Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

tret

Medlem
 • Antal inlägg

  55
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. "Glömde" visst att att nämna att jag ändrade namn på gamla Windows katalogen innan jag gjorde ominstallationen, så den finns kvar på hårddisken med alla underkataloger, sparade under namnet "windowsgamla", ligger inte reg filen i win katalogen?. Om hårvaran är exakt samma och all annan konfiguration är samma borde jag väl kunna "ta lite nycklar" och importera dessa från det gamla registret till det nya? Har iofs inga goda erfarenheter av att hålla på att plocka kors och tvärs med olika reg nycklar.
 2. Hjälpte grannen med att installera om (över en ej fungerande gammal XP Home installation) Win XP Home Edition. Hade tänkt att efter genomförd ominstallation, snabbt och enkelt återställa alla inställningar och utseende genom att kopiera allt som fanns i hans gamla användarprofil-katalog till ett nytt användarkonto. Men jag får inte allt att följa med verkar det som, bla nätverks/internet och skrivarinställningar. Och att använda "Guiden överför filer och iställningar" funkar inte eftersom det nu ligger en ny installation över den gamla. Så min fråga är, var exakt kan jag hitta dessa filer/kataloger för nätverk, skrivare, internet osv? Ligger dessa i "Documents and settings/användarnamn/underkatalog" som dolda kataloger eller ligger var finns de? Eller vet någon namnet filändelsen?
 3. Vid programbyte med Alt+Tab i XP så får man en irreterande förhandsgranskning. Jag har en gång lyckats få bort den.. men nu vettifan... jag lyckats inte. Vad jag vill ha är "den vanliga" enkla där det är en liten grå rekangulär box där varje aktivt progam representeras med en ikon och när man hoppar imellan de olika programmen så får man ingen seg förhandsgranskning eller liknande. Jag har sökt på Eforum och hittar en anna tråd med samma fråga, fast obesvarad... någon som vet ?? /kalle
 4. tret

  fast.exe

  Tack, det besvarade min fråga! En bra sida var det också!
 5. Har du testat med att bara avinstallera det ovan nämnda programmet då? Och sedan installera om DVD spelaren. Är det en riktig DVD film eller är det en rippad avi film ?
 6. tret

  hej

  Om du skall installera spelet igen, så testa detta först, många installationsprogrammen klara av att hantera gamla installationer och antingen så repareras/skrivs dom över. Om du nu bara är ute efter att få bort programmet från "Lägg till/ta bort" mappen kan detta avhjälpas med MS TweakUI, det finns även en mängd massa 3:e parts progam som hjälper dig med detta. Man kan även självklart är det enklast att bara gå in och manuellt och ta bort de felaktiga programmen från registert. Starta regedit.exe från Kör på Start menyn. Gå sedan till: \HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MicrosoftWindows\CurrentVersion\Uninstall där kan du plocka bort de program som inte finns på datorn längre. [inlägget ändrat 2003-01-13 22:42:08 av tret] [inlägget ändrat 2003-01-13 22:44:53 av tret]
 7. tret

  fast.exe

  Hittar ständigt fast.exe under "aktiva processer". Vad är det egentligen, har försökt hitta någon info på MS hemsida, sökte även på nätet, men där vet man inte riktigt om svaren avser just den fast.exe som ligger med i WinXP. Har fått några svar om att det är ett program som övervakar minnet eller nåt sånt... Någon som vet?
 8. intressant... alvarligt talat... jävligt intressant.. tack televerket för det.
 9. Det stod något tidigare om att sätta default i BIOS. Jag skulle säga, vet inte riktigt om du har testat detta redan. Men rensa CMOS genom att flytta "P10" bygeln.. kolla manualen för vilken bygel som är aktuell för ditt moderkort, och vilken du skall flytta för att rensa CMOS. who dares | wins.
 10. Du skulle inte välja säga vad det var som var felet då da ????!?!
 11. Interlnk.exe och Intersvr.exe är de bästa programmen anser jag, det enda du behöver är en startdiskett också!
 12. IBM, Compaq och Dell anser jag vara de märken som är något att satsa på. Toshiba ser jag inte direkt som något bra alternativ. Har själv en Compaq Armada M700. Enkel robust pålitlig och tämligen enkel att uppgradera. Både minne och hårddisk är i princip lika enkelt att byta som på en stationär. Compaq har väldigt bra Support på web med drv och forum m.m. (Detta är väl iofs något som alla de större datortilverkarna har) Satsa på en dator som har inbyggt nätverkskort, själv har jag också en dator med multibay, där jag kan göra hot switfs mellan CD/DVD och en 3,5" floppy. Jag rekommenderar Cpq, generellt skulle jag även rekommendera att välj en "Pro" modell och ingen vanlig konsument maskin med en Celereon CPU, utan satsa på prestanda i förtsa läget, det lönar sig i längden.
 13. tret

  Divxplus

  Försöker du spela upp DivX filmer eller? Om Divxplus är en encoder eller vad det är vet jag inte men jag antar att det det är en DivX film som du skall spela. Jag rekommenderar jag att du laddar ner DivXPro502GAINBundle.exe och även andra codecs. Jag har för mig att det finns en bug på en av de tidigare divx codecsen' som gör att bilden ibland hamnar upp och ner. Oftast medföljer det en Info *.nfo fil som innehåller all information om vilka program som använts vid rippningen. Det är detta som avgör vilken codecs som behövs för at kunna spela upp filmen. Ladda ner de senaste Divx codecsen och sen installera dessa. Testa sedan att spela upp filmen igen, ibland kan det vara värt att testa att spela upp dom i olika DivXplayers. Läs mer på www.divxsweden.net under Program och läs deras FAQ!!! Eller läs mycket mer på www.dvd.box.sk el www.divx.com. Kan nämnas att det ibland inte räcker med en encoder utan olika DivX filmer är rippade med olika Decoders, har själv allt från DivX 3.11 DivX4.2 DivX 5.02 Xvid installerat. Sen finns det olika Uppspelnings program också, allt från vanliga Win Mplayer, MicroDVD player, Radlight, InterVideo WinDVD Platinum osv lycka till !! /tret who dares | wins. [inlägget ändrat 2003-01-05 12:53:44 av tret]
 14. Mycket värdefull information!!! Tack så mycket Dexter. En kort fråga bara. Jag har själv en Cpq Armada M700. Har försökt kolla mot Cpq's web support men hittar inget. Vet du vilken ATA standard M700 kör med. Antar att det är ATA 66 eller ?
 15. http://www.divxsubtitles.net www.dvd.box.sk (http://www.dvd.box.sk/indexN.php3?pid=subtitles&prj=subt)
×
×
 • Skapa nytt...