Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

/Thomas

Medlem
 • Antal inlägg

  955
 • Gick med

 • Senaste besök

Om /Thomas

 • Medlemstitel
  Flitig

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.WinGuider.se

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Solna
 1. Läxa upp??? Han visar ju själv sin brist på kunskap, genom det han skrivit! Han försöker rättfärdiga sin inkompetens genom att dra till med generaliserade myter.. (Alla har problem med IE, trots att minst lika många har problem med andra webbläsare etc.) En kompetent yrkesman har redan lärt sig vilka egenheter olika berörda delar har och ANPASSAR sig till det.. Det är en del av det dagliga arbetet! Likaså är det en del av det dagliga arbetet att man som kompetent yrkesman får stå ut med att arbetsgivaren och användarna gör saker på sitt sätt, och inte på det mest "tekniskt korrekta sättet". Dessutom ingår det att man inser att de använder tekinken på sitt sätt, och inte på det av tekniker ansedda mest "tekniskt korrekta sättet". Alla andra lyckas med att skapa bra webbkod som fungerar i flera olika webbläsare.. Varför skulle inte han lära sig att det är en del av arbetet och en självklarhet, om man nu skall producera webbkod? Genom att inte ens vilja ANPASSA sig till rådande omständigheter så utstrålar han ren inkompetens! Är det då fel att kommentera det? Så han kan TA sig chansen att åtgärda det, istället för att skämma ut sig inför ev. arbetsgivare.
 2. Hej! Mitt råd är att du kollar i BIOS (Se manual för infor om detta) och i BIOS leta efter "Wake on LAN", PXE-boot etc. och inaktivera dessa! Eller en inställning om automstisk start vid viss tid varje dag! Men det beror även på om du stänger av datorn inan du smäller ihop locket? Om inte så kan det vara en schemalagd händelse som väcker datorn ur sitt viloläge! Att din windows klocka rättar tiden kan bero på att du har fel tidsxon inställd!
 3. Låter lite grann som problem med DNS... Dvs. att namnuppslagningen inte fungerar som tänkt! Surfa till din router och se i WAN inställningarna vilka DNS servrar som används, skriv ner dessa. sedan kan du testa att manuellt skriva in dessa DNS-server adresser som DNS 1 och 2 i din krånglande installation.. (Behåll dock den automatiska tilldelningen av ip-adress!) Testa och se om det hjälpte!
 4. Som sagt, har du licens för Office, använd endast denna.. Tänk även på att Open Office har vissa kompabilitetsproblem.. Så skall du dela dokument med andra så kan du inte räkna med att dokumenten etc. ser likadana ut hos mottagaren!
 5. 3 ohm är en väldigt ovanlig impedans på en högtalare! Hur har du fått reda på den siffran? Men till frågan, Den enda gången du lär stöta på ett problem som berör impedansen är om du maxar förstärkaren.. Då kan denna 25% impedansminskning göra att du överskrider den effekt din förstärkare kan ge.. I alla övriga fall är det inga problem!
 6. Jag tycker det är lustigt att praktiskt taget alla webbkodare kan producera webbkod som fungerar i Internet Explorer... Men inte du!?!? Det verkar i mina ögon som om felet finns någon annanstans än i Internet Explorer.. Om du ändå testat din kod i IE, Har du då noterat vertyget som finns i menyn "Verktyg" som kallas "Utvecklingsverktyg" (Du får även fram den genom att trycka på "F12") Och detta gäller I IE 8.. Det verktyget kanske kan visa dej hur man egentligen skall koda, så att din kod fungerar! Precis som den gör för andra kompetenta webbkodare!
 7. vi börjar med den 1:a frågan: Njä! Eller visst! Du kan fortfarande starta program från nätverksenhet.. Det funktionen förhindrar är att din dator "Lyssnar" på de autostartsinstruktioner som t.ex. smittor kopierar till rooten på nätverksenheter.. Att du i kaspersky inaktiverar detta lyssnande på autostartsinstruktioner hindrar dock inte dej alls från att manuellt dubbelklicka på en exe fil och köra programmet. sedan den andra: Denna kaspersky-funktion har ingenting med "Autostart" att göra! Trots att det är lätt att blanda ihop dessa funktioner! Den autostart du menar är att lägga en genväg som pekar på ett programs startfil, och att på så sätt köra filen (=Programmet startar)automatiskt när du loggar in. Den typen av autostart är en helt annan sak än att datorn "lyssnar" på autostartsinstruktioner iform av t.ex. autorun.inf. (det var väl det du ville få reda på?) Att Kaspersky hindrar automatisk körning från hårddisken innebär, precis som i nätverksenhetsfallet att din dator inte längre "lyssnar" på de autostartsinstruktioner som kan kopieras in till t.ex. din extrahårddisk (Slav eller USB-disk) Allt övrigt fungerar precis som tidigare! Hoppas detta inlägg gav lite klarhet!
 8. Ja! Jag skulle våga testa! Ändringarna (som anges i beskrivningen) verkar endast påverka utskriftsfunktionen, den går att återställa genom att installera drivrutinerna på nytt! Nu tittade jag lite snabbt men det verkar som en rimlig risk att ta!
 9. Just det ser jag inget fel i då "Copyright" är ett i dag vedertaget begrepp! ta t.ex. symbolen för upphovsrätt ( © ) så syftar den just till ordet Copyright och inte till ordet "upphovsrätt". Konstruktiv kritik är bra, men annan kritik är enbart onödig! I övrigt har jag inte mycket att säga om webbplatsen som sådan... Jag reagerade dick på att man rekommenderades använda "Google" för att hitta drivrutiner till sin hårdvara.. Det anser jag vara mindre lyckat då google är den sökmotor som är mest drabbat av sk. SEO Poisoning.. (dvs. falska sökresultat som pekar till skadlig kod!) Något som är extra olyckligt just när man söker efter filer att ladda ner och köra!
 10. Kan det vara så att F-secure inte lyckats inaktivera Windowsbrandväggen?? I sökfältet; skriv Services.msc När programmet hittats så högerklickar du på programmet i och väljer "Kör som" Sök upp brandväggen och se att startalternativ är "Inaktiverad" Det kan bli lite jobbigt om båda är i gång samtidigt! en jag tror du får bättre avsökningsresultat generellt sett om du Konfigurerar F-secure rätt! så att den söker korrekt... (nedan beskrivning baseras på 2010 versionen av F-secure, som finns att uppdatera till på: http://campaigns.f-secure.com/upgrade2010/swe.html ) Högerklicka på den blå skölden vid klockan, Välj "Öppna F-secure ...." Klicka på "Inställningar" Notera dock att det bästa skyddet mot alla typer av angrepp är att ALDRIG logga in med administrativt konto utan istället ALLTID logga alltid in med "begränsat konto" och vid behov använda "Shift" och högerklick samt "Kör som.." för att köra programinstallationer osv. med administrativa behörigheter. Helst bör man även kombinera detta med att förstärka windows grundsäkerhetsinställningar t.ex. genom att installera via WinGuider.se, som både optimerar prestandan och kraftigt förstärker säkerheten och samtidigt gör att du kan logga in som användare helt utan problem!
 11. Hej! Du bör definitivt byta till IE8.. Det bör inte ställa till några oöverkomliga problem.. Ang: ovan blogg inlägg så ger inte jag mycket för det! 1: Några problem är inte specifierade, Är det samma eller olika för varje användare??? 2: En kompetent person brukar ge mer detaljerade upplysningar om hur man löser ett problem, heller än "Avinstallera och ersätt" Däremot bör du (oavsätt du väljer Ie 7 eller 8) ändra några av de värsta missarna i Internet explorers säkerhetskonfigurering.. se: http://alturl.com/qt5o för mer information.. Den är visserligen skriven för IE 8, som dessutom är den rekommenderade webbläsaren.. Att som vissa rekomendera andra webbläsare, är inte alls att rekommendera, snarare är det som att gå över ån efter vatten! (Firefox har t.ex. FLER sårbarheter än Internet Explorer.. Trots att internet Explorer är betydligt äldre än firefox..) Men slutligen, Prova IE8 (med korrekt konfiguration) Du kommer troligtvis inte bli besviken!
 12. prova att kolla vad som anges i loggboken!! Ett av de absolut bättre felsökningstipsen är just att kolla i loggboken... Loggboken startar du genom att logga in som administratör, och via Start \ kör Skriv: eventvwr.msc & Tryck enter Leta efter "Röda X" samt gula utropstecken! Kolla även i enhetshanteraren efter dito! /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
 13. Du klickar på resp. felmeddelande och läser detaljerna.. Står det t.ex. ett felkod så söker du efter den på programtillverkarens webbplats... /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
 14. Har du provat att kolla vad som anges i loggboken!! Ett av de absolut bättre felsökningstipsen är just att kolla i loggboken... Loggboken startar du genom att logga in som administratör, och via Start \ kör Skriv: eventvwr.msc & Tryck enter Leta efter "Röda X" samt gula utropstecken! Kolla även i enhetshanteraren efter dito! /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
 15. Hej! Börja med att starta "services.msc" som admin, kontrollera däri att tjänsten "Print Spooler" både är startad samt har startmetod: "Automatisk".. Det är en förutsättning för skrivarhantering! /Thomas Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!
×
×
 • Skapa nytt...