Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

grer

Medlem
 • Antal inlägg

  421
 • Gick med

 • Senaste besök

Om grer

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hej och tack för svar, Just nu använder jag, lite då och då, ett gammalt Microsoft Expression Web för uppdatering av hemsidor på ett web-hotell. Jag lärde mig de delar jag behöver för åtskilliga år sedan - så numera funkar det hyggligt eftersom jag känner igen allting som är aktuellt för min del... Ett minst lika gammalt Ipswitch WS_FTP Professional är däremot föredömligt fritt från vita inslag i skärmbilden! Annars är det ju ett ständigt återkommande problem så snart jag måste läsa något, i vilket sammanhang som helst, när jag måste kunna läsa något i ett programfönster... Jag försöker avstå från alla program som ändå är näst intill oläsbara för mig. Vad gäller gamla program så är det väl näst intill utsiktslöst att hitta inställningar som skulle hjälpa - om det inte kan vara så att det finns någon allmängiltig metod att fixa det på. Finns det?
 2. Rubriken beskriver min huvudinställning av min bildskärm i Windows. För mig är denna inställning nödvändig på grund av dålig syn och jag har lyckats åstadkomma det på tre av fem webbläsare. Men, i många program-fönster går det inte att påverka all ljus bakgrund, som gör texten oläslig - och värst är alla dessa popup-er som har viktiga saker att berätta i tid och otid... Finns det något klurigt sätt att lösa problemet med vit bakgrund så tar jag gärna del av det, tack!
 3. Ja, en nog så viktig synpunkt, Laso! Det jag läste om att inte lägga BankID-uppgifter i en molnbaserad hanterare bör nog också beaktas. Enpass År visserligen inte sådan - men nu har jag bestämt mig att ha BankID-inloggningar helt separata som tidigare.
 4. Nåväl, det förefaller inte finnas något mer att dryfta i detta ämne - så jag får väl helt enkelt bestämma mig för att lägga BankID-inloggningar utanför Enpass-hanteringen. Under allt mitt läsande, för att försöka finna en lösning, har jag faktiskt sett ett exempel på att molnbaserade lösenords-hanteringar inte borde innefatta BankID-lösenord...
 5. Men, i Användarhandbokens avsnitt Introduktion till Enpass finner jag: "Du kan också skapa ett unikt och robust lösenord med ett enda klick, och du behöver inte komma ihåg dem eftersom Enpass kan fylla dem automatiskt i appar och webbläsare." Däremot har jag ännu ej hittat någon beskrivning av hur man sätter upp ett objekt i BankID-fallet. Jag provar mig fram vidare - men kanske någon annan känner igen någon metod för just detta...
 6. Sent omsider har jag tagit itu med detta gamla önskemål för utökad säkerhet - och det blev programmet Enpass för dator. Det har gått ganska lätt att åstadkomma inloggningar med användarnamn och lösenord men när det gäller BankID blev det värre - och jag hittar inga instruktioner som passar in på detta sätt att logga in... Om någon här har erfarenhet av Enpass och vet hur man gör så tar jag gärna del av dessa kunskaper!
 7. Nåväl, om Windows kanske följer sitt mönster för uppdateringar på samma sätt som i Lenovo-fallet - så kanske mikrofon-funktionen kommer tillbaka om några veckor också i min gamla ASUS. Fan tro't?!
 8. Hej Mikael, och tack för tipset. Ja, det vore ju ett smart alternativ - om man inte vill jobba i veckor för att få igång en Windows-kvaddad mikrofon!
 9. Nja, fullt så enkelt var det inte att få igång mikrofonen på min gamla ASUS - men på den nya Lenovo fungerar det än så länge...
 10. Ja, NU finns den där, KB4541335, framme för installation! Jag återkommer med resultatet, hälsar Göran
 11. Hej och tack, Cecilia! ASUS-en är inte så gammal - den har nu Windows version 1909. Så hur tar jag den nya datorns uppdatering och genomför den i ASUS-datorn?
 12. Epilog Jag hade förberett mig noga, gjort ett USB-minne med Linux och ett för återställning av Wndows - nu skulle den jäkla mikrofonen väckas upp... Efter ännu ett fruktlöst test av nämnda mikrofon igår skulle de radikala åtgärderna inledas idag - bära eller brista... Under några dagar har jag iordningställt en flera år gammal ASUS-dator med bl.a. en rad Windows 10 uppdateringar - så att jag åtminstone skulle ha en fungerande dator... Ironiskt nog visade det sig att ASUS-ens mikrofon inte fungerade i Skype som den alltid gjort tidigare! Det är nästan så att man kan börja tro på spöken, eller vad tycks... Ingen dator med en fungerande mikrofon - vilken fars! Gick till Lenovo-n och startade Skype - och hör och häpna - mikrofonen fungerade!!! Nu var goda råd dyra och efter mycket funderande kom jag på att en Windows uppdatering av KB4541335 gjorts igår 2020-04-05(!) Kollade om samma uppdatering fanns i ASUS-en - det gör den inte... Efter denna historieskrivning en stillsam fråga: Bör jag kanske förse den gamla ASUS-en med just denna Windows uppdatering (för att få ljud) - och hur gör man?
 13. Jag vet inte vad TS betyder eller vem det möjligen kan syfta på, men låt mig nämna att jag drabbats av betydligt större problem i datorväg än jag någonsin varit med om. Igår fick jag ett kortfattat mail från mitt vad man brukar kalla för web-hotell. Rubriken löd: Din kontrollpanel har använts från Kazakstan. Av lättbegripliga skäl är detta vad som gör mig fullt upptagen just nu och en tid framåt... Tack alla och speciellt@Mikael63för ert engagemang i mitt mikrofonproblem! Jag är helt inställd på att starta min dator med Linux och kanske fördjupa mig lite mera i detta intressanta alternativ. Tack alla - vi hörs framöver i detta forum, hälsar Göran.
 14. Tack, men jag har redan avstått från det äventyr det kanske skulle innebära. Istället samlar jag mod för en återställning - men jag har ju alternativet med headset som gör att jag inte längre är helt strandsatt...
 15. Läs tidigare inlägg! En försynt fråga till: Så du menar att det är allt som behöver göras - och att det inte händer något för mig oväntat om jag bara gör som jag beskrev ovan?
×
×
 • Skapa nytt...