Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

A7043VMS190

Medlem
 • Antal inlägg

  1 404
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Foruminlägg postade av A7043VMS190


 1. Mikael63

  Menar du att det inte bara är den yta på disken som är utnyttjad, som klonas i detta program, utan hela disken?

  I Windows "systemavbildning" blev den inte större än vad som var utnyttjat på disken.

   

  A7043VMS190

  Vitsen med att göra en systemavbildning på en extern hårddisk är ju att den kan förvaras på ett säkert ställe.

  NackaBosse

  Vitsen var ju i händelse av att det skulle hända något med ssd disken, men var du sedan har valt att förvara hdn är ju din ensak.


 2. Jag har bytt ut min 1TB mekaniska hårddisk mot en Samsung 840EVO SSD på 500 GB i en stationär dator. Med SSD'n medföljde ett kloningsprogram, som jag använt. Nu när allt är återskapat till den nya SSD'n skulle jag göra en systemavbildning till en extern hårddisk, (Acer AH002S), som jag alltid gjort med den gamla hårddisken men får svaret att det saknas utrymme på den, men det gör det inte. Det finns 400GB ledigt på den externa hårddisken och systemavbildningen är på 188GB. Även provat med säkerhetskopiering, men får samma svar.

  Känns lite obehagligt utan säkerhetskopia då återställningsfilerna för operativsystemet, som låg på en separat partition på den gamla hårddisken inte följde med över till den nya SSD'n.

  Tacksam för en lösning på detta problem.

  Spara 1tb disken som den är, den kan du ju klona hur många gånger som helst om någonting skulle hända med ssd disken.


 3. Flytta inte något till D: Det år bättre att utöka C: men det går inte att göra via Diskhanteraren.

  Om du ska utöka C: måste du minska D: på den sidan som ligger mot C: och det klarar inte Diskhanteraren av. Ladda hem ett partitions program, t.ex. EaseUS partition master eller MiniTool. Med ett sådant program kan du sedan enkelt utöka C:.

  Behöver du hjälp med hur det fungerar så säg till.

  Du kan inte byta os partitionen från c: till d:.Vad du kan göra är att följa anvisningarna i ovanstående citat. Genvägar till d: är ett alternativ som inte är min favorit.


 4. Den övre bilden visar ju den 1 x 8 variant som Kjell säljer .Jag tycker den borde kallas 2 x 4 för den har ju 2 rader om 4 hylsor.Har inte sett den men misstänker att den lätt kan sättas fel??

   

  2 x5 varianterna säljs vad jag förstår antingen hel eller delad som av Kjell .Jag antar att nollorna i den delade inte är ansluten till en ytterhylsa så jag ser egentligen inte något problem med den delade varianten.Skulle den vändas fel så sker ialla fall ingen kortslutning till nollan.

   

  LARSAS

  http://www.kjell.com...iledInformation

   

  http://cdon.se/hemel...erkort-21349692

   

   

   

  Både den delade eller den hela kan om den vänds fel orsaka kortslutning, 5v+ får aldrig kopplas till chasit


 5. När man börjar att använda Windows 8 som sitt standard-system så använder man med fördel erfarenheterna från beta-släppen och blir lite mer seriöst försiktigare med vad man installerar och hur man använder Windows 8. Jag har märkt fördelar med Windows 8 släppet mot Windows Vista släppet, som tex den ljusblå skärmen som samlar in information som man efter en riktig omstart kan sända till Microsoft, och att uppdateringar inte nödvändigtvis är bundna till någon uppdatering-tisdag, hade väl 4-5 ljusblå-skärmar i början men nu så tycks dom lysa med sin frånvaro. Jag tycker Windows 8 verkar vara ett mycket bra operativsystem, startar på under 2 sekunder, smidigt rent och snyggt, och det ska tydligen bli ännu bättre framöver.


 6. Fick mitt Windows 8 i måndags, några tips då enligt min åsikt, använd inte ccleaner i Windows 8 för det sabbade mitt flashplayer. Ett annat tips är mer positivt använd gärna EaseUS Todo Backup Free 4.5 eller senare ett tips som lite hör ihop med det första eftersom jag var förutseende att skapa en systembackup (före ccleaner)med det som jag fick användning för (efter ccleaner), och därför gärna vill rekommendera detta istället för systemåterställningen i Windows 8 som jag inte tycker är så jättekul eftersom det bara fanns en! väldigt tidig återställningspunkt.

   

   

   

   

   

  Easeus-Todo-Backup-Free


 7. Att bara flytta c partitionen till en ny hårddisk är inte att klona hårddisken du måste klona hela disken för att få med disk-id över till den nya hårddisken, om den gamla disken är för stor så flytta över temporärt överflödig data till en annan disk.


 8. Min stationära är runt 5 år så det är väl dags skaffa ny.

   

  Att låna en dator på obestämd tid låter inte så bra om den är en viktig jobbdator, men vilken dator tycker du själv är viktigast för dej, kanske du skulle fråga dej själv i stället för här på forumet. Obestämd tid innebär logiskt sett tills du pinkar i utlånarens brevlåda(Obs metafor) eller vad som helst som inte passar, väldigt osäkert.


 9. Om man har installerat Windows 8 med msn kontot så har man många personliga inställningar vilket är väldigt bra nu när den riktiga Windows 8 kommer, men sedan kanske man vill slippa att logga in varje gång man startar om datorn, lösningen är som följer. Kontrollpanelen, User Accounts and Family Safety, User Accounts, Make changes to my account in PC settings, User, Switch to a Lokal

   

  Eller på svenska

   

  Kontrollpanelen - Användarkonton och Family Safety - Användarkonton - Ändra mitt konto i Datorinställningar - Användare - Växla till ett lokalt konto


 10. Classic shell har nu en riktigt bra startmeny med startknapp för Windows 8. Men lite finslipning behövs forfarande så att den funkar med gadget

   

  Classic shell 3.5.0

   

   

   

  Jag har ju Win 8 installerat på en annan hårddisk så jag måste gå in i bios för att ändra så det blir ju inte så ofta jag är i Win 8, men nu såg jag att den där Start8 som jag hade ,hade lagt av, så jag avinstallerade den och installerade Classic Shell 3.6.1 och den hade blivit ännu bättre, så varför betala för någonting som är gratis som startknapp till Windows 8.

×
×
 • Skapa nytt...