar på att samhället skulle tolerera att han t.ex begick något grövre brott, straffrihet eller inte. [inlägget ändrat 2004-04-19 11:58:28 av tommydl]
 5. Det är väl inte det faktum att han kört lite för fort som är problemet, utan det faktum att han inte kan ställas till rätta för sina lagbrott pga. han är kung!
 6. Datorbutiken.com säljer ett gäng externa DVD brännare från Lacie, billigaste kostade 1695:-
 7. tommydl

  Internetbanker

  Kan säga att det är samma sak på Handelsbanken, man väljer "Betalning" för OCR betalningar osv. Och "Överföring" för att flytta mellan konton.
 8. tommydl

  Internetbanker

  Precis, allt man ska behöva ange för en vanlig insättning är ju Clearingnr + Kontonr + Summa. OCR nummer används ju bara om man ska betala räkningar osv. Ej för vanliga överföringar mellan konton.
 9. Om man bara har en hårddisk ser jag inga fördelar med att dela den i flera partitioner, det leder bara till fragmentering och längre accesstider. Det bästa och enklaste är att bara ha en stor partition. Ev. två så att du kan spara din data på den ena om du t.ex behöver formatera om en partition. har du flera diskar så är det däremot kanske en bra ide att ha Windows på ena disken och program och data på nån annan disk.
 10. Det borde funkar alldeles utmärkt!
 11. modermodemet? :-) moderkort menar du väl?
 12. Klart det finns ISA buss på en P200. Det brukar ju sitta minst 1 ISA buss på de flesta P2/P3 moderkorten också.
 13. Köp t.ex ett D-Link PCI kort. http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=DFE-530TXR Funkar ju annars med vilket annat nätverkskort som helst också, bara det har TP anslutning. [inlägget ändrat 2004-03-29 08:53:18 av tommydl]
 14. Kommer du inte åt disken/partitionen från dos (inte ens från en ren bootdisk) så kan man ju dra slutsatsen att filsystemet på något vis blivit korrupt. Troligen inte virus då, är väldigt sällsynt med så destruktiva virus. Vad sa den när du försökte köra scandisk på d: i dos då? I annat fall kan du som någon i trådarna längre upp sa, ladda ner en Linux LiveCD och försöka komma åt disken därifrån (förutsatt att du har snabb internetuppkoppling). Prova t.ex Knoppix bara att sätta i CDn och välja att boota från den i BIOS så är du igång. Mycket lättare än man kan tro faktiskt. www.knoppix.net.
 15. Kommer du åt enhet D: från DOS då? Tryck eller håll ner F8 just när Windows börjar boota så kan man väl välja att starta i DOS läge, eller boota från en bootdiskett. Prova dessutom köra scandisk d: i dos och se vad den säger [inlägget ändrat 2004-03-28 20:40:41 av tommydl]
×
×
 • Skapa nytt...