Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

/Thomas

Medlem
 • Antal inlägg

  955
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av /Thomas

 1. Läxa upp??? Han visar ju själv sin brist på kunskap, genom det han skrivit! Han försöker rättfärdiga sin inkompetens genom att dra till med generaliserade myter.. (Alla har problem med IE, trots att minst lika många har problem med andra webbläsare etc.) En kompetent yrkesman har redan lärt sig vilka egenheter olika berörda delar har och ANPASSAR sig till det.. Det är en del av det dagliga arbetet! Likaså är det en del av det dagliga arbetet att man som kompetent yrkesman får stå ut med att arbetsgivaren och användarna gör saker på sitt sätt, och inte på det mest "tekniskt korrekta sättet". Dessutom ingår det att man inser att de använder tekinken på sitt sätt, och inte på det av tekniker ansedda mest "tekniskt korrekta sättet". Alla andra lyckas med att skapa bra webbkod som fungerar i flera olika webbläsare.. Varför skulle inte han lära sig att det är en del av arbetet och en självklarhet, om man nu skall producera webbkod? Genom att inte ens vilja ANPASSA sig till rådande omständigheter så utstrålar han ren inkompetens! Är det då fel att kommentera det? Så han kan TA sig chansen att åtgärda det, istället för att skämma ut sig inför ev. arbetsgivare.
 2. Hej! Mitt råd är att du kollar i BIOS (Se manual för infor om detta) och i BIOS leta efter "Wake on LAN", PXE-boot etc. och inaktivera dessa! Eller en inställning om automstisk start vid viss tid varje dag! Men det beror även på om du stänger av datorn inan du smäller ihop locket? Om inte så kan det vara en schemalagd händelse som väcker datorn ur sitt viloläge! Att din windows klocka rättar tiden kan bero på att du har fel tidsxon inställd!
 3. Låter lite grann som problem med DNS... Dvs. att namnuppslagningen inte fungerar som tänkt! Surfa till din router och se i WAN inställningarna vilka DNS servrar som används, skriv ner dessa. sedan kan du testa att manuellt skriva in dessa DNS-server adresser som DNS 1 och 2 i din krånglande installation.. (Behåll dock den automatiska tilldelningen av ip-adress!) Testa och se om det hjälpte!
 4. Som sagt, har du licens för Office, använd endast denna.. Tänk även på att Open Office har vissa kompabilitetsproblem.. Så skall du dela dokument med andra så kan du inte räkna med att dokumenten etc. ser likadana ut hos mottagaren!
 5. 3 ohm är en väldigt ovanlig impedans på en högtalare! Hur har du fått reda på den siffran? Men till frågan, Den enda gången du lär stöta på ett problem som berör impedansen är om du maxar förstärkaren.. Då kan denna 25% impedansminskning göra att du överskrider den effekt din förstärkare kan ge.. I alla övriga fall är det inga problem!
 6. Jag tycker det är lustigt att praktiskt taget alla webbkodare kan producera webbkod som fungerar i Internet Explorer... Men inte du!?!? Det verkar i mina ögon som om felet finns någon annanstans än i Internet Explorer.. Om du ändå testat din kod i IE, Har du då noterat vertyget som finns i menyn "Verktyg" som kallas "Utvecklingsverktyg" (Du får även fram den genom att trycka på "F12") Och detta gäller I IE 8.. Det verktyget kanske kan visa dej hur man egentligen skall koda, så att din kod fungerar! Precis som den gör för andra kompetenta webbkodare!
 7. vi börjar med den 1:a frågan: Njä! Eller visst! Du kan fortfarande starta program från nätverksenhet.. Det funktionen förhindrar är att din dator "Lyssnar" på de autostartsinstruktioner som t.ex. smittor kopierar till rooten på nätverksenheter.. Att du i kaspersky inaktiverar detta lyssnande på autostartsinstruktioner hindrar dock inte dej alls från att manuellt dubbelklicka på en exe fil och köra programmet. sedan den andra: Denna kaspersky-funktion har ingenting med "Autostart" att göra! Trots att det är lätt att blanda ihop dessa funktioner! Den autostart du menar är att lägga en genväg som pekar på ett programs startfil, och att på så sätt köra filen (=Programmet startar)automatiskt när du loggar in. Den typen av autostart är en helt annan sak än att datorn "lyssnar" på autostartsinstruktioner iform av t.ex. autorun.inf. (det var väl det du ville få reda på?) Att Kaspersky hindrar automatisk körning från hårddisken innebär, precis som i nätverksenhetsfallet att din dator inte längre "lyssnar" på de autostartsinstruktioner som kan kopieras in till t.ex. din extrahårddisk (Slav eller USB-disk) Allt övrigt fungerar precis som tidigare! Hoppas detta inlägg gav lite klarhet!
 8. Ja! Jag skulle våga testa! Ändringarna (som anges i beskrivningen) verkar endast påverka utskriftsfunktionen, den går att återställa genom att installera drivrutinerna på nytt! Nu tittade jag lite snabbt men det verkar som en rimlig risk att ta!
 9. Just det ser jag inget fel i då "Copyright" är ett i dag vedertaget begrepp! ta t.ex. symbolen för upphovsrätt ( © ) så syftar den just till ordet Copyright och inte till ordet "upphovsrätt". Konstruktiv kritik är bra, men annan kritik är enbart onödig! I övrigt har jag inte mycket att säga om webbplatsen som sådan... Jag reagerade dick på att man rekommenderades använda "Google" för att hitta drivrutiner till sin hårdvara.. Det anser jag vara mindre lyckat då google är den sökmotor som är mest drabbat av sk. SEO Poisoning.. (dvs. falska sökresultat som pekar till skadlig kod!) Något som är extra olyckligt just när man söker efter filer att ladda ner och köra!
 10. Kan det vara så att F-secure inte lyckats inaktivera Windowsbrandväggen?? I sökfältet; skriv Services.msc När programmet hittats så högerklickar du på programmet i och väljer "Kör som" Sök upp brandväggen och se att startalternativ är "Inaktiverad" Det kan bli lite jobbigt om båda är i gång samtidigt! en jag tror du får bättre avsökningsresultat generellt sett om du Konfigurerar F-secure rätt! så att den söker korrekt... (nedan beskrivning baseras på 2010 versionen av F-secure, som finns att uppdatera till på: http://campaigns.f-secure.com/upgrade2010/swe.html ) Högerklicka på den blå skölden vid klockan, Välj "Öppna F-secure ...." Klicka på "Inställningar" Notera dock att det bästa skyddet mot alla typer av angrepp är att ALDRIG logga in med administrativt konto utan istället ALLTID logga alltid in med "begränsat konto" och vid behov använda "Shift" och högerklick samt "Kör som.." för att köra programinstallationer osv. med administrativa behörigheter. Helst bör man även kombinera detta med att förstärka windows grundsäkerhetsinställningar t.ex. genom att installera via WinGuider.se, som både optimerar prestandan och kraftigt förstärker säkerheten och samtidigt gör att du kan logga in som användare helt utan problem!
 11. Hej! Du bör definitivt byta till IE8.. Det bör inte ställa till några oöverkomliga problem.. Ang: ovan blogg inlägg så ger inte jag mycket för det! 1: Några problem är inte specifierade, Är det samma eller olika för varje användare??? 2: En kompetent person brukar ge mer detaljerade upplysningar om hur man löser ett problem, heller än "Avinstallera och ersätt" Däremot bör du (oavsätt du väljer Ie 7 eller 8) ändra några av de värsta missarna i Internet explorers säkerhetskonfigurering.. se: http://alturl.com/qt5o för mer information.. Den är visserligen skriven för IE 8, som dessutom är den rekommenderade webbläsaren.. Att som vissa rekomendera andra webbläsare, är inte alls att rekommendera, snarare är det som att gå över ån efter vatten! (Firefox har t.ex. FLER sårbarheter än Internet Explorer.. Trots att internet Explorer är betydligt äldre än firefox..) Men slutligen, Prova IE8 (med korrekt konfiguration) Du kommer troligtvis inte bli besviken!
 12. prova att kolla vad som anges i loggboken!! Ett av de absolut bättre felsökningstipsen är just att kolla i loggboken... Loggboken startar du genom att logga in som administratör, och via Start \ kör Skriv: eventvwr.msc & Tryck enter Leta efter "Röda X" samt gula utropstecken! Kolla även i enhetshanteraren efter dito! /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
 13. Du klickar på resp. felmeddelande och läser detaljerna.. Står det t.ex. ett felkod så söker du efter den på programtillverkarens webbplats... /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
 14. Har du provat att kolla vad som anges i loggboken!! Ett av de absolut bättre felsökningstipsen är just att kolla i loggboken... Loggboken startar du genom att logga in som administratör, och via Start \ kör Skriv: eventvwr.msc & Tryck enter Leta efter "Röda X" samt gula utropstecken! Kolla även i enhetshanteraren efter dito! /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
 15. Hej! Börja med att starta "services.msc" som admin, kontrollera däri att tjänsten "Print Spooler" både är startad samt har startmetod: "Automatisk".. Det är en förutsättning för skrivarhantering! /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
 16. Hej! I ditt fall skulle jag försöka använda GPO Preferenses istället.. Via den är det relativt lätt att mappa enheter till resp. utdelad mapp beroende på användare funkar, förutsatt att ert AD är hyffsat uppsatt! /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
 17. Mitt råd är: Gör om, gör rätt! Hej! Anledningen till att du har "gula frågetecken" i enhetehanteraren är att ni missat att ladda ner och installera alla behövliga drivrutiner.. Passa på att, från en fungerande dator, besöka dator/moderkortstillverkarens webbplats och ladda ner moderkortsdrivrutiner samt drivrutiner till SATA, grafikkort, ljudkort & nätverkskort etc. Spara dessa Drivrutiner på t.ex. USB-minne/Cd-skiva! Men allra bäst är att du börjar om totalt och helt "rensar" datorn och börjar om på nytt.. Då slipper du ärva problem från tidigare installation.. Vill du ha en enkelt steg för steg beskrivning för detta så kommer det en här: [log]2.3 OBS! Koppla BORT alla nätverks & Modem kablar. Dessa kopplas in först när datorn är skyddad När datorn vid starten visar skärmbild med texten ”Tryck Del för Setup” etc. Tryck då på Del * *=beroende på dator kan annan tangent behöva användas, som t.ex. F1, F2, F8, F10 eller ESC Om rätt tangent inte anges på skärmen, prova tills ni hittar rätt tangent eller se i moderkorts manualen Se till att Startordningen i BIOS är 1=CD-Rom 2= HardDrive** 3=Inget! **Primary master eller Hdd0 (noll),Sata nr:1 etc. Sätt XP Pro cd´n i Cd-romenheten… (Datorn Startar Om) OBS! I vissa fall startar datorn direkt från Cd´n, i andra fall anges på skärmen att tangent skall nedtryckas för att start från cd-skiva skall ske.. Studera skärmtexter NOGA & agera utifrån dessa! När skärmtext anger att datorns Maskinvara kontrolleras, Hoppa direkt till avsnitt 3 3 INSTALLATIONEN AV XP INLEDS BlåSkärmsLäge: *Datorns hårdvara kontrolleras *tryck F6 om du har SATA-hårddiskar som INTE är i IDE-mode,ha drivrutinsdisketten från moderkortstillverkaren tillgänglig *Installationsprogrammet startas upp, olika drivrutiner läses in, (Skärm blir tillfälligt svart) - När ”Installationsprogram för XP Professional” visas, följ anvisningar på skärmen för att: 3.1.1 Radera Tidigare filsystem Se till att ALLA partitioner raderas - Följ skärmanvisningarna (Börja nedifrån, Markera partition, Tryck D, L, osv) När endast Opartitionerat utrymme visas 3.1.2 Skapa Nytt Filsystem Skapa en (1) ny partition på xxxxMb eller enligt eget önskemål (Tryck C skriv: xxxxxMb, Tryck Enter) När ”C:\ Partition1 [Ny (oformaterad)] xxxxMb” är markerad, Tryck Enter 3.1.3 Formatera det nya filsystemet När ”Formatera Partitionen med NTFS” är markerad, Tryck Enter för att fortsätta (välj EJ Snabb!) (Formatering sker) (Filer kopieras) (Omstart Sker) När datorn vid uppstarten visar skärmbild med texten ”Tryck Del för Setup” etc. Tryck då på Del * *=beroende på dator kan annan tangent behöva användas, som t.ex. F1, F2, F8, F10 eller ESC Om rätt tangent inte anges på skärmen, prova tills ni hittar rätt tangent eller se i moderkorts manualen Se till att Startordningen i BIOS är 1: HardDrive 2: Inget 3: Inget! Spara ändringen av BIOS Datorn startar nu om UTAN ATT STARTA PÅ CD-SKIVAN eller mot disketten (Den grafiska delen av Windows installationen startas) oSV.[/log] Ovan är saxat ur installationsanvisningen för windows xp Pro som finns att ladda ner gratis från http://www.WinGuider.se'>http://www.WinGuider.se Dessa guider förstärker även datorns säkerhet kraftigt så att angrepp, användarfummel och smittor effektivt hindras, samtidigt som den optimala installationen ser till att behålla maximal prestanda år efter år. Den använder du om du vill få en snabb och säker dator att använda länge, utan ideliga rensningar och problem! /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
 18. Dubbelklicka på raderna med rött kryss etc. och läs närmare vad som anges.. /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
 19. Hej! Prova att kolla vad som anges i loggboken!! Ett av de absolut bättre felsökningstipsen är just att kolla i loggboken... Loggboken startar du genom att logga in som administratör, och via Start \ kör Skriv: eventvwr.msc & Tryck enter Leta efter "Röda X" samt gula utropstecken! Kolla även i enhetshanteraren efter dito! /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
 20. Mitt råd är att kontakta IT-supporten.. De är bäst på att hjälpa dej vid företagsspecifika problem. /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
 21. Jepp! Dessa tester finns, Men då testarna får sina testprogram (inkl. definitionsuppdateringarna) direkt från leverantören så är risken mycket stor att de levererar med en definitionsdatabas som är dubbelt så stor som den som du som kund någonsin kommer att kunna få... Virus.gr använder publikt tillgängliga programvaror, nedladdade direkt från leverantörens webbplats, så de använder exakt samma version, med samma publika definitionsdatabas som du som kund får när du gör detsamma... Den publikt tillgängliga är (enligt uppgifter från bl.a. Panda och ett par leverantörer till) ungefär hälften så stor som deras "fullständiga" Anledningen är att den publika inte längre har med smittor som de klassat som inaktiva... och hade de använt den fullständiga till kunderna så hade dessa klagat på en radikalt försämrad prestanda.. Den publika är m.a.o. en balansgång mellan prestanda och skydd.. Och för oss som köper vårat skydd så är det intressanta hur bra de skydd vi kan köpa fungerar.. Inte hur bra deras "laboratorieversioner" är. Likadant är det när du tänker köpa grafikkort, då vill du hitta tester som utförs med de drivrutiner du kommer att få, inte tester där drivrutinerna optimerats för de testprogram som testarna använder.. Med andra ord: Ett bra test (som virus.gr) visar vad du som vanlig kund får, inget annat! /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge! [inlägget ändrat 2009-08-18 14:12:27 av /Thomas] [inlägget ändrat 2009-08-18 14:22:25 av /Thomas]
 22. Exakt! Men BRA och seriösa tester kan ge en bra grund att stå på, Speciellt som många i liknande forum som detta endast svarar: "Använd X, för den har jag & den fungerar bra!!!" och de som svarar sällan har något att konkret jämföra med så de vet inget om skillnanden mellan båda.. Sedan är det ju skillnad på tester och tester.. Men det kan vi diskutera i en annan tråd.. {:0) Jepp! Det var precis det jag skrev.. Jepp! Som synes informerade jag att det numera finns 3-datorers licenser för virusskydd.. och att man bör välja att söka efter sådana om man har fler än en dator hemma! Eftersom det är upp till trådskaparen att välja ett skydd själv, så lät jag bli att påpeka vilka som har dessa! Speciellt som alla större leverantörerna typ: F-secure, kaspersky, och som du säger även Panda har dessa 3-datorslicenser.. Tanken var inte att tala mej varm om en viss produkt utan att informera om 3-datorlicensernas existens... Det är nog inte alla som känner till att dessa finns! (Ett, i mina ögon, bra tips att ge!) /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
 23. /Thomas

  skrivare

  Tackar! Det är alltid kul att se att ens gamla takter fortfarande sitter i ! {:0) /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
 24. /Thomas

  skrivare

  Hej! Har du valt att "trimma" din installation på något sätt??? Det låter så i.o.m. att det verkar som om tjänsten: Print Spooler inte startar automatiskt! Starta Administrationsverktyget "Tjänster" som administratör och sök upp ovan tjänst.. Stätt startmetod till "Automatisk" Därefter tror jag det kommer att fungera bättre! /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
 25. Varken eller... om jag skall vara ärlig... Om du kollar på: http://www.virus.gr/portal/en/content/2008-06%2C-1-21-june som har bra tester av olika virusskydds förmåga att faktiskt upptäcka smittor.. så ligger såvär Nod32 som panda illa till.. Notera att en enda procents skillnad i detektionsförmåga motsvarar drygt 2500 missade smittor.. Av 246705 olika smittor så detekterade Nod32 endast 93.36%, missade m.a.o. 16381 smittor... Av 246705 olika smittor så detekterade Panda endast 61.41%, missade m.a.o. 95204 smittor... Jämför detta med t.ex. Kaspersky eller F-secure.. Själv skulle jag varken välja Nod32 eller Panda.. Ett tips till! Har du flera datorer hemma, välj då ett internet security paket som går att få med en "3-dators licens", prisskillnaden är inte stor (jfr. med 1-dators licens) /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
×
×
 • Skapa nytt...