Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

hp1955

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

Om hp1955

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1978-10-10

Profil

 • Ort
  Malmö
 1. Sorry Igen!!! Kan inte de här termerna så bra!, Det jag menade var att "wan" sladden från D-linken går till Wan-porten på modemet!!
 2. ja jag skrev fel där menade att wan porten är kopplad till datorn! Kollande länken innan och följde anvisningarna!!! Ingen skillnad
 3. Hej!! Hoppas någon här kan hjälpa mig med mitt nätverk. Ska försöka förklara så tydligt som möjligt. 1. Jag använder mig av tre stycken datorer (2 st stationära kalla dem A och b,och en bärbar kalla den C) 2 Jag använder mig av bredbandsbolaget som internetlevrantör (internet fungerar på alla dator felfritt) 3. Jag använder mig av D-link 604 router. Använder mig alltså av nätverkskabblar och inte trådlöst. Har kopplat nätverkskabblarna till D-linken och Wan porten i d-linken till datan. Där verkar allting fungera som det ska. 4. Efter det har jag kört D-links program i webbläsaren på data A (genom då 192.168.0.1) Och gått igenom run Wizard: eftersom jag inte har någon fast IP-address så är den inställd på dynamisk IP. OCh sedan har jag följt inställningarna tex. clonat mac addresen osv. Obs! Jag har bara gjort detta på data A, vilket jag tror man ska göra! Efter det har jag inte gjort några andra inställningar på D-link! 5. Okej!!! Så långt fungerar internet på alla datorna när det är kopplat genom routern. Men jag vill att mina 3 datorer ska kunna kommunicera med varandra genom ett lokalt nätverk. 6. Därför har jag kört skappa ett hemmanätverk i windows. Där jag har gett alla datorerna olika namn och satt dem i samma arbetsgrupp. 7. Så långt fungerar allting! När jag går in på mina nätverksplatser så kan jag se de andra datorna. Detta kan jag göra på alla 3 datorerna! Problemet är att jag inte kan ansluta till dem för då får jag upp felmedelande med " \\Ex B är inte tillgänglig nu. Kanske har du inte behörighet att använda den här resursen. Be serverns administratör om hjälp. Åtkomst nekad. Internet fungerar fortfarnade på alla datorna. Det konstiga är att den stationära datorn C kan ansluta till data A med vis fördröjning, och ta ner filer osv. Men omvänd trafik går inte?? Andra anslutnings försök mellan de olika enheterna går inte! Har även provat att stänga av brandväggar i både windows och tagit bort Nortons brandväg osv. Inget fungerar!! Så nu undrar jag om någon kunnig kan hjälpa mig!! Jag förmodar att man ska kanske ställa in datorernas Ip nr någonstans eller kanske göra fler inställningar i D-linken! Skulle uppskatta alla tips!
 4. Hej!! Undrar vad jag ska tänka på när jag ska sätta ihop mina 3 datorer i ett nätverk med internet. Jag har ett bredband från bredbandsbolaget med dynamisk ip, och så har jag en D-link router (D-link 604). Skulle nu vilja koppla i hop dessa så alla datornerna får internet och samtidigt kan kommunicera med varandra(alltså kunna byta filer, spela spel osv.) Vet att inställningarna i D-link kan var llite klyddiga för en nybörjare! (eller ialla fal många!) Någon som kanske kan ge några bra tips vad man ska tänka på och kanske även länka till någon bra sida (har redan kollat lite på d-link.se) Skulle uppskatta lite hjälp! mvh Henke
 5. Jag vet inte riktigt vad det är för skillnad på en Switch och en Router men där är plats för fyra kontakter på modemet. Kollade ip adresserana på två av datorerna genom ipconfig och på den första står det Ip-address 85.255.6.52 nätmask 255.255.252.0 och standard gateway 85.225.4.1. På den andra datan står det Ip-adress 85.225.7.102, Nätmask 255.255.252.0, och standard-gateway 85.225.4.1. Det kanske hjälper något? Jag har inget fast ip nr från bredbandsbolaget i heller!
 6. Hej!! Jag har berdbandsbolaget som leverantör och har tre stycken datorer som alla är anslutna till mitt modem som jag fick från bredbandsbolaget. Allt fungerar utmärkt! Undrar nu vad jag ska skaffa för att få ett nätverk mellan datorena, vill inte ha trådlöst! Skulle vilja veta om jag ska skaffa en Switch (D-link Switc 5p 10/100) eller en Router (D-link Express Broadband Router) Vad är skillnaden? Obs måste jag byta mina nätverksladdar som jag har nu??
 7. HeJ!! Hoppas någon kan komma med något bra råd hur jag ska gå till väga för att få min webbläsare att fungera! När jag startar min dator så fungrerar mitt internet utan problem, men efter cirka en timmes använding så hittar inte min webbläsare någon som helt sida...Får bara en blank skärm med texten: Sidan kan inte visas!!! osv... Men min internetuppkoppling är det inget fel på, internet fungerar på de andra programmen tex. DC++ eller Areslite Dessa kan fortfarande vara online medans jag inte kan besöka någon som helst internetsida... Så fort jag startar om datan så går min webbläsare igen... Jag har provat att ladda ner firefox (har IE igentligen) men där slutar även den att fungar efter cirka en timme??... Har provat att installer om mitt virus skydd (norton Antivirus), har även kört Ad-Aware SE Personal för att ta bort spyware.... Skulle verkligen uppskatta om någon kunde hjälpa mig, hoppas inte texten blev allt för rörig... Obs!! Jag har bredbandsbolaget som levrantör (24mb) ingen fast IP address. mvh Henke!!!
 8. hp1955

  Billigast!!

  Hejsan!! Skulle vilja köpa en GPS till min bärabara dator, tänkte använda GPS:en tillsammans med mitt Route 66 (2005) program. Nu undrar jag var hittar den billigaste GPS:en, verkar vara samma GPS men olika priser hos återförsäljarna. Någon som vet ett bra inköpsställe. mvh HPli
 9. Hejsan!! Har en två månder gammal hp dator som har en löstagbar hårdisk på 250 gb, jag har ungeför fyllt halva disken med program och filmer. Härom dagen skulle jag flytta över lite filer till min andra dator så jag pluggade in den men jag råkade ta fel ström sladd, jag råkade sätta in adaptern från min bärbara dator till min lösa hårdisk (den passade ser lika dan ut). sladden var kanske i 2 sec men hårdisken HAR VARIT TOTALT DÖD SEDAN DESS!!!. Antagligen har väll för mycket volt eller likande kommit in i den ( men den luktar inte brännt eller liknade.) Nu undrar jag om man laga hårdisken, jag har garnatier och liknade men jag vill inte ha en ny hårddisk utan jag vill ha informationen som ligger på den. Finns det några ställen man kan vända sig till???? tror ni HP kan laga den utan att radera informationen eller är det totalt kört för min del............ /// med svetiga hälsningar hpli....
 10. Hej! Nej jag sätter wep-nykel inne i d-link inställningarna och sedan på datorerna som tar emot sändningen står där att de kräver wepnykel och så skriver jag in det, och det fungerar men det går otroligt sakta de gånger det går?????
 11. Hej! Någon måste en gång för alla hjälpa mig med mitt trådlösa nätverk. Jag har internet kopplat till min d-link och sedan d-link in i datan och så har jag 2 st datorer som är helt trådlösa. Men mitt problem är att det bara fungerar när jag kör utan wep-nyckel eller kryptonerat som jag tror att det heter. Så fort jag sätter på ett lösenord på mitt nätverk så slutar internet och kommunikationen mellan datorerna går otroligt sakta. Nu undrar jag om detta är normalt eller vad gör jag för fel. Om jag bara byter namn på nätverket så fungerar det utan problem, men så fort jag sätter på wep, så går internet otroligt sakta eller inte alls. VARFÖR???? Det är inte så kul att köra med öppet nätverk, bara i mitt hus så hittar min dator 4 st olika nätverk till grannarna, så de borde inte var så svårt för dem att koppla in sig på mitt öpnna nätverk... Snäll någon förklara detta för mig hur man gör intställningarna så det fungerar. mvh D-link suger fett.
×
×
 • Skapa nytt...