Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

grer

Medlem
 • Antal inlägg

  368
 • Gick med

 • Senaste besök

Om grer

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Tack, Flyfisherman, för din omfattande genomgång av nödvändiga inställningar på Röstinspelaren för att man ska kunna spela in direkt från ett pågående radioprogram ex. sr.se! Nu kan jag ju välja mellan Sterio Mix och Mikrofon - och det var tydligen den springande punkten - tidigare fanns bara Mikrofon och det fungerade inte för web-radio... Än en gång, tack för hjälpen! Nu kan jag släppa Audacity som jämfört med Röstinspelaren förefaller mycket komplicerad, hälsar Göran
 2. Ja, jag förstår, men jag ville bara nämna varför jag inte kunde tillämpa dina anvisningar för Vivaldi, hälsar grer
 3. Sorry, men jag har inte webbläsaren Vivaldi... Nu jobbar jag med Audacity .
 4. Hej Cecilia och alla övriga tipsare! Efter att ha sovit på saken, två gånger, erinrar jag mig en detalj från tidigare inspelning via Windows 8.1 och dess Ljudinspelare. Den gången hade jag en Asus laptop med separat mikrofoningång och därför kunde jag koppla ihop uttaget för hörlurar med mikrofoningången - och därmed funkade inspelaren via mikrofon s.a.s. ... Tack för hjälpen så här långt - men nu ska jag ägna mig åt Audacity för att försöka använda den möjligheten. Min nya HP laptop har tyvärr ingen separat mikrofoningång... Återkommer om jag kör fast i det nya programmet. Tack och hej!
 5. Hej Mikael63, Om detta ska vara ett tillägg till Chrome så har jag klickat på Lägg till i Chrome - men det syns inga yttringar av det i Chrome - så vad/hur göra?
 6. Hej Cecilia, Nja, jag är rätt så envis - men det räcker inte denna gång... Det finns ju ingen inställningsmöjlighet för att spela in systemljud eller från ljudkortet om man så vill - så hur gör man i så fall - det har jag ännu inte kommit på?
 7. Hm, det var knepigt, men jag spelade in många radioprogram, medan de sändes, med Ljudinspelaren i Windows 8.1 - och det var mycket enkelt att genomföra. Så var kan jag hämta en Ljudinspelare till Windows 8.1? Men, det är väl nästan självklart att den inte fungerar i Windows 10, eller hur...
 8. Hej mbgtmari och tack för ditt svar. Jag måste erkänna att jag inte hittat Röstspelare Ny i Windows 10 förrän nu - jag visste inte att den fanns... Dessvärre hittar jag inget i den omfattande texten du hänvisar till, om att spela in t.ex. webradio enligt min ursprungliga fråga här ovan... Så, hur gör man för att direkt spela in ett radioprogram som man lyssnar på från sr.se?
 9. Tidigare, på den gamla goda tiden, då jag fortfarande använde Windows 8.1, kunde jag utan problem använda den då i Windows 8.1 ingående Ljudinspelaren. Men den numera ingående Röstinspelaren i Windows 10 låter sig inte användas lika enkelt... Fråga: Är det alls möjligt att spela in radioprogram från ex. sr.se, som i Widows 8.1-fallet, med den medskickade Röstinspelaren - och i så fall: Hur gör man?
 10. Hej och tack för ditt förtydligande - och jag förstår nu hur du menar. Jag tryckte nog lite för hårt på just kopiera - medan det egentliga problemet var markeringen som måste föregå kopierandet. Även Cecilia nämnde att hon inte uppfattat just den saken från början - men numera så framstår väl allt för alla som i "ett förklarat skimmer", hoppas jag. Och jag kan återigen kopiera långa artiklar med bilder och allt - lätt som en plätt... Tack och hej!
 11. Nåväl, var inte så blygsam - det där något som kanske stämmer måste bli framfört på ett övertygande sätt och det är just det som är svårigheten, eller hur... Lycka till fortsättningsvis med alla dina kunskaper!
 12. Nja, jag vet inte, men det är bara på DN jag försökt kopiera stora artiklar med bilder och allt. Därmed till finalen: Tack Cecilia för att du återigen har kommit med en bra lösning på ett problem! Lösningen fanns i ditt förslag här ovan "Ett annat sätt att markera..." Jag måste säga att i det avseendet, med bra problemlösningar, intar du en framträdande plats i detta forum! Det är åtminstone min erfarenhet. Nu drar jag mig tillbaka - tills jag stöter på nästa svåra problem och återigen dyker upp här med mina ibland "konstiga" frågor..., hälsar Göran
 13. Jag försöker hålla mina kommentarer så kortfattade som möjligt vilket kanske kan uppfattas som ointresse - men jag skriver ju en del annat också som övriga deltagare verkar att förstå, trots allt...
 14. Hm, i min står det Firefox Quantum 65.0 De bilder du bifogat är ett exempel på sådant jag inte kan läsa och på sådana popup-er som inte låter sig påverkas av högkontrast-inställningen... Hamburgarikonen, vad är det?
×
×
 • Skapa nytt...