Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

gebber

Medlem
 • Antal inlägg

  51
 • Gick med

 • Senaste besök

Om gebber

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  Malmö
 1. Ok, hade på känn att det var en myt men ville ha lite input i frågan. Var absolut inte min mening att rättfärdiga piratkopiering, ber om ursäkt om det lät så. Tack för era svar.
 2. För några år sen förklarade en datanörd till kompis att köpta bild- och ljudprogram oftast är segare att arbeta i pga all inbyggd säkerhetsmjukvara. Jämförelsen handlade bl a om att man får lägga tid på att se varningstexter på en köp eller hyrdvd, eller en inbrottssäker bil med pansarplåt som blir så mycket tyngre och segare att köra. Stämmer det här blir det ju en nackdel att köpa sitt t ex Photoshop CS5 för att det blir så mycket långsammare än olika "gratisalternativ". Ligger det nån sanning i det här? Var det så här förr men inte längre eller vad säger ni?
 3. Många gånger när jag surfar i Chrome skriver jag in var jag ska i sökfältet. Sen vet jag om att jag kommer klicka på första träffen. Sen flyttar jag handen till musen och klickar på första träffen... Måste ju finnas något tangentkommando eller liknande som gör detta i färre steg? Nån som vet om nån "Jag har tur"-genväg eller liknande?
 4. Tack, sista inlägget där gjorde super! Tack igen!
 5. Det närmaste jag kommer är Inställningar/Filhantering/Camera Raw-inställningar, men ingen "filassocieringslista" enligt din bild. Fast kanske finns på annat ställe i CS4? Nån annan som vet?
 6. Har försökt associera på alla sätt jag vet, använder XP och kommer fram till rutan "Öppna med" där jag alltså inte kan få CS4 att dyka upp. Letat o prövat dem flesta filer i program-mappen. [inlägget ändrat 2009-08-02 11:14:08 av gebber]
 7. Får starta CS4 för sig när jag ska redigera bilder, skulle vilja att programmet öppnas automatiskt när jag klickar på Raw-filen. Kan inte få upp möjligheten under högerklickets "Öppna med", finns det andra sätt? Nån som vet?
 8. "Please make sure MS Outlook 2K/XP is installed!" dyker upp varenda gång jag startar upp datorn från viloläge. Misstänker nån konflikt mellan Bluetooth o Outlook, saknar nån åtgärd förutom ominstallation av blåtanden. Tips?
 9. Ja, Chrome verkar vara jättebra. Skulle använda det mer om man kunde kontrollera pop-up fönster, redigera bokmärken i datorn och få svar från deras support när man skriver till dem. Om nån lyckats med nåt av ovan - svara gärna. Nån som dessutom vet förresten hur man kommer direkt till första länken när man skrivit in nåt i adressfältet (jag har tur-klövern)?
 10. Ja, Chrome verkar vara jättebra. Skulle använda det mer om man kunde kontrollera pop-up fönster, redigera bokmärken i datorn och få svar från deras support när man skriver till dem. Om nån lyckats med nåt av ovan - svara gärna. Nån som dessutom vet förresten hur man kommer direkt till första länken när man skrivit in nåt i adressfältet (jag har tur-klövern)?
 11. Köra Cubase SX2,01 på min bärbara börjar sega o strula. Allt vid pianot en bit från min stationära så nu fick jag idén att istället för att köpa en ny bärbar istället bara koppla till en extra skärm till min nya högprestandadator. Eller klarar Cubase sig på dem nya minidatorerna som kommit? Vill helst köra musikprogram så "fritt" från andra datorprogram som möjligt, men en skärm till hade löst problemet enklast o billigast. Vad tycker ni?
 12. Den här texten ovan dyker upp varenda gång jag startar om datorn. Nån som vet vad och hur man enklast gör nåt åt det? Likaså får jag rätta till hastigheten på muspekaren som nollställer sig efter viloläge. Och mjukvaran till min bluetooth lägger också av efter vila. Prövat ominstallera både mus o blåtand. Har problemen nåt samband med MS Outlook eller vad är felet?
 13. Nä, inte heller Sony Ericssons PC Suite 3.2 väcker min blåtand efter viloläge. Verkar vara ett faktum att om man kör Bluetooth via usb och låter datorn gå i viloläge så måste man ta ur o sätta in hårdvaran på nytt för att det ska funka. Har jag fel? Funkar Bluetooth bättre (även efter viloläge) om jag installerar det internt?
 14. gebber

  Skärmproblem

  Tack för svar. Skärmen, http://accessories.euro.dell.com/sna/products/Bildskärmar/productdetail.aspx?c=se&l=sv&s=dhs&cs=sedhs1&sku=147256 är en Dell 2408 så den ska ju klara inställningen 1920x1200, men ändrade som du sa fram o tillbaka bland upplösningarna och problemet försvann vad jag kan se. För nu i alla fall.
 15. gebber

  Skärmproblem

  Min nyköpta Dellskärm visar upp lågupplösta sidhuvuden i Windowsfönster. Inte bästa bilden, men lite vad jag menar nedan om man tittar noga. Erfarenheter o tips?
×
×
 • Skapa nytt...