Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

BrumBulan

Medlem
 • Antal inlägg

  37
 • Gick med

 • Senaste besök

Om BrumBulan

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1985-01-05
 1. Jag har ett problem och har sökt runt länge utan att hitta något vettigt svar. Hoppas därför att jag kan få hjälp här. Mitt problem är följande: Jag har en vanlig html-sida med ett formulär med dropdown. Värdet som finns i den dropdown:en ska skickas in i flash för att gå till en specifik keyframe. Hur löser jag detta? Väldigt tacksam för svar!
 2. Tack så hemskt mycket! Jag lyckas hämta texten, men den stannar efter bara två bokstäver. Har gått igenom koden flera gånger men kan inte hitta felet. Bildruta 1 // Initierar variablerna. var text1 = ""; max1 = 0 loop = 1; if (!System.useCodepage) { System.useCodepage = true; } // Stoppar tidslinjen så att den inte skall fortsätta innan textfilen laddats in stop() // Skapar en ny instans av LoadVars-Objektet myLV = new LoadVars(); // myLV.onLoad körs när variablerna i textfilen har laddats // och behandlats klart. myLV.onLoad = function() { // Tilldelar värden till variablerna och "sparkar igång" upspelningen igen. text1 = this.text1; max1 = text1.length; play(); } // Ladda textfilen "argument.txt" myLV.load("argument4.txt") Bildruta 2 loop = loop + 1 text1 = substring(text1,1,loop); Bildruta 3 if (i > max) { stop(); } else { gotoAndPlay (2); }
 3. Jag har ett problem som jag inte kan lösa. Jag har ett script som loopar fram varje bokstav för sig så det blir en skrivmaskinseffekt. Nu är det så att jag vill kunna hämta texten från en extern textfil och sedan loopa den texten. Jag får loopen att fungera och jag kan hämta texten, men jag kan inte få den att loopa texten jag har hämtat. Så här ser koden ut för loopningen Bildruta 1 if (!System.useCodepage) { System.useCodepage = true; } text1 = "Här är texten som ska loopas. <br> Men hur loopar jag texten nedan?"; loadVariablesNum("argument.txt", 0); max1 = length(text1);_framesloaded loop = 1; Bildruta 2 loop = loop + 1 que = substring(text1,1,loop); Texterna som loopas hämtas från ett dynamiskt textfält, i detta fall ett med variabeln que. Texten som jag hämtar med hjälp av loadVariables har variabeln answ. Tacksam för hjälp. [inlägget ändrat 2007-01-26 12:44:35 av BrumBulan]
 4. Jag har ett dynamiskt textfält vars text hämtas från en extern textfil. Detta för att det sedan ska vara enkelt att uppdatera texten då den ska presentera olika nyheter. Problemet är att ibland är det lite längre nyheter och då får inte all text plats. Allt ska gå på en rad som ska rulla förbi. Kan man på något sätt sätta bredden på textfältet beroende på textinnehållet istället för en fast bredd? Tacksam för svar!
 5. Jag har ett problem. Jag har en textfil som jag hämtar text ifrån in till ett dynamiskt textfält via loadVariables. Nu är det så att jag vill ha vissa delar ur den texten fet och i olika färger. Hur löser man detta?
 6. Jag har precis beställt ADSL2 24mbit och är på jakt efter ett modem som även har trådlöst nätverk då jag vill kunna sitta lite var jag vill i lägenheten och surfa. Har ni något tips på ett modem som jag kan köpa? Helst inte dyrare än 700-800kr. Tack!
 7. Kan man på något sätt automatiskt få att när man klickar på skriv ut, <a href="javascript:window.print();">Skriv ut</a>, att det skrivs ut i liggande format istället för stående? Kan man även göra så att adressfältet inte syns på utskriften, längst ner på sidan? Tack!
 8. Det finns inget mer. Jag avslutar med en Response.Redirect() till en annan sida. Connect.Close Response.Redirect("main.asp")
 9. Missade jag visst, kommer här. Set RecSet = Server.CreateObject("ADODB.Recordset") Visa = "SELECT * FROM Redovisa" RecSet.Open Visa, Connect, 3, 3 RecSet.AddNew RecSet("Kund") = Request.Form("kund1") RecSet("Projekt") = Request.Form("projekt1") RecSet.Update RecSet.Close
 10. Jag har ett retsamt problem. Jag har en sida där man via en accesdatabas kan lägga till information till sidan. Problemet är att när man kör via Internet Explorer så läggs det till dubbla poster istället för att bara lägga till en. När jag kör i Firefox läggs det bara till en post. Varför blir det så? Tack
 11. Jag får det inte till att fungera. Ingenting händer. Vad är det som kan vara fel. Här är hela min kod: <html> <head> </head> <% Dim Databas Set Connect = Server.CreateObject("ADODB.Connection") Databas = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Server.MapPath("../../db/timsystem.mdb") Connect.Open Databas %> <body> <form id='selector' Method='POST' Action='testOK.asp'> <select id='val' onSelect="javascript:document.selector.submit();"> <option selected="Kund">----Kund----</option> <% Set RecSet = Server.CreateObject("ADODB.Recordset") Visa = "SELECT * FROM Projekt" RecSet.Open Visa, Connect, 3, 3 Do Until RecSet.EOF IF RecSet.EOF Then RecSet.Close ELSE %> <option value="<%=RecSet("Kund")%>" name="<%=RecSet("Kund")%>" id="<%=RecSet("Kund")%>"><%=RecSet("Kund")%></option> <% End If RecSet.MoveNext Loop %> </select> </form> </body> </html>
 12. Jag har ett problem. Jag har en dropdown där all information hämtas ur en databas. När jag valt ett alternativ i den första dropdownen ska det automatiskt komma upp en ny dropdown. Ex. <select name="kund" id="select2"> <option selected="Kund">----Kund----</option> <% Set RecSet = Server.CreateObject("ADODB.Recordset") Visa = "SELECT * FROM Projekt" RecSet.Open Visa, Connect, 3, 3 Do Until RecSet.EOF IF RecSet.EOF Then RecSet.Close ELSE %> <option value="<%=RecSet("Kund")%>" name="<%=RecSet("Kund")%>" id="<%=RecSet("Kund")%>"><%=RecSet("Kund")%></option> <% End If RecSet.MoveNext Loop %> Nästa dropdown ska då visa olika arbeten av just den kunden man valt. Hur löser jag detta? Har försökt på flera olika sätt men aldrig fått det att fungera. Tack!
 13. Hej! Jag har ett 3Data-Card från 3 som jag ska använda till Internet. Problemet är att det inte fungerar på min sationära dator. Jag har formaterat om den och försökt det mesta, men inget fungerar. Däremot på min bärbara dator fungerar det utmärkt. Jag har installerat det exakt likadant på de båda datorerna. Båda datorerna håller systemkraven. Vad kan jag göra för att få detta att fungera? Tack! Magnus
 14. Jag håller på med ett formulär där man både ska ladda upp en fil till en mapp och lägga in information i en access-databas. Detta ska göras samtidigt. Problemet som uppstår är att när man laddar upp filen så kan jag inte lägga in informaionen till databasen. Felmeddelandet jag får är: Request object error 'ASP 0207 : 80004005' Cannot use Request.Form /laggtillOK.asp, line 48 Cannot use Request.Form collection after calling BinaryRead. Hur kan jag lösa detta? Tack!
 15. Hej! Kan man koppla en databas till ett flashdokument där texten i flashdokumentet hämtas från en databas. Om ja, vilken typ av databas ska man använda sig av och hur krångligt är detta.
×
×
 • Skapa nytt...