Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ante

Medlem
 • Antal inlägg

  410
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Ante

 1. Hej Har funderat på att övergå till Edge som webb-läsare men jag har ett problem som jag inte lyckas lösa. När jag skriver i adressfältet så fyller den inte ut med sökförslag som t.ex i IE eller Opera. Man får skriva och sen trycka enter för att få upp Bings eller Goggles söksida som då visar sina resultat. Spelar alltså ingen roll vilken sökleverantör som är standard. Faktum är att jag har 2 datorer som beter sig likadant. Inställningarna i Edge är att den ska fylla i sökförslag. Har letat i alla inställningar, reparerat och ominstallerat Edge men det hjälper inte. Har senaste versionen (Fall Creator) på båda och jag är rätt säker på att det fungerade innan uppdateringen (har kört med Opera ett bra tag). Kan naturligtvis återgå till Opera, men jag retar mig på att inte kunna lösa detta.
 2. Ok, tack för svaret. Det lär väl komma så småningom i nån SP,
 3. Hej Jag saknar den animerade nätverksikonen i aktivitetsfältet i Windows7. Är det nån som vet om den går att få liv i ?
 4. Fick ett infall och ändrade så att Windows Mail skulle vara standard och då funkade det, så jag ändrade till Windows Live Mail igen och då funkar det också, så nu är problemet åtminstone tillfälligt borta. Det är så härligt med såna här små fenomen i Windows ! Tack Maratonmannen för ditt engagemang !
 5. Jo, tyvärr är det just där jag har gjort det och det hjälper inte. Jag använder Windows Live Mail ! Det konstiga är att det här har dykt upp helt nyligen och första gången jag upptäckte det löste jag det med att ange mitt standardprogram på detta viset, men nu verkar det inte hjälpa längre.
 6. Hej I min Vistainstallation har valen för att skicka länk och sida till e-post (under menyvalet Sida) i Internet Explorer blivit inaktiverade (är "gråa"). Har kollat att min e-postklient är satt som standardprogram, men det hjälper inte. Nån som haft detta fenomen och kan lösa det?
 7. Hej När jag använt och avslutar Outlook Express, avslutas inte alltid den tillhörande processen msimn.exe. Startar jag sen om OE återanvänds inte den processen utan en ny startas upp och i vissa lägen avslutas inte den heller. Så där kan det fortsätta så till slut kan det vara flera rader av msimn.exe i aktivitetshanteraren. Detta irriterar mig så jag skulle vilja ha en lösning på det. Har letat på nätet men inte hittat nåt bra tips ännu. Nån som vet? Kör Norman Internet Control och Windows Defender på XP SP2 med alla patchar och det är fritt från ohyra i maskinen !
 8. Det är vanliga avi-filmer till ixus430 som ska gå att spela direkt i Mediaspelaren!
 9. Det kan finnas ett reglage på framsidan av laptopen som slår av och på trådlösa nv-kortet. Har du kollat det? [inlägget ändrat 2005-03-11 18:41:07 av Ante]
 10. Du får ingen SNABB överföring om du inte ansluter den bärbara med sladd till routern också. Flaskhalsen är den trådlösa överföringshastigheten!
 11. Det är som du skriver, Textformat, och då blir sorteringen så. Inget att göra åt förutom att döpa om filerna till ex.vis 00001.txt, 00002.txt i stället för 1.txt, 2.txt. Då blir sorteringen riktig.
 12. Jag hittade det jag var ute efter på nedanstående länk. Det är "balloon tips" jag ville bli av med. http://www.theeldergeek.com/notification_area_balloon_tips.htm
 13. Hej Har för mig att jag sett ett inlägg nån gång om att man kan ställa in så att man slipper se rutan om att man är ansluten till nätverket varje gång. Har letat i forumet utan resultat. Min ena dator visar inte det meddelandet och jag hittar inte vart man ställde in det. Någon ..?
 14. OK då kanske den är riktig ändå (fast jag körde på nätström när den visade 600 mhz).
 15. Hej Har en införskaffat en bärbar med 1700 mhz Pentium M. Blev lite fundersam när jag kollade i EVEREST (f.d Aida) och ser att processorn går i 600 mhz (för stunden i alla fall). Verkar orimligt, eller kan den gå ner så mycket? Så här ser det ut: CPU typ Mobile Intel Pentium M-A CPU alias Dothan Engineering Sample Nej CPUID CPU namn Intel® Pentium® M processor 1.70GHz CPUID revision 000006D6h CPU hastighet: CPU Hastighet 600.00 MHz (orginal: 1700 MHz) CPU multiplikator 6.0x CPU FSB 100.00 MHz (orginal: 100 MHz) Minnesbuss 166.67 MHz Nån som vet nåt om detta? /Ante
 16. Ante

  Köpa kamera

  Har själv canon ixus430. En mycket bra kamera, men jag såg en annan intressant kamera på cyberphoto som verkar mycket lovande: Pentax Optio SV 5 mp och 5x zomm i "lill-format" med gott betyg !!! http://www.cyberphoto.se/pentax/digital/opsv.php
 17. Har du provat XnView? http://www.xnview.com/ Funkar även som viewer-plugin i Total Comander som är ett annat "MÅSTE-program".
 18. Pentax Optio 43 WR Vattentät Vattenskyddet är JIS Class 7, som skall tåla nedsänkning till en meter under en halvtimme. Pentax anger dock att man inte bör använda kamera till undervattensfoto. Sand och smuts är heller inga problem vilket gör det till den idealiska strand och äventyrskameran. Se mer på http://www.cyberphoto.se/pentax/digital/op43wr.php
 19. Har du kollat på http://www.digiview.se/ Fraktfritt !
 20. Ante

  Bildnamn

  Ang. massomdöpning, se svar i denna tråd: //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=625441#625714 Håller också med om att Total Commander är ett oumbärligt verktyg! [inlägget ändrat 2004-09-26 23:08:21 av Ante]
 21. Testa Xnview (http://www.xnview.com/). Gratis, kan göra väldigt många saker i batcher, tex massomdöpning och alla möjliga sorters fixningar man vill göra på sina bilder. Ex.vis skärpa, fokus, konvertering till andra format m.m m.m. Dessutom är det en snabb och lättarbetad bildvisare med lite enklare bildbehandlingsmöjligheter (tex röda ögon m.m).
 22. Köpte nyligen en Nikon Coolpix 3200 till min bror. Mycket enkel att använda, svenska menyer, AA-batterier och framför allt, bilderna blir helt ok. Till och med mycket bra tycker jag.
 23. Hej Har kollat runt lite om detta men inte funnit nåt svar. En kompis med xp home kan helt plötsligt inte köra msconfig. Han får meddelande om att det inte går p.g.a systembegränsningar, man måste vara admin för detta... Han är ju admin så det måste ha blivit satt nån policy, men vad jag har sett av xp home så finns inget sånt verktyg (gpedit.mmc). Nån som har en lösning på detta?
 24. Ixus är mindre medan A80 har mer manuella inställningsmöjligheter. I övrigt är optik m.m likvärdigt. Storlek vs mer inställningar alltså!
 25. Här är nog sidorna du letat: http://www.blackviper.com/WinXP/customREG.htm http://www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm http://www.blackviper.com/WinXP/xpprofiles.htm http://www.blackviper.com/WinXP/registry.htm Bygger bl.a på att man skapar profiler med olika inställningar och testar sig fram.
×
×
 • Skapa nytt...