Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

grer

Medlem
 • Antal inlägg

  359
 • Gick med

 • Senaste besök

Om grer

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. grer

  LÖST Kopiera text från web-läsare

  Hej och tack för ditt förtydligande - och jag förstår nu hur du menar. Jag tryckte nog lite för hårt på just kopiera - medan det egentliga problemet var markeringen som måste föregå kopierandet. Även Cecilia nämnde att hon inte uppfattat just den saken från början - men numera så framstår väl allt för alla som i "ett förklarat skimmer", hoppas jag. Och jag kan återigen kopiera långa artiklar med bilder och allt - lätt som en plätt... Tack och hej!
 2. grer

  LÖST Kopiera text från web-läsare

  Nåväl, var inte så blygsam - det där något som kanske stämmer måste bli framfört på ett övertygande sätt och det är just det som är svårigheten, eller hur... Lycka till fortsättningsvis med alla dina kunskaper!
 3. grer

  LÖST Kopiera text från web-läsare

  Nja, jag vet inte, men det är bara på DN jag försökt kopiera stora artiklar med bilder och allt. Därmed till finalen: Tack Cecilia för att du återigen har kommit med en bra lösning på ett problem! Lösningen fanns i ditt förslag här ovan "Ett annat sätt att markera..." Jag måste säga att i det avseendet, med bra problemlösningar, intar du en framträdande plats i detta forum! Det är åtminstone min erfarenhet. Nu drar jag mig tillbaka - tills jag stöter på nästa svåra problem och återigen dyker upp här med mina ibland "konstiga" frågor..., hälsar Göran
 4. grer

  LÖST Kopiera text från web-läsare

  Tack, jag ska titta på det.
 5. grer

  LÖST Kopiera text från web-läsare

  Jag försöker hålla mina kommentarer så kortfattade som möjligt vilket kanske kan uppfattas som ointresse - men jag skriver ju en del annat också som övriga deltagare verkar att förstå, trots allt...
 6. grer

  LÖST Kopiera text från web-läsare

  Hm, i min står det Firefox Quantum 65.0 De bilder du bifogat är ett exempel på sådant jag inte kan läsa och på sådana popup-er som inte låter sig påverkas av högkontrast-inställningen... Hamburgarikonen, vad är det?
 7. grer

  LÖST Kopiera text från web-läsare

  Ja, jag har provat på alla sätt jag kan komma på... Men på den här eforum-sidan är det inget problem, här kan jag kopiera helt obehindrat... Det kanske är dags att fråga DN om de försöker kopieringsskydda sina artiklar i dn.se.
 8. grer

  LÖST Kopiera text från web-läsare

  Svar till Cecilia Nej, Cecilia, texten blir inte markerad som förväntat. Tidigare kunde jag markera texten och en del bilder för kopiering av en hel artikel - men nu blir bara texten fram till nästa bild eller annons markerad och det räcker ju inte... Jo, men att klistra in i Anteckningar är ju ingen vits med eftersom det hela hänger på om texten blir markerad eller inte... Man kan ju markera artikeln med Ctrl A men då får man ju med rubb och stubb allting på den sidan artikeln är på och sedan får man sitta och rensa allt som inte hör till artikeln - så det är inte heller en framkomlig väg. Total förvirring råder, hälsar Göran
 9. grer

  LÖST Kopiera text från web-läsare

  Sorry, men jag förstår inte hur du menar att jag ska göra med vad... Var snäll och förtydliga, tack.
 10. grer

  LÖST Kopiera text från web-läsare

  Första frågan: Ja, för all del, om det verkligen är nödvändigt - men jag skulle föredra att avstå från det då jag tror att det är mera jobb än att det skulle bidra till en lösning på problemet. Dessutom har jag ju två web-läsare där kopieringen fungerar varför jag inte gärna vill ge mig på en omställning som jag kanske kommer att ha svårt att återställa. Men, som sagt, om jag måste så... Andra frågan: Jag sätter mus-pekaren, som då har formen av ett stort I, tätt intill första tecknet i texten samt trycker på vänstra mus-knappen, håller den nedtryckt samt drar pekaren nedanför fönsterkanten varvid fönstret scrollas uppåt och all text markeras tills jag stoppar scrollandet genom att dra pekaren in i fönstret igen till slutet på den text som skulle markeras och släpper vänsterknappen. Kopierar med Ctrl C samt paste-ar in den kopierade texten med Ctrl V i en doc-fil. Så har jag alltid gjort för att kopiera stora textmängder till en annan fil... men det kanske finns bättre sätt(?).
 11. grer

  LÖST Kopiera text från web-läsare

  Med Windows 10 inställt på Högkontrast?
 12. Sedan många år har jag vid behov kopierat texter, helt eller delvis, från t.ex. dn.se för att spara i en doc-fil. Detta kan tyckas vara helt okomplicerat och självklart att det ska gå att göra så, eller hur. Det är också så jag har förhållit mig till det hela tiden - inget speciellt alls... Med en sedan ett knappt år ny HP laptop med Windows 10 så kan jag inte längre kopiera texter från web-sidor på det sätt jag nämnt. Jag har fem web-läsare men använder i huvudsak bara tre av dem. Det är de tre, Internet Explorer, MS Edge och Firefox som låter sig påverkas av Windows 10´s inställning för högkontrast, d.v.s. där jag får vit text på svart bakgrund i de flesta fönster för ökad läsbarhet. Först nu har jag försökt att klara ut vari kopierings-problemet består, men det var inte lätt... Dock visar det sig att om jag tar upp samma fil i Opera så går det bra att kopiera web-sidan till en doc-fil utan krångel. Samma sak går bra även i Google Chrome. Nu uppstår en rad frågor: Varför går det inte att kopiera från de tre tidigare nämnda web-läsarna - medan det går alldeles utmärkt, som sig bör, i de två web-läsarna där högkontrast-inställningen inte slagit igenom, vilket fått till följd att där har jag fortfarande svart text på vit botten - som jag ändå inte kan läsa... Jag har inte kunnat dra några tydliga slutsatser av nämnda yttringar av respektive web-läsare - men jag tycker ändå att det har något med högkontrast-inställningen att göra, eller hur... Är det någon som känner igen min beskrivning och/eller har liknande erfarenheter från det bejublade Windows 10 - så låt mig få veta vad jag kan göra för att komma till rätta med problemet ifråga.
 13. grer

  LÖST Hur ta bort Hangouts?

  Utmärkt. Tack alla för denna gång - men jag får säkert anledning att återkomma...
 14. grer

  LÖST Hur ta bort Hangouts?

  Godmorgon Cecilia och stort tack för ditt enkla tips: Inställningar - Chatt - Av Kort och koncist - och chatt-skräpet är borta. För gott hoppas jag! Återigen har Cecilia gjort en insats - tack för det!
 15. grer

  LÖST Hur ta bort Hangouts?

  Inte jag heller - jag har inte använt någon av dem... Jag ska titta på det här imorgon...
×