Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kelby

Medlem
 • Antal inlägg

  196
 • Gick med

 • Senaste besök


Anseende-aktivitet

 1. Gilla
  kelby fick anseende från Flyfisherman i XML som inte skrivs till fil   
  Nu har jag varit i kontakt med programmakaren och fått lite förklaring hur det funkar. Man skall först använda bläddra,välja var filen skall hamna tex skrivbordet, döpa filen, klicka på spara. Då kommer du till sidan med export där du klickar på export och filen dyker upp på i det här fallet skrivbordet.
  Lätt som en plätt eller....
 2. Gilla
  kelby fick anseende från Cecilia i Systemåterställning   
  Nu skall du få höra mitt smarta val som inte alls var smart. Eftersom jag har en backup-disk tänkte jag som så att jag återställer systemet från en back-up körning. Det tuggade på med en hel del omstarter m.m men blev till slut klart. Tror du Jigsaw fungerade, icke sa nicke och dessutom hade jag några filer som jag lagt en del arbete på som var återställda till ett tidigare datum och mycket som jag gjort i filerna var borta.
  Jag har fler filer där senare ändringar är borta. Så mitt val var inte bra.
   
  Kors i taket, nu fungerar JigSaw och även NETFLIX.
 3. Gilla
  kelby fick anseende från Cecilia i Trådlös nätverksanslutning   
  Allt ser ok ut, inga felindikationer så det borde fungera, men gör inte det, senaste åtgärden är att installera en äldre win7 drivrutin för nätverkskortet.
  Nu löste jag problemet med att installera en nätverksadapter som direkt kände av tillgängliga nätverk. Allt frid och fröjd tills jag skulle starta upp igen och fick blåskärm som meddelade att datorn måste startas om, som pågår just nu, får se vad som händer, har kanske att göra med den gamla drivrutinen?
 4. Gilla
  kelby fick anseende från Cecilia i Telia adsl   
  Nu har teknikern från Ericsson varit på besök. Efter att provat olika vägar kom han fram till att något inte fungerar som det skall med nätverkskortet, vill inte vakna efter vila, bara ibland. Det verkar som jag måste byta nätverkskortet. Vad måste jag tänka på om jag inhandlar ett nytt kort? Kortet som sitter i är: Intel 82579V Gigabit Network Connection, PCI-bus 0,enhet 25, funktion 0
 5. Gilla
  kelby fick anseende från Cecilia i Telia adsl   
  Arbetet med Telia ADSL fortsätter utan att det blir något resultat. Jag letar på olika forum efter liknande problem. Det här är en site som jag tyckte passade mig: https://veracity.se/blog/2014/12/problem-att-komma-ut-pa-internet/
  Lade in de alternativa DNS-adresserna,primär 208.67.222.222 (open DNS) och sekundär 8.8.8.8 (Google) och startade om routern. Problemet var kvar, "den här internetsidan är inte tillgänglig"
  Har ringt Telia-supporten på f.m idag 5/7 där jag kom i kontakt med en som jag tyckte kunnig kille som kunde konstatera att något var fel med DHCP och skickade felrapporten till någon tekniker som tar kontakt med mig i början på nästa vecka.
  Enligt Johan, som support-killen hette, måste det lösas på något sett. Hoppas!!!! 
 6. Gilla
  kelby fick anseende från Mikael63 i Telia adsl   
  Hej igen. Kopplade bort telefon och TV anslutningen och provade enbart nätverkskabeln först i uttag 1, ingen internet. Flyttade till uttag 2, blev uppkopplad till internet. Det kan vara en tillfällighet, har provat 2 tidigare. När jag beställde fick jag välja vilken hastighet och valde bredband 30 men om det är adsl eller vdsl vet jag inte, fick ingen information, men eftersom jag får in 32 Mb och ut 12 Mb antar jag att det är VDSL
 7. Gilla
  kelby fick anseende från Cecilia i Startproblem   
  1. Stäng av datorn och koppla ur strömmen ur datorn.
   
  2. Öppna sidan på datorn så att du kan komma åt komponenterna innuti.
   
  3. Koppla ur kabeln som kommer från strömbrytaren på datorns framsida, kontakten sitter i det nedre högra hörnet på moderkotet.
   
  4. Plocka ut knappcellsbatteriet ur datorn, detta sitter precis sidanom kontaken för strömbrytaren och är i storlek med en enknona ungefär.
   
  5. Sätt tillbaka batteriet efter ca 10 sec.
   
  6. Koppla in strömmen, datorn borde nu starta automatiskt. Gör det det, även vid flera försök (du måste ta ut batteriet mellan varje försök) så är det troligen fel på strömbrytaren.
 8. Gilla
  kelby gav anseende till Laso i Öppna SRW-fil   
  Samsung sparar tyvärr Raw endast i jpeg eller tiff. Så det är bara att avvakta tills Adobe släpper in deras råformat SRW i ACR.
   
  Men det finns bot på närmare håll.
   
  Du kan använda Adobe DNG Converter för att konvertera dina .SRW till .DNG.
  All data i dina filer ska följa med så det ska inte ge någon kvalitetsskillnad att jobba med de konverterade .DNG-filerna jämfört med .SRW-filerna.
   
  Adobe DNG Converter är gratis.
   
  Har du Adobe Lightroom 3 eller Photoshop CS5 kan du öppna dina . SRW-filer direkt. ACR 6.3 stöder .SRW men kräver Photoshop CS5 (kanske funkar även senaste versionen av Photoshop elements).
   
  -------------------------------------
  Flyttar tråden till bättre forum
  Laso - Moderator
×
×
 • Skapa nytt...