Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Arsenik

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Jag har fyra bilder som ligger omlott... När man för musen över dem blir de lite större och flyttas fram framför de andra. Mitt problem nu är att jag inte kan få dem klickbara och ladda en ny webbsida. Jag har försökt med att göra dem som buttons men då kan jag inte få dem så att de flyttas upp så de hamnar överst eller bli större. har även försökt på flera sätt att lägga till en funktion. Funktionen för bildernas rörelser ser ut så här! på nåt sätt måste man väl få dem klickbara oxå! function rollSwapBoxesOver(theBox){ theBox._xscale = 110; theBox._yscale = 110; theBox.swapDepths(_root.getNextHighestDepth()+1); theBox._alpha = 100; } function rollSwapBoxesOut(theBox){ theBox._xscale = 100; theBox._yscale = 100; theBox._alpha = 100; } box1.onRollOver = function() { rollSwapBoxesOver(box1); } box1.onRollOut = function() { rollSwapBoxesOut(box1); } box2.onRollOver = function() { rollSwapBoxesOver(box2); } box2.onRollOut = function() { rollSwapBoxesOut(box2); } box3.onRollOver = function() { rollSwapBoxesOver(box3); } box3.onRollOut = function() { rollSwapBoxesOut(box3); } box4.onRollOver = function() { rollSwapBoxesOver(box4); } box4.onRollOut = function() { rollSwapBoxesOut(box4); }
  2. ahhh...."och" tecknet har jag ju missat...! Så enkelt! Tackar!
  3. Gjorde en liknande grej för nåt årssedan. Datorn på övervåningen till teven/videon på nerevåningen. Jag drog med mig: bild (visserligen svideo å inte vga) ljud mus Jag meckade ihop allt med Cat5 kabel. Fungerade utmärkt! sen skaffade jag mig ett Trådlöst tangentbord (logitech cordless optical desktop) som räckte hela vägen ner bara man satte mottagaren störningsfritt en bit från annan elctronik! Musen nere gick då på ps2 porten och den "riktiga" musen på usb. Behövde aldrig koppla om ngt. Blir visserligen lite fler trådar att dra om man ska ha tangentbordet oxå!
  4. Hur gör jag smidigast en funktion där man kan välja språk på hemsidan osv... Jag har prövat runt lite med både session och querystring. Tror dock att jag vill använda mig av session, verkar lättast (rätta mig om jag har fel ;-) ) med vidare länkar osv... problemet jag får är när jag ska hämta texter från databasen (access) och välja det rätta språket. Bilderna/menyerna löste jag typ så här: <img src=[GRÅ]"katalog<% =session("[/GRÅ]lang[GRÅ]")%>/bild.jpg"[/GRÅ]> då resultatet blir att jag måste ha en katalog för varje språk men det gäller ju bara menyerna... Tänkte att man skulle lösa databasen på nåt liknande sätt: [MÄRK]<%[/MÄRK] =RecSet([GRÅ]"text"[/GRÅ]) [b]Session[/b]([GRÅ]"lang"[/GRÅ]) )[MÄRK]%>[/MÄRK] men det fungerar ju förstås inte, hehe... detta är säkert ett klumpigt sätt att lösa det på, men jag är ganska ny på det här så alla tips mottages varmt! :-)
×
×
  • Skapa nytt...