Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

StLj

Medlem
 • Antal inlägg

  18
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. StLj

  svchost.exe busy

  Jag har precis ominstallerat XP SP3. Jag började med att formatera disken så det är en rent ny installation. Dock kompletterad med Firefox och Microsofts virusprgm. Även alla Dell´s drivrutiner till datorn, Dell Inspiron 500m, är nyinstallerade. Men svchost använder 100% CPU! nästan hela tiden. Dvs. när ngn annan process inte lyckat ta lite cpu. Vad göra?
 2. Windows 8 blir allt värre och allt mer oanvändbart! Jag tog bort rutinerna som hörde till Brother MFC-J4510DW (den skrivaren finns hos mig) men lät rutinerna till HP Photosmart 2610 vara kvar! Jag använde den av Microsoft medsända och för mig välkända rutinen som tar bort program. Nu går det inte att skriva ut! Finns det ngn i detta forum som kan komma upp med en rimlig förklaring till detta problem? OBS rimlig förklaring !
 3. Nu har jag varit hos dottern, loggat in på min identitet men glömt kolla vilka privilegier jag hade. Det gick hur som helst bra installera LibreOffice på nytt - det hade försvunnit fullständigt när jag försökte uppgradera. Jag passade också på att ta bort ett program för skrivare som hon inte behöver (skrivaren finns hos mig). Som sagt var - jag bara loggade in! Precis som jag gjorde när jag skulle uppgradera. PS Jag är numera ännu mer tacksam över att jag bytt till OS X än vad jag var när jag lämnade Windows XP. Användargränssnittet i Windows 8 verkar vid första blick vara en total katastrof. (En som sysslat med data sen slutet av -60-talet.)
 4. Jaha- jag skall vara upplagd som administratör. Jag har varit administratör på PC sen den första PCn kom. Men jag skall kontrollera en extra gång. Jag kan ha missat något eftersom jag egentligen lämnat PC bakom mig och gått över till Mac med OS X.
 5. Problemet finns *inte* i Libre Office på Mac med OS X! Det verkar vara specifikt för Windows 8. Jag har inte sett detta i Windows XP.
 6. När man klistrar in urklipp (från webläsare) i textdokument, Libre Office, så får man extra rader / fält; rubrikrad, fotnotsrad. Min gissning är att detta beror på någon idiotisk inställning någonstans. Finns det någon som kan förklara och ge tips om hur man får klistra in att fungera? Gäller Windows 8 och Libre Office version 4.x .
 7. Min dotter har nyligen köpt en ny PC från HP med Windows 8. Jag startade upp den under min identitet. Jag installerade dessutom Libre Office. Idag skulle jag kontrollera ett problem med Libre Office Writer. Jag startade LibreOffice Writer och blev uppmanad göra en uppdatering. Det såg ut att fungera - men plötsligt så hade jag inte tillräcklig behörighet???? Trots att jag är den som ursprungligen startat upp PCn och installerat LibreOffice. Finns det någon som kan ge mig några tips om vad jag skall kolla och / eller ändra? Finns det någon som kan förklara denna plötsligt uppkomna behörighetsbrist?
 8. Nej. Inkommande fiber sitter i ena ändan av källaren. Där kan man inte sitta med någon dator och inte ha någon radiobaserad (= accesspunkt) utrustning. I en helt annan del av källaren, långt bort från anslutningen till fibern, har jag en del datautrustning. Ungefär mitt emellan dessa punkter kan man dra upp en kabel till mitt i huset. (Den interna hastigheten har för övrigt viss betydelse i mitt fall.)
 9. En del av min utrustning måste / bör/ vara ansluten med tråd. En annan del bör vara ansluten trådlöst, 802.11n resp. 802.11g. Nuförtiden verkar det bara finnas kombinerade routrar & accesspunkter. Om jag satsar på en sådan så måste jag först dra kabel fram till routern. (Det måste jag i och för sig även om det hade varit en ren accesspunkt.) Och sen måste jag dra minst en, helst två, kablar från routern! Det blir i mitt fall tre (!) kablar en 'lång' sträcka. Det grundläggande problemet är att en (trådlös) accesspunkt bör / måste/ sitta ungefär mitt i huset. Anslutningspunkten för inkommande bredband är i ena hörnet av källaren. En del utrustning, som skall anslutas med tråd, finns i ett helt annat hörn av källaren och en dator finns på andra våningen. En router i källaren och en (1) kabel upp till en (trådlös) accesspunkt skulle passa mig. Kan någon förslå lämplig router och separat accesspunkt? Finns det något lämpligt på marknaden?
 10. Jag har en relativt ny, mellan 5 - 10 år gammal, bläckstråleskrivare, HP 2610. Den är inte spec. mycket använd, bara 10900 sidor. Det är ansluten till nätverket ( och som fax till telenätet). På senare tid, i år, har det börjat komma ett knastrande oljud från skrivaren. Jag har försökt damsuga den men det hjälpte inte. Innan jag undersöker den grundligare, dvs. försöker skruva isär den, vill jag höra efter om någon har något tips eller råd. Finns det någon som råkat ut för detta och lyckats lösa problemet?
 11. Återigen har jag råkat ut för stavnings(?)funktionen i Thunderbird. Och jag inser att mitt förråd av svavelosande invektiv är otillräckligt. En korrekt – känslomässigt - recension av Thunderbirds´ stavning kräver långt fler än vad jag kan. Denna gång blev ”Mallorca” ändrat till ”Brallor”. Dessvärre upptäckte jag inte detta i tid. Min ”Pest och Colera”-maskin, som Microsoft m.fl. har oförskämdheten att kalla en dator, hade, helt på egen hand, lagrat för många tangenttryckningar i en buffert. Detta buffertinnehåll for plötsligt iväg och godtog ändringen till ”Brallor” och sände dessutom iväg mitt brev. Denna sorts, fullständigt vansinniga, ändringar är inte ovanliga. De beror på att det svenska språket innehåller långt fler ord än vad som finns med i stavningslexikonet. På amerikanskt vis har man grovt underskattat ordrikedomen i, för amerikanen, främmande språk. Jag borde givetvis långt tidigare ha tagit bort denna stavnings(?)funktion. Dess förmåga att visa upp den amerikanska kulturimperialismens fula tryne är påtagligt. Ständigt kommer den med helt sjuka förslag till särskrivningar som fullständigt förstör texten. Hur många sjuksystrar har inte blivit sjuka systrar? Att det pidginspråk som kallas amerikansk engelska saknar sammansatta ord innebär inte att alla övriga språk också gör det! Upphovsmännen / kvinnorna till denna stavnings(?)funktion borde skämmas ögonen ur sig och dra tillbaka detta katastrofala missfoster!
 12. På min gamla Palm Pilote 5000 går det! Varför skulle det inte gå på senare modeller?
 13. StLj

  Telia - Z800i

  Ja den är släppt. Jag har sett den på min arbetsplats men med 3 som operatör.
 14. StLj

  Telia - Z800i

  Är det någon som vet varför det verkar omöjligt att få tag i en Z800i som kan fungera mot Telia? De få som annonsera kombinationen Telia + Z800i anger samtidigt att den *inte* finns i lager. /Sten Ljungkvist
 15. ... skriva in den ip´n 192.168.1.2. ... Du har kanske blandat ihop de olika adresserna. 192.168.1.2 är troligen adressen till ADSL modemet. Starta en webläsare och ange http://192.168.1.2 som adress. Du skall då komma till modedmet och kunna ställa in det. Förutsättningen ät att din PCs internet är rätt konfigurerat, bland annat dynamisk adresstilldelning. I sammanhanget vill jag fråga dig om det verkligen var denna adress du fick. Det skall kanske vara 192.168.2.1 i stället. Prova med båda eller titta i modemets manual. Där skall det stå vilken adress modemet har. När du har kommit fram till ADSL modemet bör du kunna ange identitet och lösenord till din internetleverantör. Sen bör det fungera.
×
×
 • Skapa nytt...